15/7/09

Το διάγγελμα του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου που μεταδόθηκε από τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Κύπρου


»Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις. Γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί. Είμαι ο Μακάριος. Είμαι εκείνος, τον οποίο σε εξέλεξες δια να είναι ο ηγέτης σου. Δεν είμαι νεκρός όπως η Χούντα των Αθηνών και οι εδώ εκπρόσωποι της θα ήθελαν. Είμαι ζωντανός. Και είμαι μαζί σου. Συναγωνιστής και σημαιοφόρος εις τον κοινόν αγώνα.»

Το πραξικόπημα της Χούντας απέτυχε. Εγώ ήμουν ο στόχος της Χούντας. Και εφ’ όσον εγώ ζω, η Χούντα στην Κύπρο δεν θα περάσει. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ανέχεται πραξικοπήματα και δικτατορίες. Η Χούντα εχρησιμοποίησε τεθωρακισμένα και τανκς δια να κάμη πραξικόπημα. Αλλ’ η αντίστασις των ανδρών της προεδρικής φρουράς, η αντίστασις του λαού μας εσταμάτησε τα τεθωρακισμένα, εσταμάτησε τα τανκς. Μόνον κατόρθωμα της Χούντας ήτο η κατάληψις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος, δια να μεταδίδει από ραδιοφώνου ψευδολογίες και να ομιλή δήθεν περί κυβερνητικής αλλαγής. Μην υπακούης εις οιασδήποτε οδηγίας ή διαταγάς της Χούντας, τας οποίας μεταδίδει από του Ρ.Ι.Κ. Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, η Χούντα απεφάσισε να καταστρέψει την Κύπρον, να την διχοτομήση. Αλλά δεν θα το κατορθώση. Πρόβαλε παντοιοτρόπως αντίστασιν εις την Χούνταν. Μη φοβηθής. Διαδήλωσε την θέλησιν να αγωνισθής. Ενταχθείτε όλοι εις τας νομίμους δυνάμεις του Κράτους. Η Χούντα δεν πρέπει να περάσει. Και δεν θα περάση. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Και ο αγών, τον οποίον αυτή την στιγμήν ο Κυπριακός Ελληνισμός διεξάγει, είναι αγών ιερός και η νίκη θα είναι δική μας.Ζήτω η Ελευθερία. Ζήτω ο Ελληνικός Κυπριακός λαός. Ζήτω το Έθνος».
akida.com

3 σχόλια:

  1. Ναι ωραία τα είπε εκεί...ακόμα πιο "ωαραία" τέσσερις μέρες μετά που έντρομος μην χάσει το μουχταριλίκι καλούσε την μαμά Τουρκία να επιβάλει την τάξη στον νήσιί από "την ελληνική εισβολή" όπως χαρακτηριστικά λέει,η οποία είναι χειρότεροι από την τουρκική όπως πολλοί Κύπριοι έχουμε βαρεθεί να λένε,αντί να δουν τις ευθύνες τους επιτελους εκεί στα Λονδίνα που κάνουν ριάλια,Κύπριοι φυσικά με μη ελληνική συνείδηση (όπως δυστυχώς μεγάλο μέρος του κυπριακού πληθυσμού) που αν πω που πρόσκεινται θα αρχίσουν οι γνωστοί αριστεροπατριώτες του ιστολογίου αυτού να με βρίζουν πάλι,μη κοιτώντας την δική του την καμπούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ supphire, το μόνο που έχω να σου γράψω είναι "αιδώς Αργείοι". Όσον αφορά το αν οι Κύπριοι έχουν ελληνική συνείδηση φυσικά δεν περιμένουμε από σένα και άλλους ομοίους σας να μας το πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αιδώς...εσύ" ανώνυμε Κύπριε!τα του Μακαρίου και της ομιλίας θα τα δούμε σε λίγες μέρες...γι'αυτό μην εκτίθεσαι τώρα...
    Όσον αφορά τους Κυπρίους αυτή είναι η αλήθεια και είναι θλιβερότατη!μεγάλο μέρος του πληθυσμού βγάζει σπυράκια μόνο που θα ακούσει τη λέξη "Έλληνας",αν τους πεις δε ότι "είστε Έλληνες" μπορεί να φας και ξύλο (τουλάχιστον στο νησί αυτό δεν θα βγουν ούτε καλάζνικωφ,ούτε γραφικά μαχαίρια με τσιαττιστά πάνω...)!
    Ψέμματα είναι;και ποιος φταίει γι'αυτό;το ΑΚΕΛ και μέρος των μακαριακών που συστηματικά καλλιεργούν τον ανθελληνισμό στο νησί!Νησί που είναι ελληνικό από τότε που είναι και η Ελλάδα!φυσικά δεν αναφέρομαι όπως θα πρόσεξες σε όλον τον κυπριακό πληθυσμό!αναφέρομαι δυστυχώς σε ένα μεγάλο κομμάτι!φυσικά ένα άλλο μεγάλο κομμάτι,αλλά κατά την γνώμη μου μικρότερο είναι φανατικά ελληνικό,πολύ περισσότερο απ'όσο πολλοί εδώ στην Ελλάδα!
    Αν δεν εντοπίσουμε το πρόβλημα είναι αδύνατο να το θεραπεύσουμε!γι'αυτό καλύτερα αρχίστε εσείς οι εθνικόφρονες του νησιού να μιλάτε στους συμπατριώτες σας κι αυτό θα ήταν μια καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.