3/4/18

Πούτιν και Ερντογάν θεμελίωσαν τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Μερσίνας

Οι δύο ηγέτες, μέσω τηλεκόνφερανς, θεμελίωσαν τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Μερσίνας, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, εγκαινιάζοντας μια εντελώς νέα περίοδο στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.
Μιλώντας στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, ο Βλ. Πούτιν δήλωσε επίσης ότι είναι ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης, καθώς και ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα είναι σύμφωνη με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Τ. Ερντογάν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση και λειτουργία του, ο σταθμός του Άκουγιου θα καλύπτει το 10% των πάγιων ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας.
Πρόκειται για ρωσική επένδυση συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Τουρκίας.
Υπολογίζεται ότι για την κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα θα εργαστούν συνολικά 10.000 άνθρωποι, ενώ μετά την λειτουργία του θα εργάζονται εκεί σταθερά 3.500.
Κατασκευαστής του αντιδραστήρα είναι η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosatom Αλεξέι Λιχάτσεφ, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, δήλωσε ότι περισσότερες από 350 τουρκικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού.
Οι κ.κ. Ερντογάν και Πούτιν αναμένεται να έχουν στη συνέχεια συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Sputnik

23 σχόλια:

  1. Ο πραγματικός φιλέλληνας Πούτιν κάνει έργα δηλαδή και όχι λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, φιλέλληνας μέχρι κόκαλο. Τις ημέρες των Capital Controls ο φιλέλληνας αν θυμάστε δεν μας πήρε ούτε τις ντομάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά μας έκανε!με άχρηστους δεν ασχολείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί? την ώρα που το σύνολο των προηγμένων τεχνολογικά χωρών αναπτύσσουν εναλλακτικες μορφές ενέργειας - η Γερμανία δεσμεύεται να κλείσει τα πυρηνικα της εργοστάσια στο άμεσο μελλον- οι τουρκοι κάνουν αυτό το βήμα χρεώνονται 20δις το λαό τους?
    Γιατί? ο "έξυπνος" Βλαδιμηρος ταυτιζεται διπλωματικα και οικονομικά με τον Ερντογαν που θεωρητικά είναι ξοφλημενος?
    Πώς θα αντιδράσει το Ισραήλ? Το άμεσα στην ίδια περίπτωση με το Ιράν - με βομβαρδισμο των υπό ανέγερση εγκαταστασεων - και την τουρκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί να κάμει δηλαδή ;
    Λόγω "συνεκεπαιδεύσεων" με αυτούς που θα του επιτεθούν ;
    Λόγω παροχής υπηρεσιών debugging στην λειτουργία των S-300 σε αυτούς που σημαδεύουν την Συρία ;
    Λόγω των "καλύτερων ελληνο-αμερικανικών σχέσεων απο την εποχή του Β' ΠΠ" που λέει ο Πάιατ και τρέχουν τα σάλια του ;
    Εμείς τι κάνομε πέραν του ανήκειν στα "καλύτερα κλάμπ της Δύσεως" ως πορτιέρηδες, γκαρσόνια και καθαρίστριες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τα σύνορα της "ανατολής" έφθασαν στα μικρασιατικά παράλια, στις θερμές θάλασσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αδερφός θα του φτιάξει κ πυρηνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ντε Γκωλ ηθελε την *ανατολη* να φθανει μεχρι τη Λισαβωνα, αλλα αυτον τον εφαγε ο Κον Μπεντιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πουτινκ ¨Ο Ορθοδοξος ισλαμιστης" ποιον κοροιδευει ρε ο αλητης που βηθαει τους τζιχαντιστες και ειχαι κανει και επισκεωη στο Αγιον Ορος και Σταυροκοπιονταν ο απατεωνας η" μηπως οι τουρκοι δεν ειναι τζιχαντιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζων....η τουρκια κανει 4 πυρηνικα συγκροτηματα...το ενα ο Πουτιν...τα αλλα 3 οι ...δυτικοι...Συμπερασμα ...ο Πουτιν ειναι αλητης....οι δυτικοι ειναι αλητες στον κυβο...τρεις φορες αλητες...επι πλεον...οι δυτικοι εχουν εκει φτιαξει...εργοστασια αεροπλανων....βομβων...πυραυλων..ναυπηγειων....αρματων μαχης...πυροβολων...αυτοκινητων...φορτηγων...ηλεκτρονικων...ων ουκ εστι αριθμος...Συμπερασμα....ουτε στον κυβο αλητες...αλλα στο ...απειρον αλητες....συμφωνα με το σκεπτικο σου βεβαια....μιλαμε για την ιδια την αλητεια αυτοπροσωπως....λαθος ???

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως ειναι Δημητρη Κ. οταν λεμε οτι η Ελλαδα πρεπει να γινει Σπαρτη ειναι για αυτον ακριβως τον λογο, διοτι δεν υπαρχουν πραγματικοι φιλοι μεταξυ χωρων μονο φιλικες σχεσεις λογο συμφεροντων.

      Διαγραφή
    3. Ετσι ακριβως ειναι ,οταν λεμε οτι η Ελλαδα πρεπει να γινει μια συγχρωνη Σπαρτη για να επιβιωσει ειναι για αυτον ακριβως τον λογο διοτι δεν υπαρχουν φιλοι μεταξυ χωρων μονο φιλικες σχεσεις λογο κοινων συμφεροντων.
      Με την διαφορα οτι ο πουτιν μας το επαιζε μαχητης της Ορθοδοξιας και βοηθαει τους τζιχαντιστες, οι δυτικοι γνωριζουμε ποιοι ειναι .

      Διαγραφή
  10. Η τρισυποστατη δυση (City, Washington, Vatican) φροντιζει τοσο πολυ για την προοδο και μακροημερευση της Ελλαδος και προχωρησε σε θαυμαστα βηματα βοηθειας. Διελυσαι τα καλλιτερα ναυπηγεια της Μεσογειου, εκλεισε την ΙΖΟΛΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΒΟ, ΧΡΩΠΕΙ εβαλε φοκο στο ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ και μας μετετρεψε σε βερους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. Στο μελλον οι Ελληνες θα επιδεικνυοντε σε φιεστες οπως οι Ινδιανοι της Αμερικης. Κατα τα αλλα φοβου τον Βλαδιμηρο διοτι μπορει να μη μας δειχνει ουτε σε φιεστες.
    Υ.Γ.1. Μη ξεχνατε και το σημερινο γολγοθα του ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗ με το εργοστασιο του
    θρυλικου PONY στη Θεσ/νικη. Δεν τον αφηνουν να το λετουργησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι ο Πουτιν αμυνεται....τον εχουν ζωσει απο παντου...Βαλτικες...ουκρανιες...ρουμανιες...κλπ....πανε να του κοψουν το αεριο που ταιζει τον λαο του....χωρις να τους ενοχλει τοσο καιρο....κλπ
      .εε ...αντεδρασε κι αυτος καπου...κι οσο παει.....τους εβαλε μπουρλοτο στο ΝΑΤΟ....Εμεις ειμαστε φανατικα με το ΝΑΤΟ....τι να κανει ???..Να μας βοηθησει ....να τον ....σκοτωσουμε ??!

      Διαγραφή
    2. Ahoy - Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα τις έκλεισαν οι συνδικαλιστές και ο ανταγωνισμός από άλλες χώρες όχι ο Πάπας ή οι ΗΠΑ!

      Διαγραφή
  11. Η Ρωσσία στο Αιγαίο, αυτό που απεύχοντοι δυτικοί "σύμμαχοι", η ρωσσική ευρσία διευρύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοσμα οταν εκφρασεις τη γνωμη σου αναφορικα με το ποιοι εγκατεστησαν στην Ελλαδα τους ΕΘναρχες και πως αυτοι μετετρεψαν, με εντολη της Δυσης, την πατριδα σε συνδικαλιστικη σοβιετια τοτε ισως ναχουμε κατι να πουμε. Για την ΙΖΟΛΑ παντως υπαρχει αυτη η λεπτομερεια. Μια συγκεκριμενη Παρασκευη το βανακι της εταιρειας, τιγκα στα γραμματια, γυρισε πισω χωρις λεφτα. Ειχε προηγηθει τηλεφωνημα Καρα αμαν αλη στην *Εθνικη* τραπεζα. Μεγαλη Δυση, Μεγαλη Βρετανια, δοξαστε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι σωστος....αυτοι και οι στοες τους...που πουλανε καθρεφτακια στους ιθαγενεις ξελυγομενους για ανελιξη.......και κομπολογια ..Ειμαστε οι Ινκας της Ευρωπης.Εκει βρησκονται οι ...κοκινστατορες....Μας αμολανε εναν Πιζαρο καθε φορα σωτηρα...δινει τα κομπολογια....και παιρνει και τον χρυσο....και τα βρακια των ξελυγωμενων για ...ανελιξη.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.