30/7/09

Τούρκος ήπιε αίμα Ελληνοκύπριου παιδιού.


Ακούστε με καλά έχω διορισθεί εδώ με απευθείας διαταγή του Aρχηγού Στρατού Ξηράς. Ονομάζομαι Εσακ Οκται Γιλντιραν είμαι ο άνθρωπος που έκοψε στην Κύπρο το κεφάλι ενός μικρού Ελληνοκύπριου μπροστά στα μάτια του πατέρα του και ήπια το αίμα για κρασί.


Ακόμη μια τραγική πληροφορία για την δράση του Τουρκικού Στρατού κατα την εισβολή στην Κύπρο απο τον Τουρκικό Τύπο την ώρα που η Τουρκία αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Τετάρτη Διακρατική να ανοίξει τα αρχεία σχετικά με την περίοδο 1974 και την πτυχή των αγνοουμένων.

Η Τουρκική εφημερίδα λοιπόν Σαφάκ αναφερόμενη στον θάνατο του Στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ (ο οποίος έλαβε μέρος στην εισβολή υπηρέτησε στο ειδικό γραφείο πολέμου και ήταν επικεφαλής φυλακών στο Ντιγιαμπακιρ στην συνέχεια) γράφει την μαρτυρία ενός κρατουμένου των φυλακών αυτών. Συγκεκριμένα ο κρατούμενος αναφέρει ότι το δεξί χέρι του εκλιπόντος αξιωματικού ο ταγματάρχης Οκται Γιλντιραν (συμμετείχε στην εισβολή μαζί με τον Γιαμάκ και υπηρέτησε στις προαναφερθείσες φυλακές) μόλις αυτοπαρουσιασθηκε ως επικεφαλής των φυλακών στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 φώναξε προς τους Κούρδους κρατουμένους

Ακούστε με καλά έχω διορισθεί εδώ με απευθείας διαταγή του Αρχηγού Στρατού Ξηράς. Ονομάζομαι Εσακ Οκται Γιλντιραν είμαι ο άνθρωπος που έκοψε στην Κύπρο το κεφάλι ενός μικρού Ελληνοκύπριου μπροστά στα μάτια του πατέρα του και ήπια το αίμα για κρασί.


Η Εφημερίδα παρουσιάζει αυτή την μαρτυρία γράφοντας πως πέθανε ο πιο ειδικός αξιωματικός παίρνοντας μαζί του όλα τα μυστικά.
web.mac.com

17 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας τέτοια, διακατέχομαι ἀπό ἀηδία ὄχι τόσο γι' αὐτά τά δίποδα, ἀλλά γιά ὅλους αὐτούς πού θεωροῦν ὅτι οἱ γείτονές μας ἀνήκουν στό ἀνθρώπινο εἶδος καί τούς θεωροῦν καλύτερους ἀπό ἐμᾶς καί ἱσότιμους συνομιλητές. Προφανῶς ὅσοι τό πιστεύουν, Ἕλληνες καί μή εἶναι κι αὐτοί σιχαμερά ὑποκείμενα!

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Καθόταν στην αυλή του καφενείου του προσφυγικού συνοικισμού. Η εφημερίδα απλό προκάλυμμα να διαφυλάξει την απομόνωσή του.

    Ποτέ δεν φανταζόταν πώς θα διαπερνούσε το συρματόπλεγμα με το διαβατήριο στο χέρι. Όχι γιατί άλλοι το χαρακτήριζαν ραγιαδισμό και αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

    Όχι. Δεν του το επέτρεπε η δική του περηφάνια.

    Όμως τα τελευταία νέα έσπασαν τη διαχρονική του απόφαση. Ο γιατρός του ’δινε λίγο μονάχα χρόνο.

    Έτσι, χωρίς καν να το πει στην οικογένεια ή σε φίλους, αποφάσισε να επισκεφθεί το σπιτικό του στην Κερύνεια και το λιμανάκι που πρωτογνώρισε την καλή του.

    Μόνος, με βαριά καρδιά, πέρασε από το τουρκικό φυλάκιο, με το πρόσωπο σκυφτό, σκυθρωπός, αμίλητος.

    Πρωταντίκρυσε την Κερύνεια από το βουνό αλλαγμένη, όμως σαν κατέβηκε στην πόλη όλα ήσαν γνώριμα.

    Διστακτικός βάδισε προς το λιμανάκι. Παρέες κουβέντιαζαν φωνακλαδίστικα, χαρούμενα. Πολλές στα ελληνικά.

    Κάποιοι γνώριμοι τον φώναξαν στο τραπέζι τους.

    Κάτι μουρμούρισε κι απομακρύνθηκε βιαστικά. Ούτε που μπόρεσε να φτάσει στη γνώριμη γωνιά του λιμανιού που τόσο συχνά καθόταν με την καλή του.

    Πήρε τον δρόμο για το σπίτι. Στην αυλή βρισκόταν μια Ανατολίτισσα με τη δική της στολή.
    Κοίταξε στη βεράντα. Η γνώριμη πολυθρόνα τον κοιτούσε απελπισμένη λες και καρτερούσε τη συντροφιά του.

    Νe istersin? (Τι θέλεις;).

    Την κοίταξε ξυπνώντας από το όνειρο (εφιάλτης). Δεν είπε αυτό που ήρθε ετοιμασμένος να πει. Να δω το σπίτι μου. Δεν θα ’θελε ν’αντικρύσει το νυφικό κρεβάτι που μοιραζόταν με την καλή του. Να χαιρετίσει τα γνώριμα δέντρα, ν’ αναζητήσει το δωμάτιο των παιδιών.

    Τον ξύπνησε μια πιο άγρια φωνή δίπλα του.

    Έφτασε ο νοικοκύρης Ανατολίτης και κάτι μυρίσθηκε.

    Νe istersin, bre? Έπνιξε την οργή του.

    • Αυτό το σπίτι είναι δικό μου.

    • Αde kit. Ντικό μου είναι και τον έσπρωξε. Συγκρατήθηκε. Ο θυμός στα μάτια του τρομοκράτησε το καινούργιο αφεντικό πού μπήκε στην αυλή κι αμπάριασε την πόρτα.

    Ο γυρισμός ήταν δύσκολος.

    Στο τουρκικό φυλάκιο τον ρώτησαν.

    • Έσιεις τίποτε δηλώσεις;

    • Ναι. Ένα χαμένο σπίτι.

    Πέρασε στο ελληνικό.

    • Έχεις τίποτα να δηλώσεις;

    • Ναι οργή για κείνους και ντροπή για μας.

    Κατάλαβαν;

    Αυτά σκεφτόταν. Η εφημερίδα-φύλακας έπεσε στο έδαφος.

    Κάποιος κάτι υποψιάστηκε.

    Πλησίασε. Ο Δημήτρης ήταν νεκρός.

    Πήρε μαζί του την οργή του και την αηδία του. Και το μυστικό της επίσκεψης το πήρε στον τάφο. ("...ες γην εναλίαν Κύπρον...")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτύνω στον τάφο σου και των όμοιών σου σκατόφαρα.

    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο διάολο να πάει...Θα μιλήσουν ποτέ τα τέρατα οι πολιτικοί μας;Θα απαιτήσουν ποτέ να πληρώσουν αυτά τα ζώα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φωτογραφία αυτή αξίζει όσο 1000 λέξεις πρέπει να φθάσει στα πέρατα του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ "ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ" ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ Η ΤΟ " Η ΖΩΗ ΕΚ ΤΑΦΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ ΡΑΦΑΗΛ, ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ-ΠΑΙΔΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΜΑΡΤΥΡΩΝ. ΠΩΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΒΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.ΑΠΟ ΤΟ 1400 ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ.ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ Η ΤΟΠΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟ 1912-3.ΕΙΧΑΝΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΕ.
    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ,ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.ΑΘΛΙΑ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ,Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο Εσακ Οκται Γιλντιραν ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΝ ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.


    ΘΕΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΙ ΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΔΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΟΙΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά να τα δουν όλοι οι Ευρωβουλευτές και να ζητήσουμε σχετικά ψηφίσματα.
    Μακρυά από την Ευρώπη η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στείλτε την φωτο στην Ευρωβουλή, να δουν τι σημαίνει Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενα πραγμα αξιζει μονο σε αυτα το μογγολοοσκυλα ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ . και οσο βλεπω τους δικους μασ τους ξεπουλημενους δοσιλογους κ προδοτες "ηγετες" να σηζηταν για καλη γειτονια με τους δολοφονους τρελενομαι οπως και χιλιαδες αλλοι Ελληνες .

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είχαμε σωστούς πολιτικούς θα έλεγα ο καλύτερος θάνατος για τους Τούρκους είναι ο αργός θάνατος...Αυτός που θα παρακαλάνε να ρθει και δεν θα έρχεται ...Αλλά επειδή οι ντρορμέδες που έχουμε στην βουλή είναι esek oglou esek και δεν θα μπορέσουμε ποτέ μα ποτέ να το κάνουμε αυτό..Απλά θα πω το όσο πιο γρήγορα και όσο περισσότερο πεθάνουνόσοι πάνε να ανέβουν΄σε κάποια βραχονησίδα ή απειλήσουν κάποιο από τα εδάφη μας τόσο το καλύτερο....Ο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος όπως λένε και για μας ο καλός Ραγιάς είναι ο νεκρός ΡΑγιάς
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι,
    μήπως ήρθε ο καιρός για την ίδρυση μιας Νεας
    Φιλικης Εταιρείας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα σόγια πολιτικών που
    κυβερνούν την χώρα ; Μήπως είναι καιρός
    να ξυπνήσει αυτή η χώρα;

    Μικρασιάτης Σεβδικιαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΡΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μικρασιάτη κινδυνεύεις να το δουν οι δημοκράτες και φιλελεύθεροι του ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΥΡΙΖΑ ΞΥΡΙΖΑ ΜΥΡΙΖΑ ΣΦΥΡΙΖΑ και να πουν ότι δεν είσαι σωστός άνθρωπος αλλά ανήκεις στην ΚΚΚ ή στα ΕΣ ΕΣ ...Γιατί βλέπεις σε αυτό το τόπο η φιλοπατρία θεωρείται εθνικισμός ο φιλελληνισμός θεωρείται ρατσισμός ...Αλλά θα έπρεπε όλοι αυτοί να έιναι γιουσουφάκια για να δουν τα καλά ...και όσοι δεν γινόντουσαν να τους στέλναμε στους άλλους φίλους μας του Βούλγαρους που τότε στον Β'ΠΑγκόσμιο έβγαιναν στην Θράκη και φώναζαν ''Γκρεκο Γκρέκο κόψει κεφάλι βάλει τσουβάλι πετάξει πουρνάρι φάει τσακάλι''...
    ΧΡιστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xριστίνα ο εθνικισμός είναι παράγωγο του πατριωτισμού.Ο πατριωτισμός λοιπόν είναι η βάση της Ελληνικής κοινωνίας.Απο εκεί και πέρα η στάση μας και οι πράξεις μας απέναντι στους Δημοκρατικούς θεσμούς της Χώρας μας, μας καθορίζουν σαν πολίτες και μας χαρακτηρίζουν σαν ανθρώπους.Οι ταμπέλες και οι ετικέτες δεν μου λένε τίποτα.Οσο για την Τουρκία πρέπει να καταλαβουμε κάτι, η κοσμικό κράτος, η ισλαμικο κράτος, έχει την ίδια ηγεμονική στάση, την ιδια σωβινιστική στάση, τον ίδιο αυταρχικό τρόπο δράσης.
    Οποτε τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας δεν υφίστανται.Υπηρξε σχετική παράθεση με την στάση των Τουρκικων προοδευτικών κομμάτων διαχρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sub92 αυτό εγώ σαν απλός πολίτης και χωρίς πολλές γνώσεις σε στρατιωτικά ζητήματα το γνωρίζω.Το ζήτημα όμως δεν είναι τι γνωρίζω εγώ αλλά αυτοί που ηγούνται του στρατού και της πολιτείας...Ο ΤΟύρκος φίλος δεν γίνετε ,αυτό είναι διαχρονικά γνωστό.Ομως οφείλης να παραδεχτείς ότι οι ΄πολλοί Ελληνές με το που θα ακούσουν τα περί φιλοπατρίας,θα τα κωδικοποιήσοουν όπως ανέφερα πιο πάνω....
    ΧΡιστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Έλληνας δεν παραδίδεται ποτέ .Δεν έχει δικαίωμα επιλογής ,πεθαίνει με το όπλο στο χέρι.Τα μογγόλια όμως θα υποφέρουν.

    ΠΕΡΣΕΑΣ-ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.