30/9/14

Διέκοψε το υπουργικό συμβούλιο ο Νταβούτογλου - Κινδυνεύουν να συλληφθούν 36 Τούρκοι στρατιώτες από τους τζιχαντιστές

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, διέκοψε στη μέση το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεκλήθη για να αποφασίσει για τη συμμετοχή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο συνασπισμό εναντίον του Ι.Κ., και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για να γίνει διαχέιριση της κρίσης που έχει ξεσπάσει, με την περικύκλωση των 36 Τούρκων στρατιωτών που προστατεύουν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, ο οποίος θεωρείται τουρκικό έδαφος μέσα στην επικράτεια της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, 1100 τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει τους Τούρκους στρατιώτες και θεωρείται ζήτημα ωρών η σύλληψή τους, αν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση από την Τουρκία ή από τις αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού.
Πάντως η ενέργεια των τζιχαντιστών θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι αποτελεί μήνυμα προς την τουκρεική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται να συμμετέχει ενεργώς στις επιχειρήσεις εναντίον του "ισλαμικού κράτους".

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά ΧΡΥΣΗ ευκαιρία για τον Νταβούτογλου να αναδείξει τα Τουρκικά συμφέροντα με την ελάχιστη δυνατή θυσία/ Γνωρίζοντας πως η Τουρκική πολιτική ηγεσία δεν δίνει και πολύ σημασία στο πόσο αξίζει η ζωή ενός μεχμετζικ, θεωρώ πολύ πιθανό να συμβούν τα ακόλουθα:

    A) Να δοθεί σαφής εντολή στον δκτη του φυλακίου και την δύναμη των 36 στρατιωτών που προστατεύουν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, να δόσουν μάχη μέχρις εσχάτων και να του απαγορευσει πασει θυσία να παραδωθούν. Με λίγα λόγια θα τους διατάξει να πέσουν μέχρις ενός

    Β) Σε περίπτωση που η άμυνα των 36 Τουρκων στρατιωτών καταφέρει να απωθήσει τους τζιχαντιστες, η Τουρκία αυτομάτων θα ανακυρυχθεί στρατός ηρώων και η πολιτική τους ηγεσία θα μιλάει διαφορετικά και θα μπορούν να διεκδικούν πολύ πιο σθεναρά.

    Γ) Σε περίπτωση που όλοι οι Τούρκοι σκοτωθούν αμυνόμενοι, δεν θα μείνει κανείς αιχμάλωτος για να διαπομπευθεί μέσω ιντερνετ και πάλι οι Τούρκοι θα θεωρηθούν ήρωες και θα μπορούν να διαπραγματευτούν με ΗΠΑ πολύ διαφορετικά.

    Όλα τα ανωτέρω φυσικά, προυποθέτουν πως ο Νταβούτογλου θα συμπεριφερθεί σαν Οθωμανός (που είναι) και θα θυσιάσει τους στρατιώτες, και την ίδια στιγμή οι 36 Τούρκοι του φυλακίου θα συμπεριφερθούν ως Σπαρτιάτες (που δεν είναι) σε Θερμοπύλες.

    Φανταστικά σενάρια? Για να δούμε τι θα συμβεί τις προσεχείς ώρες / ημέρες. Διότι ΕΑΝ αιχμαλωτισθούν, διαπομπευθούν και εκτελεστούν online, βρασε ρύζι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γνωστά κόλπα της Τουρκικής Διπλωματίας , μετά τους ομήρους της Μοσούλης οι εγκλωβισμένοι του τον τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ. Ο τουρκικός τύπος ξέρει πολύ καλά τι προβάλλει , το πρόβλημα είανι σε μάς που δεν έχουμε μάθει να τον διαβάζουμε σωστά και καταπίνουμε αμάσητη την προπαγάνδα της Αγκυρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το δεύτερο τουρκικό ανέκδοτο μετά τους αιχμαλώτους του προξενείου της Μοσούλης.

    Η τουρκία και πάλι πατάει σε δύο βάρκες. Το κακό γι αυτήν είναι ότι αυτή τη φορά οι βάρκες έχουν αντίθετη πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.