29/7/09

Φοβούνται παρέμβαση της Ε.Ε. στα πετρέλαια.Το πρόγραμμα FRONTEX ευνοεί τους Ελληνοκυπρίους

Κομάντος στα νησιά
Μεγάλη ενόχληση προκάλεσε στην Άγκυρα δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι η Ελλάδα προώθησε 1000 κομάντος σε μικρά νησιά που βρίσκονται στην περιοχή Δωδεκανήσων, ύστερα από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συνέντευξη της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία προειδοποιεί την Τουρκία ότι «δεν περνούν τα νταηλίκια στην Ευρώπη».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ 28/07/2009 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Το πρόγραμμα FRONTEX ευνοεί τους Ελληνοκυπρίους
Ενοχλημένη η Τουρκία από τις περιπολίες ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.

ΑΓΚΥΡΑ
Διπλωματικό επεισόδιο αν τα πολεμικά εισέλθουν στις περιοχές μας.

Ενοχλημένη παρουσιάζεται η Άγκυρα για σειρά ενεργειών της Ελλάδας στο Αιγαίο και ο τουρκικός Τύπος μιλά για κορύφωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η εφημερίδα «Ακσάμ» αναφέρεται σε «υψηλή ένταση στο Αιγαίο» λόγω της παρουσίας πολεμικών πλοίων της Γαλλίας και της Ιταλίας, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ύστερα από εκκληση της Ελλάδας, για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία. Τα πολεμικά πλοία των δύο χωρών ανέλαβαν καθήκοντα προστασίας της «χερσαίας έκτασης της Ε.Ε.»
Τουρκικές πηγές επικρίνουν την ενέργεια της Ελλάδας να εμπλέξει την Ε.Ε. στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος FRONTEX που δημιουργήθηκε από την Ε.Ε. για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, η Ελλάδα ζήτησε από τη Γαλλία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο να στείλουν περιπολικά σκάφη στα δικά της χωρικά ύδατα και από τα μέσα Ιουνίου, τορπιλάκατοι των χωρών αυτών περιπολούν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την «Ακσάμ», η εξέλιξη αυτή ενόχλησε την Άγκυρα, η οποία προέβη σε διάβημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ισχυριζόμενη ότι η περιοχή στην οποία περιπολούν τα πλοία των ευρωπαϊκών χωρών δεν περιλαμβάνεται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, αλλά στα διεθνή. Η Τουρκία θεωρεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως διεθνή και παρουσιάζεται οργισμένη με την ενέργεια της Ελλάδας.
Υψηλά ιστάμενος Τούρκος διπλωμάτης σε δηλώσεις του στην «Ακσάμ» ισχυρίστηκε ότι με την ενέργειά της αυτήν η Ελλάδα αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και να οξύνει, κατά τους ισχυρισμούς του, την ένταση. «Η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει με απάτες το πρόβλημα στο Αιγαίο, αλλά στην πραγματικότητα ξεγελά τον εαυτό της και την ίδια την Ε.Ε.», δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης.
Όμως η Άγκυρα ανησυχεί και για έναν άλλο λόγο, προσθέτει η εφημερίδα. Πιστεύει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα FRONTEX για τις έρευνες που προτίθεται να διεξάγει στην Ανατολική Μεσόγειο για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι από τις 10 περιοχές που είχε ανακοινώσει η κυπριακή κυβέρνηση, οι πέντε ανήκουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Η «Ακσάμ» γράφει ότι η Ε.Ε. «αντί να προειδοποιήσει τους Ελληνοκυπρίους, προειδοποίησε την Τουρκία και υποστήριξε ότι η περιοχή ανήκει στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε. Σε περίπτωση που πολεμικά πλοία χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέλθουν σε μιαν από τις περιοχές που ανακοίνωσε η Τουρκία ότι της ανήκει, θα δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.

Κομάντος στα νησιά
Μεγάλη ενόχληση προκάλεσε στην Άγκυρα δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι η Ελλάδα προώθησε 1000 κομάντος σε μικρά νησιά που βρίσκονται στην περιοχή Δωδεκανήσων, ύστερα από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συνέντευξη της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία προειδοποιεί την Τουρκία ότι «δεν περνούν τα νταηλίκια στην Ευρώπη».

Διαψεύδει το ΥΕΘΑ αποστολή δύναμης κομάντο στα νησιά 26.7.2009
Η ανακοίνωση από το Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι η ακόλουθη:
Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Κυριακής 26 Ιουλίου 2009, που αφορούν στην αποστολή προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων σε ελληνικά νησιά, ανακοινώνεται ότι τα αναγραφόμενα στα παραπάνω δημοσιεύματα για τη λήψη τέτοιων μέτρων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
inews.gr

8 σχόλια:

  1. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δηλαδή θα υπάρξουν και αλλά Ίμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *οι τουρκοι διαμαρτυρονται εντονως για το αν περιπολουν σκαφη της ΕΕ στα Ελληνικα ή διεθνη υδατα, την στιγμη που κανουν εικονικους βομβαρδισμους πανω απο κατοικημενα νηισα

    *το λουξεμβουργο εχει περιπολικα σκαφη και τα στελνει στην Ελλαδα

    *το ΥΕΘΑ διαψευδει οτι στειλαμε κομαντο στα νησια για να μην αγχωθουν οι τουρκοι

    ολα μου φαινονται περιεργα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήν ξεχνάμε πώς η ντόρα μακεντόνσκι-σαλαμαλέκουμ αυτά τά περί νταηλικίων τά είπε γιά τά χαϊβάνια εμάς καί όχι εντός τής συνόδου...έν οίδα βρεγμένη σανίδα.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όπως και τότε στα Ιμια το MEGA εν όψει της λεγόμενης ενημέρωσης, γίνονται πληροφοριοδότες του εχθρού.
    Λίγη σοβαρότητα σαϊνια της δημοσιογραφίας δεν θα έβλαπτε και μάλιστα όταν αφορά θέματα εθνικά.
    Το μόνο που μπορούμε να πούμε για σας είναι : να πάρετε το κουβαδάκι σας και να παίξετε αλλού.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά, βρε Αγρικέραυνε, μην περιμένουν οι Τούρκοι να μάθουν τις ελληνικές κινήσεις από τον ... Αναστασιάδη!!

    Αλλ' αν όντως αληθεύει η είδηση, τότε πρέπει να ελέγξει το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ το σύστημα διασφάλισης του απορρήτου. Μπάζει άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε nativist επειδή γνωρίζω, θα σου απαντήσω δια της πλαγίας οδού.
    Δεν μπορώ να διαψεύσω το ΓΕΕΘΑ, αλλά και δεν το επαληθεύω.
    Όσο για το αν οι γείτονες γνωρίζουν τις κινήσεις μας και δεν περιμένουν να τα μάθουν απο τον Αναστασιάδη, η αναφορά μου στο ΜΕΓΑ ήταν στην λογική ότι έδωσε είδηση σε πραγματικό χρόνο, της εξόδου του Π.Ν απο τον ναύσταθμο και με εικόνα.
    Το Πρώτο Θέμα δίνει μια είδηση την οποία αμέσως διαψεύδει και καλά κάνει το ΓΕΕΘΑ. Αφού λοιπόν δημοσιεύεται και στον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα απο την άλλη πλευρά για αντίστοιχες κινήσεις, ή ως διπλωματικό χαρτί. Δεν χρειάζονται τέτοια και μάλιστα σ΄ αυτή την χρονική στιγμή, η βλακεία έχει και όρια. Το να επιβεβαιώνεις κάτι και να αναγκάζεις το Επιτελείο να το διαψεύσει δεν προσφέρεις κανένα όφελος.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Αργικεραυνε,αφου γνωριζεις θα ηθελα να μας ενημερωσεις για το συμβαν,που κατα την διαρκεια εθνικης ασκησης για υποτιθεμενη εισβολη της τουρκιας,τα τερματικα του ΓΕΕΘΑ ηταν ανοικτα και ενημερωνονταν οι τουρκοι για την ασκηση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙΑΣ μην ξύνεις πληγές και μην ανοίγεις τέτοια θέματα.
    Η ηλιθιότητα κάποιων δεν έχει όρια και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά.
    Άστο να πάει.
    Είμαστε που είμαστε φορτισμένοι και στην τσίτα, ας μην εκραγούμε. Η πατρίδα έχει όλους ανάγκη και πρέπει να είμαστε ήρεμοι για την μεγάλη ώρα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.