15/4/18

Συρία: Πολιτική λύση προτάσσουν Πούτιν και Ερντογάν - Στη συμβολή της Τουρκίας υπολογίζει ο Μακρόν!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Συρίας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της έντασης αλλά και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Τούρκου προέδρου.
Οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να «παραμείνουν αποφασιστικοί στη μείωση των εντάσεων στο μέτωπο στη Συρία και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης» τόνισε η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία ώστε να υπάρξει μια συνολική λύση για τη Συρία θα επιδιώξει η Γαλλία, σύμφωνα με όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το Σάββατο.
Όπως επίσης έγινε γνωστό από το γραφείο του κ. Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις δηλώσεις που έκανε και την υποστήριξή του στα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.