24/7/18

Φόβοι για δραματική αύξηση των νεκρών από τις φωτιές – Ίσως ξεπεράσουν του εκατό - Τριήμερο εθνικό πένθος

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Θρήνος, σπαραγμός και αμέτρητα «γιατί» πάνω από τα αποκαΐδια στην ανατολική Αττική, την ώρα που κανένας απολογισμός για τους νεκρούς από την πύρινη λαίλαπα δεν μπορεί να είναι οριστικός. «Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν», είπε ο πρωθυπουργός στο έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θρηνεί και κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος.

Τσίπρας: Αυτές είναι ώρες μάχης, θάρρους, ενότητας και αλληλεγγύης.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους πυροσβέστες, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και στους χιλιάδες εθελοντές «που δίνουν το παρών στο μέτωπο της ζωής». Δεσμεύτηκε ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί, ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας, ότι τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, και υπογράμμισε ότι πλέον προέχει ο εντοπισμός των αγνοούμενων. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ξένους ηγέτες που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και επανέλαβε ότι η Ελλάδα βιώνει μία από τις δυσκολότερες στιγμές της.
Επισήμως οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά ανέρχονται σε 51, ωστόσο οι διασώστες δεν σταματούν να εντοπίζουν σορούς στα καμένα σπίτια και αυτοκίνητα αλλά και στη θάλασσα. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Γεωργίου δήλωσε στο Sputnik ότι οι σοροί μεταφέρονται σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση, και απέφυγε να απαντήσει στο πόσος χρόνος χρειάζεται για τη διαδικασία.
Πάντως ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς εκτιμά πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 60!
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι σε ένα από τα σπίτια βρέθηκε μία μητέρα με το παιδί της, ενώ σε γειτονικούς δρόμους εντοπίστηκαν τρεις άνθρωποι μέσα σε αυτοκίνητα.
Η Πολιτική Προστασία Αττικής ανέβασε σε ειδική εφαρμογή τις φωτογραφίες όσων έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι από τη Ραφήνα και το Μάτι· μέχρι στιγμής επισήμως αναζητούνται 13 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Επιπλέον η Πυροσβεστική καλεί τους συγγενείς να επικοινωνούν με το 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει πάνω από 35 κλήσεις.
Από τους έντεκα βαριά τραυματίες που ήταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, χωρίς διασωλήνωση είναι μόνο ο ένας. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στα νοσοκομεία βρίσκονται 71 ενήλικες εγκαυματίες, κάποιοι από τους οποίους θα μπορέσουν να πάρουν εξιτήριο μετά από τη συμπλήρωση 48 ωρών νοσηλείας. Παράλληλα, στα νοσοκομεία Παίδων βρίσκονται υπό παρακολούθηση 23 παιδιά.

3 σχόλια:

  1. Δεν ειναι δυνατον καθε τρεις και λιγο σε καθε καταστροφη ..οικονομικη,θεομηνιας ,πολιτικη ,στρατιωτικη , κοινωνικη, κλπ να αναρωτιομαστε "γιατι " ?....οταν ολοι ξερουμε "γιατι" και κανουμε το κοροιδο..μεχρι την επωμενη. Η εχουμε χωνεψει γιατι και παμε να τελειωνουμε...η ας καθησουμε στα αυγα μας να ρωταμε εως την βητα παρουσια...Μονο χαζοι ρωτανε πια απ το πρωι ως το βραδυ χωρις τελος.Σημερα ειναι η φωτια.Αυριο θαναι ..νησια.Μεθαυριο η Μακεδονια..η Ηπειρος..η θαλασσα...τα κοιτασματα ...ο διπλανος που δεν εχει φαι....δουλεια...παιδια.Ολοι ξερουμε "γιατι "....αλλα δεν θελουμε μια απαντηση οριστικη.Γιατι αν γινει οριστικη θα πρεπει να κουνηθουμε.Και που να το βρουμε το κουραγιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Κ (24/7 4.47 μμ)
      Πολύ σωστά γράφεις και για τα κοιτάσματα.
      Ειδικά στην Κινέττα ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα την προηγούμενη χρονιά για να πάρει άδεια και να κάνει στην περιοχή της Κινέττας ορυχείο εξόρυξης βωξίτη.
      Αντιμετώπισε την αντίδραση του κοινού γιατί μεταξύ άλλων η περιοχή αυτή ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.
      Όλοι οι δημόσιοι φορείς που είχαν αρμοδιότητα απάντησαν αρνητικά και τελικά η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων απορρίφθηκε.
      Όλως «παραδόξως» στην προηγούμενη χρονιά είχαμε εκεί μια πυρκαγιά.
      Τώρα έχουμε μια πολύ πιο μεγάλη και πολύ πιο καταστρεπτική
      Δεν υπονοώ με αυτά που γράφω ότι ο επιχειρηματίας προκάλεσε τον εμπρησμό όμως οι αρμόδιοι έχουν τη δυνατότητα και την ευθύνη να ερευνήσουν .

      Διαγραφή
    2. Εσυ εχεις οριστικη αποψη "γιατι" ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.