26/9/14

«Έκοψε» το φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ουγγαρία

«Αναπάντεχη και ανεξήγητη πράξη», σημειώνει το Κίεβο
Την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία διέκοψε ο διαχειριστής των ουγγρικών αγωγών φυσικού αερίου FGSZ, δηλώνοντας ότι η διακοπή θα είναι επ' αόριστον.
Η Ουκρανία λαμβάνει ποσότητες φυσικού αερίου από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, από τη στιγμή που η Ρωσία διέκοψε τις παροχές αερίου προς το Κίεβο τον Ιούνιο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Η κρατική ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, Naftogaz, επιβεβαίωσε την διακοπή και αποκάλεσε την ουγγρική κίνηση «αναπάντεχη και ανεξήγητη».
FGSZ τόνισε ότι διέκοψε την παροχή προς την Ουκρανία για να αυξήσει το διαθέσιμο αέριο για το εσωτερικό της Ουγγαρίας.
Με τον χειμώνα να πλησιάζει, εκφράζονται φόβοι ότι η Ουκρανία θα αδυνατεί να παράσχει θέρμανση σε πολλές κατοικίες, καθώς και ενέργεια σε ενεργοβόρες βιομηχανίες χωρίς το ρωσικό αέριο.
Εντός της ημέρας οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντώνται στο Βερολίνο με την μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να υπάρξει διέξοδος από την «ενεργειακή» διαμάχη.
Η διακοπή από πλευράς Ουγγαρίας έρχεται πάντως τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του ρωσικού κρατικού κολοσσού Gazprom με τον δεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει επικρίνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θεωρείται θαυμαστής του πολιτικού μοντέλου της «αντιφιλελεύθερης δημοκρατίας» του Βλάντιμιρ Πούτιν.

1 σχόλιο:

  1. "...Αναπάντεχη και ανεξήγη πράξη, σημειώνει το Κίεβο..."

    E, όχι δα! Ούτε "αναπάντεχη" ούτε "ανεξήγητη" ! Θα το δαγκώσουν άγρια φέτος στην Ουκρανία, θα νιώσουν "Ρωσικό χειμώνα" για τα καλά. "EuroMaidan" και πρόλογο από John McCain για δήθεν Ουκρανία της "Δύσης" δεν ήθελαν? "Ευρώπη" δεν ήθελαν? Ας φάνε τωρα "Ευρώπη" να δουν τι σημαίνει κι όταν με το καλό έρθει η Άνοιξη τα ξαναλέμε - αν δεν έχουν αλληλοεξοντοθεί μεταξύ τους ως τότε.

    Το άσχημο είναι, πως στα χωρια θα περάσουν πολύ άσχημα. Όποιος έχει υπ όψη του τι πάει να πει να ζει κανείς στην Ουκρανική επαρχία καταλαβαίνει. Φανταστείτε, πως κάτι απομονωμένα ορεινα Ελληνικά χωριά των 50-100 κατοίκων μοιάζουν New York σε σχέση με την Ουκρανική επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.