17/7/18

Απορρίφθηκε το έκτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

  • (Πηγή: EPA / Anadolu)
Σε έναν μήνα, δηλαδή μετά τα μέσα Αυγούστου, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης θα καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο είπε για μία ακόμα φορά «όχι» στο να αφεθούν ελεύθεροι οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.
Οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται στη φυλακή από την 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα επικαλούμενο τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των συλληφθέντων.
Αυτή ήταν η έκτη φορά που η ελληνική πλευρά προσέφυγε στην τουρκική δικαιοσύνη. Το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης έθεσε πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

12 σχόλια:

  1. Στην Τουρκία δεν υπάρχει ούτε δημολρατία ούτε έννομος τάξης. Είναι ένας λαός που το "θέλω" το κάνει νόμο, κι οι περισσότεροι αναμεταξύ τους μισούνται. Τί είδους δημοκρατία είναι αυτή που δυο κρατούμενους τους κρατάς φυλακισμένους χωρίς δίκη; Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή του νεοσουλτάνου, που δεν έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσε; Στο όνομα αυτής της δημοκρατίας, έχουν γεμίσει οι φυλακές από αντιφρονούντες. Αυτά όλα δεν είναι δική μου διαπίστωση. Τα γνωρίζουν όλοι, από την Ουάσινγκτον μέχρι τις Βρυξέλες και τον ανέχονται, αντί το ΝΑΤΟ να του δώσει κλωτσιά κι η ΕΕ να σταματήσει κάθε επαφή μαζί του.
    Παλιά, στη δεκαετία του 70, είχε γίνει ένα παρόμοιο περιστατικό με τη σύλληψη ενός έλληνα στρατιώτη. Την άλλη κι όλας μέρα, μια διμοιρία πρασινοσκούφιδων, νύχτα πέρασαν τον Εύρο, μπήκαν στο τούρκικο φυλάκιο, έδεσαν τυς τούρκους στρατιώτες, πήραν ότι ήθελαν να πάρουν και φεύγοντας κάρφωσαν στην πόρτα με στιλέτο τον πράσινο μπερέ. Σήμερα κ. Καμένε δεν μπορούσε να γίνει το ίδιο; γιατί ξέρω πως έγινε τέτοια εισήγηση και την απέρριψες. Διστυχώς για μας, μας κυβερνάνε και ρυθμίζουν τις τύχες μας ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Μιχαλης Σαρηγιαννης,

      Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου, θα σε παρακαλούσα όμως τα ευφάνταστα σενάρια και τα χολυγουντιανού τύπου παραμύθια της Χαλιμάς για «πρασινοσκούφηδες», για «στιλέτα» και δηθενιές «παλιά στη δεκαετία του 70» καλύτερα κράτησέ τα για το καφενείο να τα μοιράζεσαι με τίποτα μπαρμπάδες… ή έστω για το pentapostagma και το makeleio

      Διαγραφή
    2. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Δικαιολογεισαι όμως γιατί τότε είσουν αγέννητος. Και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό, που το αποκαλείς παραμύθι της Χαλιμάς. Όσοι ζούμε απέναντι απ' τους βάρβαρους, πολύ κοντά μ'αυτους, έχουμε να διηγηθουμε κι ένα παρόμοιο τέτοιο περιστατικό. Χαιρετίσματα.

      Διαγραφή
    3. Κ Σαρηγιαννη εγω σε πιστευω .Υπηρετησα στην Καρωτη 13 μηνες.Εγιναν πολλα.Εζησα δυο.Ενα κιολας εγινε μερα και ωρα που γινοταν
      αγωνας εθνικων μπασκετ Τουρκια
      Ελλαδα στην Πολη !!Βραδυ...Εβλεπαν οι
      τουρκοι στο φυλακιο τον αγωνα οταν
      μπηκαν οι δικοι μας στο φυλακιο
      τους...Απο ποιο μερος εκει ειστε ?? (
      κερδισαμε τοτε τον αγωνα κι εγινε
      θρηνος απ την αλλη μερια.Ειδα...ειδα
      εξαλους αξιωματικους τους το
      πρωι...να ...χτυπανε με κλωτσιες
      φανταρους τους !!!Δεν εχω ξαναδει
      κατι ιδιο...)...Το φυλακειο των γεγονοτων ηταν το πρωτο ..εκει που η γραμμη του τραινου εμπαινε στην Τουρκια και ξαναγυριζε στην Ελλαδα για λιγο...

      Διαγραφή
    4. @ Μιχαλης Σαρηγιαννης,

      Έχετε δίκιο κε Σαρηγιάννη, κάνω λάθος. Κάνω το λάθος να ακούω τέτοιες μπαρούφες και να μην αντιδρώ. Όπως το ίδιο λάθος έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ακόμη και σήμερα (μερικοί) συνάδελφοί μου, γιγαντώνοντας την παραφιλολογία, τους παραμυθάδες και τους αστικούς μύθους...

      ...βέβαια, εγώ ο «αγέννητος» ανθυποελάχιστος που να ξέρω από τέτοια. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ! Μήπως ζω στον Έβρο «…απέναντι απ' τους βάρβαρους, πολύ κοντά μ’ αυτούς…»; Όχι δα, που να ξέρω εγώ! Άλλωστε εγώ απλώς μια καριέρα στις ΕΔ έχω. Τι είναι τώρα 25 χρόνια εμπειρίας με το πράσινο μπερέ μπροστά στην αστείρευτη γνώση της ομήγυρης του καφενείου. Σωστά;

      Παρ΄ όλα αυτά, κατανοώ τον ενθουσιασμό σας - χωρίς να σημαίνει βεβαίως πως όσα λέτε έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    5. Άσχετο, αλλά ευτράπελο!!! Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ομάδα των ειδικών δυνάμεων θα προσπαθούσε να υπονομεύσει το αεροδρόμιο στο οποίο υπηρετούσα. Όποιος αποκάλυπτε πρασινοσκούφη, θα έπαιρνε 10ήμερη τιμητική! Τελικά κάποιος κατόρθωσε και ξετρύπωσε έναν και πήρε την άδεια. Στην αναφορά ακούστηκαν διθύραμβοι και έπαινοι και όλα τα σχετικά, εκτός λεπτομερειών για το πως έγινε το γεγονός. Τι είχε γίνει όμως?
      Ο πρασινοσκούφης ήτανε κοντά στη πίστα, απόλυτα καλυμμένος και παρόλη την αποψίλωση κρυβότανε πολύ ικανοποιητικά σε μια μικρή συστάδα θάμνων και χόρτων. Ο σκοπός πήγε να κατουρήσει και τον "έβρεξε". Κουνήθηκε ελάχιστα ο άνθρωπος και ολοκληρώθηκε το σκηνικό!!! Φυσικά σε καιρό πολέμου, εκτιμώ ότι ο ανακουφιζόμενος θα έμενε πραγματικά με το πουλί στο χέρι...

      Διαγραφή
    6. Πληροφοριακά το stayer που μας μετέφερε σε μονάδα της ΠΑ όπου θα προσπαθούσαμε να μπούμε για "δολιοφθορά", ήταν σταθμευμένο σε παρακείμενο χωράφι, από νωρίς σε εμφανή χώρο και περιμέναμε να νυχτώσει για να μπούμε μέσα.

      Διαγραφή
  2. 1)Φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένοι.
    Οι συνθήκες φυλάκισης τους προφανώς θα είναι ιδιαίτερα σκληρές.
    Οι τούρκοι, ώς γνωστόν, συχνά βασανίζουν τους αιχμαλώτους, που δεν έχουν "ανθρώπινα δικαιώματα".

    2)Είναι απίστευτο, ενώ σχεδόν καθημερινά γίνονται από τους τούρκους παραβιάσεις των συνόρων μας, εμείς δέν συλλαμβάνουμε και φυλακίζουμε κανέναν.
    Κάποιοι πράκτορες τους, εδώ και χρόνια, μας καίνε τα δάση μας, τους οποίους αφήνουμε ελεύθερους, εάν "κατά τύχη" συλληφθούν, με εξαγοράσιμες ποινές.
    Τό ίδιο συμβαίνει και με τους κατασκόπους τους, τους πιάνουμε και τους αφήνουμε.
    Βέβαια με τους πολιτικούς που μας κυβερνούνε, που κάποιοι από αυτούς αναρρωτιούνται εαν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα, τί να περιμένει κανείς...

    3)Είναι θλιβερό που δεν γίνεται άριστη εκπαίδευση στην χρήση όπλων και όχι μόνο.
    Διότι εάν ήταν πολύ καλά οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι, πολύ δύσκολα θα βρισκόντουσαν αιχμάλωτοι.
    Έστω και λιγότεροι, σε μιά ενέδρα, δεν θα άφηναν τους τούρκους να τους πιάσουν.

    4)Θα πρέπει να γίνεται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας υποχρεωτική χρήση όπλων όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
    Όταν ο εχθρός μας βλέπει αποφασιμένους να αμυνθούμε αυτοσυγκρατείται, όταν όμως βλέπει αδυναμία αποθρασύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Well, that is the price you pay for surrendering your weapons to the enemy. Better there than here. SYRIZA is able to make them héroes and examples of how a soldier should behave in front of the enemy. At least now, our "defenders" know what would happen to them. Imagine if Erdogan had welcomed them, showed them around, gave them some gifts and after 2 nights at 5-star hotels had sent them back business class. Half of our army would had defected to the enemy first chance they got.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. We all know that Turkey cannot be treated as a democratic country. The approach to free the two officer is simple:
    1. Arrest a couple of MIT people operating in Greece and charge them with any possible charge u der the sun and hold them in isolation in high security prison or put them in the same cell with rapists and murderers.
    2. Secretary of State (listen Kotzia) should issue a "Red Alert" for visiting Turkey as a dangerous country.
    3. Arrest Mouftis of Komotini and charge him with Jihadist activities against Greek citizens.
    4. Shut down the borders with Turkey and send every immigrant back to Turkey and sink every ship that even attempts to enter Greek waters.

    Within a week we will have our Officers back.
    Tsipra/Kotzia -- Do you have the guts to be Greeks for once. If NOT shut this country down and lets all migrate to another country...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΕΛΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΤΖΙΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.