4/1/12

Να πει την αλήθεια ο Πρωθυπουργός

του Στεφ. Μανου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη στήριξη του Πρωθυπουργού. Γιατί; Για να κάνει τι ο Πρωθυπουργός; Προσπάθησε να κάνει κάτι και τον εμπόδισαν; Και δεν είναι μόνο η Προεδρική παραίνεση. Και άλλοι μας ζητούν, έτσι αορίστως, να στηρίξουμε τον κ. Παπαδήμο.
Ο κ. Παπαδήμος δέχτηκε να αναλάβει πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση της οποίας τα μέλη όρισαν τα κόμματα που τον στηρίζουν. Ο Ελληνικός λαός δέχτηκε αρχικώς με ανακούφιση την αντικατάσταση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο.
Ο κ. Παπαδήμος πρέπει να επιλέξει αν θα συνταχθεί με τα κόμματα που τον όρισαν ή αν από εδώ και πέρα θα δίνει λογαριασμό για τις επιλογές του στον Ελληνικό λαό. Στους δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη πρωθυπουργία φαίνεται ότι συνδιαλέγεται μόνο με τα κόμματα. Ο Ελληνικός λαός είναι στο σκοτάδι. Αν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι παράδοξο αν λιγοστεύουν εκείνοι που τον στηρίζουν. Θα είναι άλλη η κατάσταση αν αρχίσει να επικοινωνεί με τον λαό εξηγώντας με ειλικρίνεια ποια είναι η κατάσταση και τι πρέπει να γίνει.
Ένα πρακτικό παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η προηγούμενη παράγραφος: 


Η πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των κομμάτων από τον προϋπολογισμό είναι ένα από τα πολλά σκάνδαλα των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Ανά ψήφο τα Ελληνικά κόμματα λαμβάνουν - από τη φορολογία του Ελληνικού λαού - 14 φορές μεγαλύτερη επιχορήγηση από εκείνη που λαμβάνουν τα κόμματα στη Γερμανία. Η πρόταση μου είναι να εφαρμοστεί αμέσως, από το 2012, ό,τι ακριβώς ισχύει για τα Γερμανικά κόμματα. Μηδέν κόπος για το Υπουργείο Εσωτερικών. Αντιγραφή του Γερμανικού νόμου. Η μέχρι σήμερα πρακτική του κ. Παπαδήμου είναι να συμβουλευτεί τα κόμματα. Όπως είναι αναμενόμενο τα κόμματα θα προβάλλουν μύριες αντιρρήσεις. Το σκάνδαλο θα συνεχιστεί. Αν είναι έτσι γιατί να στηρίξουμε τον κ. Παπαδήμο; Αν όμως ο κ. Παπαδήμος ανακοίνωνε στον Ελληνικό λαό την πρόθεση του να εξαφανίσει το σκάνδαλο και ταυτόχρονα κατέθετε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο αντιγράφοντας τον Γερμανικό νόμο, τι θα συνέβαινε; Ο λαός θα στήριζε τον κ. Παπαδήμο και τα κόμματα θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη της τυχόν απόρριψης της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας. Ας την αναλάβουν, αν θέλουν να επιβεβαιώσουν αναξιοπιστία τους.
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ όπως τα εισηγήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αν ο κ. Παπαδήμος έμπαινε στον κόπο να ανακοινώσει στον Ελληνικό λαό, με κάθε λεπτομέρεια, τι συμβαίνει στη ΔΕΗ και στη συνέχεια προχωρούσε σε περικοπή των ακροτήτων και της σπατάλης, μπορεί να στενοχωρούσε τον κ. Φωτόπουλο, αλλά θα κέρδιζε τη στήριξη του Ελληνικού λαού.
Στη Χαλυβουργία Ελλάδας στον Ασπρόπυργο συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και της επιχείρησης με ηθικό αυτουργό το ΚΚΕ. Το ΠΑΜΕ έχει βαλθεί να κλείσει την επιχείρηση επειδή απαιτεί - παρά τη τραγική κατάσταση της αγοράς - να μη γίνουν απολύσεις και να μη γίνουν οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις που θα επέτρεπαν σε μια σύγχρονη βιομηχανία να επιζήσει. Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας παρακολουθεί ψοφοδεής την κατάσταση μήπως στενοχωρηθεί το ΠΑΜΕ και ο πάτρωνας του. Θυμίζω ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΚΚΕ δεν δίστασε καθόλου να απολύσει εργαζόμενους στον Ραδιοφωνικό του Σταθμό 902. Εκτιμώ ότι ο κ. Παπαδήμος θα κέρδιζε τη στήριξη και την εκτίμηση του Ελληνικού λαού αν όχι μόνο εξηγούσε και καταδίκαζε τις αθλιότητες του ΠΑΜΕ αλλά φρόντιζε ώστε η διοίκηση, η αστυνομία και οι εισαγγελείς να κάνουν το καθήκον τους.
Το συμπέρασμά μου: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει στον Ελληνικό λαό, να εξηγήσει και να δράσει αποφασιστικά. Είτε αρέσει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είτε όχι. Έτσι θα κερδίσει τη στήριξη που χρειάζεται.
*Ο Στέφανος Μάνος είναι ο πρόεδρος της Δράσης.

10 σχόλια:

  1. Να διαβάζεις προσεκτικά κύριε Μάνο: δεν είπα αορίστως: το προσδιόρισα και θεσμικά και σε επίπεδο ανθρώπων.

    Αν είσαι περίεργος, ρώτα τον ΠτΔ ή περίμενε να ανεβάσει ο skal την ανάρτηση περί πολιτκού διαλόγου και θα τα μάθεις όλα.

    Βρήκαμε τώρα παπά, να θάψουμε όλο το χωριό: να διαμαρτύρεστε μόνο ξέρετε και να περιμένετε τη λύση στο πιάτο για να το παίξετε σωτήρες ως οι καταλληλότεροι εφαρμοστές της!

    Μην τα περιμένετε όλα από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Εκτιμώ ότι ο κ. Παπαδήμος θα κέρδιζε τη στήριξη και την εκτίμηση του Ελληνικού λαού<

    To θέμα είναι αν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Η γνώμη μου είναι πω όχι. Τι να την κάνει την στήριξη και την εκτίμηση ενός λαού, τον οποίο φαίνεται, όπως και οι πολιτικοί, να περιφρονεί βαθύτατα. Ήλθε να κυβερνήσει ο Παπαδήμος, ή να αστυνομεύσει; Μάλλον το δεύτερο, διότι για το πρώτο ούτε το ελάχιστο δεν έχει κάνει. Δεν έφερε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δικό του, το οποίο δεν θα ακολουθεί την φορομπηχτική πεπατημένη, αλλά θα περιέχει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης του τόπου. Τι ρόλο παίζει τελικά ο σιωπηλός αυτός τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για την διαιτησία που χάσαμε στην Χάγη, δήλωσε ότι ... δεν είναι πολιτικός; Και δεν είναι, προφανώς, αλλά τότε τι κάνει;

    Και γιατί διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ο εσχατόγηρος Παπούλιας, μας παροτρύνει να τον στηρίξουμε;

    Ποτέ δεν περίμενα τίποτε από τον άνθρωπο αυτό, που υπήρξε δεκανίκι του Σημίτη και συνεργός του στην απάτη του ΧΑΑ το 1999, καθώς και στο μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων, προκειμένου να μας χώσουν στην ΟΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αφήνουμε τις βλακείες λέω εγώ;

    Οι δανειστές πλέον απαιτούν απο την κυβέρνηση απίστευτα πράγματα,που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της εσχάτης προδοσίας,και βρήκαν ένα μή πολιτικό πρόσωπο να κάνει τη βρωμοδουλειά.

    Γνωρίζουν πολύ καλά,εντός και εκτός Ελλάδας ότι η προδοσία δεν μπορεί να γίνει αν δεν συμφωνήσουν ανοιχτά ΌΛΟΙ τους.Και αυτό είναι απαίτηση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ,φοβούμενοι λαικά δικαστήρια ή ακόμη και στρατοδικείο.

    Βάλτε το καλά στο μυαλό σας,όλοι όσοι στηρίζετε,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,τον Παπαδήμο ότι αυτός δεν ήρθε για να μας κάνει κράτος αλλά για να πράξει κάτι που ούτε οι χειρότεροι πολιτικοί δεν τολμούν να πράξουν.

    Το Αγγλικό Δίκαιο θα είναι η διαθήκη μας,στην οποία θα περιλαμβάνονται και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων,που ΤΩΡΑ,όλως περιέργως θυμήθηκαν.

    Ένα κράτος που χρεοκοπεί όποτε οι δανειστές το αποφασίσουν,ΔΕΝ βγάζει πετρέλαια και φυσικό αέριο,ούτε υπογράφει την υιοθέτηση του Αγγλικού Δίκαιου,ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Οι δανειστές πλέον απαιτούν απο την κυβέρνηση απίστευτα πράγματα,που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της εσχάτης προδοσίας,και βρήκαν ένα μή πολιτικό πρόσωπο να κάνει τη βρωμοδουλειά.<

    Δεν είναι ακριβώς αυτό, Χρήστο, διότι πάλι όλοι μαζί (πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) κάνουν την βρωμοδουλειά. Όπως έγραψα και παραπάνω, ο Παπαδήμος είναι μάλλον επιστάτης, που επιβλέπει να γίνει η βρωμοδουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist,μπορούμε να τον πούμε και αυτοφοράκια.Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρίν απο λίγο ''πάγωσα'' διαβάζοντας μια ανάρτηση σε άλλο ιστολόγιο,που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει τα σχόλια που έγραψα σε αυτή την ανάρτηση,τί γίνεται ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να γινεται αλλο εκτος απο τα πτυχεια-φωτογραφιες του, που μοιραζει ο ανακοντα στους νεους μαθητες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικονομικος δολοφονος ειναι ο κος πρωθυπουργος. Αντ' αυτων ειναι. Καιτοι ελληνοφωνος, αμετοχος ων της ελληνικης παιδειας (κολλεγιοπαις γαρ), με πληρως προτεσταντιζουσα weltanschuung και συμπεριφορά, δεν εκφραζει κανενα συναισθημα κατα την ασκηση των καθηκοντων του. Ειναι σαν επιπεδη γραμμη Ηλεκτροκαρδιογραφηματος. Ετσι σε διαμορφωνουνε στο ¨Αμερικα" και μετα σε στελνουνε στους ιθαγενεις να τους ποιμανεις. The perfect Manchurian candidate,

    AZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παρακατω το βρηκα... κατω απο την πορτα μου.Αξιζει μελετης

    03/01/2012
    ΑΡΣΙ: Το 2012 θα είναι καλό ΜΟΝΟ αν είναι ... ανατρεπτικό!(ΑΡΣΙ)

    Ζούμε σε έναν κόσμο που οξύνονται δραματικά οι αντιθέσεις:
    · Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη κατέχει το 38% του παγκόσμιου πλούτου,
    · Το 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει 14 τρις δολάρια
    · Ο αριθμός των εκατομμυριούχων κροίσων με επταψήφιες και πάνω περιουσίες αυξήθηκε στο 2011 κατά 14% κι έφτασε τα 11,2 εκατομμύρια,
    · Στην ΕΕ με την «κρίση χρέους» οι πλούσιοι είδαν τα πλούτη τους να αυξάνονται κατα 8,8% και να ανέρχονται στα 3,7 τρις δολάρια,
    · Το 2008 οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ήταν 793. Το 2011 εν μέσω σφοδρής κρίσης ανήλθαν στους 1210...
    · Για κάθε έναν από τους 417 νέους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με το 2008 ,αντιστοιχούν 105.000 περισσότεροι νεόφτωχοι, πένητες και λιμοκτονούντες.
    · Ο πόλεμος του Ιράκ από το 2003 έως το 2009 στοίχισε στις ΗΠΑ 3 τρις δολάρια.
    · Στο τέλος του προηγούμενου έτους τα golden boys του Λονδίνου μοιράστηκαν μπόνους ύψους 8,4 δις ευρώ έναντι 7,2 το 2009.
    Την ίδια ώρα κι ενώ τα κυρίαρχα μέσα και οι κονδυλοφόροι του συστήματος νυχθημερόν μας ασκούν πλύση εγκεφάλου για το ότι φταίνε οι «δημόσιοι υπάλληλοι», φταίνε οι ψηλοί μισθοί, οι συντάξεις, «μαζί τα φάγαμε» κι άλλα τέτοια ψέματα, τι συμβαίνει για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού?
    · Το Β΄ εξάμηνο του 2010 ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε κατά 44 εκατομμύρια.
    · Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη υποσιτίζονται
    · Κάπου στη Γη κάθε 3 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα, την έλλειψη πρόσβασης στο νερό και από ασθένειες ιάσιμες στον αναπτυγμένο κόσμο.
    · Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασιτία.
    · Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας
    · Βάσει μελέτης του ΕΚΑ η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15, της τάξης του 20,1%
    · Ένας στους δέκα έλληνες αδυνατεί να καλύψει τέσσερις από τις 9 ανάγκες που απαρτίζουν το δείκτη ακραίας υλικής αποστέρησης.
    · Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν 213.241 άνεργοι επιπλέον, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 έφτασε το 42,4%.
    · Πάνω από 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων

    Ο καπιταλιστικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να δώσει απαντήσεις στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Γεννά τεράστιες αντιθέσεις, υπερπλούτη και χλιδή από τη μια, φτώχεια και θάνατο από την άλλη. Για το 2012 δυστυχώς δεν μπορούν να υπάρξουν ευχές, την στιγμή που το ΔΝΤ κάνει λόγο για ύφεση που θα διαρκέσει έως το ...2030!! Μόνη ευχή είναι ο ξεσηκωμός και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του βάρβαρου και βάναυσα άδικου κοινωνικού συστήματος!
    Η ΑΡΣΙ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΧΗ:
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!
    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!!
    --
    Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.