9/1/12

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του νόμου για την ποινικοποίηση της Γενοκτονίας στη Γαλλία!

Ο υπουργός εξωτερικών υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου, Patrick Ollier, μιλώντας στους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο θέμα της έγκρισης του νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας, είπε: "Θεωρώ ότι για το θέμα αυτό υπάρχει μια γενική συναίνεση". Ο Γάλλος υπουργός είπε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτα στο προεδρικό συμβούλιο της Γερουσίας.
Το προεδρικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει αν ο νόμος τεθεί προς ψηφοφορία στη Γερουσία.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί να εισαχθεί το θέμα προς ψηφοφορία, θα οριστεί ένας υπεύθυνος ο οποίος θα αποστείλει το νομοσχέδιο στην επιτροπή νόμων, συνοδευόμενο από μια έκθεση.
Μετά την επιτροπή νόμων, το νομοσχέδιο θα έλθει στην ημερήσια διάταξη στις 22 και στις 26 Ιανουαρίου για συζήτηση και ψηφοφορία.

Οι σοσιαλιστές διασπάστηκαν
Οι σοσιαλιστές, που έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, έχουν χωριστεί στα δυο, στο θέμα του νομοσχεδίου που έχει προτείνει το κυβερνόν κόμμα.
Ένα μέρος των σοσιαλιστών γερουσιαστών προτείνει να εισαχθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία ένα άλλο νομοσχέδιο που είχαν στείλει στη Γερουσία οι ίδιοι στο παρελθόν. Οι σοσιαλιστές αυτοί θέλουν να εισαγάγουν για ψηφοφορία το δικό τους νομοσχέδιο, για να μην πάνε όλοι οι ψήφοι των Αρμενίων στο κυβερνόν κόμμα, που είναι ο εισηγητής του επίμαχου νομοσχεδίου.
Ένα άλλο μέρος των σοσιαλιστών γερουσιαστών, πάλι, θέλει να μην έλθει καν προς συζήτηση το νομοσχέδιο, γιατί είναι αντίθετο προς το σύνταγμα.
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία αποφάσισε να στείλει πίσω στο Παρίσι τον πρεσβευτή της, που είχε αποσύρει περίπου πριν από ένα μήνα, όταν το κοινοβούλιο της Γαλλίας είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο, που πρέπει αν εγκριθεί και από τη Γερουσία. Αν εγκριθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όποιος αρνείται την Γενοκτονία των Αρμενίων, θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 45 χιλιάδων Ευρώ και με κάθειρξη 12 μηνών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.