17/7/18

Ο Παντοκράτορας Ερντογάν και οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες

Γράφει η Έρντα Πρέντσι
Παρατηρώντας κανείς τις εξελίξεις στα Βαλκάνια θα συνειδητοποιήσει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας για την ευρύτερη περιοχή και κυρίως για την Ελλάδα. Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ανοίξει με όμορα κράτη σε συνδυασμό με τα χρόνια εσωτερικά προβλήματα οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο με αρνητικές επιπτώσεις. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στον μακρύ κατάλογο των ζητημάτων προστίθεται και η συνεχής αύξηση των προσφύγων στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αρχικά, η ‘επανεκλογή’ του Σουλτάνου στην κατ’εφημισμό Δημοκρατία της Τουρκίας και η συγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπό του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εντείνει τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την Ελλάδα, την Κύπρο και την ΕΕ. Η στρατηγική κίνηση του νεοεκλεχθεντα Προέδρου να είναι επικεφαλής του κράτους, του κόμματος και της κυβέρνησης εδραιώνει την παντοδυναμία του στο ‘θρόνο’ του βασιλείου του. Ο Ερντογάν φαίνεται ότι  είναι ένας σύγχρονος Λουδοβίκος ΙΔ’ που μόλις ανέλαβε όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του δήλωσε τη περίφημη φράση ‘L’État , c’est moi’ (‘Το κράτος, είμαι εγώ’).
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα εντατικοποίησει τις παραβιάσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο, θα προκαλέσει τριγμούς  στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και φυσικά, θα συνεχίσει να έχει αιχμαλώτους τους Έλληνες στρατιώτες στην Αδριανούπολη  μέχρις ότου τα συμφέροντά του του το επιτρέψουν. Και το τελειωτικό χτύπημα στην Ελλάδα θα είναι τα καραβάνια προσφύγων που θα έρχονται στα παράλια της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος των προσφύγων μόνη της έχοντας την απειλητική Τουρκία που παραμονεύει ώστε να δράσει την κατάλληλη στιγμή.  Ενδεχομένως ο Ερντογάν μακροπρόθεσμα χρησιμοποιήσει τους εγκατεστημένους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου προς όφελός του. Δηλαδή, με την μόνιμη εισροή και μετέπειτα εγκατάσταση μουσουλμάνων στα ελληνικά νησιά να αλλοιωθεί το ελληνικό στοιχείο και να επιχειρήσει μια άλλη εισβολή τύπου Κύπρου με το πρόσχημα να απελευθερώσει δήθεν τα καταπιεσμένα ‘αδέρφια’ του στο Αιγαίο.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προασπίζεται πρωτίστως την Ελλάδα και να προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν ένα σύγχρονο δυτικό κράτος να μην έχει υψηλή στρατηγική. Σε ένα άναρχο διεθνές σύστημα επιβιώνει ο πιο ισχυρός, όχι ο πιο φιλάνθρωπος.
Είναι επιτακτική η ανάγκη η Ελλάδα και γενικότερα οι χώρες της νότιας Ευρώπης  να μην αποδέχεται ό,τι επιβάλει η Γερμανία στο προσφυγικό. Στην ουσία η ΕΕ δεν κάνει βήμα δίχως την έγκριση του Βερολίνου της και Καγκελαρίου Μέρκελ. Η ΕΕ δημιουργήθηκε προς όφελος όλων των μελών της και όχι να θυσιάζονται κάποια μέλη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία ώστε να σωθούν οι ισχυροί της Ένωσης.
Πηγή: Μαύρο Κουτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.