29/9/14

Ιράκ: Σφοδρές μάχες Ισλαμιστών με ιρακινό στρατό στη Φαλούτζα

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι γίνονται σκληρές μάχες στην πόλη Φαλούτζα, στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, μεταξύ του στρατού και του «Ισλαμικού Κράτους», μετά από προσπάθεια του τελευταίου να εισβάλει στην πόλη, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Βαγδάτη.

Σφοδρές μάχες γίνονται, επίσης,  στην περιοχή της Δουλουίγια, 50 χιλιόμετρα από την Βαγδάτη, στο βόρειο τμήμα της, σε μια προσπάθεια του ιρακινού στρατού να άρει την πολιορκία που έχει επιβάλει το «Ισλαμικό Κράτος» πριν από αρκετές εβδομάδες.
Από την άλλη πλευρά, πηγή ασφαλείας, δήλωσε ότι σκοτώθηκαν  από τους Ιρακινούς, 30 μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’, μεταξύ των οποίων πέντε ανώτεροι διοικητές κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας, το βράδυ της Κυριακής σε στοχευμένες επιθέσεις νότια της πόλης Μοσούλη.
Η πηγή ανέφερε ότι η επίσημη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης που είναι γνωστή ως Άμπου Ανάς, στα κουρδικά, 4 από τους κορυφαίους διοικητές σκοτώθηκαν στις επιδρομές.
Στο πλαίσιο αυτό οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά ενίσχυσαν την παρουσία τους σε περιοχές που κυριαρχούσαν πρόσφατα  οι τζιχαντιστές κοντά στη Μοσούλη, σε περίπτωση που αποφασίσουν οι τρομοκράτες να πραγματοποιήσου επιθέσεις.
Πηγές των τοπικών media, ανέφεραν ότι οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά είχαν την ικανότητα να εξουδετερώσουν τέσσερα οχήματα που ήταν φορτωμένα με αργό πετρέλαιο, στο Κιρκούκ, που ανήκαν στο ‘Ισλαμικό Κράτος’ και προσπαθούσαν να το περάσουν λαθραία στην Σουλεϊμανίγια, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα του ‘Σκάι Αράμπ’.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.