5/7/09

Μεγαλύτερη ανησυχία για μετανάστες

Συντηρητική - αρνητική στροφή στη στάση των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue

Της Δωρας Αντωνιου
Συντηρητική στροφή της κοινωνίας έναντι του φαινομένου της μετανάστευσης αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που διενεργήθηκε για την «Κ». Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι πολίτες εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα, στην οικονομική και κοινωνική ζωή, σε σχέση με τη γνώμη που είχαν πριν από ένα χρόνο, όπως αυτή καταγράφηκε σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Παράλληλα, η τοποθέτηση του ζητήματος υψηλά στην πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και η αντίστοιχη ανάδειξη των παραμέτρων του από τα μέσα ενημέρωσης, αποτυπώνεται στην έρευνα, με τους πολίτες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αλλά και για τα ζητήματα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Η πρόταση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα βρίσκει θετική ανταπόκριση στο 56% των πολιτών, που στην πλειοψηφία τους επιθυμούν περισσότερο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Την ίδια στιγμή, όμως, τάσσονται υπέρ την παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας στους μετανάστες.
Η συντηρητική - αρνητική στροφή στη στάση των πολιτών έναντι της μετανάστευσης αποτυπώνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη μετανάστευση. Το 29% απαντά με αναφορά στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 17% στις αιτίες του φαινομένου. Οι απαντήσεις αυτές εμφανίζουν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν το 35% είχε αναφερθεί στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 26% στις αιτίες του φαινομένου. Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζουν οι απαντήσεις που συνδέουν τη μετανάστευση με τα προβλήματα που προκαλεί (22% έναντι 14% πριν από ένα χρόνο), αλλά και με αρνητικά συναισθήματα (14% έναντι 8%). Ταυτόχρονα, όμως, αυξημένος είναι ο αριθμός των πολιτών που απαντούν ότι τους δημιουργούνται θετικά συναισθήματα (7% έναντι 3%).

Μεταστροφή
Καλούμενοι να αξιολογήσουν γενικά τις επιπτώσεις της μετανάστευσης, οι πολίτες σε ποσοστό 62% θεωρούν ότι μάλλον βλάπτει τη χώρα, έναντι 19% που θεωρούν ότι μάλλον την ωφελεί. Και σε αυτή την απάντηση καταγράφεται αρνητική μεταστροφή, καθώς πριν από ένα χρόνο το 54% θεωρούσε βλαπτική τη μετανάστευση και το 23% απαντούσε ότι ωφελεί. Αντίστοιχη αρνητική μεταστροφή καταγράφεται και στην εξειδίκευση των επιπτώσεων. Ετσι, το 52% θεωρεί ότι η μετανάστευση μάλλον βλάπτει την οικονομία, έναντι 32% που απαντά ότι μάλλον την ωφελεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά του 2008 ήταν 47% και 40%. Το 76% των πολιτών πιστεύει ότι η μετανάστευση προκαλεί αύξηση της εγκληματικότητας, έναντι 71% πριν ένα χρόνο, ενώ το 17% θεωρεί ότι η εγκληματικότητα δεν αυξάνεται από τη μετανάστευση (έναντι 20% το 2008). Διαφοροποίηση, μικρότερη ωστόσο, καταγράφεται και στις απαντήσεις ως προς την επίδραση της μετανάστευσης στην απασχόληση. Το 48% θεωρεί ότι οι μετανάστες εργάζονται σε δουλειές που δεν θέλουν οι Ελληνες (έναντι 49% πέρυσι), ενώ το 39% θεωρεί ότι η μετανάστευση αυξάνει την ανεργία (έναντι 38% πέρυσι).

Να μπουν όρια
Την ίδια στιγμή, αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που θα ήθελε αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, καθώς το 72% τη θεωρεί λιγότερο αυστηρή από όσο πρέπει (65% πέρυσι), ενώ έχει μειωθεί από 9% σε 6% το ποσοστό εκείνων που τη βρίσκει περισσότερο αυστηρή από όσο πρέπει. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., με το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι λιγότερο αυστηρή από όσο πρέπει να ανεβαίνει στο 47% από 33%, ενώ το ποσοστό εκείνων που τη θεωρούν περισσότερο αυστηρή από όσο πρέπει παραμένει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο, 11%.
Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ποσοστό 76%, οι πολίτες τάσσονται υπέρ της θέσπισης ορίου στον αριθμό μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα. Από αυτούς, το 93% εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει φθάσει το όριο των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2008 ήταν 84%. Αύξηση από 64% σε 69% καταγράφεται στο ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι είναι πολλοί οι μετανάστες στην Ελλάδα. Οσον αφορά τη νομιμοποίηση, αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι πρέπει να γίνει υπό όρους. Το 35% απαντά ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όσοι έχουν εργασία και το 33% όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά. Το 11% απαντά ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι (από 18% πέρυσι), ενώ σταθερό παραμένει το ποσοστό εκείνων που λένε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί κανείς (15%).
Πάντως, στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 65% ότι οι συνθήκες ζωής των μεταναστών είναι κακές (47% πέρυσι) και σε ποσοστό 87% θεωρούν ότι από τη στιγμή που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν τις ίδιες παροχές σε υγεία και εκπαίδευση με τους Ελληνες. Αυξημένο (56% έναντι 52%) είναι το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, ενώ το 71% συμφωνεί με την πρόταση για μουσουλμανικό νεκροταφείο.
ΓΡΑΦΗΜΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

33 σχόλια:

  1. Μιλᾶμε γιὰ εἰσβολὴ στὴν χώρα καὶ ὄχι παίξε-γέλασε.
    Νὰ δῆτε τί πρόκειται νὰ γίνη στὶς ἐκλογές, μὲ ὅσους θὰ προτείνουν μία κάποια λύση γιὰ τὸ πρόβλημα, πόσες ψήφους θὰ πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι λογικο. Δεν συμβαινει μονο στην Ελλαδα αλλα και σε αλοκληρη την Ευρωπη. konion γιατι γραφεις με πνευματα? Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο και ξεπερασμενο, τι θες να δειξεις δηλαδη.. Δεν σχολιαζω οπως θα ηθελα γιατι σεβομαι το ιστολογιο. Και τους συγγραφεις που κανουν πολλη καλη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνει ο Konion,δεν είναι ο μόνος που το εφαρμόζει!έτσι είναι το σωστός,αυτή είναι η σωστή μας γραφή,το γεγονός ότι καταργήθηκε μέσα στην κρίση άκρατου λαϊκισμού εν μία νυκτί από κάποιον μετά από 2.500 χρόνια είναι το παράδοξο και το εγκληματικό που άνοιξε το δρόμο και για άλλες ακόμα πιο επικίνδυνες απλοποιήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι καθόλου ξεπερασμένο και εκτιμώ ούτε υποκριτικό που χρησιμοποιεί ο συναναγνώστης Konion το πολυτονικό.
    Από την πλευρά μου δίνω συγχαρητήρια στον Konion και ομολογώ ότι όταν πρωτοδιάβασα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κείμενό του, έβαλα αμέσως στο πληκτρολόγιο πολυτονικό και ξόδεψα μισή μέρα μέχρι να μάθω να βάζω τα πνεύματα.
    Φίλε και συνέλληνα Konion μείνε σταθερός στις αξίες σου, άλλωστε όλοι οι μεγάλοι φιλόλογοι έχουν αποφανθεί ότι η κατάργηση του πολυτονικού ήταν μέγα σφάλμα.
    Τώρα για τους μετανάστες έχω να πω ότι αλλίμονο στην Πατρίδα μας.Δεν βλέπω λύση καθόσον το πρόβλημα έφτασε σε σημείο μη αναστρέψιμο.
    Δεν θα ξεχάσω τη δήλωση Πάγκαλου ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες διότι κατά τη γνώμη του αυτό θα ήταν καλό για την Ελλάδα!
    Κατόπιν τούτου ουδέν σχόλιο, η υπόθεση είναι χαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσύ ανώνυμε γιατί δεν βάζεις τόνους; τι θέλεις να δείξεις; και εγώ γιατί ξεκινάω τις προτάσεις με πεζά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5 Ιούλιος 2009 12:04 μμ

    Γιατί απαγορεύεται κάποιος να γράφει με πνεύματα;Δείτε πρόβλημα που έχει ο τύπος...Και μετά λέμε τι γίνεται στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἀνώνυμε 12:04,
    Ὅπως ἀντιλαμβάνομαι θέλεις νά γράφεις τά σχόλια σου σέ greekslish. Τόσο πολύ σέβεσαι τήν πατρίδα σου καί τήν ἐλευθεροτυπία, ὅταν ἐσύ σχολιάζεις δυσμενώς κάποιον πού δέν γνωρίζεις καί δέν ξέρεις τί εἶναι. Μόνο νά κρίνεις ξέρεις χωρίς νά ἐπιχειρηματολογεῖς. Ποιός σέ ἔχρισε νά βάζεις ταμπέλες σέ ἀνθρώπους; Ἀπό ποῦ καί ὡς ποῦ ὁ ἄνθρωπος αὐτός εἶναι ὑποκριτής καί ξεπερασμένος; Εἶναι ἀπαράδεκτο, αὐτό πού κάνεις. Τέλος ἐάν σεβόσουν τήν σημερινή γραφή τῆς ἑλληνικῆς, τουλάχιστον νά ἔβαζες τόνους.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδιά πώς γίνεται να βάλω πολυτονικό και εγώ στον υπολογιστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυτονικά στα blog και στα site σας
    http://www.blogspace.gr/polytonic-for-blogs-and-sites/2009/04/17/

    Σύστημα εύκολης και γρήγορης γραφής σε πολυτονικό.
    http://users.ser.sch.gr/statpapako/systemofancientwriting_1.htm

    Πώς θα εγκατασταθεί το πολυτονικό πληκτρολόγιο στα Windows XP
    http://support.microsoft.com/kb/750106/el


    Kabamaru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.polytoniko.org/index.php?newlang=el&font=Palatino+Linotype&right=no

    Εδώ θα βρείς ότι χρειάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'συντηρητική στροφή' λέει...καί μόνον από αυτό καταλαβαίνει κανείς μέ τί έχει νά κάνει.δηλαδή 'πρόοδος' είναι νά επιτρέπεις τήν καταστροφή σου,τής οικογενείας σου,τής πατρίδος σου; έχουν αλλοφρονήσει όλοι μού φαίνεται.άς μού επιτραπεί καί μιά συνολική απάντησις σέ κάποια από τά σχόλια:α)χαμένες υποθέσεις δέν υπάρχουν,χαμένα κορμιά υπάρχουν πού τούς επιτρέπουμε νά μάς στερούν τήν όποιαν πιθανότητα γιά ευ ζήν αλλά εσχάτως ακόμη καί γιά τό ζήν.
    β)μέ εκλογές δέν λύνονται τέτοια προβλήματα...νά δώσω καί ένα στοιχείο εδώ.πώς γίνεται νά έχουμε 48% αποχή καί νά έχουμε περίπου 5εκ.ψηφίσαντες;έχουμε ώς έλληνες 9εκ 953χιλ. ενηλίκους καί δέν τό ξέρουμε;τά δέντρα ψηφίζουν,οι πεθαμένοι,οι αγέννητοι,οι αλλοδαποί,ή τά περίσσια 2εκ.είναι 'εικονικά',ασπίς τού συστήματος εξουσιασμού;
    γ)πολυτονικό τώρα,ξανά καί γιά πάντα.άν επιθυμούμε νά ξαναγίνουμε άνθρωποι καί έλληνες.κάποτε κάποιοι προδότες θά κρεμαστούν.είναι νομοτέλεια.
    δ)η κατάστασις δέν θά είναι αντιστρέψιμος έπειτα από μιά δεκαετία όταν θά είμαστε λιγότεροι καί αθλίως-περαιτέρω- παρηκμασμένοι ηλικιακώς καί ηθικώς τήν ίδια ώρα πού ο εχθρός θά είναι νέος,σφριγηλός,μέ φανατική πίστιν καί σχεδιασμόν.τότε,ναί,αποχαιρετήστε τήν Ελλάδα,τό έθνος,κτλ.
    ε)οφείλουμε όλοι νά πετάξουμε τίς ιδεοληψίες τού παρελθόντος,νά αφήσουμε τίς προσωπολατρείες τού κ...σέ ψευτοηγέτες,νά ενωθούμε έστω μιά τελευταία φορά γιά αυτό πού πρέπει νά γίνει άν θέλουμε νά υπάρξει τό όποιο ελληνικό μέλλον γιά τίς επόμενες γενιές:'Μεθύστε μέ τό αθάνατο κρασί τού '21'.Εθνική Επανάστασις τό συντομότερον.Δίχως 'οργανώσεις','κόμματα' καί λοιπά διχαστικά.Αυτοπροαιρέτως καί αυτοβούλως όσοι Έλληνες απομείναμε νά πολεμήσουμε 'μέ πένα καί ξίφος',μέ κατά τόπους αυτοοργάνωσιν.Άς ξεχάσουμε γιά λίγο τά 'αιτήματα',τά 'δικαιώματα',τίς 'απαιτήσεις' καί άς μιλήσουμε γιά ΧΡΕΟΣ,ΕΥΘΥΝΗ,ΤΙΜΗ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    Οι Έλληνες τού εξωτερικού πρέπει νά γυρίσουν στήν πατρίδα καί νά τήν βοηθήσουν,υλικά,ηθικά,καί εμψύχως...
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτήν την χώρα (κατά δημοσίευση στο taxalia, μου άρεσε πολύ και το μεταφέρω) την κυβερνάνε οι Τούρκοι πιλότοι και οι λαθρομετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για πολυτονικό θα πρέπει να ρυθμήσεις το πληκτρολόγιό σου.Αν έχεις XP ή VISTA πήγαινε "ρυθμήσεις-πληκτρολόγιο-γλώσσα" και κλίκαρε και Ελληνικά πολυτονικά.
    Μετά είναι το δύσκολο,όταν αρχίσεις να γράφεις.
    Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για κάποιον πιο πάνω που είπε οτι αυτή είναι η σωστή γραφή(με τα πνεύματα) και καταργήθηκε μεσα σε μια κρίση: Πέρνα μια βόλτα έξω απ'την Βουλή και θα δεις πως ήταν η αυθεντική γραφή των Αρχαίων Ελλήνων. Μου γίνατε όλοι εθνικόφρονες.. Αντε κάντε καμμιά βόλτα να δείτε αν έρχομαι.. Μάλλον δεν άλλαξε η γραφή για το τίποτα.. Υπήρχε και υπάρχει λόγος.

    Η συγκεκριμένη γραφή η "αυθεντική" χρησιμοποιήθηκε απ'τους Αλεξεντρινούς, και όπως μας έλεγαν στο σχολείο έβαζαν τα πνεύματα για να μπορούν να τα καταλαβαίνουν οι ξένοι (για την προφορά). Εφόσον λοιπόν αυτη η γραφή έχει καταργηθεί και έχει επικρατήσει η δημοτική μαλλον ειναι υποκριτικό και μάλλον θεωρεί τον εαυτό του αυτό που λέμε "Ελληναρά" αυτός που την χρησιμοποιεί.

    Δεν σέβεται κανείς την πατρίδα του γράφοντας σε μία ξεπερασμένη γραφή βοηθώντας τον διχασμό, αγαπητέ. Η έλλειψη τόνων στο παραπάνω κείμενο έγινε για λόγους ταχύτητας κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το 1940-41 πόσα ήταν συνολικά τα Γερμανικά Ιταλικά και Βουλγαρικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής; 100.000; 200.000; Πόσα; Όταν εκείνο ήταν ειβολή και κατοχή τα 2.000.000 σήμερα τί είναι;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικα,απο την μεταναστευση το γυρισατε στο πολυτονικο.Αθανατοι Ελληνες,ψαχνομαστε για να αρπαχτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΛΑΤΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ .ΟΠΟΣ ΚΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΤΑ 3.000.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΛΙΤ.Η ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ Η ΕΛΛΙΠΗ ΤΟΙΟΥΤΟΥ . ΕΠΙΤΡΕΠΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΨΗΦΟΥ.ΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ [ΨΕΛΛΟΣ] ΥΠΟΣΚΑΠΤΑΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ ,ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΗΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ . ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.ΤO OTI THN ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΥΝΟΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΥΠΟΧΟΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΙΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΑ ΜΥΡΑΣΕΙ ΚΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ ΜΠΑΣ ΚΙ ΧΩΡΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω ειχα απο μικρος προβλημα με την ορθογραφια ,

    δεν βαζω τονο γιατι οταν γραφω το βαζω στο τελος και με το πληκρολογιο δεν με βολευει,

    το να το βαλω στο γουορντ και να διορθωσω το θεωρω υπερβολικη και ασκοπη καθυστερηση,

    θαυμαζω αυτους που γραφουν σωστα οπως καθε ανθρωπο που εχει καποια ικανοτητα ,
    θα ηθελα και εγω να μπορουσα ,

    το πως γραφει καποιος δεν νομιζω να εκφαρζει κατι απο κει και περα για να τον παινεψω ή να τον κατηγορησω ,
    γιατι τελικα τελικα εχω δει και αποψεις ΤΕΡΑΤΩΝ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ που με βρισκουν αντιθετο και πολλες φορες τους εχω σιχαθει ,

    γιαυτο συζητησεις που γινονται στα πλαισια των σχολιασμων και μοιαζουν με συζητησεις που γινονται σε μια παρεα θα προτεινα να μην ψαχνουμε να τονισουμε τις ιδιαιτεροτητες του καθενος ,

    σημασια εχει το τι ΛΕΜΕ

    ΚΑΙ ΟΧΙ

    ΤΟ ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

    ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 'ρε παιδιά πώς γίνεται να βάλω πολυτονικό και εγώ στον υπολογιστή?'

    Με απλή πληκτρολόγηση στο Google βρήκα το:

    http://www.netschoolbook.gr/unicode.html

    Ίσως υπάρχουν και άλλα σχετικά sites.

    Λοιπόν θετική η παρέμβαση του 12:04. Μου άνοιξε και μένα την όρεξη να μάθω να γράφω πολυτονικά. Η δυσκολία βέβαια είναι ότι πρέπει να ξαναθυμηθώ τους κανόνες τονισμού. Οι νεότεροι θα έχουν δυσκολότερο έργο, να τους μάθουν από την αρχή.

    Νομίζω σχετικά με το γκάλοπ, ότι η κοινή γνώμη από ένστικτο αυτοσυντήρησης μόνον αρχίζει να αντιτίθεται στην μετανάστευση ενώ μέχρι τώρα οι διαμορφωτές της και οι περισσότερο φωνασκούντες κομματικοί προσπαθούσαν όσο το δυνατό περισσότερο να κουκουλώσουν το πρόβλημα. Ο ευαισθητοποιημένος και υποψιασμένος πολίτης στα εθνικά θέματα σίγουρα θα καταδικάσει 100% την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και θα είναι της γνώμης να κλείσει η στρόφιγγα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Χαϊδεύοντάς τους σίγουρα τους προσκαλούμε να γίνουν περισσότεροι από εμάς. Τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πολύ αυστηρά. Ή έχουμε σύνορα ή ήμαστε ξέφραγο αμπέλι.
    Κι μία ακόμη επισήμανση: δεν γνωρίζω τί μπορεί να γίνει όταν και αν οι Τούρκοι γίνουν ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μήπως θα μπορούν να έρχονται και να εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα; και τότε τί θα γίνει αν αποφασίσουν να στείλουν κανα δυό εκατομμύρια στην Θράκη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γενικα πολλα εχουν ειπωθει
    αυτο που βλεπω και καταλαβαινω απο αυτα που γραφονται ειναι :


    *εχουμε πολλους στρατηγους αλλα ελλαχιστους στρατιωτες ,

    μπορει να μην συμφωννουμε σε ολα ας κανουμε και καμια εκπτωση ,
    εχουμε ολοι μια κοινη συνιστωσα και αυτη πρεπει να στηριξουμε

    *ανθρωπους να αγωνιστουν βρισκονται παραδειγματα δεν εχουμε
    (δεν εννοω στα βιβλια ιστοριας και στα λαογραφικα μουσεια()


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 5 Ιούλιος 2009 4:44 μμ
    Καλά αυτά που λες νομίζεις ότι δεν τα ξέραμε;
    ΑΛΛΑ!
    Γνωρίζεις και γράφεις τη μισή αλήθεια και αυτό είναι λυπηρό για σένα και επικίνδυνο για όσους σε ακούνε.
    Και άλλοι λαοί κατήργησαν το αντίστοιχο πολυτονικό τους, όπως οι Άραβες και οι Εβραίοι.Μάλλον σωστότερα το διατηρούν μόνο στο Δημοτικό ώστε τα παιδάκια να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα.
    Όμως οι σημιτικές γλώσσες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελληνική.
    Η γλώσσα μας είναι τραγουδιστή, μάλιστα οι Κύπριοι λένε οτι δεν ομιλούν αλλά ότι "λαλούν".
    Έχε υπόψη σου ότι σ'αυτή τη ζωή υπάρχουν δυο κόσμοι, ο κόσμος των μυημένων και ο κόσμος των αμυήτων.Οι αμύητοι ζούν για να ζούν.Τους ενδιαφέρουν πρακτικά ζητήματα,δηλαδή πως θα γράψουν γρηγορότερα στο πληκτρολόγιο,πως θα κονομήσουν με απατεωνιές,πως θα αναρριχηθούν κοινωνικά διαβάλλοντας καλλίτερούς τους,μέχρι να έρθει η ώρα να τους βγεί η ψυχή από το στόμα.Οι μυημένοι ανησυχούν, προβληματίζονται "από που ερχόμαστε,ποιοί είμαστε, που πηγαίνουμε;".Βλέπουν πίσω από σύμβολα έννοιες που τους βοηθούν να κατανοήσουν καλλίτερα αξίες που προϋπάρχουν, πλέκοντας στεφάνους προς την αρετή και αγκάθια στην ολιγορία και τον εφησυχασμό.Κατακτούν την αυτογνωσία μέσω της ευποιίας και της αγαθοεργίας όσο αυτό τους είναι δυνατό.
    Αν δεν κατάλαβες, τότε ζήσε στον κόσμο σου, αλλά μάθε να σέβεσαι κάθε συνάνθρωπό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμπατριώτες,
    Επιτρέψτε μου να προσθέσω στον πλούσιο σχολιασμό και μια ακόμη άποψι για το γλωσσικό.
    Η χρήσι του λεγόμενου μονοτονικού σε συνδυασμό και με την συγκεχυμένη αντίληψι περι δημοτικής ΔΕΝ ΕΧΕΙ την εξαγγελθείσα θετική συνεισφορά στην παιδεία των νεοελλήνων.
    Η επιστροφή στο πολυτονικό είναι δύσκολη και, πάντως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μονόδρομος.
    Μπορούμε ακόμη να επιλέξουμε για μεν την σύγχρονη εθνική μας γλώσσα την μεικτή Κοινή Νέα Ελληνική (=μια απλοποιημένη καθαρεύουσα αγκαλιά με μια χυμώδη, αλλά όχι χυδαία δημοτική : με τα τριτόκλιτα σε –ι και την υποτακτική Αορίστου σε –η και βεβαίως με την αυτοκρατορική πολυτέλεια της επιλογής του κατάλληλου ύφους, λόγιο/δημώδες αναλόγως), για δε το σύστημα τονισμού ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ που υποστηρίζει τον φυσικό ΤΟΝΟ, μαζί όμως ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΕΙΑ, η οποία (μόνη αυτή και όχι η Ψιλή) είναι ΔΟΜΙΚΟ συστατικό της γλώσσας μας.

    Άμα μας το επιτρέψουν τα ιδεολογικά μας δεκανίκια –και προτού γίνουμε (ως θλιβερή μειονότητα στην πολυπολιτισμικά μεταλλασσόμενη χώρα μας) ελλαδίτες Ποσειδωνιάτες…

    Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους.

    Το θέμα "μετανάστης" ή και "λαθρομετανάστης" είναι κάτι που καλώς ή κακώς σήμερα είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα.

    Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πριν σχολιάσω, πως ο προπάππους μου αλλά και η προγιαγιά μου για αδιευκρίνιστους λόγους (λόγω της μεγάλης περιουσίας που είχαν)
    μετανάστευσαν και ήρθαν ή καλύτερα επέλεξαν όπως είπε και ο κύριος Παυλόπουλος, την Ελλάδα σαν χώρα προορισμού. Καταγόντουσαν από τη Μάλτα, όπου και σήμερα έχω συγγενείς που φυσικά δεν γνωρίζω.

    Προσωπικά εγώ αισθάνομαι ΕΛΛΗΝΑΣ, έχω υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό εθελοντικά σε μάχιμες μονάδες (είχα μέσον και το έβαλα ανάποδα), έχω παντρευτεί Ελληνίδα καθαρόαιμη, έχω δύο παιδιά, και παρακαλάω το θεό σαν Χριστιανός Ορθόδοξος να με έχει καλά όπως και όλο το κόσμο.

    Ωστόσο στη περίπτωση, που με καλέσει η πατρίδα μου, η ΕΛΛΑΔΑ, θα πάω με το χαμόγελο στα χείλη, όχι γιατί το κουβαλάω πάντα, αλλά γιατί έχω σκοπό να κάνω ότι και οι παλαιότεροι Έλληνες με συνέπεια και αν χάσω τη ζωή μου θα ξέρω πως απλά...ΑΞΙΖΕ.

    Πρέπει το θέμα της μετανάστευσης γενικότερα να "κοιταχθεί" σε βάθος από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, γιατί είναι αμαρτία η πιο λαμπρή σε ιστορία χώρα να σβήσει γιατί κάποιοι την εμπορεύτηκαν...

    Πρέπει να κοιταχθεί σε βάθος ποιοι από αυτούς θα λένε αύριο αυτά που λέω και πιστεύω εγώ, που κάποτε οι προγονοι μου ήρθαν εδώ σαν ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γνωρίζω πότε και ποιοι καθιέρωσαν τους τόνους,στην γραφή μας οι τόνοι υπήρχαν για 2.500 χρόνια και ξαφνικά καταργήθηκαν,δεν είναι αυτό ανωμαλία;τώρα εσύ γιατί λυσάς τόσο δεν μπορώ να καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στην οδό Πατησίων υπάρχουν παντού αφίσες μεταναστών τυπωμένες στις γλώσσες τους που γράφουν: «Ούτε Έλληνες Ούτε ξένοι». Στην Νομαρχία Αττικής που βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του Μετρό ΦΙΞ, έχει αναρτηθεί γιγαντοαφίσα που γράφει «Μαζί με τους μετανάστες χτίζουμε μία νέα Ελλάδα»(Μπράβο κ.Παυλόπουλε!!). Προκηρύξεις αριστερών στον δρόμο γράφουν: «Άμεση επίταξη σπιτιών για τους μετανάστες». Ανηρτημένο πανό στο οικονομικό «πανεπιστήμιο» προειδοποιεί την δημοτική αστυνομία ότι εάν τολμήσει να διώξει τους λαθρομετανάστες μικροπωλητές θα δολοφονηθούν οι ενοχλούντες.

    Ένα καινούργιο εφιαλτικό φάντασμα και σενάριο πλανάται πάνω από την χώρα μας.
    Πόσοι από μας έχουμε καταλάβει ότι με την βοήθεια και την συναινέσει των πολιτικών, ένα καινούργιο έθνος αλλοεθνών, με συνεκτικό στοιχείο το Ισλάμ, γεννιέται μέσα στην χώρα μας.Αργά-αργά, ύπουλα και σιωπηλά απλώνεται παντού. Σε λίγο θα σαρώσει τα πάντα. Η Ελλάδα σε πέντε το πολύ χρόνια δεν θα θυμίζει τίποτα από αυτό που ξέραμε και ζούσαμε, όπως δεν θυμίζει σήμερα τίποτα η Αθήνα μας από τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Akrilist ,
    δεν έχω γνώμη ή άποψη για το πως είναι σωστό να γράφουμε, αλλά και στο τέλος δεν με πειράζει. Υπάρχουν άλλα πολλά χειρότερα που πρέπει να εστιάζουμε και να δίνουμε την προσοχή μας από το να αναλωνόμαστε στο πολυτονική ή μονοτονικό. Για αυτό λοιπόν τσάμπα η αντιπαράθεση για τη γραφή. Ας λύσουμε όλα τα άλλα προβλήματα και το βλέπουμε στο τέλος που θα έχουμε πολυτέλεια χρόνου.
    Αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η φαγωμάρα ; Αυτή η αντιπαράθεση ;
    Και καλά όλα, αυτά τα εθνικιστής και Ελληναράς γιατί τα είπες ; Για να γίνεις σαν όλους αυτούς που κατηγορούμε εδώ μέσα και που μας έχουν μεταβάλει σε...ζώα ; Για να γίνεις σαν τους πολιτικούς ; Σαν τους δημοσιογράφους, λιβελογράφους, γραφικούς τηλεπαρουσιαστές ;
    Επέτρεψε λοιπόν στον καθένα να είναι όσο εθνικιστής ή Ελληναράς θέλει. Δικό του γούστο και καπέλο αλλά μην ξεφτιλίζουμε τους όρους αυτούς όπως κάνεις.
    Ακριβώς αυτές οι λέξεις "ταμπού" μας έφεραν εδώ που μας έφεραν σ αυτή την κατάντια. Μην συνεχίζεις την καραμέλα, φτύστην.
    Και βέβαια γούστο του καθενός πως θα γράφει. Εμένα δεν με πειράζει, εσένα γιατί σε πειράζει ; Μην διαβάζεις τα σχόλια με πολυτονικό.
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Λ@Λ@ΚΙΕΣ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΡΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
    ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλους
    Τελικά είναι υπέροχο πως μπορούμε σαν λαός και απο το ένα σημείο συζήτησης πάμε στο άλλο, αν και επικοδομητικό .
    Οσο αφορά τις ορδές των λαθροεποίκων το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλα τα προβλήματα έχουν λύση αρκεί να θέλουμε να την βρούμε...Αν είναι ποτέ δυνατόν να μη μπορούμε να ΄΄φυλάξουμε'' τα θαλάσσια σύνορά μας όπως και οι αγαπητοί γείτονες Ιταλοί .Απλά δεν θέλουμε και όχι τόσο η αστυνομία το λιμενικό σε επίπεδο εκτελεστικών οργάνων αλλά λίγο πιο πάνω ...στο κράτος ας πούμε...και σε όλους εκείνους που έχουν ίδιον όφελος από αυτούς είτε πολιτικό είτε οικονομικό...
    Η δε κυβέρνηση είτε η νυν είτε η επόμενη τίποτα ουσιαστικό δεν θα κάνει απλές μικροεπεμβάσεις και οι λόγοι είναι οι κάτωθι:
    1. Πολιτικό κόστος από όλους τις Ελληνικές Άνθρωπιστικές ΟΡγανώσεις που θα βγουν στα κανάλια στους δρόμους παντού και θα φωνάζουν
    2. Δεν θα μπουν σε κόντρα με τα ΜΜΕ σε καμία των περιπτώσεων, που ξαφνικά κάποιος τους έχρισε και αυτούς ανθρωπιστές , αλλά μένουν σε κάτι βίλλες από εδώ μέχρι το σούνιο
    3. Τους μεγαλοκαρχαρίες εμπόρους ναρκωτικών που σίγουρα είναι μπλεγμένοι και με πολλές γνωριμίες διότι δεν νομίζω ότι η αστυνομία δεν τους ξέρει και δεν μπορεί ν τους πιάσει αλλά από την άλλη δεν μπορεί γιατι κάποιοι δεν την αφήνουν.

    Το πρόβλημα με όλους αυτούς δεν λύνεται ούτε με πολλές συζητήσεις επί συζητήσεων ούτε με πολλές δημοκρατικές διαδικασίες οι Αμερικάνοι λένε το
    that's it take it or leave it.
    Εμείς εδώ έχουμε
    ''Εως εδω και μη παρ'έκει''
    Ποιος όμως κύριοι θα βγάλει τα γνωστά κάστανα από την φωτιά εεε ποιος ? Ο καραμαλής δεν το βλέπω διότι και να θέλει έχει χάσει από επιτελείο αν κρίνω από αυτό που βλέπω ακόμα παίζει playstation
    Ο παπανδρέου ναι καλά όταν θα μάθει να μιλάει από μόνος του χωρίς να του τα γράφουν και να κάνει και σαρδάμ τότε μπορεί και να ένεργήσει.
    Κανείς μα κανείς από τους πολιτικούς διότι δεν έχουν φιλοπατρία, συνείδηση,πειθαρχία.
    Θα ήθελα να εκφράσω την λύση αλλά θα φανώ πάλι υπερβολική οπότε θα προτιμήσω να το αφήσω στην σκέψη όλων και να την κάνω πράξη εάν και εφόσον μας δωθεί ποτέ η ευκαιρία.

    Οσο αφορά το πολυτονικό σύστημα που όλοι το προασπίζεστε και εγώ μία μέσα σε όλους είμαι θα πω το απλό.
    Η πρώτη Ελληνική γραφή ήταν στα κεφαλαία και μάλιστα η μια λέξη από την άλλη δεν ξερχώριζε υπήρχαν επίσης και μερικά ακόμα γράμματα τα οποία με τον καιρό τα διέγραψαν από την αλφάβητο , όπως πχ το γνωστό ''κοπα ''.
    Αργότερα εμφανίστηκε το πολυτονικό σύστημα το οποίο έδωσε άλλη υφή και έννοια , δεν θα αναλύσω το γιατί εμφανίστηκε μετέπειτα και τι σκοπούς εξυπηρετούσε θα πω το απλό όμως:
    Ελληνας δεν είναι αυτός μόνο που ξέρει να γράφει ορθογραφημένα με τελείες κόμματα υπογεγραμμένες, ψιλές και περισπωμένες.Ελληνας δεν είναι μόνο εκείνος που μπορεί να εκφράζει μέσω του γραπτού λόγου του τις σκέψεις του διανθισμένες με νοήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανάταση ψυχής.
    Δεν αγαπάνε την Ελληνική γλώσσα μόνο όσοι ξέρουνε να τονίζουν.
    Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αυτό.
    Σαφώς το να γνωρίζεις την γλώσσα είναι τρόπος επιβίωσης και αυτής και του λαού που την μιλάει και της ιστορίας της όμως δεν σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο Ελληνα.
    Θα έλεγα λοιπόν σε όλους όσους την ξέρουν να είναι περίφανοι γιατί θα μπορέσουν να την μεταδώσουν και να μη σβήσει από τις μνήμες μας , τουλάχιστον στα παιδιά μου εγώ προσωπικά τους έχω μάθει τα πάντα όσο αφορά το πολυτονικό, αλλά θα έλεγα και σε αυτούς που δεν το γνωρίζουν δεν το θυμούνται δεν το θέλουν να μη κρίνουν τόσο έντονα διότι η ιστορία μιας γλώσσας από γεννήσεως της και δει μιας γλώσσας σαν την Ελληνική, που είναι γλώσσα χωρίς τέλος, είναι η ιστορία ενός λαού και εκεί τα πράγματα δεν κοστολογούντα.
    Καλημέρα σε όλους Χριστίνα ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μιὰ καὶ μιλᾶμε γιὰ δημοκρατία, καλὸ θὰ εἶναι νὰ γνωρίζουν ὅλοι, ὅτι ἡ γλῶσσα ἐξελίσσεται ἀπὸ τὸν ἑλληνικὸ λαό καὶ τοὺς λογίους ποὺ ὁ ἴδιος ὁ λαὸς ἀνέδειξε.
    Ἡ καταστροφὴ τοῦ γραπτοῦ λόγου ἄρχισε τὸ 1978 ἐπὶ Ρἀλλη μὲ τὸ ἧτα τῆς ὑποτακτικῆς, μέσης φωνῆς κ.λ.π. καὶ τὸ 1981 ὁ Παπανδρέου, μὲ τὸ μονοτονικό, ὁλοκλήρωσε τὴν καταστροφή.
    Ἡ γλῶσσα δὲν ἐξελίσσεται μὲ νόμους καὶ άποφασίζω καὶ διαττάζω καὶ πάνω σὲ τέτοια θέματα θὰ παρακούσω τοὺς νόμους καὶ θὰ διατηρήσω τὴν γλῶσσα μου, προφορικὴ καὶ γραπτή.
    Αὐτὰ πρὸς τοὺς νεώτερους, ὅσο δὲν γιὰ τοὺς μεγαλύτερους, ὑπάρχουν καὶ πραγαματικοὶ πατριῶτες, ὅσο κι' ἂν αὐτὸ ἐνοχλεῖ μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε 5 Ιούλιος 2009 11:15 μμ,

    "Πρέπει να κοιταχθεί σε βάθος ποιοι από αυτούς θα λένε αύριο αυτά που λέω και πιστεύω εγώ, που κάποτε οι προγονοι μου ήρθαν εδώ σαν ξένοι."

    δίκιο έχεις.Δεν είμαι εναντίον της μετανάστευσης (όπως πχ μετανάστευσαν οι Έλληνες στη Γερμανία,δηλ.με σωστή μεταναστευτική πολιτική).
    Είμαι, όμως εναντίον της εισβολής που ζούμε εδώ και χρόνια.Γιατί πρόκειται για κανονική εισβολή Ασιατών και Αφρικανών στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα.Γιατί άλλο να έρχεσαι από τη Μάλτα κι άλλο από το Πακιστάν.Άλλο να έρθουν 1000 άτομα και άλλο 1000000.
    Γιατί όπως λέει και ο Kimon
    "Πόσοι από μας έχουμε καταλάβει ότι με την βοήθεια και την συναίνεση των πολιτικών, ένα καινούργιο έθνος αλλοεθνών, με συνεκτικό στοιχείο το Ισλάμ, γεννιέται μέσα στην χώρα μας.Αργά-αργά, ύπουλα και σιωπηλά απλώνεται παντού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε μου Loukas μπράβο σου και χαιρόμαστε να έχουμε τέτοιους μετανάστες σαν εσένα που νιώθουν 100% Έλληνες. ΝΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ.
    Αλλά όλοι αυτοί παράνομοι, διαφορετικής νοοτροπίας, φιλοσοφίας, ισλαμιστές πως μπορείς να βλέπεις ότι κάποτε θα ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία ; Μα δεν έχουν κανένα συνδετικό στοιχείο με εμάς. Δεν συζητάμε για ευρωπαίους, αυτοί κάποτε ενσωματώνονται, αλλά αυτοί ΠΟΤΕ (άλλωστε ατράνταχτο παράδειγμα είναι η Γαλλία).
    Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο. Δεν μιλάμε για λίγους από αυτούς, αλλά για τη μάζα, τους πολλούς.
    ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ, ΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα λόγια και να δούμε και έργα
    ----------------------------------
    Και βέβαια όσον καιρό ασχολούνται με επιτροπές, συντονισμό, παρουσιάσεις στην ΕΕ, οι κουτόφραγκοι μας στέλνουν κι άλλους που μαζεύουν από την Ευρώπη εδώ.
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ SITE ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ.....ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΕΙΝΕΙΤΑΙ......

    http://spynews-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html

    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε Thessalos και Ανώνυμε 5 Ιούλιος 2009 11:15 μμ.

    Το 1991 πήρα μετάθεση στη Καστοριά μετά από 13 μήνες θητείας στη Σάμο.
    Μόλις έφτασα το επόμενο ακριβώς βράδυ με στείλανε μαζί με άλλους πολλούς σε φυλάκια ελλειπώς επανδρωμένα αλλά και κάποιες
    μέρες σε σκηνές ώστε να αποτρέψουμε την είσοδο των τότε λαθρομεταναστών από την Αλβανία.

    Τότε είχα αποδείξεις μιας και έβλεπα από πρώτο χέρι ποιοι και με ποιους τρόπους τα έπιαναν ώστε να περνάνε "άνετα" τους αλβανούς κατά χιλιάδες, και εμείς απλά να έχουμε γνωριστεί μαζί τους από το μέσα-έξω.

    Σήμερα δεν έχω ιδία άποψη, ωστόσο γνωρίζοντας την "Ελληνική" συνείδηση ορισμένων που βασίζεται στα παρακάτω:

    1. Έλα μωρέ εγώ θα βγάλω το φίδι από τη τρύπα?

    2. Άντε να κάνουμε και εμείς μια αρπαχτή ώστε να πιάσουμε τη καλή...

    3. Εγώ εκεί που μένω δεν θα έρθουν ποτέ...

    πιστεύω ότι είναι πολλά τα λεφτά και έχουν μοιραστεί ακόμα και σε υψηλόβαθμα πόστα, όπως τότε, ώστε να μπαίνουν μέσα.

    Τα ΜΜΕ το κάνουν γαργάρα αντί να ξεσκεπάσουν αυτούς που τα κονομάνε από αυτή τη κατάσταση, ενώ
    οι πολιτικοί ξεκίνησαν να ασχολούνται τώρα που είναι αφενός αργά, και αφετέρου επειδή έχουν αντιληφθεί πως τρίζει η καρέκλα τους.

    Όσο οι Έλληνες πολιτικοί θα συνεχίζουν να ζούνε στις "γυάλες" των βορείων προαστίων της Αθήνας,
    αποκομμένοι από τη πραγματικότητα, μη έχοντας ούτε ένα ένσημο, μην περιμένετε να κατανοήσουν το θέμα.

    Ένα μεγάλο λάθος που επίσης κάνουν είναι πως έχουν ξεχάσει ότι και οι πρώην λαθρομετανάστες αλβανοί και σήμερα νόμιμοι,
    είναι ήδη πολλοί σαν αριθμός, και πως τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε σχέση με τη δεκαετία του '90 όσον αφορά
    τον επικοισμό που μας επιβάλλεται.

    Τα επόμενα χρόνια - πιθανόν και γρηγορότερα - προσωπικά πιστεύω πως οι Έλληνες πολίτες όταν οδηγηθούνε στις κάλπες
    θα είναι πολύ θυμωμένοι και θα υπάρξουν εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε μου Loukas, τι να πω. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. Τα ίδια ακριβώς πίστευα και πιστεύω κι εγώ σε όλα όσα λες. ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΙΟ.
    Τι να σχολιάσω από ότι είπες.....
    =================================
    Όσο οι Έλληνες πολιτικοί θα συνεχίζουν να ζούνε στις "γυάλες" των βορείων προαστίων της Αθήνας,
    αποκομμένοι από τη πραγματικότητα, μη έχοντας ούτε ένα ένσημο, μην περιμένετε να κατανοήσουν το θέμα.
    ---------------------------------
    Αυτό είναι που σχολιάζω κάθε φορά. Δεν μπορούν να νιώσουν τον κόσμο, αν δεν ζήσουν μαζί του, αν δεν κυκλοφορήσουν μαζί του, αν δεν συζητήσουν μαζί του, αν, αν, αν. Εκεί το έχουν χάσει προ πολλού το παιχνίδι.
    =================================
    Ένα μεγάλο λάθος που επίσης κάνουν είναι πως έχουν ξεχάσει ότι και οι πρώην λαθρομετανάστες αλβανοί και σήμερα νόμιμοι,
    είναι ήδη πολλοί σαν αριθμός, και πως τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε σχέση με τη δεκαετία του '90 όσον αφορά
    τον επικοισμό που μας επιβάλλεται.
    ---------------------------------
    Πάντα το έβλεπα, το σχολίαζα και παντού το συζητούσα.Κανείς όμως ποτέ και από όσους το συζητούσα δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
    Πρέπει να είσαι μωρός για να μην καταλάβεις ότι μια μεγάλη αλβανική μειονότητα (και πολλοί μάλιστα σε παραμεθόριες περιοχές) όσο μεγαλώνει τόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσει στο μέλλον. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ.Και όχι τίποτε άλλο, ποτέ δεν πρόσεξαν τη συγκεκριμένη παράμετρο.Είναι ανόητο και εθνικά επικύνδυνο να επιτρέπεις (και συνεχίζουν) σε όσους Αλβανούς έρχονται να μπορούν να παραμείνουν και μετά από 5 χρόνια να φέρνουν και συγγενείς τους. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΟΣΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΟΥΠΕΡ ΙΔΕΕΣ" ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
    Τι άλλο να πω.....ΑΠΟΡΩ !!!!
    =================================
    Τα επόμενα χρόνια - πιθανόν και γρηγορότερα - προσωπικά πιστεύω πως οι Έλληνες πολίτες όταν οδηγηθούνε στις κάλπες
    θα είναι πολύ θυμωμένοι και θα υπάρξουν εκπλήξεις.
    ---------------------------------
    Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Λόγω των προηγούμενων δύο και όχι μόνο ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.Και να πω ευτυχώς για εμάς ; Δεν ξέρω αλλά τα τόσα χρόνια αδιαφορίας, τα τόσα χρόνια κλεψιάς, τα τόσα χρόνια υποχωρητικότητας έναντι των Τούρκων, με εθνική υπερηφάνια στο ναδίρ, τα τόσα χρόνια πλήρης απαξίωσης των πάντων, συνήθως ευνοούν ακραίες ομάδας να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Και τότε αλλοίμονο μας. Είναι ο χειρότερος σύμβουλος και ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Ούτε αυτό βέβαια οι "τυφλοί" πολιτικοί μας το βλέπουν. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ;
    Μας λείπουν δυστυχώς οι ηγέτες, οι καλοί διορατικοί πολιτικοί που θα μας πιάσουν από το χέρι και θα μας οδηγήσουν σωστά. Μπορούν πιστεύω να ανατραπούν αυτές οι καταστάσεις αλλά χρειάζονται πολιτικοί ηγέτες με @ρx*/ι@ γιατί αυτοί που έχουμε είναι "@ρx*/ι@ πολιτικοί". Συγνώμη από το blog για τις εκφράσεις που χρησιμοποιώ αλλά πιστεύω δικαιολογημένα.
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΩΡΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
    ΛΕΝΕ "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ". ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΙΟ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΩΣΥΝΕΣ. ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ.
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Loukas, συμφωνώ κι εγώ.
    Θεσσαλέ,
    κι οι ίδιοι οι Αλβανοί να μην θέλουν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, θα τους βάλουν να μας το δημιουργήσουν οι Αμερικανοί κι οι Ευρωπαίοι,δυστυχώς! Γιατί βρισκόμαστε στη γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε,και ξέρετε τι συμβαίνει πάντα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.