3/4/18

Αφρίνη: Επανεγκατάσταση απομακρυσμένων από την ανατολική Γκούτα, κατόπιν από την Ιντλίμπ και την Ατμέ

Μετά την εξαναγκαστική έξωση του πληθυσμού της Αφρίνης, εγκαθίστανται στην πόλη ομάδες Σαλαφιστών από την Ανατολική Γκούτα. Στην περαιτέρω πορεία, χιλιάδες άνθρωποι από την Ιντλίμπ και το προσφυγικό στρατόπεδο Ατμέ θα μεταφερθούν στην Αφρίνη.
logo 2.4.2018
Μέχρι να εισβάλλει ο τουρκικός στρατός εισβολής στην Αφρίνη, η πόλη θεωρούταν ένα από τα πιο ήσυχα μέρη στη Συρία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από όλη τη Συρία εγκαταστάθηκαν εδώ. Λόγω των τουρκικών επιθέσεων, ο άμαχος πληθυσμός έπρεπε να εκκενωθεί από την πόλη. Το τουρκικό Κράτος μεταφέρει τώρα μέλη του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην Αφρίνη.
Στρατιωτική κατάσταση στη βορειαδυτική Συρία
Η Αφρίνη προορίζεται να ανήκει στην διοικητική περιοχή του Χατάι στο μέλλον. Η Τουρκία θέλει να διορίσει έναν κυβερνήτη στην πόλη. Αυτή τη στιγμή, ομάδες Σαλαφιστών που εκκενώθηκαν από την Ανατολική Γκούτα φτάνουν στην Αφρίνη με τις οικογένειές τους. Μετά την ανατολική Γκούτα,, αναμένεται να γίνει επανεγκατάσταση από την Ιντλίμπ και το τοπικό στρατόπεδο προσφύγων Ατμέ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya (MA), μια πηγή στην Αφρίνη που παραμένει ανώνυμη για λόγους ασφαλείας εξηγεί την κατάσταση ως εξής:

«Το ΙΚ έχει αλλάξει την εμφάνισή του και έχει επανεμφανιστεί ως FSAFSA χρησιμοποιείται ως επίγεια δύναμη της Τουρκίας. Αν η Ρωσία δεν είχε ανοίξει τον εναέριο χώρο, η Αφρίνη δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε καταληφθεί. Στην πόλη είναι τώρα κυρίως μέλη του FSA. Οι απομακρυσμένοι από την Ανατολική Γκουότ εγκαθίστανται στην πόλη. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 50.000 άνθρωποι που περιμένουν στην Ιντλίμπ να μεταφερθούν στην Αφρίνη και θα εγκατασταθούν σε καταφύγια που η Τουρκία θέλει να χτίσει. Σήμερα είναι εδώ η Ερυθρά Ημισέληνος και άλλοι θεσμοί. Μετά την Ιντλίμπ, άνθρωποι από το προσφυγικό στρατόπεδο Atme και στη συνέχεια από τα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία θα εγκατασταθούν στην Αφρίνη. Ωστόσο τα μέλη του FSA θα έχουν προτεραιότητα. Όπως και στην Αζάζ και σε άλλες περιοχές που ελέγχει η Τουρκία, θα διοριστεί ένας κυβερνήτης".

Μετάφραση από αγγλικά: Κριστιάν Ακκυριά
anfenglish.com/

2 σχόλια:

  1. είχαμε προβλέψει πολύ πριν τόσο την εισβολή στο αφριν όσο και την μετεγκατάσταση των ηττημένων ισλαμιστών από τις περιοχές τους σε αυτές που κατακτά η τουρκιά, όπως το αφριν. Στο μόνο που πέσαμε έξω είναι η σφαγή του αφριν και αυτό γιατί τα λιοντάρια του κουρδιστάν την έκαναν κατσίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι προφανώς καθορίζουν το μέλλον του Αφρίν και η περιοχή πλεόν εντάσσεται σε μια κατηγορία που ανήκουν και τα κατεχόμενα της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.