27/9/14

Το Ισλαμικό Κράτος και η ολιγωρία της Δύσης

Adnan Oktar’s vision of a Turkish-led Islamic Union - Κάτι μας θυμίζει...
Σάββας Καλεντερίδης
Τελικώς, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ευκολόπιστος ή αφελής για να δεχτεί ότι μια ομάδα εκτελεστών και δολοφόνων, που δρα στο όνομα του... Αλλάχ, που διαπράττει γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των Ασσυρίων, των Γεζιντί και όλων όσοι αντιτίθενται στα σχέδιά τους για εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, και που θέτει σε κίνδυνο τον διαμελισμό τουλάχιστον δύο κρατών, απλά ξέφυγε από τον σχεδιασμό εκείνων που προγραμμάτισαν την επέμβαση στην περιοχή.


Επίσης, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αδαής κάποιος που βλέπει εδώ και δύο χρόνια τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ Τουρκία να υποδέχεται στα αεροδρόμιά της χωρίς κανένα εμπόδιο και να φιλοξενεί σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων τους τζιχαντιστές όλου του κόσμου, οι οποίοι στη συνέχεια, με συνοδεία των... αρμόδιων Αρχών, περνούσαν και συνεχίζουν να περνούν στο έδαφος της Συρίας, όπου εξοπλίζονται με οπλισμό που πέρασε εκεί από το τουρκικό έδαφος, εκπαιδεύονται για λίγες μέρες και στη συνέχεια εντάσσονται στις τάξεις των πολεμιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, για να μην αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά γίνονται υπό την εποπτεία και την έγκριση της Ουάσινγκτον και της Δύσης.
Φυσικά, με βάση τα παραπάνω και με βάση τους αποκεφαλισμούς υπηκόων των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης από τους πολεμιστές του... Αλλάχ αλλά και τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους προς τη Δύση, προκύπτει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Γιατί να δημιουργήσει ή να αφήσει να δημιουργηθεί ένα τέτοιας φύσης πρόβλημα η Δύση, ένα πρόβλημα που διαταράσσει την όποια σταθερότητα και την ασφάλεια σε μια ευρύτατη περιοχή μεταξύ Μεσοποταμίας και Μέσης Ανατολής, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης ακόμα και των ίδιων των ΗΠΑ;
Την απάντηση μπορεί να αναζητήσει κανείς στους βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες στην επικράτεια του Ιράκ και μόλις πριν από λίγες ημέρες στην επικράτεια της Συρίας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ή της Γ.Σ. του ΟΗΕ, όπως έγινε στην περίπτωση της Καταιγίδας της Ερήμου το 1991.

Η επέμβαση στο Ιράκ το 2003 έγινε με την ψευδή επίκληση των «χημικών» του Σαντάμ, τώρα η εκ νέου επέμβαση γίνεται με την επίκληση του υπαρκτού κινδύνου που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξηγήσαμε παραπάνω πώς δημιουργήθηκε.
Η επέμβαση στη Συρία απετράπη ύστερα από σθεναρή αντίσταση και από το βέτο που έθεσαν αλλεπάλληλες φορές η Ρωσία και η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ τώρα τη βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική άδεια του ΟΗΕ, με την επίκληση και πάλι του κινδύνου που όντως συνιστά το Ισλαμικό Κράτος, που είναι εξοπλισμένο και με υπερσύγχρονα αμερικανικά όπλα, τα οποία έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών λόγω της ολιγωρίας (;) που έδειξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, που τα παρέδωσαν στον ιρακινό στρατό, ο οποίος στην ουσία τα παρέδωσε στους τζιχαντιστές στη Μοσούλη και αλλού.

Επίσης, ένα θέμα που προξενεί εντύπωση και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η Δύση και μερικές αραβικές χώρες που συντάσσονται με αυτήν σε μια σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο το θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης, νομιμοποιούν τον εγχείρημα των τζιχαντιστών, αναφερόμενοι συνεχώς σε Ισλαμικό Κράτος, λες και το έχουν ήδη νομιμοποιήσει.

Η κατάσταση στη Μεσοποταμία είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού, εκτός των άλλων, βρίσκεται σε εξέλιξη η γενοκτονία που επιχειρούν οι τζιχαντιστές στα εδάφη που ελέγχουν, αφού είτε εκτελούν, αποκεφαλίζουν και σταυρώνουν είτε εκτοπίζουν από τα προαιώνια εδάφη τους τούς πιο παλιούς λαούς της περιοχής, που είναι οι Ασσύριοι, Κούρδοι Γεζιντί και μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί ελληνορθόδοξοι Αραβες.
Κατά την άποψή μας οι από αέρος βομβαρδισμοί όχι μόνο δεν θα λύσουν, αλλά θα παγιώσουν το πρόβλημα, βάζοντας στην ουσία τα θεμέλια ενός κράτους που θα κατοικείται από Αραβες σουνίτες, το οποίο θα είναι σχεδόν απολύτως εξαρτημένο και ελεγχόμενο, αφού θα στερείται βασικών παραγωγικών δομών και δεν θα έχει διέξοδο στη θάλασσα.
Ομως ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης και πώς θα επηρεαστούν τα σύνορα αλλά και οι ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή θα το εξετάσουμε στο άρθρο μας της Κυριακής.
Ες Κυριακήν τα σπουδαία λοιπόν.

Σάββας Καλεντερίδης
δημοκρατία

7 σχόλια:

  1. Solid islamic populations under the control of US directly or indirectly (Turkey, Saudi Arabia) block Iran and the Chino-Russian alliance...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση: αν οι τζιχαντιστές δεν αποκεφάλιζαν ομήρους, ή δεν έκαναν εθνοκαθάρσεις εναντίον αλλοθρήσκων, θα εκινείτο εναντίον τους η Δύση ;
    Παρατήρηση: οι Οθωμανοί που επέτρεπαν την ανεξιθρησκεία στις κτήσεις τους έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, κάτι ήξεραν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμη είμαστε στην αρχή της παρτίδας ( με το διαβολο).
    Ως προς την στάση της δυςης -Αμερικής η μόνο εξήγηση ειναι ότι και αυτή δεν είχε εξ αρχής ξεκάθαρη στόχευση ως προς την μεθόδευση για την ευοδωςη του σταθερού στρατηγικού της στόχου.Ετσι υποτίμησε τον Ασσαντ,τους Κούρδους ,την ρωςςια και υπερεκτίμηςε τους τότε συμμάχους Τούρκους και σαουδικηαραβια με το καταρ. Όμως στην πορεία φάνηκε ότι η μεν Τουρκία είχε δικούς της κρυφούς στόχους ( εξουδετέρωση Κούρδων δια μέσου των ισλαμιστών αλλα και η ιδιοποιηςη των πλουσίων περιοχών ) οι δε φανατικοί σουνιτες απέβλεπαν στην εγκαθίδρυση σουνιτικου κράτους μέσω της γενοκτονίας των άλλων φύλων της περιοχής.
    Θεωρω ότι η κατάληξη θα ειναι η δημιουργία ενός κουρδικου κράτους - η έκταση του οποίου παίζεται προς το παρόν-απόλυτα ελεγχόμενο από Αμερική με διατήρηση σε αυτο ικανης και μόνιμης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτική της Αμερικής είναι τουλάχιστον σαφής:
    1. Εξόπλισαν τον Σαντάμ, και στη συνέχεια τον κατέσφαξαν (δις).
    2. Εξόπλισαν τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν και στη συνέχεια τους κατάσφαξαν.
    3. Εξόπλισαν τους Τζιχαντιστές στη Συρία, και τώρα πάνε να τους κατασφάξουν.
    Πόσο θέλουμε δηλαδή για να καταλάβουμε πως οι άνθρωποι, δημιουργούν πολέμους, διαιρούν χώρες, πουλούν όπλα, κλέβουν πετρέλαια, σφάζουν γυναικόπαιδα, επιβάλλουν το δολλάριο. Κι έτσι πορεύονται. Αυτό είναι το σχέδιο.
    Κάτσε τώρα και συζήτα εσύ, τι έκανε η Τουρκία με τους Κούρδους, ή το Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους, ή οι ISIS με τον Άσαντ. Αφού ούτε το δαχτυλάκι τους δε θα κουνούσαν χωρίς το νεύμα του Ομπάμα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
    Φαίνεται τελικά, πως η κατσίκα μασάει ταραμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα την δικη μου αποψη, ο χρονος που απομενει για συνολικη καταρρευση του δυτικου κοσμου ειναι ελαχιστος. Οι brics θα λειτουργησουν σαν μαυρη τρυπα και θα ρουφηξουν τις υποτελεις χωρες. Η απεξαρτηση απο το δολλαριο θα οδηγησει σε μια ανευ προηγουμενου οικονομικη κριση την αμερικη και την ευρωπη. Ο μονος δρομος ειναι ο πολεμος. Ενας παγκοσμιος πολεμος ο οποιος θα καταστρεψει την διαδικασια απελευθερωσης των χωρων απο το δολλαριο, και θα αποδυναμωσει τις οικονομιες κινας ινδιας και ρωσιας. Αυτο εχουν στο μυαλο τους οι μισοτρελλοι του πενταγωνου. Αυτο θελουν οι σιωνιστες. Για αυτον τον λογο δημιουργουν νεες εντασεις διαρκως, προκειμενου να πετυχουν την επεμβαση των ρωσων.
    δειτε την σειρα του
    Ναθαναηλ θα μαθετε πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα χρειαστεί να πιάσουμε τον μίτο των εξελίξεων απο την αρχή .Για να γίνει εφικτό αυτό πρέπει να πάμε πίσω στο Αφγανιστάν όπου οι Αμερικανοί εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τους Μουτζαχεντίν τους πρόγονους δηλαδή της Αλ Κάιντα και του ISIS προκειμένου να προκαλέσουν την ήττα της ΕΣΣΔ.

    Φυσικά το Αφγανιστάν δεν είναι μια τυχαία χώρα, αποτελεί κέντρο εμπορικών δρόμων, ενεργειακών διαδρόμων , διαθέτει πλούσιο υπέδαφος και αποτέλεσε σημείο - κλειδί για την Αμερικανική Διπλωματία.Η κρίση λόγου χάρη στην περιοχή της Κινεζικής Επαρχίας Σιντζιάνγκ (έδρα των αυτονομιστών Ουιγούρων που συνδέονται με την Τουρκία) όλως τυχαίως γίνεται στην απαρχή της προσπάθειας της Κίνας για ηγεμόνευση και στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας.Η σύγχρονη κινεζική εκδοχή του «Δρόμου του Μεταξιού» έχει δύο διαδρομές και οι δύο περνούν μέσα απο την Επαρχία Σιντζιάνγκ.

    Ερχόμαστε στο Ιράκ αυτό που έντεχνα αποσιωπάται είναι πως ο Σαντάμ Χουσεΐν ως Υπάλληλος της CIA είχε εμπλακεί στην ανατροπή του τότε Ιρακινού πρωθυπουργού, στρατηγού Αμπντ αλ -Καρίμ Κασίμ ο οποίος όλως τυχαίως εμπνεόμενος από το νασερικό παράδειγμα της αποδορυφοροποίησης είχε προχωρήσει σe σοβαρά ανοίγματα πρός την ΕΣΣΔ.Ο Νάσερ στην Αίγυπτο , Π Κασίμ στο Ιράκ δεν ανέτρεψαν απλώς τη βρετανοδίαιτη μοναρχία των χωρών τους. Πρωταγωνίστησαν και στη δημιουργία του κινήματος των Αδεσμεύτων που απλώθηκε σε τέσσερις ηπείρους και το 1958 εγκαινίασαν μια προσπάθεια για τη συνένωση όλου του αραβικού χώρου σε ένα κράτος δημιουργώντας ως πρώτο πυρήνα την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία με την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία. (Διελύθη τρία χρόνια αργότερα.) Ο Φερχάτ Αμπάς στην Αλγερία και ο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα στη γειτονική Τυνησία δεν αποτίναξαν μόνο τη γαλλική «προοδευτική» αποικιοκρατία. Εδωσαν και κοινωνικό «χρώμα» στα απελευθερωτικά κινήματά τους που μεταλαμπαδεύτηκε σε όλες σχεδόν τις βορειοαφρικανικές χώρες. Στην Ιορδανία ο νεαρός Χουσεΐν, που ανέβηκε στον θρόνο των Χασεμιτών το 1952, δέχθηκε όλο το βάρος του ισραηλινού επεκτατισμού και την παλαιστινιακή πλημμυρίδα χωρίς να απαλλοτριωθεί η ανεξαρτησία της χώρας του και στη Συρία το «σοσιαλιστικό» κόμμα Μπαάθ κατόρθωσε να οργανώσει την πιο αποτελεσματική κρατική μηχανή της περιοχής και ένοπλες δυνάμεις από τις οποίες αναδείχθηκε ο Χαφέζ αλ Ασαντ. Δυστυχώς τόσο απο ξενοκίνητες παρεμβάσεις όσο και απο την μετατροπή των καθεστώτων αυτών σε μοναρχικά και δικτατορικά η πραγματική Αραβική Ανοιξη της δεκαετίας του 1960 έσβησε πολύ νωρίς

    Το ότι με τρόπο εκκωφαντικό αποσιωπάται η στήριξη των ΗΠΑ στον οκταετή πόλεμο Ιράν-Ιράκ στο πλευρό του Ιράκ και αυτό δεν με εκπλήσσει όπως δεν με εκπλήσσει και το τέλος σου Σαντάμ Χουσειν ο οποίος παρασυρόμενος απο συμβούλους της CIA επιτέθηκε κατά του Κουβέιτ πιστεύοντας οτι τα επεκτατικά του σχέδια έχαιραν της Αμερικανικής στήριξης και υποστήριξης. Αν σας θυμίζει πάντα πάντα οι Υπάλληλοι της CIA έπεφταν θύμα αυτού του σεναρίου.Τα ψευδή λοιπόν χημικά του Σαντάμ τα είχαν δοκιμάσει οι Κούρδοι στην επιχείρηση Ανφάλ και οι Ιρανοί στρατιώτες. Δεν χρειάζεται περαιτέρω καμιά εξήγηση περί νομιμότητας του καθεστώτος του Μπαάθ στο Ιράκ. Με τον ίδιο τρόπο που αναρριχήθηκε στην εξουσία με τον ίδιο τρόπο ανατράπηκε

    Στην Συρία ο υιός Μπασάρ Ασαντ αποτελεί μια καρικατούρα του πατέρα του, ηγείται μιας μειοψηφίας της Αλαουτικής η οποία καταπιέζει κάθε άλλη εθνότητα και μειονότητα πέρα των Χριστιανών και των Αλεβητών , χαίρει της Ρωσικής στήριξης και υποστήριξης κυβερνά χάρις τις Ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις ενα υπόλειμμα της άλλοτε κραταιάς Συρίας.Ο Ισλαμικός αγωγός και τα ενεργειακά του σχέδια τα οποία με τρόπο σκληρό ανέτρεπαν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ,Ισραήλ και Κούρδων αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα του.


    Φυσικά οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συμπεριλβανόμενης της Κίνας και της Ρωσία πάντα δρούσαν ελέω θεού με τρόπο ετσιθελικό παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου όταν ήσαν παντοδύναμες. Οταν είναι αδύναμες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για παραβιάσεις των κανόνων του ΟΗΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πλέον δυσάρεστο του Ιστορικού της δράσης του ΙΚΙΛ είναι πως νομιμοποιεί τις Μοναρχίες του Κόλπου στον απόηχο της Αραβικής Ανοιξης, παγιώνει τα συμφέροντα του Ισραήλ και της Περιφερειακής Διοίκησης του Νοτίου Κουρδιστάν, ενταφιάζει τα σχέδια των Αράβων για οικοδόμηση ενός πατριωτισμού που θα υπερβαίνει τα σύνορα των εθνών-κρατών.Ετσι παρά την εκ νέου εξισορρόπηση των συμφερόντων ΗΠΑ ,Ρωσίας,Κίνας και Ισραήλ οι αιτίες που πυροδοτούν τις εντάσεις μεταξύ θρηκευτικών και εθνοτικών ομάδων, τις κοινωνικές εξεγέρσεις και επιτρέπουν κατα συνέπεια τις έξωθεν παρεμβάσεις παραμένουν ισχυρές με αποτέλεσμα να ξεσπά η μια κρίση στον απόηχο της άλλης.

    Το συμπέρασμα αυτό μαζί με την φράση " …ὅ­τι δί­και­α μὲν ἐν τῷ ἀν­θρω­πε­ί­ῳ λό­γῳ ἀ­πὸ τῆς ἴ­σης ἀ­νάγ­κης κρί­νε­ται, δυ­να­τὰ δὲ οἱ προ­ύ­χον­τες πράσ­σου­σι καὶ οἱ ἀ­σθε­νεῖς ξυγ­χω­ροῦ­σιν. (Θουκυδίδη -διάλογος Μηλίων Αθηναίων ) και η μετάφραση της

    …πως κατά την ανθρώπινη λογική μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και τα δύο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι οι ισχυροί πράττουν ό, τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν και το αποδέχονται. (μετ. Ν. Σκουτερόπουλος)

    …ότι κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό, τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό, τι του επιβάλλει η αδυναμία του. (μετ. Ε. Βενιζέλος)

    …ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό, τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του. (μετ. Α. Βλάχος) θα βοηθήσουν πιστεύω κατα πολύ την όποια Ελληνική στρατηγική σκέψη στην αναζήτηση του στρατηγικού βάθους της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.