30/9/14

Α' Διεθνές Συνέδριο Ελληνορωσικών Σχέσεων 27-28 Σεπ 2014 - Η ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη (βίντεο)

 Διεθνές Συνέδριο Ελληνορωσικών σχέσεων ……
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη , το Α΄ Διεθνές Συνέδριο ,με θέμα «Ελληνορωσικές   Σχέσεις» . Το συνέδριο διοργανώθηκε απ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης και του Υπουργού Γιώργου Ορφανού, του Υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, της Υπουργού Τουρισμού Όλγας  Κεφαλογιάννη και  του Παναγιοτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης , με την συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και Ρώσων εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων και περιφερειών της Ρωσίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταικούρας. Στην ομιλία του ο κος  Σταικούρας αναφέρθηκε στην βαθειά  διάρκεια τρων Ελληνορωσικών Σχέσεων που συμπληρώνουν 185 χρόνια .

«…Οι διαχρονικοί δεσμοί των δύο χωρών, εδράζονται και αποτυπώνονται και στις  οικονομικές σχέσεις και συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών.
Σε αυτό το πεδίο, των διμερών οικονομικών σχέσεων, αξίζει να αναφέρουμε, ενδεικτικά, τα εξής:
  • Πέρυσι, ο όγκος του διμερούς εμπορίου αγαθών ανήλθε στα 7 δισ. ευρώ.
  • Οι εισαγωγές από τη Ρωσία, κυρίως καυσίμων, ιδιαίτερα φυσικού αερίου, ανήλθαν στα 6,6 δισ. ευρώ.
  • Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία ανήλθαν στα 400 εκατ. ευρώ.
  • Οι επισκέψεις Ρώσων τουριστών ανήλθαν στα 1,2 εκατ. άτομα.
  • Οι εισπράξεις από τουριστικές υπηρεσίες, προερχόμενες από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διαμορφώθηκαν στο 1,4 δισ. ευρώ, καλύπτοντας το 11% του συνόλου.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ρωσία αποτελεί βασικό προμηθευτή της Ελλάδας και την 20η καλύτερη αγορά παγκοσμίως για τα Ελληνικά προϊόντα.
Παράλληλα, σημαντικές είναι και οι διμερείς επενδυτικές ροές, κυρίως από την πλευρά των Ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και, σε μικρότερο βαθμό, από την πλευρά των Ελληνικών επενδύσεων στη Ρωσία.»


Έναρξη ομιλίας του Σάββα Καλεντερίδη στη στιγμή 24:45

iLAMIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.