10/1/12

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

Και οι ακραίοι εθνικιστές δημιουργούν πολιτικό κόμμα...

Το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. να ασχοληθεί περισσότερο με τα εθνικά αυτά θέματα


• Κάθε όριο τείνουν να ξεπεράσουν οι προκλήσεις των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Μόνο που σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον αυτές οι προκλήσεις δεν προέρχονται… γενικά και αόριστα από «διάφορους εθνικιστικούς κύκλους», αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα, οργανώσεις, ακόμη και πολιτικά κόμματα εξουσίας!..

Οι Βορειοηπειρώτες δικαιολογημένα αισθάνονται ανήσυχοι από το τεταμένο κλίμα, που επικρατεί, κυρίως μετά την απογραφή πληθυσμού που έγινε τον Οκτώβριο και έκτοτε εντείνεται συνεχώς. Ήδη στη… λίστα των ονομάτων με τις προκλήσεις εναντίον τους (και κατά όλων των μειονοτήτων της γειτονικής χώρας) έχει μπει ακόμη και ο σοσιαλιστής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, που επαναφέρει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ προβληματισμό δημιουργεί η σιγή ιχθύος που τηρεί και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Σαλί Μπερίσα.

Τα… θέλουν όλα!
Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», η οποία το Μάιο θα μετατραπεί και σε πολιτικό κόμμα! Μάλιστα, όπως προκλητικά διακηρύσσουν στελέχη της, η Αλβανία εκτείνεται σε Ήπειρο, Βορειοδυτική Ελλάδα, Φλώρινα και Καστοριά (!), περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με τους παράλογους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!

Ακόμη, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα, φθάνουν σε σημείο να τονίζουν, ότι αυτές οι περιοχές αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. «Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας» αναφέρουν, χωρίς βέβαια πουθενά να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς τους. Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηγέτης της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» Κρεσνίκ Σπαχίου, που είναι και ο Αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα το Μάιο, όταν και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνέλευση. Και αυτό βέβαια, με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα, η οποία κατά τ’ άλλα θέλει να παρουσιάζεται ότι επιδιώκει τη φιλία και τη συνεργασία με τους Έλληνες! Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Ερυρθρόμαυρης Συμμαχίας είχε ταχθεί εναντίον της απογραφής των μειονοτήτων στην Αλβανία.
 
Καιροσκοπισμός…
Είναι προφανές, ότι οι επεκτατικές βλέψεις των Αλβανών και η διαρκής παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν, φθάνουν στα όρια της επικινδυνότητας!

Γι’ αυτό το λόγο και τα… τερτίπια τους, αλλά και η τακτική που εφαρμόζουν αναδεικνύονται από τον «Π.Λ.», ως ένα μείζον εθνικό θέμα, αφού χρειάζεται όλοι, τόσο οι Βορειοηπειρώτες, όσο και όλοι οι Έλληνες, καθώς βεβαίως και οι Αρχές της χώρας μας, να αντιληφθούν απόλυτα, ότι ο καιροσκοπισμός των γειτόνων, έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομογένεια, αλλά και στην ίδια την Ελλάδα.
 
Ζητείται ενότητα…
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μεγίστη ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο, να ενωθούν ως μια γροθιά, για να αντέξουν το «τσουνάμι» των Αλβανικών προκλήσεων. «Πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και αφήνοντας όλες τις ρήξεις και τις διαφωνίες του παρελθόντος, καθώς και τις προσωπικές φιλοδοξίες να συμφωνήσουν και να χαραχθεί μια πορεία, ώστε επιτέλους ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενωμένος σαν μια γροθιά, να διεκδικήσει την δικαίωσή του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Περδίκης, Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια / ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών.
 
Το Υπουργείο…
Δίπλα στους ομογενείς πρέπει επιτέλους να σταθεί και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σχεδόν τα δυο τελευταία χρόνια είναι… ωσεί παρών στα «καυτά» θέματα της περιοχής.
Μάλιστα, πολλοί ελπίζουν, ότι τώρα με τον έμπειρο Σταύρο Δήμα στο «τιμόνι» του Υπουργείου, θα μπορέσει να υπάρξει μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες. «Χρειάζεται εγρήγορση και πάνω απ’ όλα να κάτσουν οι δυο χώρες σε ένα τραπέζι και να βρουν τη «χρυσή τομή». Σε μια εποχή, που η Αλβανία θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδό της στην Ε.Ε., δεν μπορεί παράλληλα να «νομιμοποιεί» τις απανωτές εντελώς αβάσιμες προκλήσεις προς τις μειονότητες και κυρίως προς τους Βορειοηπειρώτες» τονίζουν κύκλοι της ομογένειας.
Και σημειώνουν, ότι οι απανωτές προκλήσεις και η… σιωπηρή αποδοχή τους από την ηγεσία της χώρας, έρχονται σε αντίθεση με όσες ξένες χώρες τάσσονται υπέρ της «Ευρωπαϊκής πορείας» της Αλβανίας.
 
Τα γενέθλια…
Την ανάγκη να υπάρξει αρραγής ενότητα ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, τόνισαν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» και στην εκδήλωση που έγινε στη Δερβιτσάνη, για τον εορτασμό των 21 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας».

Όπως είπαν στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρός της Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες είναι αναγκαία η ενότητα μεταξύ των Βορειοηπειρωτών. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι σε μια ψευδεπίγραφη ενότητα, αλλά σε μια ενότητα στόχων», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ντούλες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου και στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο για τους εκλιπόντες ιδρυτές της «Ομόνοιας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Νικόλαος Κοτροκόης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλης Παντούλας, ο βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρης Τσουμάνης και η υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης του ΠΑΣΟΚ  Μαρία Δημητρακοπούλου.
http://www.proinoslogos.gr

15 σχόλια:

  1. Μάθαν' ότι γ....μαστε, πλακώσανε κ'οι γύφτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω εκφράσει κ παλαιότερα την άποψή μου περί Αλβανικού έθνους κ εθνικισμού. Χωρίς να τρέφω ψευδαισθήσεις, θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην χάραξη πολιτικών αφοιμοιωσης, το τονιζω, κ όχι αφομοίωσης των Αλβανών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από την Βόρειο Ήπειρο. Οι Τότσκηδες Αλβανοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν, με τις αναγαίκες έρευνες για την κατάδειξη του εθνικο-γλωσσικού συνδέσμου μεταξύ Αρβανιτών-Ελλήνων, μια εύρυθμη κ δημογραφικά υγιή ομάδα για ένταξη στην Ελληνική κοινωνία. Η Ελλάς, εφόσον έχει εγκαταλείψει μια δημογραφική πολιτική όπως κ πολλά άλλα (εθνική κυριαρχία κτλ.) χωρίς να σκέπτεται τις συνέπειες, πρέπει να αποφασίσει άμεσα πως διαχειριστεί τις μεταναστευτικές πιέσεις από τα δημογραφικά πλεονάσματα των Αλβανοφώνων: αφομοίωση κ προστασία των συνόρων ή απλά ένταξη αλά Ελληνικά κ διαρκής φόβος από τον αλυτρωτισμό των ψευτο-Ιλλυριών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Anakonda όταν το έχουμε κάνει πανό πως να μη το μάθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πανό το κάναμε, και την λευκοσεντονομπουγάδα ενώσαμε, και μπαλόνια κρεμάσαμε... μας έφαγε το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο βεβαίως βεβαίως, γι’ αυτό μαγκέψανε τα τούβλα... εκ του βορά, και μας θέλουν και ...Ερυθρόμαυρη Συμμαχία... Δηλαδής ; τι εννοεί ο ποιητής ; να συμμαχήσει το κόκκινο με το black ; και γιατί να μην ρίξουν και λίγο blue να γίνουνε μπορντώ ; Ν’ ανοίξουν και μια γκαλερί να λένε τον πόνο τους τα παιδιά ;
    Τα χρώματα φταίνε για όλα, κι εμείς που νομίζαμε ότι φταίει το πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!


    Ναι και επειδή είμαστε και αιμοσταγείς και αιμοδιψείς αποφασίσατε να έρθετε και κατοικήσετε στην Ελλάδα λαθραία στην αρχή και να κάνετε περιουσίες και μετά να κουνιέστε σαν βεργολυγερές.
    Κοίτα να δεις που όλοι οι ανιστόριτοι αποφάσισαν μαζί να διεκδικήσουν τα μη υπάρχοντα.
    Πάρτε θέση με τους Σκοπιανούς μαζί και ελάτε προς τα κάτω και εσείς …

    Δεν μπορώ έχω κουραστεί να προσπαθώ στον κάθε ανιστόριτο κλεφτοκοτά να εξηγήσω ότι δεν πειράζει που δεν έχεις ιστορία , δεν πειράζει που όταν εσύ ήσουν μέχρι προσφάτως σε σπηλιές και κοιμόσουν αγκαλιά με μουλάρια , κάποιοι είχαν ιστορία που στην δάνεισαν μήπως και ξεπεράσεις τον κομπλεξισμό σου.
    Θα πω εντάξει νομίζουν οι Αλβανοί ό,τι νομίζουν , και οι Σκοπιανοί ότι θέλουν και γω λέω ότι η γη είναι Ταλιατέλα ας κοπιάσουν προς τα κάτω όλοι άλλωστε ο Αϊνστάιν το είπε δεν ξέρω για τον 3ο ΠΠ αλλά ο 4ος θα γίνει με ρόπαλα.

    Για όνομα του Θεού όλοι εκβιάζουν και απειλούν ας έρθουν να γίνει ότι είναι να γίνει και μετά ας μας κάνουν αέρα …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Όταν εσείς ανακαλύψατε το κυνήγι οι Έλληνες είχαμε χολιστερίνη-

    Αυτό είναι πιο ωραίο Χριστίνα.

    Φανταστείτε να συνορεύαμε με Γαλλία,Σουηδία,Βέλγιο,Γερμανία,Ελβετία κλπ.

    Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.

    Όλοι μας οι γείτονες ένας και ένας,το επόμενο στάδιο είναι Αφγανιστάν,Πακιστάν,Τατζικιστάν.Αλλά δεν έχουμε παράπονο,και αυτοί εδώ έρχονται.

    Μέλι έχει αυτή η χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διόρθωση : τα τούβλα εκ του βορρά, όχι βορά.
    Πήγε το ρου να κάνει παρέα με τα τούβλα.


    Ερωτήσεις :

    ΠΟΙΟΣ είπαμε αποφάσισε την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία ;;;
    Πόσα εκατομμύρια Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα σήμερα ;
    Πόσοι είναι «ενσωματωμένοι» στην κοινωνία, πόσοι ενσωματώθηκαν στις φυλακές και πόσοι στο ενδιάμεσο στάδιο ;

    ΚΥΡΙΩΣ :
    Πόσοι από τους «ενσωματωμένους» θα επέλεγαν το πλευρό της Ελλάδας σε μια απίθανη έως πιθανή πολεμική αντιπαράθεση ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαεστρο Ανακοντα βλεπω οτι εχεις κανει την δικη σου Συμφωνικη Ορχηστρα και ειλικρινα την χαιρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Sterg, εγώ είμαι ταγμένος ψυχή τε και σώματι για εθνικά θέματα, όχι για θεάματα.

    Ματθαίος 16: 24 «Τότε ο Ιησούς είπε τοις µαθηταίς αυτού· ει τις θέλει οπίσω µου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω µοι.»

    Μάρκος 8: 34 «Και προσκαλεσάµενος τον όχλον συν τοις µαθηταίς αυτού είπεν αυτοίς· όστις θέλει οπίσω µου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω µοι.»

    Λουκάς 9: 23 « Έλεγε δε προς πάντας· ει τις θέλει οπίσω µου έρχεσθαι, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού καθ’ ηµέραν και ακολουθείτω µοι.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλεπω οτι μελετας την...κενη Διαθηκη και οχι την Παλαια.Γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά , είναι πολύ εύκολο σε αυτό το χώρο να καταλάβεις πολλά αρκεί να κάνεις τις απλές, κινήσεις που χρειάζεται ,για να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τα ανάλογα ΑΤΟΜΙΚΑ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ κουμπιά.
    Ξαφνικά όλοι αντιδρούν και βλέπεις όσα θέλουν να κρύψουν.
    Πίστευα ,μέχρι σήμερα ότι αυτή η ιστοσελίδα υπάρχει για να αναδείξει θέματα που άπτονται του σωσμού για την πατρίδα μας αλλά και γενικότερα , που όντως κάνει.
    Θεωρούσα, πως όλοι συντελούν σε αυτό το σκοπό και γι αυτό το σκοπό, έχοντας όλοι αυτό το στόχο , κάτι που ισχύει από όσο μου επιτρέπετε να αντιλαμβάνομαι , 100% για τον ιδιοκτήτη και τους συνδιαχειριστές (είτε με κόπο είτε χωρίς) .
    ‘Ηλπιζα ,ότι έτσι θα είναι και η ‘’οικογένεια’’ που τείνει να δημιουργηθεί από τον κόσμο που καθημερινά ‘’τολμάει’’ να σχολιάζει , γιατί η αντιστοιχία με αυτών που είτε απλά είναι μέσα και παρατηρούν είτε απλά διαβάζουν είναι κατά παρασάγγας μικρότερη.
    Όμως επειδή μου αρέσει να μιλώ στα ίσα και χωρίς περικοκλάδες, παρατηρώ αντιδράσεις που ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες δεν γίνονται.
    Στην ελπίδα μου , ότι όλοι τιμάμε τα παντελόνια που φοράμε και δεν τα έχουμε απλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών πίστεψα ότι υπάρχει χώρος για όλους και όλα αρκεί να είναι με μέτρο.
    Νόμιζα ότι όλων τα σχόλια (τουλάχιστον των γνωστών) ακόμα και τα περιπαικτικά έχουν κοινό στόχο και σκοπό :
    1. Να απωθήσουν ξένα στοιχεία τα οποία μονίμως σαν παράσιτα παρεισφρύουν σε ότι ωραίο πάει να δημιουργηθεί
    2. Ενώ ταυτόχρονα θα συντελέσουν στην δημιουργία μιας υγιούς αντίδρασης σε ότι περνάμε ,
    3. και θα χαράξουν την αντίστοιχη πορεία.
    Τελικά εκτός των άλλων , οι μικρότητες και οι αντιζηλίες, οι κόντρες οι κατινιές και οι κομπλεξισμοί είναι αδύνατον μα αδύνατον να υπερκεραστούν διότι πάντα σαν γυμνοσάλιαγκες μπαίνουν και καταστρέφουν ακόμα και ενηλίκων σχέδια. Δυστυχώς ακόμα και η ρήση ότι η ωριμότητα πάει με την ηλικία τείνει να εκλείψει.
    Σιχαίνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι τα γκέτο, τις ταμπέλες και την ανάγκη πολλών να ανήκουν κάπου …Ανήκω σε μένα ,και θα συνεχίσω να ανήκω σε μένα, σε κόντρα και σε πείσμα των καιρών , θα αποφασίζω για μένα με γνώμονα ότι κρίνω υγιές , ηθικό μα πάνω από όλα Ελληνικό ακόμα και αν αυτό σημαίνει δεν αντιδρώ για να μη χαροποιήσω και λειτουργήσω όπως αναμένεται.
    Έτσι λοιπόν δεν χρειάστηκε παραπάνω από 3 μέρες και καλό διάβασμα σχολίων για να φανούν το ποιοι ,το γιατί ,κάτω από ποιες συνθήκες και το χειρότερο όλων με ίδιον όφελος και μόνο προς κάλυψη ανασφάλειας , ανάγκης επικρότησης, αναγνώρισης και συμπλέγματος πολλών άλλων μικρο προβλημάτων χαρακτήρος τα οποία δεν απαλείφθηκαν προ της εφηβείας ή και κατά τη διάρκεια της όμως συνέχισαν να δημιουργούν τα ίδια αλλά και χειρότερα προβλήματα συνύπαρξης είτε με τον εαυτό του (του καθενός ) είτε με τους γύρω του. …..
    Έτσι λοιπόν ο καθείς ας πάρει την μπαγκέτα του και ας παίζει όποια συμφωνία θέλει υπάρχει η 9η του Μπετόβεν αλλά και οι 4 εποχές του Vivaldi , προσωπικά λατρεύω να ορίζω το ρυθμό και να μη μου τον ορίζουν ούτε να θεωρούν ότι μπορούν να μου τον ορίσουν γι αυτό και ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι καλόβολη σε σχόλια για να ευχαριστήσω ακουστικά κάποιους και ίσως ακόμα να έχω και μια καλύτερη αντιμετώπιση.
    Σε κάποιους μέσω αυτής της μη αναμενόμενης αντίδρασης καταιγισμού σχολίων ,είτε θέλουν είτε όχι τους αναγκάστηκαν να δείξουν και τι και ποιοι είναι ενώ ταυτοχρόνως εξέθεσα και μένα σε κριτική και όχι μόνο, τώρα πια και μέχρι νεωτέρας λέω να χαλαρώσω…. Αλλωστε, κάποτε είπα ότι σαλάτα ανάλατη μπορεί να μη τρώγετε αλλά το πολύ αλάτι ανεβάζει την πίεση , σαφώς δεν εννοούσα την δική μου όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν με επαγγελματισμό να μου την ανεβάσουν , δεν οργίζομαι αλλά δεν ξεχνώ ποτέ και δεν συγχωρώ γιατί κάνει κακό στην υγεία….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστίνα,ελπίζω να μη σε πείραξε κάτι απο το σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα μου, νιώθω το χρέος να σου πω το εξής. Άλλοι γράφουν με το πληκτρολόγιο και άλλοι με την Ψυχή τους. Εσύ ανήκεις στην 2η κατηγορία.

    Φίλε Ανακόντα, θα μπορούσα εύκολα να σε φανταστώ ως «Μαέστρο» αλλά δεν αρκεί. Ο Μαέστρο διευθύνει, εσύ δεν περιορίζεσαι σε αυτό. Η πρωτογενής σκέψη δεν έχει απαραίτητα σχέση με τον συντονισμό του έργου των άλλων - θα μπορούσε, αλλά δεν αρκείται σε αυτό και σίγουρα δεν είναι ευφυές να σπαταληθεί σε αυτό. Έχει σχέση με άλλες διεργασίες, κυρίως με την πρόκληση μιας ισχυρής αλληλεπίδρασης γνωσιακών σχημάτων που εμπλουτίζουν πάντα όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν. Άλλης υφής είναι η σχέση σου με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, όπως και εσύ ορθά ανέφερες.

    Κατά τα λοιπά, ας έχουμε όλοι μας ειρήνη. Με τον εαυτό μας πρώτα. Είναι δύσκολο, γιατί ως άνθρωποι είμαστε όντα ατελή, αλλά όχι ανέφικτο. Είναι δύσβατο το μονοπάτι, μας προκαλεί και μας δοκιμάζει και φαινομενικά ίσως μας πληγώνει η διαδρομή, αλλά δεν υπάρχει άλλο. Οι εναλλακτικές είναι από μόνες τους μια καλά μεταμφιεσμένη αυτο-υπονόμευση, που μας οδηγεί πάντα στο αδιέξοδο μονοπάτι της απώλειας. Του ίδιου του εαυτού μας.

    Καλό Βράδυ σε όλους.
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >Στην ελπίδα μου , ότι όλοι τιμάμε τα παντελόνια που φοράμε <

    Εχω ακουσει καλα λογια και οτι τιμας τα παντελονια τα αντρικα ,γιατι αυτη η αντιδραση?Μαθε να χαμογελας.
    ΥΓ= Ο Ανακοντα ειναι "αδελφος" μου,τον εχω χρησει αν δεν το καταλαβες.

    > Ο Μαέστρο διευθύνει, εσύ δεν περιορίζεσαι σε αυτό.<
    Ο μαεστρο αν θελει να ειναι "μαεστρο" ειναι και συνθετης και οχι μονο ενορχηστρωτης.Κατα τα αλλα τα παραπανω ισχυουν πληροφορικα και για σενα
    ΥΓ=Χαμογελατε οποτε μπορειτε γιατι χανωμαστε.Χαμογελατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Ανήκω σε μένα ,και θα συνεχίσω να ανήκω σε μένα, σε κόντρα και σε πείσμα των καιρών <

    Οταν ωριμαζει καποιος δεν ανηκει στον εαυτον του που θα επρεπε να τον εχει τον εχει "γραψει" ,αλλα σε ολους και ιδιως σε αυτους που αισθανεται οτι μπορουν να θυσιαστουν για τους "αλλους".Ας μη βιαζομαστε,για αυτο συχναζωμε εδω μεσα για να ...ωριμαζουμε.καλη συνεχεια σε αυτο για χαρη των υπολοιπων λιγο πιο ανυποψιαστων.

    > προσωπικά λατρεύω να ορίζω το ρυθμό και να μη μου τον ορίζουν ούτε να θεωρούν ότι μπορούν να μου τον ορίσουν <
    Τα τελευταια χρονια αφουκραζομαι τον ρυθμο των αλλων και προσπαθω να τον ανεβασω σε συχνοτητα διοτι καταλαβα απο καιρο οτι δεν μετραει τι και ποιος εισαι αλλα τι προσφερεις στους αλλους για να "ειναι" και αυτοι και ολοι μαζι στο προτσες της εξελειξης που ειναι και αυτοσκοπος.Στην διαδικασια αυτη θα γνωριζουν οι παλαιοτεροι οτι και συκοφαντηθηκα (παλιο....σιωνιστης,εβραιος) και εξυβριστηκα (ανθελληνας,προβοκατορας,...σαγιανιμ!!!! ,τα παιρνω απο την ...πρεσβεια...και αλλες μαλακιες συμφωνα με το I.Q. του καθενος) αλλα στο τελος δικαιωθηκα για χαρη της βελτιωτικης πληροφορικης εξελειξης των υπολοιπων και ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αλλα μονο η βελτιωση αυτων που ανηκουν στο ιδιο
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ στρατοπεδο.Την εποχη εκεινη καποιοι ,-ες ητανε μονο Χαχα και Χουχου και ακολουθουσαν την πεπατημενη του μαζανθρωπου.Ουτε αυτο με ενοχλει παρα μονο η χωρις αυτοσυνειδησια συνεχιση με αλλο τροπο το ιδιο αισχρο και ακραια ατομικιστικο στο ιδιο μοτιβο οπου απλα και μονο εκφραζονται ορμονικες μεταβολες και οχι υπερβαση.Εξ αλλου ουτε και αυτο με ενδιαφερει και με αφορα γιατι ειναι μια απο τα ιδια σε αυτον τον πανεμορφο και αλωμενο Τοπο.Ο καθενας ας παρει την πορεια και το δικο του μονοπατι.Ως εδω καλα.Αλλα αν τολμησει να το παιξει "αλλος" τοτε ειναι Φυσικος Νομος να βοηθειεται στην ...προσγειωση για χαρη των υπολοιπων ,διαφορετικα εισαι συνενοχος στην διαδικασια αυτη.Ευχαριστω και ελπιζω να μη σας κουρασα,αλλα ειχα και λιγη ωρα και...λιγη ορεξη για αφυπνισεις.
    ΥΓ
    Δεν θα δωσω συνεχεια στο θεμα για ενα...διαστημα που θα κρινω εγω την διαρκεια του αναλογα με το προτσες των ωριμανσεων.Γιατι αυτο ειναι που χαντακωσε την πανεμορφη αυτη Χωρα και δεν μπορει να συνεχιζει να το αποσιωπας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.