23/7/09

Αξίζει να το ξαναδιαβάσουμε...


του Σάββα Καλεντερίδη
Με αφορμή της πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε επτά σημεία στη Ζάκυνθο, αξίζει να διαβάσουμε ξανά ένα άρθρο μας, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 28 Αυγούστου του 2007.
Ο καθενας μας άς βγάλει τα συμπεράσματά του και κυρίως ας επαγρυπνεί, γιατί, πέραν των αρμοδίων υπηρεσιών, ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να περιφρουρεί το φυσικό μας πλούτο και να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της Ελλάδας από αλλοδαπούς και "ημεδαπούς" προβοκάτορες και τρομοκράτες.

Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.

Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.

Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.

Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίου Καραμανλή.

Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.

Αυγ 28, 2007

25 σχόλια:

  1. Αφγανοί, ιρακινοί, σομαλοί και λοιπές δημοκρατικές φυλές δεν μπορούν να ζήσουν σε δασώδεις περιοχές. Συνεπώς, οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα στην περιοχή πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε οι "αλλοδαποί συμπολίτες μας" να ζήσουν σε ένα περιβάλλον γνώριμο σε αυτούς. Χώμα, πέτρα και 45 κελσίου. Δεν υπάρχει καμία διεθνής συνομωσία και κανένα σχέδιο πίσω από τις πυρκαγιές. Ολα προέρχονται από την "Θεία Πρόνοια" για να "φιλοξενηθούν" οι πτωχοί αυτοί στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα τι οψόμεθα όμως πείτε μου; Γιατί δεν γίνετε τίποτα;Εκτός αν απλά εμείς δεν ξέρουμε ακόμα
    Χριστίνα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα ντο εφτάς, μέρ' είσαι, εχάθες.
    Το άρθρο και άρα το "οψόμεθα" το έγραψα στις 28 Αυγούστου 2007, εν όψει των εκλογών.
    Τότε ο ελληνικός λαός έπραξε αυτό που θεώρησε σωστό.
    Άρα, τότε ότι ήταν να δούμε το είδαμε.
    Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἴμαστε τελειωμένοι, λογαριάζουν τόν ἑλληνικό λαό, γι' αὐτό καί τόν ἀποχαυνώνουν μέ κάθε φύσεως τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά σκουπίδια.
    Θά τό πετύχουν, τελικῶς, τόν σκοπό τους; Μᾶλλον.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστευω οτι μια γενικευμενη 'επιθεση' εναντιον της πατριδας μας βρισκεται απο πολλου σε εξελιξη,στοχευοντας οχι μονο στον διπλωματικο τομεα αλλα και σε ολους τους τομεις που μπορουν να επιδρασσουν αρνητικα η ακομα και φοβικα στον λαο μας.Ομως υπαρχουν υπευθυνοι γιαυτη την κατασταση και μαλιστα πρεπει να τους αναζητησουμε κυριως μεταξυ μας.Οταν δεν υπαρχει στιβαρη ηγεσια γυρω απο την οποια θα συστοιχιστει ο λαος,οταν αποφασεις κρισιμες που θα δειξουν το κυρος μιας χωρας δεν παιρνονται η παλλινωδουν στον παραμικρο τονο που θα υψωσουν οι επιβουλεις,οταν οι εκλεγμενοι ταγοι μας βουλιαζουν σε απεραντα σκανδαλα εκ των οποιων τα περισσοτερα δειχνουν νοοτροπια κακοποιου,οταν στο ονομα της ψηφου θυσιαζονται και πριονιζονται θεμελιωδη στοιχεια υπαρξης ενος κρατους,τι περιμενετε ?.Ο καθε επιβουλεας,τυχοδιωκτης,δοσιλογος,κακοποιος,οικοπεδοφαγος,πρακτορας ακομη και οργισμενος λαθρομεταναστης,θα κυτταξει να αρπαξει οτι μπορει και οπως μπορει.Εκτος των αλλων βεβαια,οι καταστασεις αυτες περνουν και το μηνυμα στους επομενους που αναμενουν να κυβερνησουν,'βλεπετε τι επαθε ο ταδε που σκεφτηκε να σηκωσει αναστημα',.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα μας δουλευται και τα σκανδαλα τησ Ν.δ. Η Αμερικανη τα εκαναν

    παλια σε καθε θεμα βρισκατε ενα κουμουνιστη απο πισω και τωρα εναν αμερικανο η πρακτορα απο καποιο αλλο κρατος

    μηπως απλα η κυβερνηση ηταν πολυ ποιο μικρη απο τις προσδοκιες των ψηφοφορων και κατασκευαζονται θεωριες πρακτοριστικες αντι να αποδεχτειται το προφανες..

    Τα κανανε δυστηχως θαλασσα
    και λεω δυστηχως γιατι δεν ειναι το θεμα ποιος θα κυβερνησει αλλα αυτος που θα κυβερνησει να κανει σοβαρη διακυβερνησει

    αντε ας συνεχισει τον αγωνα του ο κυριος Καραμανλης κατα της δημοκρατιας στο διαδυκτιο και των blog... και ολα τα αντιδημοκρατικα μετρα που εχει αρχισει και παιρνει
    Το μονο θεμα που ασχολειται με παθος ειναι η μειωση των δημοκρατικων ελευθεριων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάν’ ’ς σ’ αχάντα κάθουμαι κύριε Σάββα γι αυτό και με χάσατε από το καθημερινό σχόλιο όμως κάθε μέρα διάβαζα....
    Θα προσπαθήσω να μην ξαναχαθώ τόσο πολύ....
    Χριστίνα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομως πέρα απο αυτά κύριε Σάββα, μεγάλωσα σε μια γειτονιά που απο μικρή έμαθα ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται..μια γειτονιά που ήταν η πιο παλιά της Αθήναςστο κέντρο και που την κατέστρεψαν.Το σχέδιο για τις φωτιές δεν είναι τυχαίο .Το γεγονός είναι ένα και μόνο πόσο διατεθημένοι είμαστε να πιστέψουμε το σανό που μας τρέφουν και πόσο διατεθιμένοι να παλέψουμε για την ιδέα και όχι το χρήμα ...Το ποιος μας κυβερνά δεν έχει σημασία τη στιγμή που όλοι κοιτάνε την τσέπη τους και πουλάνε την πατρίδα .....Ομως αυτοί είναι προδότες και την πουλάνε εμείς που δεν αντιδράμε΄πως λεγόμαστε ;
    Εδω θα σας πω για σημερινή κατάσταση σε μεγάλη παραλία της Αττικής νύχτα μαλλον σούρουπο κάτω από πεύκο, που αν αναβε φωτιά θα λαμπαδιάζαμε όλοι και δεν την προλάβαινεσ με τπτ, ανάψανε φωτιά να ψήσουν και καλά και δεν υπήρξε ένας μα ένας να τους σταματήσει εκτός από εμάς που φεύγαμε εκείνη την ώρα και τους είδαμε και πάνω σε αυτό μπορώ να πω χιλιάδες πράγματα.
    Χριστίνα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιο σχεδιο για φωτιες απο πρακτορες και πρασινα αλογα

    Οικοπεδοφαγη ειναι οι ανθρωποι
    οπως ηταν παντα

    Ξεχνατε την αλλαγη του συνταγματος

    Την αναθεωρηση του αρθρου 24, αλλα τοτε ηταν αναρχικα κολοπαιδα οσοι αντιδρουσαν και συγκρουοταν με τα ΜΑΤ.
    Οταν εκλεινε η κυβερνηση το ματακι στους οικοπεδοφαγους (σστ τωρα τους λεμε πρακτορες, αντε γιατι δεν την παλευω την πολυ υποκρισια)

    http://www.eepf.gr/fysi116editorial.html
    Η ανικανοτητα της κυβερνησεις στο να διαχειριστει σωστα τα προβληματα της πυροσβεστικης εγιναν στρατηγος ανεμος, πρακτορες και αλλες τετοιες μπουρδες.

    Ξερεται για τη νεοφιλελευθερη διακυβερνηση της Ν.Δ. Περα απο τη δημοσιες υπηρεσιες πρεπει να πουληθουν η Ιστορια, οι πετρες, το ελληνικο χωμα,τα δαση, τα βουνα ,η παραλλιες, τα νησια μας, και οτι εχει αξια πωλησεις στο παγκοσμιο εμποριο.

    Μεχρι και Υπουργος υπεχωδε αυθερετος ειναι-ηταν
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=99888096
    αα ξεχασα τωρα εγινε νομιμος και αυτος πριν δυο μηνες,

    Οταν δινει ο υπουργος το ηθικο προσταγμα τη περιμενεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 3:03
    Αυτά που λες για τους οικοπεδοφάγους, τα αυθαίρετα των υπουργών και την ανικανότητα του κράτους, είναι σε κάποιο βαθμό σωστά.
    Απλά, όλα αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους εκείνοι που έχουν τα δικά τους σχέδια.
    Να είσαι σίγουρος γι' αυτό, όπως να είσαι σίγουρος ότι έχουν γνώση οι φύλακες.
    Αν με ρωτήσεις γιατί δεν κάνουν τίποτα, θα σου πω να περιμένεις την ώρα.

    υ.γ. αλήθεια γιατί είσαι τόσο ανορθόγραφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά που λες για τους οικοπεδοφάγους, τα αυθαίρετα των υπουργών και την ανικανότητα του κράτους, είναι σε κάποιο βαθμό σωστά.
    Απλά, όλα αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους εκείνοι που έχουν τα δικά τους σχέδια.
    Να είσαι σίγουρος γι' αυτό, όπως να είσαι σίγουρος ότι έχουν γνώση οι φύλακες.
    Αν με ρωτήσεις γιατί δεν κάνουν τίποτα, θα σου πω να περιμένεις την ώρα.

    υ.γ. αλήθεια γιατί είσαι τόσο ανορθόγραφος;

    Ποιοί εἶναι οἱ φύλακες καί ποιοί εἶναι αὐτοί πού δέν κάνουν τίποτα καί χρειάζεται νά περιμένουμε τήν ὥρα, κύριε Σάββα;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 3:03 καλα οικοπεδοφάγοι που στον Ολυμπο πάνω στην κορυφή ή στα βουνά της Ηλείας ..Μήπως πλακώθηκαν και οι έμποροι που είχαν φυτείες εκεί πέρα και τις έκαψαν γιατί δεν συμφώνησαν στα λεφτά ...Τι να λέμε τώρα το θέμα οικοπεδοφάγοι έχει να κάνει σε μέρη που το οικόπεδο έχει αξία , πάρνηθα , ραφήνα εύβοια κλπ και που ακόμα και εκεί είναι αμφισβητούμενο, στα υπόλοιπα μέρη της΄Ελλάδος δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση...Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί κάθε που συμβαίνει οτιδήποτε πρέπει να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός απο κάποιους που επιβουλεύονται Εθνικά την Ελλάδα ...ΚΑλά κανείς μα κανείς δεν ξέρει την αξία αυτού του χώματος που λέγεται Ελλάδα; κανείς δεν γνωρίζει την γεωπολιτική της θέση το υπέδαφός της τα μαγνητικά πεδία τα οποία υπάρχουν καλώς η κακώς σε αυτό το τόπο ...Γιατί όταν μιλάμε για όλα αυτά είναι ΄΄εργα επιστημονικής φαντασίας και απορρίπτονται;Δεν είμαι γνώστης στο 100% της ιστορία της Ελλάδος απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ...όμως λίγα πράγματα τα γνωρίζω και μπορώ να καταλάβω έστω το 1/10;Νομίζεις ανώνυμε ότι μόνο για οικόπεδα και για υπουργούς είναι οι φωτιές ;
    Χριστίνα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιόλαε
    να είσαι σίγουρος ότι στοιχεία για τους προβοκάτορες που δρουν κατά περίπτωση στη χώρα υπάρχουν. Και αναφέρομαι και στις φωτιές του 2007 και στα Δεκεμβριανά.
    Απλά δεν είναι ικανά να τους βάλουν φυλακή.
    Δεν είναι εύκολο να στήσεις κάποιον στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
    Όμως κάποτε σπάει ο διάολος το ποδάρι του, που λέει κι ο λαός μας.
    Όπως για παράδειγμα έγινε με τους 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακάρι, καί πάλι μακάρι κύριε Σάββα.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σάββα άρχισες να κάνεις φάλτσα, γιατί ίσως είσαι εκνευρισμένος απο αυτούς που εμφανίστηκαν τελευταία και σε τσιγκλούν.
    Δεν μπορεί να λες ότι : κάποτε σπάει το ποδάρι του ο διάολος και ...ίσως γίνουν συλλήψεις.
    Αυτό σημαίνει
    α) ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αδυνατούν, ή δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
    β) σημαίνει ότι επαφίωνται όλοι στην θεά Τύχη, μήπως και αποκτήσουν την εύνοιά της π.χ Σάββας Ξηρός.
    γ) ότι ανίκανοι διαχειρίζονται τα πράγματα σε ευαίσθητες υπηρεσίες.
    δ) άλλες φορές με αποχρώσες ενδείξεις συλλαμβάνονται άτομα και στην διαδικασία της ανάκρισης αθωόνονται ή κατηγορούνται.
    ε)τα στοιχεία ήταν ικανά. Δημοσιεύματα και καταγγελίες υπήρχαν σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, "κάκαλα" δεν υπήρχαν να τα βάλουν με τις γνωστές - άγνωστες ξένες υπηρεσίες...

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννη
    δεν μπορείς να βάλεις κάποιον φυλακή μόνο με ενδείξεις.
    Λέω λοιπόν ότι μάλλον κάτι τέτιο συμβαίνει.
    Από αναφορές στον τύπο συνάγεται ότι υπάρχουν ενδείξεις για κάποιους προβοκάτορες, εμπρηστές ή δολοφόνους, οι οποίες όμως δεν είναι ικανές να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.
    Αν κάποια στιγμή γίνει το λάθος, τότε θα δουμε και το υπόλοιπο έργο.
    Τί άλλο να γίνει δηλαδή;
    Στα λάθη των άλλων συνήθως στηρίζονται οι επιτυχίες των διωκτικών αρχών.
    Πάντως είμαι σίγουρος ότι η δήλωση Μαρκογιαννάκη δεν έγινε έτσι απλά για να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απο 23 Ιούλιος 2009 3:03 μμ
    Αγαπητε ΣΚΑΛ ειμαι δυσλεκτικος

    εχω μεσαια με βαρια δυσλεξια
    μπερδευω στα τριαντα μου ακομα πολλα γραμματα στο αλφαβητο (και οταν γραφω στον υπολογιστη, κανω ακριβως τα ιδια λαθει), κοβω γραμματα στις λεξης, αναδιπλασιαζω γραμματα, μπερδευω τη συνταξη πρωτασεων κλπ.

    Η δυσλεξια βελτιωνεται δεν θεραπευεται αυτοι που ξεκινανε ελαφρα την ξεπερνανε, αυτη που εχουν μεσαια τους γινεται ελαφρα και αυτη που εχουν βαρια γινεται μεσαια κλπ

    Καλα πιστευεται πραγματικα για προβοκατορες στο Δεκεμβρη και που το στοιχειοθετητε;

    Γιατι πραγματικα πιστευω για μια προσπαθεια περισσοτερο να στραφει η κινει γνωμη στο συντηριτισμο και να ''κατσουν στα σπιτια τους''

    να αρχισει να μπαινει στο μυαλο των πολιτων η αποψη οτι κατω απο την κουκουλα κρυβονται μουσουλμανοι πρακτορες κ.λ.π.

    Το 96 οταν ειχαν γινει οι μεγαλες συληψεις ολα σχεδον παιδια των βορειων προαστειων ηταν, στρατιωτικων,αστυνομικων, δικηγορων, εισαγγελεων, πολιτικων επειχηρηματειων..............

    Κοιταξτε αν ξαφνικα φηγει η αστυνομια απο το κεντρο, τρελη ειναι οι μεταναστες και οσοι ελληνες βρισκονταν να μη βγαλουν κανα μεροκαματο παραπανω λεηλατωντας οτι εβρισκαν...... απολυτως φυσιολογικο μου φαινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε φίλε 6:10
    Δεν είπα ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη ήταν προβοκάτσια.
    Είπα ότι ανάμεσα σ' εκείνους που βγήκαν στους δρόμους το Δεκέμβρη, ο καθ' ένας για τους δικούς του λόγους, υπήρχαν και προβοκάτορες που είχαν ως στόχο την ίδια τη χώρα, και εννοώ την πολιτική σταθερότητα της χώρας και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιλογές της σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα ενεργειακά, στο Σκοπιανό, το Κυπριακό, το Αιγαίο κλπ.
    Εκφράζοντας την άποψη αυτή, δεν σημαίνει ότι στοχοποιώ όσους εξεγέρθηκαν αυθόρμητα το Δεκέμβρη, ούτε να δημιουργήσω κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ανάμεσα στους ενεργούς πολίτες.
    Απλά, θέλω να θυμίσω μια λαϊκή παροιμία: Ο λύκος στην αντάρα* χαίρεται!
    Να αντιδρούμε, να κάνουμε κριτική, να λέμε με θάρος την άποψή μας, αλλά να μην πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε.

    φιλικά

    Σάββας

    *αντάρα=ομίχλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε:Για να ανατραπει μια τάξη πραγμάτων, πχ μια κυβέρνηση, γίνεται ένα από τα δυο: ή στρατιωτικό πραξικόπημα που τώρα είναι εκτός μόδας. Ή υπάρχει εκμε΄τάλευση πραγματικών δεδομένων πχ οικονομικές ή σεξουαλικές ανωμαλίες και λαϊκή δυσαρέκσεια. Ας θυμηθούμε τι έγινε με τον Κλίντον. Η Λεβίνσκι φύλαξε το φόρεμα λεκιασμένο (!) για να το παρουσίασει την κατάλληλη στιγμή. Αντίστοιχα με τον Α. Παπανδρέου. Τώρα με τον Μπερλουσκόνι. Γιατί η (γνωστή επί δεκαετίες)σκανταλιάρικη ζωή του Ιταλού πρωθυπουργού έγινε τώρα θέμα; Μήπως επειδή επιμένει στη συνεργασία με τη Ρωσία για τους αγωγούς; Πως συμβαίνει μια πόρνη (έστω πολυτελείας) να έχει πρόσβαση στα Ιταλικά ΜΜΕ; Τι πανίσχυρη στήριξη διαθέτει και τι υποσχέσεις έχει για την ασφάλειά της. Από που κι ως που τα Ιταλικά ΜΜΕ (που υποτίθεται, μας λένε, ελέγχει ο Μπερλουσκόνι) βασίζονται σε ένα τόσο "σοβαρό" μάρτυρα για να κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό τους; Ποιος ηθικός άγγελος φροντίζει να "υποκλέπτει" τις συνομιλίες της (με τρίτους, νταβατζήδες)ώστε να πλήξουν τον πρωθυπουργό; Γιατί σε μας τα ομόλογα τότε ήταν επί μήνες πρώτο θέμα και η εξάρθρωση (με συμμετοχή της ΕΥΠ) του εγκληματικού κυκλώματος έχει ήδη περάσει στις "λοιπές ειδήσεις";
    Πως οργανώθηκε η "πορτοκαλί επανάσταση" στην ΟΥκρανία, η αντίστοιχη στη Γεωργία; Βεβαίως ο κόσμος δεν οφείλει να δικαιολογεί τις αδυναμίες (διαφθορά, διαπλοκή κλπ) αλλά καλό για μας είναι να καταλαβαίνουμε τα κίνητρα ή έστω να βλέπουμε τι θα διαδεχθεί κάθε υπάρχουσα κατάσταση. Διαφορετικά θα είμαστε σαν εκείνους τους γραφικούς τηλεοπτικούς "μάρτυρες" που πέφτουν από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτουν ότι ο γείτονας (τόσο καλό παιδί!)ήταν κανονικό καθίκι. Και εμείς κανονικοί ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητε Σαββα ο Αργικεραυνος εχει απολυτο δικιο.Ετσι οπως παμε δεν προκειται να αποκαλυφθει ποτε τιποτα γιατι αν περιμενουμε τον διαολο και μαλιστα να σπασει το ποδαρι του,φεξε μου,αλλωστε εμεις σαν Χριστιανοι περιμενουμε να μας βοηθησει ο Θεος και οχι ο διαολος.Για να σοβαρευτουμε ομως,αν υπαρχει σοβαρο κρατος,μπορει ευκολα τις ενδειξεις να τις κανουν αποδειξεις και μονο η απαγγελια κατηγοριας θα βγαλει ΠΡΟΣΩΠΑ στην επιφανεια τα οποια ακομη και αν 'αθωωθουν',θα μας εχουν γινει γνωστοι και θα μας θυμισουν τον βιο και την πολιτεια τους.Δεν σου λεω να μιμηθουμε τους τουρκους που συνελαβαν ανθρωπο επειδη εμοιαζε του οτσαλαν αλλα να μην περιμενουμε να τους πιασουμε την ωρα που πατανε την σκανδαλη και ενωπιον Μ.Μ.Ε.Για εξηγησε μου επ'ευκαιρια,αφου η υποκλοπη ειναι παρανομη και δεν λαμβανεται υπ'οψιν στο δικαστηριο,οι 16 θα αφεθουν ελευθεροι ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε φίλε 7:33
    Για να συνενοούμαστε, εγώ δεν είμαι απολογητής οποιασδήποτε υπηρεσίας και οποίουδήποτε υπηρεσιακού ή πολιτικού παράγοντα.
    Παρακολουθώ τις εξελίξεις και ερμηνεύω τα γεγονότα με βάση τις εμπειρίες, την κριτική και αναλυτική ικανότητα που έχω.
    Οι υπηρεσίες του κράτους πρέπει να υπηρετούν την νομιμότητα και τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
    Για να υπερασπιστείς την νομιμότητα, πρέπει να την τηρείς πρώτα εσύ ο ίδιος που υπηρετείς σε τέτοιες υπηρεσίες.
    Οι τηλεφωνικές υποκλοπές με την άδεια του εισαγγελέα είναι νόμιμες και αποτελούν υλικό της δικογραφίας.
    Απλά, πολλές φορές δεν αποτελούν υλικό ικανό να τεκμηριώσει κατηγορία.
    Εν πάση περιπτώση, ο λαός έχει δίκιο να είναι επιφυλακτικός με τόσα που τράβηξε από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, όταν στην ουσία υπηρετούσαν συμφέροντα ξένων δυνάμεων.
    Τη νέα αυτή εποχή δίνουμε όλοι μας εξετάσεις και εμείς όλοι ως λαός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και το κράτος και οι κυβερνήσεις.
    Και κρινόμαστε όλοι μας.
    Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. συνηθως το τελευταιο σταδιο σε μια επιχειρηση regime-change αν εχουν αποτυχει ολα τα προηγουμενα,ειναι μια κριση σε εθνικο επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανανέωση άδειας είχε καθυστερήσει γιατί έλειπε ο υπάληλος για δικοπές και καθθστέρησε να κάνει την ανανέωση, αυτό είναι παράνομος υπουργός. Ποιοι έβαζαν πλάτη στα παιδιά που τα σπάγαν το Δεκέμβρη? Ποιος αρχηγός κόματος πήγε στους μαγαζάτορες μετά και δεν τον χαιρέτησε κανένας? Μόνος με τους συνοδούς κυκλοφορούσε (δεν υπήρχε ούτε ένα στιγμηότυπο). Γιατί τελικά ένα χρόνο μετά τις συζητήσεις δεν υπάρχει συζήτηση με τα θέματα τα οποία δεν κατάλληξαν σε αποτέλεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να περιφρουρεί το φυσικό μας πλούτο και να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της Ελλάδας από αλλοδαπούς και "ημεδαπούς" προβοκάτορες και τρομοκράτες.

    Εδω ακριβως ειναι το κλειδι του αρθρου!Αναλυση απο επαγγελματια χρωματισμενη με δοση ανθρωπιας αξια προς περισκεψη.Πρεπει ολοι να παρουν τις ευθυνες τους απο τον πιο απλο πολιτη μεχρι τον τελευταιο που ειναι ο προεδρος της δημοκρατιας.Αυτη η χωρα εχει γεμισει με υπευθυνους-ανευθυνους. Αν ημασταν στο πεδιο της μαχης θα μπορουσα να πω οτι οι περισσοτεροι εχουν εγκαταλειψει τις θεσεις τους και ψαχνουν να κρυφτουν (οι θεσεις που εχουν εγκαταλειφθει και ψαχνεται κρυψωνα ειναι οι πνευματικες θεσεις-δηλαδη τη μια μερα σκεφτομαστε ετσι και την αλλη μερα αλλιως) με αποτελεσμα να επικρατει λιγο χαος.Καλο ειναι να δουμε τα πραγματα καταματα και με ρεαλισμο γιατι οι καιροι που ερχονται ειναι πραγματι δυσκολοι. Ευχομαι προς ενεργοποιηση ολων για ενα καλυτερο αυριο.
    Νικος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα, 1400 πυρκαγιές ταυτόχρονα εντός 24 ωρών ......!!

    Δεν πονηρεύεται κανείς με τόσες φωτιές εντός 24ώρου ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.