13/4/18

Πρεσβεία ΗΠΑ: Ευχαριστεί την Ελλάδα που δίνει στο ΝΑΤΟ το 2% του ΑΕΠ της - «Η υποστήριξή της είναι καθοριστική»

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Η υποστήριξή της είναι καθοριστική για την επίτευξη των κοινών στόχων μας εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή» διαμηνύει η πρεσβεία των ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την 18η Ελληνοαμερικανική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου (HLCC), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η αμερικάνικη πρεσβεία αναφέρει πως συζητήθηκαν οι ευκαιρίες για την προώθηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας τους προσεχείς μήνες, καθώς και η εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ και οι ελληνικές απόψεις για τις προκλήσεις περιφερειακής ασφάλειας και η συνεχής και ισχυρή διμερής αμυντική συνεργασία.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα κοινού στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως η σταθεροποίηση της Ανατολικής και Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, οι κοινές επιχειρήσεις της ευρωατλαντικής συμμαχίας και οι ευκαιρίες εμβάθυνσης της συνεργασίας στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Αναδεικνύοντας τη σημασία της συνάντησης αυτής, η αμερικανική πρεσβεία τονίζει πως πραγματοποιείται σε σημαντική χρονική στιγμή δεδομένων των πολυάριθμων περιφερειακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού. Η προηγούμενη συνάντηση της HLCC πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην Ουάσιγκτον» επισημαίνει και προσθέτει: «Εκφράσαμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη δέσμευση της Ελλάδας στη διμερή μας σχέση μέσω της φιλοξενίας της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, μιας πλατφόρμας κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την άμυνα και ασφάλεια στην περιοχή». 


Επίσης, η αμερικανική πλευρά ευχαρίστησε την Ελλάδα «καθώς συνεχίζει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ και επενδύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για άμυνα ετησίως». 

Επικεφαλής της αμερικανικής πλευράς στη συνάντηση ήταν οι βοηθοί υφυπουργοί Άμυνας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Πολιτική του ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους και Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζόναθαν Κόεν. 
Η Ελληνοαμερικανική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου (HLCC) είναι ένας τακτικός διάλογος μεταξύ του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φιλοξενεί εναλλάξ η Ουάσιγκτον και η Αθήνα.
BHMA

13 σχόλια:

  1. Και εμείς δεν βρίσκουμε λόγια τόσο θερμά όσο τα αισθήματα ευγνωμοσύνη μας προς την παντοδύναμη Μέγιστη Σύμμαχό μας για την πάντοτε, πρόθυμη, ειλικρινή και ανυστερόβουλη συμπαράσταση και βοήθειά της, οποτεδήποτε, αυτά τα τελευταία εξήντα χρόνια, υψώθηκε σκιά απειλής σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας, της δημοκρατίας μας, των εθνικών δικαιωμάτων των αδελφών μας Κυπρίων, και οποιασδήποτε έξωθεν επιβουλής και απόπειρας ληστείας και λεηλασίας του ελληνικού λαού και επιχείρησης δολοφονίας του ελληνικού έθνους...
    Με συγχωρείς κ. Πάγιατ που θα σταματήσω εδώ, βλέπεις η συγκίνηση με έχει καταβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογια....λογια....λογια....αερα....πολυ βοηθεια.....αεροστατο πετας...Ο αερας ειναι το καλυτερο οπλο ....αεροβολο....ναχε και μεθανιο....θαχε και ....ονομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε για την σκληρή πίεση που άσκησαν και ασκούν στην Τουρκία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς ως ΝΑΤΟ. Για το Σκοπιανό, βεβαίως για την συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντί μας διαχρονικά!Για το ΔΝΤ οπωσδήποτε...και για δεκάδες άλλα σημεία που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου και όχι χάρης!Προφανώς και έχει δίκιο η Ρωσία στην δήλωσή της που ανέφερε ποιος εξουσιοδότησε τους δυτικούς και είναι χωροφύλακες και δικαστές έξω από κάθε θεσμό του κόσμου! Έχουμε νταβατζή που τα παίρνει και μας "σπάνε το μαγαζί" οι άλλοι "νονοί".Φυσικά και δεν τους νοιάζει γιατί είναι τόσο δυνατοί που δεν τους νοιάζει. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει η παγκόσμια δύναμη και οι συνασπισμοί δυνάμεων να γίνονται μονοπώλιο χωρίς αντίβαρο.Γιατί η ακατάσχετη ισχύ δημιουργεί βέρτιγκο και ζάλη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γίνονται οι συνασπισμοί δεν υπηρετούν όλοι οι συνασπιζόμενοι την συμφωνία με πατριωτισμό και σιγά-σιγά παίρνει κεφάλι ο ισχυρός. Η Ρωσία (η κάθε Ρωσία)έχει και πρέπει να έχει θέση στην δύναμη εκείνη που θα λειτουργεί ως αντίβαρο. Δεν λέω πως κι αυτή στην "σταδιοδρομία" τους δεν έχουν "αμαρτίες".Έκανε παρόλα αυτά πολλά βήματα ύφεσης που ελήφθησαν ως αδυναμία για να γιγαντωθούν οι "άλλοι"'Ομως ο ολοκληρωτισμός είναι εκείνη η κατεύθυνση προς τον αφανισμό των ανθρώπων. Χρησιμοποιώ την λέξη ανθρώπων γιατί για τους παροικούντες τον ολοκληρωτισμό δεν υπάρχουν σύνορα. Προφανώς όλοι θα θέλαμε να λύνονταν μέσα σε κλίμα συναίνεσης, αγάπης, και αλληλεγγύης τα προβλήματα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει τώρα, δεν συνέβαινε στο παρελθόν ποτέ και σίγουρα δεν θα συμβεί ούτε στο μέλλον. Έτσι λοιπόν οι αδύνατοι θα περνούν πάντα βάσανα...Το γράφω για να αναλογιστούν όσοι δίνουν το 2% της χώρας μας γιατί το δίνουν. Να μας που ξεκάθαρα ως προστασία χωρίς προστασία, δηλαδή από φόβο? Γιατί? Όσοι το προσφέρουν συναλλάσσονται προσωπικά και έχουν ιδίων όφελος?Επικαλούνται πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς στην παρούσα φάση των τελευταίων 200 ετών και απλά έχουν σχέδιο "υψηλής στρατηγικής" 500 ετών και πως περίπου στο 2300 μ.χ. η Ελλάδα θα είναι τόσο ισχυρή που θα κάνει κουμάντο και θα απονείμει τότε δικαιοσύνη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο? Θα κάνει τον ΟΗΕ όργανο διεθνής επιβολής του Δικαίου και θα προστατεύει την ανθρωπότητα από κάθε κακόβουλη συμπεριφορά? Δεν ξέρω, μακρόπνοο σχέδιο αλλά εφικτό...σε τρεις αιώνες πολλά συμβαίνουν. ίσως να μην υπάρχουμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιβαλλεταιβοσο ποτε αλλοτε, η Ελλαδα να γινει προπυργιο αντιστασης εναντιον του ΝΑΤΟ.

    Μια παγκοσμια "ναυαρχιδα" αντι-ΝΑΤΟ με λαικη κινητικοτητα και οραγανωσεις. Υπαρχει ενα τεραστιο ακροατηριο στην Ευρωπη κυριως στα νοτια Ευρωπαικα Εθνη κι στα βαλκανικα & ανατολικα κρατη βλεπε Σερβια Ρουμανια Βουλγαρια Τσεχια Ουγγαρια, οπου το αντι ΝΑΤΟικο οπως και το αντι-αμερικανικο συναισθημα ειναι μπαρουταποθηκη που περιμενει τον σπινθηρα!

    Ειναι ενας εξυπνος και στρατηγικος τροπος πιεσης να ταρακουνηθει η κυριαρχια του ισραηλ (σχεδιο yinon στην Μεση Ανατολη https://duckduckgo.com/?q=yinon+plan+map&iax=images&ia=images ) - κυριως - & των US neocon's (λομπυ επεκτατισμου) "Αμερικανικης" επιρροης ανα την υφηλιο. Το λεγομενο προγραμμα του "εκδημοκρατισμου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζόναθαν Κόεν. "

    Μαλιστα.
    Τωρα εγιναν "Ευρωπαιοι" και οι κοεν/Cohen...
    Τιποτα αλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο πότε παίζουν στα Ευρωπαικά πρωταθλήματα και στην Εurovision ; 70 χρόνια πλύση εγκεφάλου εχομε φάει... "Η μόνη Δημοκρατία στην Μ. Ανατολή των δικτατόρων"... Φάνηκε στο Deir Yassin, στις Sabra και Satila και ο εκδημοκρατισμός συνεχίζεται ...

      Διαγραφή
    2. Το ποιο αυστηρο φυλετικως ορθολογικο κρατος στον κοσμο ειναι το ισραηλ.

      Για να παντρευτεις στο ισραηλ και να παραμεινεις ιουδαιος & ισραηλινος πολιτης πρεπει να περασει το ζευγαρι απο ραββινικη κρησαρα κι γενεαολογικο φιλτραρισμα.

      Τα νοσοκομεια χωριζουν (σε αλλη πτερυγα) τα νεογνα των ιουδαιων απο αυτα των Παλαιστινιων!!

      Το φυσικο τοιχωμα για χιλιομετρα που καλυπτει τα συννορα του ισραηλ;;

      Ενω, κατα τον πρωθυπουργο εν Ελλαδι, η θαλασσα του Αιγαιου "δεν" εχει συνμορα!

      Διαγραφή
  6. ... εμείς ευχαριστούμε που δέχεσαι το 2% του ΑΕΠ μας!!!! και ας μη προσφέρεται τίποτα! και ας κρατάτε ίσες αποστάσεις ή μας ρίχνετε σε σχέση με τους τουρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ευχαριστίες πρέπει να απευθύνονται πρωτίστως στο εγχώριο δεξιό και αριστερο πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό το οποίο έχοντας υψωσει για δεκαετίες τη σημαία "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας" με περισσό φρόνημα δούλου παρέδωσε την Πατρίδα μας και τον λαό της στη φτωχοποιηση και υποτέλεια αφαιρώντας τους κάθε ίχνος αξιοπρέπειας απέναντι στους εντελοδοχους τους:τις κυρίαρχες ελίτ των ΗΠΑ, ΕΕ Βρυξελλών, Γερμανίας και ΝΆΤΟ. Έτσι καταντήσαμε ο κ. Πάϊατ, ο κ. Φούχτελ και ο κάθε Γερμανός και Ευρωπαίος αξιωματούχος να φέρεται και να μιλάει λες και απευθύνεται σε αποικία. Με όλα τα δεινά που έχουν επέλθει στον τόπο μας. Ποτέ όμως δεν θα είχαν κατορθώσει τίποτε χωρίς όμως αυτή τη μειοψηφία πολιτικοειδων, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιων που κυβερνάει αυτό το τόπο από το 1830 και χωρίς τη δική μας πνευματική αλλοτρίωση. Μαζί με το Χριστός Ανέστη εύχομαι και για την ανάσταση της πατρίδας μας σε όλους τους τομείς ώστε ει δυνατόν να γίνει παράδειγμα αξιοπρέπειας και σε άλλους λαούς. Και πάλι Χριστός Ανέστη.
    Κομνηνός Καμάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρά είναι η συμμαχία μας.Οι φαφλατάδες ποτέ δεν έλειψαν απ αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε. Κομνηνε αυτο το *απο το 1830* με εξεπληξε. Συγχαρητηρια! Αντιλαμβανεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.