28/9/14

Ελληνική διαμαρτυρία στον Τούρκο πρέσβη και στην ΕΕ για το Λιβίσι

livisi_954792727.jpgΗ πρόθεση της Άγκυρας να εκποιήσει το ελληνικό χωριό προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα λέει σε δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Από δημόσια δήλωση ικανοποίησης του Γ. Νικητιάδη προκύπτει ότι η Αθήνα κινητοποιήθηκε αναφορικά με την τύχη του χωριού Λιβίσι (ή Λεβίσι) στη σημερινή Τουρκία, που κάποτε κατοικείτο εξ ολοκλήρου από Έλληνες. Ο Γ. Νικητιάδης είχε αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούσε να αναλάβει δράση η κυβέρνηση προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητα του χωριού από την τουριστική εκμετάλλευση. 
Σε δήλωσή του, που δημοσιοποίησε σήμερα, ο πρώην υπουργός ενημερώνει ότι: «Τόσο η συνεργάτις του κ Πρωθυπουργού που επικοινώνησε μαζί μου, όσο και ο Υπουργός κ. Τασούλας με ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσι και την προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας μού δήλωσε ότι στο Τορίνο όπου βρέθηκε για να παραστεί σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού Α. Βασιλείου η οποία με τη σειρά της έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο επίτροπο για τις υπό ένταξη στην ΕΕ χώρες κ. Hans ώστε να πράξει τα δέοντα».
Και συνεχίζει ο Γ. Νικητιάδης: «Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, που με κάλεσε για να με ενημερώσει μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα ότι ο κ. υπουργός εκτός από όσα έπραξε στις Βρυξέλλες κάλεσε χθες και τον Τούρκο πρέσβη στον οποίο έθεσε το ζήτημα από πλευράς Πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, μου δήλωσε ότι έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα, ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο».
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.