1/1/12

WSJ: Μη βιώσιμο κρίνει το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις για το PSI, το ΔΝΤ έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την εκτίμησή του αυτή, η οποία βασίζεται στο επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.

Ως μη βιώσιμο κρίνει το επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, ακόμη και μετά από «κούρεμα» 50%, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με δημοσίευμα στη Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις για το PSI, το ΔΝΤ έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την εκτίμησή του αυτή, η οποία βασίζεται στο επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.
Το ΔΝΤ φέρεται να θεωρεί πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται είτε μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους, είτε υψηλότερος δανεισμός από την Ευρώπη.
Στην τελευταία του έκθεση ανέφερε ότι εάν το «κούρεμα» 50% επιβαλλόταν σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές, τότε το χρέος της Ελλάδας θα υποχωρούσε μακροπρόθεσμα στο 120% του ΑΕΠ που θεωρείται βιώσιμο επίπεδο. Προέβλεπε ωστόσο ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωνόταν το 2011 κατά 5,5% και το 2012 κατά 3%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Δλδ για να καταλάβω.
    Δυο χρόνια μας ξεζούμισαν οικονομικά, μας εκβίασαν, και βίασαν, μας ξεφτίλισαν για να έρθουν τώρα να μας πουν τι ; Οτι δεν είναι βιώσιμο το Ελληνικό χρέος. Γεγονός που πολλοί γνώστες του αντικειμένου αλλά και απλοί άνθρωποι έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν με φοροεισπρακτικούς νόμους, χωρίς ανάπτυξη και με έναν διογκωμένο δημόσιο τομέα σε βαθμό εκρήξεως είναι αδύνατον να μειωθεί.
    Αρα :
    Είτε μας θεωρούν ηλίθιους,
    Είτε πολύ όμως μ@κ@κ@ες
    Δεν γίνεται αλλιώς
    Αν σε όλο αυτό το σκεπτικό προσθέσει κάποιος και τους προδότες κατά συνείδηση, υπερπατριώτες που προσπαθούν να μας σώσουν από τους κλέφτες τους εαυτούς τους τότε απλά αντιλαμβάνεται κανείς ότι το παιχνίδι είναι στημένο (εντέχνως ) και από την αρχή παραδομένο.
    Τι θέλουν λοιπόν:
    1. Αντε ηλίθιοι υπογράψτε για να σας πάρουμε και τα σώβρακα και τα δικά σας και των παιδιών σας και να γίνεται λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας γιατί δεν θα είναι σας πια.
    2. Γίνεται δούλοι ψυχη τε και σωματι. Διότι το σώμα δεν αρκεί όταν η ψυχή είναι ελεύθερη. Πρέπει να σας σπάσουμε κάθε ψυχικό απόθεμα ώστε ούτε εσείς να αντιδράσετε ποτέ αλλά να μάθετε και στα παιδιά σας πως όποιος μιλάει πεθαίνει.

    Όλο δε αυτό το καλοστημένο παιχνίδι πότε αρχίζει και ανακοινώνετε άμεσα και χωρίς χαζόλογα ; Όταν ο καιρός για τις υπογραφές πλησιάζει, όταν είναι στην φάση να στήσουν τα ποσοστά περι PSI και όταν η δόση η επόμενη είναι προ των θυρών να συζητηθεί και να υπογραφεί.

    Φαίνεται ότι μύρισε πολύ έντονα στο χώρο πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλα συναφή ευγενή μέταλλα και αέρια, και βγήκαν τα τσακάλια με ορμή.
    Αλλά και γω σαν μια απλή Ελληνίδα θα τους αφιερώσω το αγαπημένο μου τραγούδι

    http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA


    Και Αντε Γ....εια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να φανταστείς Χριστίνα,ότι τη στιγμή που λένε ακόμη και οι ίδιοι,και όχι μόνο το ΔΝΤ,ότι η χρεωκοπία είναι βέβαιη,μας καλούν να υιοθετήσουμε το Αγγλικό Δίκαιο και να υπογράψουμε ενυπόθηκα δάνεια.

    Όταν όμως έγραφα εδώ μέσα ότι τώρα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ,γιατί ο ΜΟΝΟΣ λόγος που φιλοτιμήθηκαν να τα βγάλουν ΤΩΡΑ,είναι για να τα ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ,μερικοί ίσως να νόμιζαν ότι λέω βλακείες.

    Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση η σπουδή όλων τους να βγάλουν ΤΩΡΑ τα πετρέλαια;

    Ο συγχρονισμός χρεωκοπίας,ύποπτων μνημονίων και ξαφνικού ενδιαφέροντος για τα κοιτάσματα δεν έκαναν σε κανέναν εντύπωση;

    ΕΙΔΙΚΑ στα κόμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια,διάβασα και μια άποψη εδώ μέσα,που μέσα σε άκρες έλεγε:πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο κάποτε είπα και ακόμα το πιστεύω ότι αλίμονο σε κείνους που θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν λαό απελπισμένο. Είναι πιο επικίνδυνος και από πυρηνική βόμβα.
    Ο απελπισμένος δεν έχει να χάσει τίποτα μια και έχει χάσει το μοναδικό πράγμα που τον κρατάει στην ζωή ...την ελπίδα.
    Τα παγωμένα χέρια όπως έλεγε πρότινος μια ανάρτηση ζεσταίνονται από την αξία, την επιθυμία, το όραμα, τον αγώνα...Εμείς αρχίζουμε να κρυώνουμε και το σίγουρο είναι πως ο ηγέτης που θα πάρει το εμπρός είναι θέμα χρόνου να φανεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι Ελίνα: μόνο για όσους με έχουν δει από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.