18/1/12

Η αποκάλυψη της ληστοσυμμορίας!

18 σχόλια:

  1. -1-

    Παρακαλω απο τον ιδιοκτητη του ινφογνωμονα κ.Σαββα Καλεντεριδη και χωρις καθησυχαστικα λογια οποιασδηποτε μορφης να μου απαντησει στα κατωθι για να ξερω αν υπαρχει λογος να συνεχισω να προσφερω εδω
    1)Αν συμφωνει με το καταπτυστο για εμενα αρθρο αυτου του κυριου στο RIEAS οσον αφορα το "....Οι υποτιθέμενοι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή, κυρίως, είναι αφελείς. Η αφέλειά τους οδηγεί σε μια περίεργη ενδοτικότητα που τους καθιστά ακόμη περισσότερο αδυνάτους. Οι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή αποφάσισαν να είναι αδύνατοι! "
    2)αν θεωρει την Πατριδα ΠΑΝΩ απο φιλιες-πρεσβειες και αλλα παραμυθια
    3)Αν συμφωνει με την τακτικη ενος εδω μεσα σχολιαστη στο περιπου "η συμβιβαζομαστε με την δικη του γραμμη και σκεπτικο η πρεπει να αναχωρουμε" και αν δεν συμφωνει τοτε πως προτιθεται να τον αντιμετωπισει

    Σαββα.Η μη δημοσιευση της παρουσης η η μη απαντηση η η μη συγκεκριμμενη απαντηση σε ΟΛΑ τα ερωτηματα που θετω θα ληφθει απο εμενα σαν συμπλευση με την σταση αυτου του σχολιαστη και αιτιο για μενα πολυ σοβαρο για αποχωρηση ΟΡΙΣΤΙΚΗ απο τον Ινφογνωμονα.Ετσι ειναι Σαββα.Καποτε πρεπει να αποφασιζωμε για ωρισμενα πραγματα.
    ===================================
    Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ – ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ
    Δημήτρης Κ. Τσίτος
    (Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)Copyright:
    www.rieas.gr
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_2227.html#.TxZ1haW1jSt
    "....ο μεγάλος αριθμός αυτοχείρων, προκαλεί σοκ και λύπη...**********************.Οι υποτιθέμενοι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή, κυρίως, είναι αφελείς. Η αφέλειά τους οδηγεί σε μια περίεργη ενδοτικότητα που τους καθιστά ακόμη περισσότερο αδυνάτους. Οι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή αποφάσισαν να είναι αδύνατοι! " ****************************
    ------------------------------
    sterg είπε...
    Το αρθρο αυτο αν και ειναι πολυ κυνικο ( ..."Οι υποτιθέμενοι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή, κυρίως, είναι αφελείς. Η αφέλειά τους οδηγεί σε μια περίεργη ενδοτικότητα που τους καθιστά ακόμη περισσότερο αδυνάτους. Οι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή αποφάσισαν να είναι αδύνατοι"..).
    Η ηθικη που εκφραζει ο συγγραφεας ειναι η "ηθικη"(????????) του νεο-φιλελευθερισμου της Σχολης Σικαγου (δεν εννοω φυσικα...μονο την σχολη του Αλ Καπονε).Ο συγγραφεας δεν δικαιωνεται ουτε με την ...συμπαθεια που δειχνει στους αυτοχειρες -θυματα αυτης της Σχολης και των μαθητων αυτης.Φωτογραφιζει το που εσπουδασε την τεχνικη της παγιδευσης του θυματος που ειναι παγιδευμενο και σε απογνωση("Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων")
    17 Ιανουαρίου 2012 1:26 μ.μ.
    ===================================================
    Αυτη ειναι η αυτοματη επιβεβαιωση απο RIEAS της ληψης της δικης μου κοινοποιησης-διαμαρτυριας προς αυτους
    Copy of:
    Εισερχόμενα
    rieas info@rieas.gr μέσω cpanel1.novahost.gr
    2:57 μ.μ. (Πριν από 18 ώρες)
    προς Εμένα
    Copy of:

    This is an enquiry e-mail via http://www.rieas.gr/ from:
    stergios triantafyllou
    ΤΡΊΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012
    Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ – ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ
    Δημήτρης Κ. Τσίτος
    (Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)Copyright:
    www.rieas.gr
    ===================================
    Nativist είπε...
    Εύκολα γράφει κανείς αυτές τις μαλακίες, άμα έχει το στομάχι και το πορτοφόλι του γεμάτο. Θα ήθελα να τον έβλεπα στην θέση ενός απολυμένου με τρία παιδιά, που χρωστά δόσεις για το σπίτι, ενώ στερείται και το φαΐ, για να δω, όταν θα αποφασίσει να κρεμαστεί, αν το κάνει από αφέλεια.
    Και μόνο το γεγονός ότι είναι ανελλήνιστος σε σημείο αηδίας, μού προκαλεί αποστροφή.
    17 Ιανουαρίου 2012 5:55 μ.μ.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_2227.html#.TxZ1haW1jSt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -2-
    -----------------------------------
    (**********************) Μετα τα παραπανω εστειλα στον σχολιαστη ονοματι "Ακριτας" σχολιο που ζητουσα απο τους λοιπους...απλους !!!!!(οι αλλοι ειναι "συνθετοι" σχολιαστες) σχολιαστες να "βομβαρδισουν" το RIEAS με διαμαρτυριες για την αποδοχη και δημοσιευση του καταπτυστου αρθρου ενος σχολιαστη του που μετατρεπει τα Ελληνικα θυματα σε Θυτες του εαυτου τους γιατι ....."Οι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή αποφάσισαν να είναι αδύνατοι".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και επειδη ανεφερα και τον Διευθυντη του RIEAS κ.Νομικο που δεν ειναι καποιο μυστικο αλλα το ανακοινωνει ο ιδιος και επειδη ο Σαββας οπως ειχε γραφτει στο παρελθον γνωριζει τον κ.Νομικο και μαλιστα σχεδον του ειχε ζητησει και συγγνωμη για ενα δημοσιευμα(γιατι εχω τεραστια επιλεκτικη μνημη) θεωρηθηκε πρεπον και αντι να δημοσιευσει το σχολιο μου να με ..."νουθετησει"!!!!!!!!!!!!!!!!! με τα παρακατω φιλοσοφηματα που τα θεωρω απαραδεκτα για το προσωπο μου απο τον κυριο αυτον και απο οιοδηποτε.Οι μαχες δινονται για την Πατριδα σε ολα τα επιπεδα και η Πατριδα προηγειται οιουδηποτε ακομα και αλλων σχεσεων με "φιλους" η "φιλικες"!!!!!!!!!! καταστασεις.Δεν με ενδιαφερουν καταστασεις.πρεσβειες,φιλοι η εχθροι, ΤΙΠΟΤΑ.Η Πατριδα προηγειται ολων και καμμια σκοπιμοτητα δεν ειναι αποδεκτη απο εμενα απο οιονδηποτε και για οτιδηποτε.

    Ο/Η Ακρίτας είπε...(******************************)
    Σχολιασμός σημαίνει καταγραφω την άποψη μου.Ο Πλουραλισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της δημοκρατίας και του δημοκρατικού ανθρώπου.
    Διαχειριστείτε όσο καλύτερα γίνεται και μπορείτε το δικαίωμα της διαφορετικότητας
    Πολεμικές του τύπου "βομβαρδείστε" δεν έχουν θέση νομίζω σε αυτόν τον χώρο αποτελούν δε για μένα Προσωπικά Κόκκινη γραμμή
    17 Ιανουαρίου 2012 9:17 μ.μ.
    ---------------------------------------------------------------------
    Sterg (Σταλθηκε πριν λιγο στις 9 πμ 18/1/2011 για δημοσιευση στον ινφογνωμονα στον ιδιο σχολιαστη ως παραπανω)
    Λυπαμαι για την απαντηση αυτη στο "βομβαρδιστε το RIEAS με διαμαρτυριες για την αποδοχη μεσω δημοσιευσης του καταπτυστου αρθρου περι των θυματων και των θυτων".Γνωριζω οτι ο Σαββας γνωριζει τον κ.Νομικο και αυτο υποθετω οτι το γνωριζεις και εσυ και τα υπολοιπα επιλεκτικα σβυσηματα σχολιων δικων μου δεν σε θεωρω τον καταλληλοτερο να τα κανεις.Ηδη σας γυρισε την πλατη ο Ανακοντα και αν ξαναγινει αυτο σε εμενα επειδη δεν σε θεωρω τον καταλληλοτερο θα κανω και εγω το ιδιο.Ευχαριστω τον ινφογνωμονα και πιστευω οτι δεν εχασε απο την παρουσια μου σε αυτον το αντιθετο μαλιστα και με ΠΛΗΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
    Να ειστε καλα και αλλου και οχι σε εμενα τα παιχνιδακια.(*********************************)
    ---------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στεργκ
    Απαντώ στα ερωτήματά σου:
    1)Αν συμφωνει με το καταπτυστο για εμενα αρθρο αυτου του κυριου στο RIEAS οσον αφορα το "....Οι υποτιθέμενοι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή, κυρίως, είναι αφελείς. Η αφέλειά τους οδηγεί σε μια περίεργη ενδοτικότητα που τους καθιστά ακόμη περισσότερο αδυνάτους. Οι αδύνατοι είναι αδύνατοι επειδή αποφάσισαν να είναι αδύνατοι! "
    Τα κείμενα που αναρτούμε στο ιστολόγιο, είναι για ανάγνωση, ενημέρωση, όξυνση της κριτικής σκέψης, δεν είναι για να επιβάλλουμε στους αναγνώστες μας μια συγκεκριμένη άποψη.
    Πολλές φορές αναρτάμε κείμενα με τα οποία δεν συμφωνούμε.
    Με την άποψη για αδύναμους και αφελείς δεν συμφωνώ, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι και ..αιτία πολέμου!

    2)αν θεωρει την Πατριδα ΠΑΝΩ απο φιλιες-πρεσβειες και αλλα παραμυθια
    Το ερώτημα αυτό είναι προσβλητικό για έναν αξιωματικό. Σε ό,τι με αφορά, απάντηση είναι η ιστορία μου και η καθημερινή στάση ζωής.

    3)Αν συμφωνει με την τακτικη ενος εδω μεσα σχολιαστη στο περιπου "η συμβιβαζομαστε με την δικη του γραμμη και σκεπτικο η πρεπει να αναχωρουμε" και αν δεν συμφωνει τοτε πως προτιθεται να τον αντιμετωπισει.
    Ο Ακρίτας δεν είναι σχολιαστής, είναι συνδιαχειριστής, με την μεγαλύτερη προσφορά εδώ μέσα.
    Ξέρω καλά ότι είσαι καλός άνθρωπος, απολύτως έντιμος, αγνός πατριώτης και έχεις προσφέρει στο ιστολόγιο. Όμως είσαι ορμητικός (όχι παρορμητικός), μερικές φορές παρεξηγείς κάποια πράγματα και στην περίπτωση του Ακρίτα είσαι άδικος.
    Ο Ακρίτας είναι η καρδιά του ιστολογίου, πάντα παρών όταν εγώ είμαι χαμένος και απασχολημένος στα χίλια μέτωπα.
    Πάντα παρών είσαι και συ, από άλλο μετερίζι.
    Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με τον Ακρίτα.
    Είναι ανάγκη να αλληλοσφαζόμαστε, εν καιρώ πολέμου;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαββα
    Θα σου απαντησω εν ταχει και γιατι ειμαι πολλαπλλα απαησχολημενος και γιατι δεν αξιζει να συνεχισω να γραφω για την "ψυχη του ιστολογιου" ως τον αποκαλεις.Αυτη η "ψυχη" εμενα δεν με καλυπτει ουτε στο minimum των απαιτησεων μου.Παραδειγματα.
    1)επετεθη στο παρελθον σε εμενα οτι κανω ...συγκολλησεις αρθρων,ενω φυσικα αυτος τα ...μεταφερει (και μονον) αυτουσια εδω!!!!
    2) επετεθη στο παρελθον στον Κριστιαν με την φραση "ξερω εγω ποιοι τον εστειλαν στο ινφογνωμονα και γιατι" και αλλες ...παπα@@@@.
    3) επετεθη στον Ανακοντα με προσβλητικες φρασεις .Στον ανακοντα που δεν μπορει ουτε στον ομφαλο του να φτασει.μιλουσε για ζωτικους χωρους δικους του που δεν θα...επιτρεψει ....και αλλες παπα@@@.Μιλουσε για τα "αγγελουδια του που πρεπει να μεγαλωσει" και φωτογραφιζε τον εαυτο του σε σχεση εξαρτησης με το ιστολογιο ,οποιασδηποτε μορφης λες και φοβοτανε μη χασει κατι που εχει σχεση με το μεγαλωμα των παιδιων του.Αποτελεσμα ο Ανακοντα να τα βροντηξει με περιφρονηση και να μη θελει να ξανα-ασχοληθει με καποια ατομα που νομιζουν οτι εχουν την περισση ικανοτητα να κατευθυνουν το σχολιο ενος ανακοντα.
    4) επετεθη σε εμενα στην περιπτωση του απατεωνα καλογερου οταν εγω ζητουσα να μπει εκει που μπαινουν οι απατεωνες οπως και εγινε,και μαλιστα με απειλησε αμεσα με φρασεις βαρειες για να γινουν ανεκτες απο λογου μου ,οπως "η υπομονη μου εχει εξαντληθει"(ποιος εισαι μωρε που ανακατωνεσαι σε αρθρο και σχολιασμο αλλου????και τι θα μας κανεις κυριε???) και με την φραση "αγγιζει τα ορια του νομου και εφιστω την προσοχη του ιδιοκτητη για τις ευθυνες του"(τι λες μωρε???εγω δικαιωθηκα με τον απατεωνα καλογερο στην στενη και εσενα να εχεις καταπιει την γλωσσα σου)
    Λοιπον Σαββα επειδη εχω και αλλα πολλα να περιγραψω για τον εμπαθη σχολιαστη σου και επειδη εσυ τον θεωρεις "ψυχη του ιστολογιου οταν....λειπεις"(δηλαδη τοτε που χορευει ο ποντικας χωρις να του τραβας το αυτι)και επειδη εγω και αλλοι εχουμε διαφορετικη γνωμη για το εκλεκτο αυτο ατομο εγω θεωρω οτι η απαντηση σου δεν με επεισε ,ευχαριστω για τα υπολοιπα καλα σου λογια για το ατομο μου ,ευχομαι να πατε καλα ,αν και θα ξεραθει το τοπιο=το βλεπω δυστυχως και αν στο μελλον αποφασισεις οτι υπαρχουν και αλλες ψυχες στο ιστολογιο και μαλιστα πολυ αλτρουστικες και ωριμοτερες απο αυτον που αναφερεσαι αν αποφασισεις καποιες ΡΙΖΙΚΕΣ αλλαγες ενημερωσε μας και πιστευω να μη εχει κρυωσει το σιδερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sterg
    είπα η καρδιά, γιατί η καρδιά στέλνει το αίμα στο σώμα.
    Ο Ακρίτας είναι ακούραστος και έχει δώσει τη δική του σφραγίδα στο ιστολόγιο.
    Και η σφραγίδα του είναι αυτού του αγνού αγωνιστή, με καλή αντίληψη των πραγμάτων και ασίγαστο πάθος.
    Σε καλώ και σε παρακαλώ να ηρεμήσεις.
    Ξέρω ότι έχεις τις δουλειές σου και προσπαθείς ταυτόχρονα και για το ιστολόγιο, όμως νομίζω ότι αδικείς κατάφωρα τον Ακρίτα.
    Εσένα δεν σε αδικεί κανείς.
    Απλά ο Ακρίτας σου είπε να είσαι πιο συγκρατημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν ταξει Σαββα,αλλα να ξερεις οτι μεγαλη η χαρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως,το βίντεο είναι πολύ καλό.

    Όλος ο διεθνής τύπος έχει προεξοφλήσει τη χρεοκοπία μας,το ίδιο και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Τη Νέα Δανειακή Σύμβαση,ΓΙΑΤΙ νομίζετε ότι την υπογράφουν;

    Πόσο καιρό γράφω εδώ μέσα ότι μας πάνε για σφαγή και ότι η χρεοκοπία είναι δεδομένη,και θα το κάνουν μόλις θα τους συμφέρει;

    Ποιά είναι η θέση των υποτιθέμενων πατριωτικών κομμάτων και των ''τίμιων'' βουλευτών τους;

    ΤΙ αλλο πρέπει να κάνουν για να ξεσηκωθεί αυτός ο λαός;

    ΠΟΥ είναι ο Σαμαράς;

    Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που αναφέρομαι στον Σαμαρά τόσο συχνά είναι γιατί είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει ακόμη τη δυνατότητα να γκρεμίσει το ΚΑΘΕΣΤΩΣ Θεσμικά,αλλά δεν το κάνει.

    Ο λαλίστατος Φαήλος δεν έχει τίποτα να μας πεί; Όταν οι ''άλλοι'' κάνουν εγκλήματα πολύ καλά κάνει και τους καταγγέλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο,αλλά τώρα,που ο φίλος του στηρίζει τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ,μούγα στην στρούγκα.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ο μόνος λόγος που θεωρούσα προτιμότερο ένα είδος πραξικοπήματος,αλλά αυτό ήταν ακρότητα,θα δείτε τώρα αυτά που έρχοντε ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

    Ή τώρα,πρίν υπογράψουν,ή ποτέ.

    ΥΓ
    Απο το βίντεο,το καλύτερο κομάτι είναι η διαπίστωση του Σερβετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=izW9IJdakqo&feature=player_embedded#!

    Αυτη ειναι η κοινωνια που θα δουνε εμπρος τους καθημερινα τα παιδια της επομενης γεννιας και πιστευω οτι ειναι εις ματην να προσπαθεις να μεταλλαξεις τον εξελειγμενο σε "ανθρωπο" πιθηκο με την κομμενη ουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Χρήστο ,
    Δυστυχώς , οι σημερινοί Ελληνες είτε πολίτες , είτε πολιτικοί στο πλείστον τους μου θυμίζουν το κάτωθι βιντεάκι:

    http://www.youtube.com/watch?v=wpoM4DnQ-70&feature=related

    Όπου είτε μέσω του έγγραφου τύπου είτε απο ένα πληκτρολόγιο κάνουν την αντίστασή τους .Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει αποτέλεσμα , αλλά σίγουρα όχι επί μακρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην παγκοσμια κοινωνια που ερχεται θα υπαρχουν αρκετες εκπληξεις που θα γινονται μεσω του διαδικτυου.Οπως οι μελλοντικοι πολεμοι που θα ειναι τοπικο-περιοχικοι και θα γινονται με ρομποτικα συστηματα ξηρας-αερος και θαλασσας και οι πολεμιστες θα παιζουν play mobil.Αυτο θα εχει την δικη του οικονομια αιματος και λιγοτερο κλαμμα απο τις μανναδες.Οπως την εκπαιδευση που θα γινεται απο το διαδικτυο σε σχολεια και πανεπιστημια και μονο τα εργαστηρια θα παραμεινουν.Οπως η ψηφοφοριες οταν θα καταργηθουν οι πολιτικοι ,και ηδη αυτο προηγειται ολων,οπου θα ψηφιζεις μεσω κωδικου που θα εχεις στο διαδικτυο και αφου αξιολογησεις το curiculum του καθε υποψηφιου να διαχειριστει τα κοινα και υπο ελεγχο και για μικροτερο η μεγαλυτερο διαστημα αναλογα με την αποδοση του.Ηδη και οι λεγομενες εξεγερσεις ειναι εξεγερσεις μεσω του διαδικτυου και στο μελλον θα φροντισουν καποιοι να ειναι και αναιμακτες.Αυτα για οσους δεν καταλαβαν τον virtual χωρο που καλυπτει το διαδικτυο και συνεχιζουν να επιθυμουν αιμα στον δρομο (αλλα αλλων και οχι το δικο τους)προς τερψιν της ανοιας που τους εχει καταπιει και δεν το καταλαβαν.Ο κυβερνοχωρος θεωρειται απο ειδημονες ενας υπαρκτος κυματο-χωρος που ειναι λιγο "παραξενος" αν αναλυθει περαιτερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά, μην εκπλησσόμαστε με τις άκρως αντι-ανθρωπιστικές πεποιθήσεις σχετικά με τους αυτόχειρες και άλλα θύματα. Τα ίδια λένε και για τους φτωχούς "μην τους λυπάστε, γιατί θέλουνε και είναι.." Οπως λένε και για όσους αυτοκτονούν, ότι δεν αγαπούν τελικά τον εαυτό τους.
    Οταν πρόκειται για αποφασισμένους θύτες, έτσι ακριβώς έχουν μάθει να σκέφτονται, πετώντας την ευθύνη από πάνω τους και ρίχνοντάς την στους πιό βολικούς.
    Είναι πολύ εύκολο να γίνεσαι ηθικός αυτουργός ενός εγκλήματος και μετά να ρίχνεις το φταίξιμο σε όποιον μπορεί να αντιδράσει λιγότερο.
    Για την περίπτωση αυτοκτονιών, μπορεί να πεί κανείς πολλά. Η ρίζα της βρίσκεται στην αυτοεκτίμηση του ατόμου και παίζει ανάλογα με την κλίμακα, ανάμεσα στα όρια της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής απομόνωσης. Οταν συμβαίνει αυτοκτονία μια στο τόσο στην κοινωνία, το σύνολο δεν θορυβείται πολύ. Οταν είναι συχνό το φαινόμενο, τότε η κοινωνία και η εξουσία κάπου πρέπει να ψάξουν τις ευθύνες, ανάμεσά τους.
    Ετσι για να ξέρουμε τι σκέφτονται οι δήμιοι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν είχαν εξελιχθεί κάπως έτσι , αλλά και/ή κάπως ..... έτσι , οι νεο-Έλληνες, δεν θα είχε καταφέρει τίποτα καμία ληστοσυμμορία. Αν... δεν...

    Αυτό το αναθεματισμένο «νέο» άμα φύγει από την πλάτη μας, τότε θα δούνε ... άμα μπορεί η πάπια να βρει την λίμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα,είμαι σίγουρος ότι η στάση του Ελληνικού λαού την περίοδο της κρίσης,θα είναι αντικείμενο επιστημονικής μελέτης για πολλά χρόνια.

    Λες και υπάρχει κάποια Θεία δύναμη και κρατάει σε ύπνωση τον κόσμο,γιατί δεν είναι μόνο που δεν αντιδράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελινα
    Το αιτιο που αναφερθηκα στον "πιθηκο με την κομμενη ουρα που εξελειχθηκε σε "ανθρωπο" δεν ητανε η εικονα της αυτοκτονιας της κοπελλας που πλεον ειναι συχνο φαινομενο αλλα το background του βιντεο οπου εκατονταδες αυτοκινητα στον πολυσυχναστο αυτοκινητοδρομο προσπερνουσανε την τραυματισμενη και ζωντανη ακομα κοπελλα και αλλα βγαζανε φλας και αλλαζαν λωριδα εγκαταλειποντας στην μεση της ασφαλτου τον συνανθρωπο τους μεχρι να τηνκτυπησει και το αυτοκινητο καποιου επομενου.
    ΥΓ
    Σε αντιδιαστολη και χωρις να κανω τον διαφορετικο πριν 1 χρονο σταματησα το αυτοκινητο μου και φυσικα ενα κομβοι αυτοκινητων στην εθνικη οδο στο υψος της μεταμορφωσης και πηρα αγκαλια ενα τρομοκρατημμενο σκυλακο που ητανε παγιδευμενος και μελοθανατος βαδιζοντας παραλληλα στο κεντρικο τσιμεντενιο διαζωμα και με ακομα μεγαλυτερο κινδυνο περασα 4 λωριδες και τον αφησα εκτος εθνικης οδου.Ολοι μπορουμε να κανωμε κατι για τους γυρω μας αν θελωμε εμπρακτα και οχι στα λογια να συμβαλλωμε,ΙΣΩΣ,σε κατι καλυτερο.ΙΣΩΣ,ασχετως γενικης τασεως καταληξης της κοινωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στέργιε, η κοινωνία τα τελευταία χρόνια, υπήρξε απελπιστικά αδιάφορη προς το πρόβλημα του διπλανού. Σχεδόν καθολικό το φαινόμενο. Ομως, όταν αρχίζουν οι φωτιές να καίνε, καθένας φοβάται μη φτάσουν οι φλόγες στο σπίτι του και αρχίζει να το βλέπει αλλιώς.
    Μας χρειαζόταν αρκετό ξύλο φαίνεται για να θυμηθούμε το "κάμε το καλό και ρίχτο στο γυαλό".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστο δεν υπάρχει καμία θεία δύναμη , η οποία ευθύνεται για την κατάντια μας εκτός από εμάς μερικώς, και από το γνωστό brain storming το οποίο ενδελεχώς, επισταμένως και με χειρουργική ακρίβεια γίνεται και επιβάλλεται παντοιοτρόπως στο μυαλό και την ζωή του Έλληνα τα τελευταία χρόνια.
    Όχι δεν ήμασταν/ε ραγιάδες , ωχαδερφιστές και όλα τα άλλα χαριτωμένα που και γω κατά καιρούς λέω ότι γίναμε .
    Όμως θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και εμείς πρώτα απωλέσαμε την αρετή και ως εκ τούτου κατ επέκταση και την τόλμη.
    Εν τάχη. Οταν ο Έλληνας τελείωσε (του επέτρεψαν μήπως ;) με τους Γερμανούς το ’40 ξεκίνησε να σκοτώνετε μεταξύ του .
    Οχι βέβαια επειδή πραγματικά είχε πρόβλημα, αλλά γιατί αν η Ελλάδα έβρισκε τα πατήματά της από τότε, θα είχε πιθανόν μεγαλουργήσει τώρα (και δεν πάω πιο πίσω στην Ιστορία γιατί χρειάζονται ατελείωτες ώρες συζήτησης, και δεν θα φτάνουν.)
    Οι φίλοι μας οι οποίοι δεν άλλαξαν ούτε χρώμα ,ούτε κόμμα, ούτε πατρίδα , ίδιοι ήταν πάντα , ίδια σκύβαλα ίδιοι νταβαντζήδες, το γνώριζαν .
    Μετά λοιπόν και τον εμφύλιο οποίος μας κόστισε πολύ ακριβότερα από τον Β’ ΠΠ διότι το να πολεμάς τον κατακτητή είναι υποχρέωση σου , αλλά το να πολεμάς τον αδελφό είναι κατάντια , ήρθε η περίοδος της πείνας της μετανάστευσης …
    Όμως ο Έλληνας άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τα πάνω του, να νιώθει ελεύθερος και ως εκ τούτου να μπορεί να δημιουργεί ,είτε υλικά, είτε εγκεφαλικά….Σε εκείνες τις περιόδους όπου η άνθηση σιγά σιγά άρχισε να διαφαίνεται ,τα κοράκια πολιτικοί, και φιλοφίδια έκαναν πάλι την εμφάνιση τους γνωρίζοντας την ανησυχία , και τον φόβο να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος .
    Πάτησαν σε αυτή την ψυχολογία και με πάλι το γνωστό brainstorming, που όμως τότε ήταν στα σπάργανα για τα Ελληνικά δεδομένα ,δημιούργησαν την πειθώ στον πολίτη ότι μόνο τα κόμματα και οι οπλαρχηγοί τους θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα της μιζέριας το κράτος..
    Τα χρόνια πέρασαν και φτάνουμε στο 1967 που ανεβαίνει η Χούντα την οποία παρά το γεγονός ότι δεν γνώρισα απόλυτα, και δεν έχω πλήρη γνώση, από τα λίγα το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι μας επιβλήθηκε πατώντας αφενός στον πατριωτισμό που πιθανόν να επέδειξαν τότε (νόμιζαν) κάποιοι στρατιωτικοί, αλλά ουσιαστικά ήταν ο αγαπημένος δάκτυλος των Αμερικάνων με το σκεπτικό :
    ‘’ πολύ τα πάνω τους πήραν οι Ελληνες και θα σηκώσουν κεφάλι και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται και πόσο ‘’εξυπνότεροι’’ είναι από εμάς και σε τι ευλογημένο τόπο ζουν .’’
    Πάρε μια χούντα λοιπόν να έχεις ….. έπεσε δήθεν από το Πολυτεχνείο , και φτάσαμε μετά από πολλά χρόνια για να παραδεχτούμε όλοι ότι απλά το πολυτεχνείο ήταν η αφορμή και όχι η αιτία .

    -1-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάλι μετά από αυτό το γεγονός ο Έλληνας άρχισε να αναγεννάται από τις στάχτες του , κακό πράγμα αυτό για όλους εκείνους που μανιωδώς εκ συστάσεως του κράτους προσπαθούν και προσπαθούσαν να μας καταστρέψουν.
    Έτσι λοιπόν έψαξαν και τι βρήκαν ο Έλληνας πατάει σε 3 αξίες :
    Πατρίδα , Θρησκεία, Οικογένεια.
    Κάτω από αυτές τις αξίες λοιπόν υπάρχουν ένα σωρό άλλα παρακλάδια, όπως
    Παιδεία, Ομοιογένεια (αν θυμάσαι ήμασταν ανέκαθεν από τα κράτη με αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό ) σπίτι , φαγητό, ελευθερία , διάλογος , σκέψη , και πολλά πολλά άλλα …με κύριο όμως μέλημα τα παιδιά , και την πατρίδα ….
    Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις λοιπόν να ευνουχίσεις τον Έλληνα ήταν να τον μαλθακέψεις και να του διαλύσεις την οικογένεια , τον πυρήνα επιβίωσης του ,αλλά με πολυετής ρίζες.
    Είναι μια πάγια τακτική, η οποία δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, και δεν ριζώνει απ αρχής , πρέπει να λειτουργήσει από γενιά σε γενιά για να γίνει βίωμα.
    Γίναμε υπερκαταναλωτικοί , κάναμε τον εαυτό μας έρμαιο σε ανύπαρκτες ανάγκες και διδάξαμε τις επόμενες γενιές πως επιτυχημένος δεν είναι αυτός που Είναι αλλά αυτός που Έχει.
    Η παιδεία έπαψε να έχει την έννοια της πολύπλευρης μάθησης ,που δεν αναγάγεται μόνο σε τεχνικές και λεπτομερείς γνώσεις μιας επιστήμης ,αλλά και στην ανάταση της ψυχής , και στην σφαιρική καλλιέργεια του πνεύματος.
    Όμως πως θα μπορούσε να ήταν κάτι τέτοιο ; όταν ο σκοπός ήταν ένας και μόνο : Ρομπότ δουλικά του άγεσαι και φέρεσαι και όχι ελεύθερο πνεύμα διαλόγου και κύησης νέων ιδεών που θα επιφέρουν ευημερία σε όλα τα επίπεδα.
    Δεν ελέγχετε ο ελεύθερος άνθρωπος ψυχή τε και σώματι .
    Τα χρόνια προχωρούσαν και εμείς συνεχίζαμε με γνώμονα τα βιώματα των παλαιοτέρων γενεών – στέρηση , πείνα, κακουχίες, πόλεμοι – να μεγαλώνουμε με την άποψη που στο τέλος παγιωνόταν και παγιώθηκε :
    ‘’ Να μη μας λείψει τίποτα , και τα παιδιά μας να έχουν περισσότερα από εμάς.’’
    Το περισσότερο όμως στην ύλη διότι πάντα έχει πιο γυαλιστερό και ευκολοδιάβατο δρόμο από το πνεύμα.
    Πάνω σε αυτό πάτησαν, όλοι όσοι ήθελαν να μας κάνουν έρμαια των παθών μας.
    Μέσω της ύλης πάψαμε να καλλιεργούμε το πνεύμα και ως εκ τούτου το ήθος και την ηθική (άλλο το ένα άλλο το άλλο ) .
    Κάναμε ανάγκη το έχω και όχι το είμαι.
    Έγινε βίωμα , και έτσι προχωρούσαμε.
    Θέλαμε περισσότερα για να έχουμε και λιγότερα για να είμαστε.
    Το χαλί κάτω από τα πόδια μας μεγάλωνε και εμείς περπατάγαμε πάνω σε αυτό γιατί μας ζέσταινε, καθότι μάθαμε τον φόβο μας να τον φοβόμαστε, με αποτέλεσμα να γίνουμε εύκολος στόχος.
    Κάναμε την ανάγκη υποχρέωση ..Το περιβάλλον στο οποίο θέλαμε να λειτουργούμε έπρεπε να μας κάνει αποδεχτούς και αυτό γινόταν μόνο με την ποσότητα των αγαθών και όχι με την ποιότητα του πνεύματος.
    -2-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ελεύθερα πνεύματα έπαψαν είτε να υπάρχουν ,είτε να μιλάνε ,γιατί χρωματίστηκαν από κόμματα ή απλά παραγκωνίστηκαν από το καθημερινό
    ‘’Για να είσαι επιτυχημένος/η χρειάζεσαι να έχεις….. ‘’
    ‘’Για να γίνεις αποδεκτός πρέπει να είσαι ..’’
    Ο μεγάλος διάολος και η μεγαλύτερη εξουσία η τηλεόραση, έμπαινε καθημερινά στα σπίτια και επέβαλε στην καθημερινότητα μας το σωστό , το δίκαιο, το καλό και το κακό …
    Έτσι ο Έλληνας εκεί που δεν τον ένοιαζε αν έχει φακές στην κατσαρόλα όταν θα έρθει ο ξένος για να φιλοξενηθεί θεώρησε ότι πρέπει να αγοράζει αστακό και να έχει 2 αμάξια 5 τηλεοράσεις και μερικές χρυσές κάρτες.
    Οι γάμοι έπαψαν να γίνονται για την ουσία της ένωσης αλλά μέσα στα πλαίσια της γκλαμουριάς έπρεπε να είναι καλύτερος από του γείτονα ….
    Τα παιδιά έπρεπε να έχουν τα καλύτερα κινητά, ρούχα, φροντιστήρια, γιατί μόνο έτσι γινόντουσαν απόδεκτά από τα άλλα παιδιά και σαφώς να μην έχουν γνώσεις γιατί αυτές τα ανήγαγαν στα φυτά και δεν ήταν αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο, ενώ ταυτοχρόνως ο άνθρωπος απομονώθηκε από τον συνάνθρωπο έγινε φίλος με τον Η/Υ γιατί από εκεί μπορούσε να έχει τα πάντα χωρίς κόπο .Ξεχνώντας ότι και ο κόπος έχει τον λόγο ύπαρξης του. Διότι η επικοινωνία η ουσιαστική έπαψε να είναι ανθρώπινη και επιλέξιμη. Εγινε δυνατότητα επιλογής κάποιου άλλου.
    (Μιλάμε όταν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο, χάνοντας την προσωπική επαφή, διότι έτσι μπορούμε να εκθέσουμε απόψεις και να εκτεθούμε να νιώσουμε ότι έχουμε παρέα και όταν δεν υπάρχουν τα ως άνω μένουμε μόνοι…. Σκέψου το αυτό και θα δεις ότι με αυτό τον τρόπο ελευθερώσαμε την φυλακή μας και την κάναμε ζωή ,νομίζοντας ότι είμαστε ελεύθεροι .)
    Ολοι με τρόμο διαβάζαμε περί πείνας και σε αυτό το σημείο οι δήμιοι/φίλοι μας αποφάσισαν ότι ήταν η ευκαιρία τους να μας ισοπεδώσουν.
    Τράβηξαν απλά το χαλί και είδαμε το χάλι μας …..
    Δεν έχουμε ανάγκη τον αστακό για να ζήσουμε ..
    Δεν έχουμε ανάγκη τον πολιτικό που μας πρόδωσε για να βρούμε τον δρόμο μας .

    Έχουμε ανάγκη τον άνθρωπο που θα μας ακούσει χωρίς να μας χαϊδέψει τ’ αυτιά
    Έχουμε ανάγκη να πάψουμε να φοβόμαστε τον φόβο μας και να τον δούμε κατάματα.
    Ναι ρε γμτ να πεινάσουμε , αλλά όπως εμείς θέλουμε, και θεωρούμε σωστό, όχι όπως οι άλλοι μας επιβάλλουν εμμέσως και αμέσως ….
    Θα πεινάσουμε Χρήστο αλλά θα ζήσουμε
    Δεν χρειάζεται λοιπόν επιστημονική μελέτη για τον Έλληνα χρειάζεται απλά ο Έλληνας .
    Τα πατήματα μας είναι εδώ, μπροστά μας, απλά πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε, ξεκατινιαζόμαστε , και φερόμαστε σαν φερέφωνα των παθών μας.
    Πως θα γίνει αυτό με έναν από τρόπο :
    Να χάσουμε ότι έχουμε, αλλά θα βρούμε ότι ήμασταν ….
    Ας ενωθούμε στην πείνα που έρχεται και ας κόψουμε τα πάντα στην μέση….
    Η γιαγιά μου έλεγε : Το ένα ξύλο μόνο του σπάει ,τα δύο πιο δύσκολα, τα πολλά όμως σπάνε αυτόν που πάει να τα σπάσει.

    Ο Ισοκράτης είπε :

    Η δημοκρατίας μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας .Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία ,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία .

    436-338 π.χ.
    -3-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.