7/7/18

Δικηγόροι Ελλάδας: Αποστολή Ευρωπαίων παρατηρητών στην Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε το Σάββατο στην Κοζάνη, θα ζητήσει την άμεση αποστολή των παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) στην Τουρκία δεδομένου ότι παρήλθε άπρακτη η ταχθείσα προθεσμία για τις επιβαλλόμενες ενέργειες της γείτονας χώρας ως προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται παράνομα εδώ και 4 μήνες.
Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, επισημαίνεται ότι «η πρόσφατη επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, που συνδέει την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο από την Ελληνική Πολιτεία, επιβεβαιώνει τις πάγιες θέσεις μας ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν παρέχει εχέγγυα για μια δίκαιη δίκη».
Η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και τέσσερις μήνες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, υπογραμμίζει η συντονιστική επιτροπή, «δεν συνδέεται και δεν μπορεί να συνδεθεί, ιδίως σε νομικό επίπεδο, με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών» και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι με ευθύνη της Τουρκικής πλευράς η υπόθεση εκφεύγει του νομικού της χαρακτήρα και αποκτά πολιτική διάσταση».
Ακόμη, αναφέρει ότι ήδη, ενημερώθηκε ο Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος για τις νέες εξελίξεις και ζητήθηκε η άμεση αποστολή των παρατηρητών, δεδομένου ότι παρήλθε άπρακτη και η ταχθείσα προθεσμία για τις επιβαλλόμενες ενέργειες της Τουρκικής πλευράς, σημειώνει η συντονιστική επιτροπή.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι η ελληνική Πολιτεία «οφείλει να αναδείξει την υπόθεση, ως εκ των βασικών θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, στους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνή fora (ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ.)».
Τέλος, η συντονιστική καλεί όλους τους φορείς και ιδίως τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν και να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε ένα θέμα που άπτεται της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

7 σχόλια:

  1. εδώ έγινε κάτι καλό, η πίεση από παντού απέδωσε, οι τουρκοι έκαναν το λάθος, με την επιστολή στο ευρωκοινοβουλιο είναι κολαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετα με τον ποιός υποστηρίζει η όχι τον Μαριά η πρότασή του έπρεπε ηδη να είχε εφαρμοστεί! Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζουν στην κυβέρνηση ακόμα και για απλά πράγματα υλοποίησης για την αξιοπρέπεια της χώρας!! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή είναι τόσο ανίκανοι ακόμα και σε πράγματα τέτοιου μεγέθους καθημερινότητας! Τρελένομαι, δεν υπάρχει υπουργείο Εσωτερικών, Δημ Τάξης, Εμπορίου τι στον αγύριστο! Δεν υπάρχουν 2-3 συμπαθείς περιπτεράδες, καλουπτζίδες, αγρότες, βενζινάδες να τα αναλάβουν? Γιατί γ@@@@ το σπίτι τους συμπεριφέρονται τόσο ξεφτιλισμένα? Γιατί? Γιατί μέχρι αυτού του σημείου? Με τι μούτρα πηγε ο Κουβέλης στις οικιγσνειες! Πως κοίταξε τους ανθρώπους στο πρόσωπο! Δεν θα το άντεχα να ήμουν υπουργός και να έβλεπα τους γονείς! Θα είχα σηκώσει και τις πέτρες, θα είχα ξεκωλώσει και τα αγκωνάρια! Κε Στεφανή τι κάνετε, φοράτε το εθνόσημο, παραιτειθείτε! Πηγαίνετε στον αγύριστο πείτε τους! Με τι φρόνημα διοικείται τα Ελληνόπουλα? Τι τους λέτε? Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι επικαλούνται το αδιανόητο γραπτώς! Πως ανέχεστε να είστε στο στρατευμα ? Γιατί? Για το αστέρι? Για το μισθό? Τι στο διάολο δεν έχει φιλότιμο κανένας? Είναι παιδιά σας κε Στεφανή! Οι γιοι σας είναι...τι λέτε στους στρατιώτες σας όταν οι πολιτικοί σας προιστάμενοι κάνουν αυτά! Σας ακούω ναι! Άκουσα, λέτε η πατρίδα χρειάζεται να έχει τους υπερασπιστές της! Ακριβώς στρατηγέ το ίδιο λέμε και οι δυό! Απλά πείτε εσείς τι υπερασπίζεστε ως Πατρίδα? Τα Ίμια, τον Ανθρωποφά, το κομμάτι στις Καστανιές που τα σύνορα έχουν μετατοπιστεί από τον ρου του ποταμού και δεν έχουν οριοθετηθεί εκ νέου στον Άρδα? Τους στρατιώτες μας στην Ανδριανούπολη? Εμένα οι Έλληνες στρατιωτικοί μου, το εθνόσημό μου θέλει να κουβαλάει την λεβεντιά που του αρμόζει και να το τιμά όποιος το φορά..ξέρεις οι πουλάδες και η Σχολή Ανορθόδοξου Πολέμου είναι καλές! Πιο καλή απόολες όμως είναι η λεβεντιά! Τα άλλα είναι " δικηγορίστικα" μ όλο το σεβασμό στους δικηγόρους και δεν αρμόζουν σε στρατηγό!
    https://youtu.be/WCudE58DuHQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ### ο Άρδας είναι όλος πια σε Ελληνικό έδαφος και τα σύνορα δεν είναι πια στο κέντρο του ποταμού! Έχουν γίνει παρεμβάσεις στον Έβρο εκεί που ενώνονται τα δυο ποτάμια και έχει αλλάξει το "τελείωμα" του! Το ότι δεν έχει γίνει περίφραξη εκεί στα πλαίσια της προστασίας από τους λαθρομετανάστες είναι ένας λόγος αυτός! Όλο το άλλο έχει περιφραχτεί που περιλαμβάνει τα μοναδικά χερσαία σύνορα με την Τουρκία! Είναι γνωστή και η ιστορία με την κλοπή των σχεδίων από τους Γερμανούς ( πάλι) τον Β Π.Π. αυτά για να μην παρεξηγηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα πει παρατηρητης ?? Καμερα ?? Τηλεσκοπιο ?? Μικροσκοπιο ?? Αντε το ...παρατηρησαν ....Εεε και ??? Θα γραψουν διατριβη ?? Εεε και ?? Οταν θα φυγουν ..να τους ρωτησουμε για τα παιδια...Εκατο στα εκατο θα πουν .."" εεε και " ??...Αυτο λενε κι εδω οι φυλαρχοι....Υπαρχει ...ομοφωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.