18/7/18

Παιχνίδι κατασκόπων και εκλογές - Η κουβέντα με τον Ερντογάν και ο ανασχηματισμός

...............................................................................................................
..............................................................................................................
Η κουβέντα στις Βρυξέλλες με τον Ερντογάν ήταν «ανέλπιστα θετικότερη» του αναμενομένου. Ο όρος «θετικότερη» πρέπει να συνδυαστεί με την πραγματική εικόνα, αφού ο πήχης είχε τοποθετηθεί πολύ χαμηλά και οι προσδοκίες ήταν σχεδόν μηδαμινές.
Τι προκύπτει;
Α) Η συζήτηση για το Αιγαίο ήταν ουσιαστική. Ο Αλέξης Τσίπρας με στοιχεία και διαγράμματα κατέδειξε στον συνομιλητή του πως η ελληνική αεροπορία στο Αρχιπέλαγος είναι απόλυτη κυρίαρχος, ερχόμενη σε εναέρια αντιπαράθεση με τούρκους πιλότους νεαρότατης ηλικίας χωρίς πείρα λόγω των εκκαθαρίσεων στο τουρκικό στράτευμα. Το συμπέρασμα ενδεχομένως να προβλημάτισε θετικά την τουρκική πλευρά. «Θα φταίει η δική σας πλευρά αν σημειωθεί ατύχημα / δυστύχημα εκεί πάνω λόγω της απειρίας και του άκαπνου των πιλότων σας» ειπώθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας.
Β) Για τους Μουφτήδες: Όταν ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα, διεκόπη αμέσως με τον Τσίπρα να δηλώνει πως «Δεσμεύθηκα, θα το λύσω. Παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο αλλά θα γίνει». Η ρύθμιση που εκκρεμεί αφορά τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος το οποίο θα επιλέγει τους Μουφτήδες. Η εκλογή του Πατριάρχη διαμορφώνεται με πρόταση τριών προσώπων από τα οποία επιλέγει ένα (ή συμφωνεί σε ένα), η Άγκυρα. Η σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος θα διασφαλίζει εγκυρότητα από τη μία αλλά και περιορισμό ανάμιξης του Τουρκικού Προξενείου στη διαδικασία.

Για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

  1. Bλέπω αγαπήσαμε και τον Τσίπρα, κ.Αντπίκ μου, τώρα που τα έβαλε με τους Ρώσους για να σώσει την συμφωνία του με τους "Βόρειους Μακεδόνες", χάριν του κλυδωνιζόμενου ΝΑΤΟ.
    Μπράβο σας. Είδατε φως και μπήκατε μέσα. Κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.