30/9/14

Και το Βέλγιο κτίζει αγωγούς... αλλά για τη μπύρα του ...

 La Belgique aussi a ses pipelines… de bière
Réseau International (Γαλλία)           (μτφ. Κριστιάν)
Για να μεταφέρει γρήγορα και οικονομικά κάθε είδος υγρών και αερίων, δεν βρήκε κανείς τίποτα  καλύτερο από τους αγωγούς. Γίνονται πόλεμοι για να καθοριστεί η διαδρομή  αυτών των μαγικών σωλήνων που προσφέρουν τη δυνατότητα στο παραγωγό να παραδώσει τα προϊόντα του απευθείας στον τελικό πωλητή.

Η πόλη της Μπριζ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για τη μεταφορά της μπύρας κατευθείαν από το ζυθοποιείο στους τόπους κατανάλωσης , μέσω υπόγειων αγωγών. 
Με μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, οι σωλήνες παραδίνουν 6.000 λίτρα μπύρας την ώρα.

Αναφορικά, ο πληθυσμός της Μπριζ μετρά 117.000 κατοίκους. Αν και είναι τουριστική πόλη (με 100.000 επισκέπτες ετησίως), αν αφαιρούμε τους πολύ νέους, τους αρρώστους, όσους δεν τους αρέσει η μπύρα, όσους δεν πίνουν αλκοόλ και εκείνους που ήδη βρίσκονται σε κέντρα αποτοξίνωσης, μπορούμε να πούμε ότι οι κάτοικοι της Μπριζ διαθέτουν γερό στομάχι.


Πηγές


AΓΩΓΟΣ ΜΠΥΡΑΣ !

Κατασκευάζεται αγωγός μπύρας
fft81_mf2460225
Στην πόλη Μπριζ του Βελγίου κατασκευάζεται αγωγός μπύρας ώστε να σταματήσει η σύγχυση στην κυκλοφορία των οχημάτων που προκαλούνταν από τα φορτηγά που κουβαλούσαν μπύρα.

Το τριών χλμ τούνελ θα συνδέει την μονάδα παραγωγής μπύρας με την βιομηχανία εμφιάλωσης. Χάρη στα 6 χιλιάδες λίτρα μπύρας την ώρα που θα στέλνει ο αγωγός, περίπου 500 φορτηγά δεν θα βγουν να κυκλοφορήσουν. Χάρη στον αγωγό η μπύρα θα φτάνει στην μονάδα σε 15 λεπτά. Η εταιρία De Halve Maan παράγει μπύρα περίπου 500 χρόνια στην ίδια βιομηχανία. Η εταιρία ανακοίνωσε πως κατασκεύασε τον αγωγό για να συνεχίσει αυτή την παράδοση.
Εφ. Ραντικάλ 30/9/2014

τουρκικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.