8/7/18

Γι' αυτό έγκλημα κάποια στιγμή θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι - Π. Σπίγκελ: Αν δεν υπήρχε το 2015, θα είχαν τελειώσει τα μνημόνια

Στην επέτειο των τριών ετών από το δημοψήφισμα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος  των "Financial Times", Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την ελληνική κρίση, μιλώντας στα "ΝΕΑ", αναφέρει ότι η εποχή των μνημονίων θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, αν δεν είχε γίνει η κακή διαπραγμάτευση του 2015.  Όσο δε για τους Έλληνες, θεωρεί ότι πίστεψαν πως "υπάρχουν εύκολες λύσεις σε πολύ σκληρές ερωτήσεις".
Αναφορικά με τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, τη θεωρεί ανεπαρκή, καθώς δεν υπάρχουν παραδείγματα στη σύγχρονη Ιστορία οποιασδήποτε χώρας που να άντεξε το μέγεθος των πλεονασμάτων που απαιτούνται από το πλαίσιο της συμφωνίας. Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως το "μεγαλύτερο πρόβλημα" στα τρία ελληνικά προγράμματα διάσωσης τα μη ρεαλιστικά γερμανικά αιτήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίγκελ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, όμως ο Αμερικανός δημοσιογράφος πιστώνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την εποχή των bailout. Όμως θεωρεί ότι η στρατηγική του 2015 χειροτέρεψε τα πράγματα, αναφέροντας ότι "αν δεν διαπραγματευόταν τόσο άσχημα τότε, η εποχή των μνημονίων θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα". Πρόσθετα, θεωρεί ότι η συμφωνία δεν προσφέρει καμία οικονομική ανεξαρτησία, ενώ προβλέπει συνέχιση της λιτότητας για την Ελλάδα με υπαιτιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, από τα "τρομερά γεγονότα" του 2015 -όπως τα χαρακτηρίζει- η τρόικα έχασε κάθε εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ρήγμα που δημιουργήθηκε είναι πολύ δύσκολο να κλείσει. Όσον αφορά τον τότε ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σπίγκελ θεωρεί ότι δεν κατάλαβε ποτέ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη θεωρία και τη διακυβέρνηση. Συμπληρώνει, δε, ότι "η Ευρώπη και το ΔΝΤ ουδέποτε θα δέχονταν τις ελαφρώς εκκεντρικές θέσεις του". Όσο για τον αντικαταστάτη του,  Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Π. Σπίγκελ τον θεωρεί πολύ πιο ρεαλιστή ως υπουργό, καθώς "κατάλαβε πολύ γρήγορα πως για να τελειώσουν οι διασώσεις πρέπει να συνεργαστεί με τους δανειστές, όχι να τους πολεμήσει".
Όσο για τους Έλληνες, ο δημοσιογράφος των FT αναφέρει ότι, όπως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι την περίοδο Τραμπ και οι Βρετανοί μετά το Brexit, οι Έλληνες ψηφοφόροι συχνά  παραπλανήθηκαν πιστεύοντας ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. "Οι πολιτικοί που προσπαθούν να κάνουν το σωστό πολύ συχνά τιμωρούνται, ενώ οι ηγέτες που αποδίδουν αλλού την ευθύνη συχνά ανταμείβονται", αναφέρει χαρακτηριστικά.  
Πηγή

21 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το χρέος επί Σύριζα μεγάλωσε χωρίς να έχει βελτιωθεί η ζωή των Ελλήνων , το αντίθετο θα έλεγα, η ζωή και η καθηγήτρια επιδεινώθηκε! !!Ο Ελληνικός λαός είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση διότι δεν έχει που να στηριχτεί !!!Όμως και οι φίλοι μας Αμερικανοί το 2015 αν ήθελαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά δεν το έπραξαν! ! Όλοι κατόπιν εορτής λένε πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πως το 3ο Μνημόνιο κατέστη αναγκαίο ένεκα της καταστροφικής περιόδου Τσίπρα - Βαρουφάκη.

    Αν αυτοί ήταν διαχειριστές εταιρείας θα είχαν κάτσει προ πολλού στο σκαμνί ως κατηγορούμενοι για απιστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη δεν είναι έτσι? Αγτό συμπέρασμα βγάζεις με όοοοοοολα όσα έχεις δει μετά από αυτό? Έχεις κατά την γνώμη μου λάθος άποψη! Το μειλ Χαρδούβελη ήταν η συνέχεια Σαμαρά! Ξεχνάμε φαίνεται εύκολα! Για δεκάδες λόγους τα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας δεν το αποφεύγαμε είτε έτσι είτε αλλιώς! Αν πάλι η χώρα πήγαινε σε διπλό νόμισμα θα είχαμε άλλα πάλι τότε! Εντάξει δεν θα λυθεί σε έναν σχόλιο ή εδώ και δεν θα μπω σε αντιπαράθεση! Απλά και με σεβασμό διαφωνώ σεβόμενος και την δική σου άποψη! Τι να κάνουμε διαφέρουν οι απόψεις μας και δυστυχώς ο καθένας θα μπεί στο " εαν" για να τις τεκμηριώσει! Έτσι δεν έχει νόημα αυτό να το συζητάμε! Ας πάμε στο τώρα και το αύριο που μπορεί να αλλάξει( αν μπορεί)!

      Διαγραφή
    2. Ευριπιδης Μπίλλης
      Μην παραμυθιάζετε τον Ελληνισμό κατοχικά. Όλοι ίδιοι είναι. Ακούσατε κανέναν να διαμαρτύρεται για όσα μεριλαμβάσνει το Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Third Review of the ESM Programme, https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/economy-finance/draft_smou_3rd_review.pdf
      Μόνον ξεπουλήματα όλου του Εθνικού πλούτου.
      Ντροπή σας. Ταυτίζεστε με την κατοχή και γίνεστε χειρότεροι από τον Τσίπρα.

      Διαγραφή
    3. sakis mantas,

      επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάνεις λάθος.
      Εδώ δεν είναι ζήτημα υποθέσεων (εάν), αλλά γεγονότων.
      Από το 2ο Μνημόνιο απέμενε η 5η αξιολόγηση και υποτίθεται πως κατόπιν θα τελείωνε αυτή η διαδρομή.
      Αντί της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης όμως οδηγηθήκαμε σε 3ο αχρείαστο Μνημόνιο.
      Αφού πρώτα στραγγίξαμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και ο ίδιος ο Βαρουφάκης απέστειλε - κατά λάθος ισχυρίζεται ο ίδιος - τα 10,9 δις του ΤΧΣ στο EFSF.
      Και όλα αυτά εξαιτίας της ανικανότητας και της επικινδυνότητας Τσίπρα - Βαρουφάκη.

      Έχεις δίκιο, sakis, ξεχνάμε πολύ εύκολα.

      Ευριπιδης Μπίλλης,

      σε ποιον αναφέρεστε όταν γράφετε "Μην παραμυθιάζετε τον Ελληνισμό κατοχικά" και "Ντροπή σας. Ταυτίζεστε με την κατοχή και γίνεστε χειρότεροι από τον Τσίπρα" ;

      Διαγραφή
  3. Διαβάζοντας επί τροχάδην το εν λόγω άρθρο προκύπτουν τα εξής:
    1ον ο δημοσιογράφος φάσκει και αντιφάσκει (είναι ηλίου φαεινότερον: μία λέει ότι τελείωσε η εποχή των μνημονίων ("...η εποχή των μνημονίων θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα..." μία λέει ότι δεν τελείωσαν αλλά ο Αλέξης μας έβγαλε από το bailout κτλ κτλ)

    2ον Θυμίζω όσον αφορά τον τίτλο "Για αυτά τα εγκλήματα κάποια στιγμή θα πληρώσουν " ότι έγιναν εκλογές το Σεπτέμβριο 2015 και τότε καταλογίστηκαν οι πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν και άλλες ευθύνες; 🙄🙄🙄
    Δεν νομίζω ότι προκύπτουν
    Ας κοιτάξουμε λοιπόν μπροστά και ας τα βάλουμε λίγο με τους εαυτούς μας για τα κριτήρια που ψηφίζουμε: τον Ιανουάριο 2015 έριξε η πλειοψηφία των ελλήνων μια κυβέρνηση που έφερνε αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα κτλ κτλ αυτά είναι γνωστά.
    Τώρα αυτή η κυβέρνηση είναι φανερό ότι παράγει αποτελέσματα μέσα στα πλαίσια της πολιτικής εθνικής στρατηγικής (ΕΕ και ΝΑΤΟ).
    Υπομονή αδέλφια να τελειώσει τον Αύγουστο η δανειακή σύμβαση ° ας μην πλακωθούμε τώρα στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά υπομονή.
      Γιατί να αρνούμαστε την παράδοση της Μακεδονίας τώρα που κρίνονται οι τσέπες μας;!

      Πάνε οι Έλληνες...

      Διαγραφή
    2. Και με χαρά αδέλφια , μόλις "τελειώσει" τούτον τον Αύγουστο η δανειακή σύμβαση, θ' αγκαλιάσουμε την αυξημένη επιτήρηση τής εξόφλησης τού δανείου που θα έχει λήξει!!
      Ω οποία ευτυχισμένη ημέρα ανατέλλει.
      Κρατήσετε από τώρα σφιχτά τις καρδιές σας αδέλφια , για να μην σπάσουν από το τρελό χτυποκάρδι ευτυχίας !
      Χαμογελάστε αδέλφια.
      Μερικοί χαμογελούν κι' όλας , από τώρα.
      Μην σού πώ ξεκαρδίζονται στα γέλια από την τόση "ευτυχία" .......

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Παναγιώτη άκουσέ με!
    Σου μιλάει κάποιος που σε παρακολουθεί κατά πόδας στις δημόσιες τοποθετήσεις σου στα πλαίσια του "δ".
    Ειλικρινά σε εκτιμώ και σε σέβομαι για τις απόψεις σου.
    Ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου στην προσέγγιση που έχεις κάνει μέχρι σήμερα στο θέμα της FYROM.
    Ειδικά δε, που νομίζεις ότι η υπομονή που συστήνω αρδεύει από το ενδιαφέρον μου στην τσέπη μου° θα περίμενα να καταλάβεις τι εννοώ και που το πάω αλλά λόγω εμπειρίας (είσαι νεαρός) δεν το έπιασες.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αλλοιώς θα στέκεται η Ελλάδα μετά τη λήξη της δανειακής σύμβασης στα πλαίσια των διακρατικών και διεθνών σχέσεων. Δηλαδή, θα έχει άλλους βαθμούς ελευθερίας.
    Μέχρι τότε έτσι και αλλοιώς δεν ισχύει η συμφωνία όπως γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα ως νομικός που είσαι. Θα ανεβάσω για σένα ένα σχόλιό μου ώστε να καταλάβεις τί εννοώ🦉🦉🦉


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Συμφωνία των Πρεσπών παράγειαπ8 την ημέρα της υπογραφής της έννομα αποτελέσματα.
      Και στο διεθνές δίκαιο και στο εγχώριο.
      Λυπάμαι που ένας άνθρωπος της δικής σας εμπειρίας (κατά την επίκλησή σας) δεν βλέπει το προφανές.
      Ειλικρινά.

      Διαγραφή
  5. Τουλάχιστον κατήργησαν τον Ενφια, έκανα τις αγορές να χορέψουν, έλυσαν το Μεταναστευτικό, διασφάλισαν το όνομα Μακεδονία, άνοιξαν τις Τράπεζες, και επέστρεψαν τους στρατιωτικούς μας πολύ σύντομα όπως μας είχε πεί και ο Κουβέλης.
    Δηλαδή οι Συριζαίοι τα έκαναν όλα ... επάνω τους. Δηλαδή τ σκατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Παναγιώτη!
    Σύμφωνα με τον Νίκο Λυγερό στο :
    https://youtu.be/lweBW-K6SIc
    η συμφωνία Πρεσπών ΔΕΝ ισχύει°
    όμοια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ στο:
    [Από την ιστοσελίδα τού ΝΑΤΟ]

    JENS STOLTENBERG [NATO Secretary General]:"Mr Tsipras said yesterday, and he reiterated the Greek position that they are ready to welcome the former Yugoslav Republic of Macedonia as a full member of NATO under its new name as soon as the agreement is fully implemented. And that’s exactly the same message that I convey to you today: that as soon as the agreement is fully implemented through the national processes in the two countries, then your country can be a full member of the Alliance. ..."

    Συνοψίζοντας:

    Παρακαλώ προσέξτε τα δύο σημεία και ειδικά το "...fully implemented through the national processes..."

    "as soon as the agreement is fully implemented" & "that as soon as the agreement is fully implemented through the national processes in the two countries, then your country can be a full member of the Alliance"

    Εκ των ανωτέρω αλλά και από άλλα στοιχεία που προκύπτουν από ενδελεχή μελέτη της συμφωνίας ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Ο κ. Νίκος ΛΥΓΕΡΟΣ, εξάγεται αβίαστα ότι:

    1ον Η "συμφωνία" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ° θα τεθεί σε ισχύ ΟΤΑΝ κυρωθεί ΕΦΟΣΟΝ "τρέξουν" νόμιμα όλες οι διαδικασίες 🙄
    Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει παρατυπία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ (Ιβάνωφ)

    2ον Η "συμφωνία" ΔΕΝ εκφράζει την Ελλάδα και τα Σκόπια (αυτό θα γίνει μετά 6μηνο όταν ΚΑΙ ΕΑΝ κυρωθεί η συμφωνία), απλά εκφράζει τους αρχηγούς της ομάδας διαπραγμάτευσης.

    3ον Τέλη Αυγούστου ΛΗΓΕΙ η δανειακή σύμβαση

    Συμπέρασμα (δικό μου):
    Η οριστική θέση της Ελλάδας (και όχι του αρχηγού της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας) θα γίνει τότε και μόνο τότε, δηλαδή μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη δανειακή σύμβαση.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και ώδε η σοφία εστίν🦉
    Μέχρι τότε ψυχραιμία και λελογισμένες κινήσεις 🦉🦉🦉

    Αγαπητέ Παναγιώτη, εάν η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα ή όχι θα ήθελα να μου το τεκμηριώσεις.
    Ευχαριστώ πολύ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να σας εξηγήσω το προφανές και για τον λόγο αυτόν προτείνω να κάνουμε έναν δια ζώσης διάλογο για το θέμα.

      Περιμένω την απάντησή σας.

      Διαγραφή
    2. Πού θα κάνουμε τον διάλογο;
      Αφού είναι προφανές γιατί δεν μας το λες επιγραμματικά;
      Να διαβάσουν και οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το ιστολόγιο;
      Σου έστειλα την τεκμηριωμένη άποψή μου° τώρα περιμένω εγώ και 4 φίλοι του ιστολογίου που σε παρακολουθούμε να μας τεκμηριώσεις ότι η συμφωνία ισχύει και παράγει αντίστοιχα αποτελέσματα

      Διαγραφή
    3. Διάλογο μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε και μάλιστα να είναι δημόσιος.
      Έτσι, εκτός από τους 4 φίλους που τους ευχαριστώ που με παρακολουθούν, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλους πολίτες.

      Περιμένω την απάντησή σας.

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτη είναι δύσκολο να μου τεκμηριώσεις τη θέση σου ότι η συμφωνία Πρεσπών παράγει έννομα αποτελέσματα;
      Αν είναι δύσκολο να μη γίνομαι αδιάκριτος και να μην επιμένω.
      Πάντως με τη στάση σου να μη θέλεις να τεκμηριώσεις αυτό που έθεσες πιο πολύ πάει το μυαλό ότι δεν θέλεις να παραδεχτείς ένα λάθος (εκούσιο ή ακούσιο).
      Βέβαια έχεις κάποιο δίκιο, γιατί εμφανίζομαι ως 28η Οκτωβρίου και όχι με τα στοιχεία μου° αυτά όμως τα γνωρίζει το ιστολόγιο πολύ καλά, οπότε μη φοβάσαι.
      Εν πάση περιπτώσει, εάν κάποτε αποφασίσεις να μου απαντήσεις επιγραμματικά και εκλαϊκευμένα (δεν είμαι νομικός αν και έχω ένα υπόβαθρο που με καθιστά ικανό να διαβάσω την τεκμηρίωση της θέσης σου) θα χαρώ πολύ.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    5. Αποφεύγετε τον πυρήνα της Δημοκρατίας που είναι ο διάλογος.
      Θα έχετε τους λόγους σας.
      Δε μου αρέσει να γράφω σεντόνια, όπως σε κανέναν.

      Δείτε την παρέμβαση που έκανα στην τελευταία εκδήλωση των εκδόσεων Ινφογνώμων για το Σκοπιανό.
      Διαβάστε τα άρθρα - ιδίως το χθεσινό - του Άγγελου Συρίγου για το θέμα και επίσης διαβάστετο άρθρο 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

      Λυπάμαι που αποφεύγετε τον διάλογο.
      Αυτό πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου.

      Διαγραφή
  7. Ο Peter Spiegel λέει βλακείες!!! Η Ελλάδα έχει προδιαγραφεί από τους Γερμανούς για πλήρη καταστροφή, αποικιοποίηση και εδαφικό ακρωτηριασμό. Τα δείγματα τα βλέπουμε: λεηλατούν δημόσια περιουσία (πήραν τα 14 αεροδρόμια τσάμπα), κατέστρεψαν όλα τα ταμεία με το PSI το 2012, κατέστρεψαν τις τράπεζες όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015 χωρίς λόγο βάζοντας τον υπάλληλό τους Draghi να κόψει τη ρευστότητα, έφτιαξαν το "υπερταμείο" ληστείας όλης της περιουσίας της χώρας, γελιοποίησαν την ελάφρυνση χρέους που είχαν υποσχεθεί το 2012, έβαλαν τους υπαλλήλους τους να πουλήσουν τη Μακεδονία κλπ. Δεν ήταν ποτέ δυνατό να άφηναν το θήραμά τους να ξεφύγει από τα δόντια τους το 2015, όποια και αν ήταν η κυβέρνηση. Απλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έκατσαν βολικά. Όσοι προσπάθησαν να πολεμήσουν (Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και άλλοι) προδόθηκαν μετά το δημοψήφισμα από την ήδη αγορασμένη παρέα Αλέξη, Ευκλείδη, Πάνου κλπ. Δυνατότητα αντίστασης και νίκης υπήρχε και υπάρχει. Δεν είναι συμβατή όμως με αγορασμένους από τα μέσα προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συνυπογράφω! Ακριβώς έτσι! Ο Βαρουφάκης ήταν αποφασισμένος! Ο Ελληνικός λαός τον στήριξε! Φάνηκε από το Δημοψήφισμα!Τότε όσοι σήμερα είναι παλληκαράδες τι θέλουν να πουν? Θα αναλάβουν να δεχτούν όσα λέει η τρόικα? Ναι? Εντάξει τότε δεν χρειάζεται να μείνουμε εδώ, να φύγουμε όλοι! Τότε γιατί μιλάτε για Εθνική Κυριαρχία? Πως? Με τα βρακιά κατεβασμένα? Ο Βαρουφάκης και η κυβέρνηση πήραν εντολή να διαπραγματευτούν! Ο Βαρουφάκης το έκανε! Δηλαδή τι θέλατε να τους πεί? Κανένας δεν ρίχνει ευθύνη στον Βαρουφάκη από αυτούς που τον ψήφιαναν! Για αυτό τον έστειλαν εκεί. Όσοι δεν τον ψήφισαν εντάξει! Αλλά η κυβέρνηση εκλέχτηκε με αυτήν την ΕΝΤΟΛΗ από τον Λαό! Ο Τσίπρας ήταν πουλημένος και φάνηκε και μετά που τους έστειλε αδιάβσστους! Τώρα στο Σκοπιανό, σε όλα! Ο πιο ξεφτιλισμένος άνθρωπος και πρωθυπουργός που έχει γνωρίσει ο τόπος! Λέγαμε ο ΓΑΠ, Σαμαράς, Σημίτης! Φίλε μου αυτός να πάει και να μην γυρίσει!! Λοιπόν για να τελειώνουμε με τον Βαρουφάκη στο συγκεκριμένο θέμα ήταν άψογος! Εγώ θα τον ξανάβαζα υπουργό οικονομικών αμα θέλω τσαμπουκάδες και κυρισρχία, και Κολοκοτρώνηδες, και Μελάδες! Αλλιώς πως το φαντάζεστε? Να του λέγαμε κε Γιούνκερ, κε Σόιμπλε θα θέλαμε ένα κούρεματάκι Σύριζα? Δέν χρειάζεται να εκλέξουμε καθόλου κυβέρνηση! Δηλαδή θα πάει το δέλτα αύριο στην κυβέρνηση και θα πει να πάρει πίσω κάποια πράγματα και θα του πει ο Τσίπρας:" αμέσως"
      Όχι φίλε μου θα τον πιάσεις από τον γιακά! Απλά μετά οι τοκογλύφοι του τσιμπίσανε λίγο το μσγουλάκι! Είπανε μέσω αυτού κοίτάξτε εμείς την π@@@@ε την αριστερά σας! Μην ξανακάνετε μαγκιές! Αφού σας παρέχουμε μαντρί εμείς Πασοκ, ΝΔ Ποτάμι, όλα δικά μας είναι! Τι θέλετε? Πάρτε τώρα μαχετε! Δηλαδή αν βγεί ενα πατριωτικό βέρα κόμμα με Ελληναράδες δυο μέτρα και ντούγκλα το μουστάκι δεν θα το στριμώξουν στα κσπιταλ, στια απειλές με τον θείο Ρεζεπ, με το κέρατό τους το δίφορο? Τι λέτε? Λοιπόν αποφασίστε τι θέλετε να δούμε τι θα κάνουμε? Φτάσανε στη Λάρισα οι Σκοπιανοί! Αποφασίστε! Τότε μην παλληκαρίζετε!! Στα τέσσερα...αφήστε το Μακεδονία ξακουστή" να το πει ο Μελάς που έχυσε το αίμα του!! Άιφον, αντρόιντ και κυριαρχία δεν παίζει!! Κουστουμάτος, δεξιώσεις και ολόκληρη Πατρίδα δεν γίνεται!! Το ξέρουν και οι άλλοι πως σ αρέσει ο καναπές!! Τι νομίζεις...

      Διαγραφή
  8. Διαβάζω σε μερικά σχόλια υλικό για διαλόγους σε έργο τού Ιονέσκο.
    (Για όποιον αναρωτιέται ή ανησυχεί, διευκρινίζεται ότι ο Ευγένιος ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος και μάλιστα ευσεβής).
    Έχει υπογραφεί μια συμφωνία που παρέχει στους προς Βοράν (ες Βαρντάρσκα) γείτονες και τα εσώρουχα τής γιαγιάς των υπογραψάντων από τα παλιά σεντούκια τους χωρίς να προβλέψει ανασχετικές διατάξεις.
    Και οι "καλοί" γειτόνοι ξέσχισαν το σεντόνι: ήδη μιλάνε όπως θέλουν ως εάν να αναγνωρίσθηκε επίσημα όνομά τους το Ιερό όνομα των πατέρων μας και των μαρτύρων μας. Αυτό σημαίνει ότι η Συμφωνία τών Πρεσπών ήδη ισχύει και ήδη εφαρμόζεται. Όλα τα άλλα είναι ή παραπλανητικά γκαιμπελίστικα ή προϊόντα απόλυτης σύγχυσης.
    Ας υπογραμμισθεί μιάν ακόμη φορά για να το αντιληφθούν και οι πλέον δύσπιστοι: Στην Συμφωνία των Πρεσπών, μολονότι εμφανίζεται ότι είναι ακόμη υπό αίρεση και σε εξέλιξη επικυρώσεων, δεν προβλέπονται ανασχετικά μέτρα, διατάξεις δηλαδή που θα απέκλειαν αυτά που ήδη γίνονται: χρήση τού ονόματος τής Μακεδονίας μας σκέτου, ως δήθεν δικό τους από τούς Σκοπιανούς κερ@τά#*@δες.
    Την πούλησαν ανεπιστρεπτί την Μακεδονία . Και ας μην γυρεύει κανείς άλλοθι σε τσάμπα "παλικαριές" μηχανόβιων καλοπερασάκιδων που αντί να πολεμήσουν με επιχειρήματα, πήγαιναν ένας ανίδεος και απροετοίμαστος, άλλος αδιάφορος και άλλος μνησίκακος με δόλο να πουλήσει και την ψυχή τής Πατρίδας μας που τού είναι αδιάφορη ή και ενοχλητική .
    Και ας μην αρχίζουν κάποιοι τούς παραπλανητικούς συμψηφισμούς.
    Αυτήν την ιστορία ζούμε αυτόν τον καιρό. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αλλες εποχες ηδη η μακεδονικη φαλαγγα θαταν προ των Πυλων της Θηβας που ασελγει στους θεους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.