8/1/12

Τα Κουρδικά Χωριά Ομορφα Καίγονται και Καταστρέφονται

Στον απόηχο της συνειδητής και οργανωμένης σφαγής του Τουρκικού  Κράτους κατά του Κουρδικού Λαού στο Κατεχόμενο Κουρδιστάν (στο χωριό Roboski 35 Κούρδοι χωρικοί βρήκαν το θάνατο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ) υπό την πίεση της Κοινής Γνώμης, των Ηνωμένων Εθνών,της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του περήφανου Κουρδικού Λαού που ως απέδειξε θεωρεί αιτία πολέμου την παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή, η Τουρκική Κυβέρνηση  τάσσεται εκ νέου υπέρ της επιστροφής των Κούρδων χωρικών οι  οποίοι εκτοπίστηκαν  κατά τις συγκρούσεις του Τουρκικού στρατού με Κούρδους μαχητές του PKK.


Η λέξη εκτοπισμός σε πολλούς Έλληνες που επιμένουν να θυμούνται ίσως φέρνει  στο νού την λέξη "συνωστισμός", όντως είναι κάτι ανάλογο.Οι εκτοπίσεις αποτέλεσαν και αποτελούν συνειδητή και οργανωμένη πολιτική πράξη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην άσκηση γενοκτονικής πολιτικής κατά του κουρδικού Λαού.



Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, περίπου το "μισό των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους για λόγους ασφαλείας, έχουν επιστρέψει στα εδάφη τους ." 187.861 Κούρδοι επέστρεψαν στα χωριά τους στα χωριά σε 14 επαρχίες  του Κατεχόμενου Κουρδιστάν σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Τουρκικού Κράτους στα πλαίσια του προγράμματος.

Κούρδοι πολιτικοί παραμένουν όμως δύσπιστοι απέναντι στους αριθμούς που χρησιμοποιεί η Τουρκική προπαγάνδα, στην προσπάθεια της να συγκαλύψει το έγκλημα της και υποστηρίζουν ότι τα πρόσφατα γεγονότα καταδεικνύουν το κενό ασφάλειας που υπάρχει στις Κουρδικές περιοχές

Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και  η χρηματοδότηση του προγράμματος  "επιστροφής στα χωριά " αποτελούν εγγύηση ώστε να καταστεί η εφαρμογή του σε μεγάλο βαθμό επιτυχής".  "Οι περιοχές είναι ασφαλέστερες τώρα, η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται η πρακτική των δυνάμεων ασφάλειας του τουρκικού κράτους να καίνε κουρδικά χωριά είναι παρελθόν τώρα πια"

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και όπως επισημαίνεται.Μπορεί κάποιοι Κούρδοι χωρικοί να επέστρεψαν αλλα τα περισσότερα Κουρδικά χωριά παραμένουν άδεια και κατεστραμμένα, οι υποδομές ανύπαρκτες, ένας ολόκληρος πολιτισμός έχει εξαφανιστεί αναφέρεται χαρακτηριστικά   ως αποτέλεσμα πράξεων που αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το μεγαλείο του τουρκικού πολιτισμού

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε εκτόπιζαν τους Κούρδους από τα χωριά τους υπό την οργάνωση και επίβλεψη των στρατηγικών τους συμμάχων και επιβητόρων της Τουρκίας, κάναν και τις ασκησούλες τους στο Αιγαίο εξ ανατολών, κάθε που η Ελλάδα και η Τουρκία έπρεπε να ανανεώσουν τον αεροπορική τους άμυνα, το διαίρει και βασίλευε έχει πολλές παραλλαγές.

    Σήμερα είναι οι στρατηγικοί σύμμαχοι Κύπρου και Ελλάδας, συμβουλάτορες ΚΑΙ επιβήτορες επ΄ όλης της μεσογείου, για λογαριασμό των ακάλυπτων επιταγών των ειδημόνων του χρήματος, τι βγαίνουν στους Τούρκους σαν Αφροδίσιες τσιτσολίνες κι άπτερες Νίκες!

    Με τους "αγγλο-εταίρες" ΟΜΩΣ ιδιώτες τραπεζίτες, που για πάρτι τους διαλύσαμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τι θα γίνει? η Ελληνική Πολιτεία πότε θα τους βάλει να πληρώσουν πρόστιμο, για τη καθυστέρηση των μηχανοκίνητων καραβιών του εργοστασίου τους, που ποτέ δε φτάσανε στην επαναστατημένη Ελλάδα, παρά ΚΑΙ το τοκογλυφικό του ΜΙΣΘΟΤΗΡΙΟΥ κόστους δικών τους στρατηγών και ναυάρχων? ως ΑΥΤΟΕΓΓΥΗΣΗ των αεριτζίδικων υπεραξιών της υποθήκης της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΜΑΣ, που ΑΠΟ ΠΑΝΩ οι ίδιοι βομβάρδιζαν από Αθήνα μέχρι το Γράμο, ΟΛΗ την Ελλάδα για τα χρηματοοικονομικά βίτσια των ακάλυπτων επιταγών τους!

    Ή μήπως ο φλογερο-θυλασμός των τσοπμαναραίων της βουλής των Ελλήνων στα βοσκοτόπια των ψηφο-εριφίων τους, τους έχει συνεπάρει μέχρι αυνανισμού της βουλιμίας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.