24/7/09

Επέτειος 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας


Στις 11.00 σήμερα το πρωί έχει προγραμματισθεί να διοργανωθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η εκδήλωση για την 35η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σε μηνύματά τους, χθες, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα κόμματα της αριστεράς αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αλλά και σε ζητήματα ποιότητας της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αφού επεσήμανε ότι η 24η Ιουλίου είναι ημέρα τιμής, μνήμης και διδαχής τόνισε ότι «από το 1974 η Ελλάδα πορεύεται σ' ένα ασφαλές περιβάλλον δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας. Είναι βέβαια γεγονός ότι, στα τελευταία χρόνια, η χώρα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διεθνή οικονομική κρίση των τελευταίων 80 χρόνων. Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν σταθερότητα, αλλά και δύναμη φυγής προς τα εμπρός».

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε ότι σήμερα η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη μετά τη Μεταπολίτευση κρίση. Οι πολίτες ζητούν σήμερα αλλαγή πορείας. Προοπτική και ελπίδα για τη χώρα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημείωσε ότι η συμπλήρωση 35 χρόνων από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας προσφέρεται για προβληματισμό στο λαό και τη νεολαία, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από τη λεγόμενη «καλύτερη Δημοκρατία που έχουμε γνωρίσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τόνισε ότι «η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Το δικό μας χρέος ως αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.