21/1/12

Να οδηγηθούν στη φυλακή, για να σωθεί η χώρα!

του Σάββα Καλεντερίδη
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και οι πιθανές ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για να σωθεί η χώρα.
Το βάρος πέφτει στους πολιτικούς και τους δικαστές, που έχουν -και οι μεν και οι δε- τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.
Πολιτικοί και δικαστές, με απόλυτη υπευθυνότητα, πρέπει να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τις πιθανές ποινικές ευθύνες των δυο Γιώργηδων -εδώ μάλλον δεν επαληθεύτηκε το "όπου Γιώργος και μάλαμα"- και αν υπάρχουν, να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη φυλακή.
Μόνον αν γίνει αυτό θα πειστεί ο λαός ότι υπάρχει ελπίδα και ότι αξίζει να αγωνιστούμε με κάθε τίμημα για να σώσουμε όλοι μαζί την πατρίδα.
Μόνον αν γίνει αυτό, θα αποκτήσουν και πάλι το δικαίωμα οι πολιτικοί να απευθυνθούν στα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων Ελλήνων, που πληρώνουν καθημερινά και θα πληρώνουν για πολλές δεκαετίες το φούσκωμα του ελλείμματος, για το οποίο ήδη άφησαν υπονοούμενα εκτός του κ. Πεπόνη και ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Σημίτης.
Αν δεν τολμήσουν να το κάνουν, αν επικρατήσει η λογική των εκπτώσεων και των συμψηφισμών, τότε η οργή που υπάρχει ήδη στην ελληνική κοινωνία, θα γίνει ποτάμι και τότε ...όποιον πάρει ο Χάρος.
Εμπρός λοιπόν κύριοι πολιτικοί και δικαστές.
Ιδού ο δρόμος της ευθύνης και της εξιλέωσης!
Υστερόγραφο: Πριν από περίπου ένα μήνα, προφυλακίστηκε ο Εφραίμ, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου από τη θέση που κατέχει δεν είναι σε θέση να τελέσει νέα εγκλήματα; Ο κ. Παπανδρέου, εκ της θέσεώς του, με την επιρροή που ασκεί στα κομματικά στελέχη που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και την άσκηση της εξουσίας, δεν είναι ύποπτος τέλεσης και νέων εγκλημάτων;
Και για να μην ψάχνουμε άδικα, το πρώτο αδίκημα είναι οι προσβολές και οι ύβρεις του κ. Μπεγλίτη εναντίον του εισαγγελέα κ. Πεπόνη, και η ευθεία, βίαιη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Ελπίζουμε ο προβληματισμός αυτός να απασχολεί και την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και τυφλή είναι και καλή ζυγαριά έχει.

6 σχόλια:

  1. Απο την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι αυτοί που κυβερνούν δεν σκοπεύουν να αφήσουν την υπόθεση,πρώτον απο τη στάση των ΜΜΕ,γιατί δεν είναι μόνο ο Ερντογάν που επιβάλει γραμή,αλλά και απο τη στάση του προισταμένου των δύο εισαγγελέων.

    Ταυτόχρονα,όλως τυχαίως ξέσπασε το σκάνδαλο που αγγίζει τον Βενιζέλο,η Διαμαντοπούλου προσκύνησε,ενώ καλύφθηκε ο Βελόπουλος,που προφανώς ηταν ο μόνος που δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του υποψηφίου στο συνδιασμό του για την περιφέρεια.

    Ο Καρχιμάκης απειλεί καιρό τώρα,πίσω απο κάποια γνωστά παπαγαλάκια,ότι έχει για όλων τη γούνα πράγματα και θάματα.

    Ο δέ Παπανδρέου,όπως αναφέρεις Σάββα,δεν είναι απενεργοποιημένος,αντιθέτως.

    Όσο ο Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,είναι αυτός που θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης απο τον Πρόεδρο σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου,επομένως είναι ακόμη εν δυνάμει Πρωθυπουργός και ρυθμιστής των εξελίξεων.

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    Ποιός είναι ο Θεσμικά υπεύθυνος για την προκύρηξη Εθνικών εκλογών;

    Ο Παπανδρέου ή ο Παπαδήμος;

    Το θέμα θα το πνίξουν,αλλά στην προσπάθεια να το κάνουν θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

    Ο Παπανδρέου δεν θα πάρει μόνο το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα αλλά και την Ελλάδα.

    Και ΞΑΝΑ-ρωτάω,για πόσο ακόμη θα αφήσει ο Σαμαράς να βυθίζεται η Ελλάδα στο απόλυτο χάος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα δυό ονόματα του κειμένου να προσθέσεις και τον βενιζέλο (γι αυτόν κι άν υπάρχουν ράματα στη γούνα του)
    νόμος περί ανεύθυνης ευθύνης υπουργών-400 παράνομες εγγραφές με πλαστά χαρτιά στο ΑΠΘ-τράπεζα proton-το άθλια εξουθενωτικό χαράτσι της ΔΕΗ κλπ κλπ,όποια πέτρα κι αν σηκώσουν οι δικαστές και εισαγγελείς στην θεσσαλονίκη από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο αυτόν θα βρουν...ας είναι καλά η ομερτά...βοθρολύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει δίκιο ο Σάββας για τις επικίνδυνες εκπτώσεις και τους συμψηφισμούς.
    Ομως...η Δικαιοσύνη κρατάει το κλειδί αυτή τη στιγμή.
    Να δούμε, αν θα επαληθευτεί η πρόβλεψη που έγινε ότι το 2012, θα είναι χρόνος κολασμένος για αυτούς που μας έριξαν στον γκρεμό.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θρασύτητα διαχρονικά,και η πλάτη του Μπάρμπα ΣΑΜ,Κάνουν θαύματα.
    Φαίνεται είναι στην μοίρα των Ελλήνων να χάνουν μάχες,γιατί όμως συμβαίνει αυτό.
    Με βάση τα μέχρι τώρα ιστορικά αποτελέσματα,όταν χάνουμε.
    Οι εφιάλτες,και οι πολιτικοί μας.
    Είναι το αδύνατο σημείο μας.
    Μήπως δεν είναι έτσι κύριε Σάββα Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν θα παθουν τιποτα απολυτως..
    απο ενα πολιτικο συστημα που επι σειρα ετων αφησε ατιμωριτους τοσους και τοσους, δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα. Αν αρχισουμε να μετραμε τα σκανδαλα και τους υπουργους που ενεπλακησαν σε αυτα τελος δυσκολα θα βαλουμε, το μονο που φοβηθηκαν ειναι η παρελαση...

    αληθεια, καποιες ψυχες που ηταν στο υπεχωδε, που εχουν κρυφτει?
    (ειπα να μην αρχισω να γραφω για σκανδαλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μάρμαρο θα πληρώσουν οι καταγγέλλοντες καθόσον το σύστημα εξουσίας είναι παντοδύναμο, εδώ οι Τσουκάτος και Μαντέλης ομολόγησαν ότι τα πήραν και δεν έγινε τίποτε, γιατί θα γίνει κάτι τώρα, η δικαιοσύνη διαπλέκεται εδώ και χρόνια πολλά με την πολιτική εξουσία φανερά, το μισθολόγιό τους είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.
    Δυστυχώς, ο μόνος δρόμος και τρόπος απονομής πραγματικής δικαιοσύνης στην χώρα μας είναι η βία και όσο αυτή δεν εκδηλώνεται, τόσο θα συνεχίζεται η περαιτέρω έκπτωση των πάντων (αρχών-ιδεών-θεσμών), οι ψεύτες οι κλέφτες και κάθε μορφής διεφθαρμένοι θα δραστηριοποιούνται πλέον στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας και εμείς θα περιμένουμε το θαύμα, όπως όλοι σχεδόν οι μελλοθάνατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.