29/9/14

Η Σλοβακία αναφέρει μείωση της ποσότητας φυσικού αερίου που λαμβάνει από τη Ρωσία

Η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία μειώθηκε τον Σεπτέμβριο περίπου στα 48 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, έναντι 61 εκατομμυρίων στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία Eustream, που διαχειρίζεται τους σλοβακικούς αγωγούς φυσικού αερίου.
Από την πλευρά της η SPP, η κυριότερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στη Σλοβακία, «έχει καταγράψει από τις 10 Σεπτεμβρίου μια ελαφρά μείωση, από 5% ως 20%, στον όγκο του φυσικού αερίου που παραλαμβάνεται καθημερινά», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Πέτερ Μπέντναρ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας, η Σλοβακία δεν έχει αυξήσει εδώ και 30 ημέρες τις παραγγελίες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αντίθετα με την Πολωνία που επίσης παραπονείται ότι παραλαμβάνει λιγότερο ρωσικό αέριο σε σχέση με αυτό που παραγγέλνει.
Παρόλα αυτά η Σλοβακία, που εξαρτάται πολύ από το ρωσικό αέριο, εξακολουθεί να στέλνει κάποιες ποσότητες στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Βιομηχανίας Μίριαμ Ζλάκοβα. «Σε ό,τι αφορά την ποσότητα, η Σλοβακία δεν είναι πάροχος, αλλά ένας ενδιάμεσος», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Η Πολωνία επίσης συνεχίζει, πέραν από μια μικρή διακοπή στις αρχές Σεπτεμβρίου, να παραδίδει αέριο που λαμβάνει από τη Γερμανία στην Ουκρανία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.