30/9/14

Οι Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν Τούρκους αστυνομικούς

Οι Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν Τούρκους αστυνομικούς
Τρεις Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν από αντάρτες του PKK, μετά από ενάμιση χρόνο εκεχειρίας μεταξύ των κομμουνιστών ανταρτών και του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Οι τρεις νεκροί Τούρκοι ήταν τροχονόμοι και δέχθηκαν την επίθεση μεταξύ των πόλεων Ντιαρμπακίρ και Μπιτλίς την Παρασκευή.

Συνολικά πέντε Τούρκοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο τηλεοπτικός σταθμός NTV έδειξε πλάνα από την κηδεία των αστυνομικών στην Μπιτλις, τα φέρετρα των οποίων ήταν σκεπασμένα με την τουρκική σημαία.

Το PKK ανακοίνωσε ότι έπραξε την επίθεση ως προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση. Επίσης αναφέρουν ότι έδωσαν τη μάχη από κοντινή απόσταση με τους Τούρκους αστυνομικούς.
Επίσης το PKK ανακοίνωσε ότι έκανε και άλλη επίθεση την Παρασκεύ, στην οποία σκοτώθηκε ακόμα ένας Τούρκος αστυνομικός, αλλά δεν το μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν εγκαταλείψει τις δολοφονικές της ενέργειες… τότε η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη», είπε το PKK.

Το PKK θεωρεί ότι η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και ότι το ενισχύει στην πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.