17/7/18

Σύνοδος κορυφής των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας και του Πακιστάν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ρωσικής SVR1, Sergei Ivanov, οι κεφαλές των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας και του Πακιστάν συναντήθηκαν στο Islamabad την περασμένη Τρίτη και συζήτησαν για τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν για την αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης του αριθμού των μαχητών του DAESHστο Αφγανιστάν. Ο διοικητής της SVR, Sergei Naryshkin, εκπροσώπησε τη Ρωσία.
«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στους κινδύνους που προκύπτουν από τη συνεχή συγκέντρωση ανθρώπων του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Καταφέραμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η, μέσω συντονισμένων προσπαθειών, αποτροπή της ροής τρομοκρατών του ISIL από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν, έτσι ώστε οι γειτονικές χώρες να μην απειληθούν»: είπε ο Sergei Ivanov.

Όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην υψίστης σημασίας συναντηση για τα γεωπολιτικά δρώμενα στην περιοχή έδωσαν έμφαση στην ανάγκη που υπάρχει για την ένταξη των περιφερειακών δυνάμεων στο Αφγανιστάν με απώτερο σκοπό  τη διευθέτηση του ζητήματος.
1Είναι η μυστική υπηρεσία της Ρωσίας η οποία ασχολείται κυρίως με επιχειρήσεις εκτός Ρωσίας. Πολύ απλοϊκά θα μπορούσαμε να πούμε πως η SVR είναι ανάλογη με τη CIA.
2DAESH είναι άλλη μια ονομασία της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL ή ISIS την οποία τα μέλη της απεχθάνονται ιδιαιτέρως.
Πηγή: www.tass.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.