27/7/09

Μια κατάρριψη τουρκικού F-16 ίσως να σταματούσε την Τουρκία»

Σε συνέντευξή του στην Λώρα Ιωάννου για την «Real news», ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος εκφράζει την άποψη ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο». Στρέφει τα βέλη του κατά της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη καταλογίζοντάς της υποχωρητικότητα στα εθνικά μας θέματα και την προτρέπει να διαβάσει Θουκυδίδη. Τέλος, σαν απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, προτείνει ακόμα και κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο, αν χρειαστεί.

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου στην «Real news»

-Απλώς ανησυχείτε για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο εντός του Αυγούστου ή το θεωρείτε βέβαιο;

"Για όσους γνωρίζουν γεωστρατηγική και τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας με τον νεοοθωμανισμό του Νταβούτογλου, με τους ισλαμιστές από τη μια και τους κεμαλικούς από την άλλη, αντιλαμβάνονται ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη στο εσωτερικό της Τουρκίας - και μάλιστα μη μας εκπλήξει ένα νέο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα. Αυτό, όμως, που μας ενδιαφέρει είναι πως όταν η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό της τότε εκτονώνει πάντα την κατάσταση με την επιθετικότητά της στο εξωτερικό. Επίσης πρέπει να δούμε και τη λογική του αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος θέλει πάση θυσία επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, ώστε να αναλάβει η Τουρκία τον ρόλο του «χωροφύλακα» των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολή. Θα υπάρξουν, λοιπόν, πιέσεις και ενέργειες για μια συμβιβαστική λύση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και πλύση αυτή δεν θα είναι υπέρ των συμφερόντων μας. Σε αυτούς που ποντάρουν στο γεγονός της αξιολόγησης της το φθινόπωρο για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιστήσω την προσοχή στο γεγονός πως η Τουρκία δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα αν θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. ή αν θα έχει ειδική σχέση. Μήπως λοιπόν η Άγκυρα να μην επιθυμεί το «πλήρες μενού» της ένταξης αλλά μια «αλά καρτ σχέση» ώστε να μπορέσει με πλήρη ελευθερία κινήσεων να «διευθετήσει» τα ζητήματα που την απασχολούν στο Αιγαίο;"


-Τι καταλογίζετε στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;

"Το δυστύχημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική είναι η εσωστρέφεια της. Τις περισσότερες φορές γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, αφήνοντας κατά μέρος την ουσία. Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική: κανείς από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν γνωρίζει τι σημαίνει αποτροπή ή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας ή δεν προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Συμβουλεύω λοιπόν την κ. Μπακογιάννη και όσους ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα να διαβάσουν Θουκυδίδη. Εκεί θα βρουν τις απαντήσεις για τον τρόπο που ασκείται υπεύθυνα μια εξωτερική πολιτική με τη μέθοδο της αποτροπής. Θυμηθείτε τη στιχομυθία μεταξύ Μηλίων και Αθηναίων. Αυτή η στιχομυθία πρέπει να γίνει ουσιαστικά όρος ζωής για οποιονδήποτε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι τι είδους εξωτερική πολιτική είναι αυτή που ανέχεται το τουρκικό μαχητικό να βομβαρδίζει εικονικά ένα ελληνικό νησί και όταν ο εισβολέας παθαίνει βλάβη να του δίνουμε άδεια να περάσει πάνω από την Ικαρία ώστε να μην κινδυνεύσει να πέσει. Πείτε μου πού βρίσκεται η λογική σε αυτό. Τελικά, ίσως μία κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο μας, λέω ίσως, να είχε σταματήσει την Τουρκία και να οδηγούσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας αναγκαστικά στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα."


-Δεν θέλετε τη σταδιακή εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών με διαιτητή την Ε.Ε.;

"Όταν σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τον γείτονα σου βάζεις επιδιαιτησία ή διαιτητές φανερώνεις πως είσαι ανίσχυρος και δεν μπορείς να το λύσεις με τις δικές σου δυνάμεις. Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός συνηθίζει να λέει «όταν δεν μπορείς να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσει κανείς άλλος». Ομαλή συμβίωση προϋποθέτει σεβασμό και αποδοχή των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκατέρωθεν. Δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να συμβιώσει αρμονικά με έναν επιθετικό γείτονα. Άρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμη κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο."
newstime.gr

Ο Γ. Καρατζαφέρης για το ενδεχόμενο καταρρίψεως τουρκικού F-16
Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ για το ενδεχόμενο καταρρίψεως τουρκικού F-16 στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας απάντησε ως εξής: «Δεν μπορεί να είναι πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να είναι η τελευταία της επιλογή, έναντι της διαρκώς κλιμακούμενης αυθάδειας των Τούρκων στο Αιγαίο».
ΕΞΠΡΕΣΣ

14 σχόλια:

  1. Σε αυτό το επίπεδο όντως είναι η ενδεδειγμένη κίνηση, φτάνει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, ευρωπαικό και στρατιωτικό), ώστε να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις. Ίσως θα ήταν σκόπιμο από αυτήν τη στιγμή να αναφέρεται ακροθιγώς σε όλες τις διεθνείς αναφορές. Πάντως εάν ΄δεν υπάρχει προετοιμασία και αποφασιστικότητα σε όλα τα επίπεδα, τότε μάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αν και θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε εκεί δεν θεωρώ ότι το ζητούμενο είναι η κατάρριψη αυτή καθ’ αυτή. Όπως έχω εξηγήσει και σε άλλα σχετικά μου σχόλια για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρξει πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο εξωτερικών. Η κατάρριψη όμως δεν θα είναι η κατάληξη. Μπορεί να είναι η αρχή γεγονότων που θα πρέπει να σχεδιαστούν προσεκτικά και να ληφθούν υπ’ όψιν όλα τα δυνατά σενάρια σαν εκδοχές. Κατ’ αρχήν θέλουμε σε μια τέτοια τροπή των πραγμάτων βιομηχανική υποστήριξη σε κρίσιμους τομείς ναυτικό, αεροπορία, άρματα. Η Γαλλία μπορεί να μας την παρέχει π.χ. στον αεροπορικό τομέα. Η Γερμανία θα μας την παρείχε στο αρματικό μας δυναμικό αφού η κύρια δύναμη είναι γερμανικής προέλευσης; Που μπορεί απ’ την εξέλιξη των γεγονότων αυτή η δύναμη να απαιτήσει κάποιες βελτιώσεις όπου θα παρέχονται κρίσιμες τεχνολογίες. Την ζητήσαμε αυτή την στήριξη; Είτε το θέλουμε είτε όχι ο κύριος προμηθευτής μας σε οπλικά συστήματα για πολλές δεκαετίες αυτή την στιγμή έστησε ένα σύστημα ασφαλείας όπου επεφύλαξε για την χώρα μας τον ρόλο του παρία. Τα οπλικά συστήματα από μόνα τους δεν ανατρέπουν αυτό το σύστημα ασφαλείας αλλά οι πολιτικές που διαμορφώνουν συμμαχίες που θα εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη τροφοδοσία με ανταλλακτικά και όπλα. Είμαστε πραγματικά σε θέση να διαχειριστούμε μια τέτοια στροφή στην πολιτική μας; Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ετοιμότεροι από ποτέ. Απλά πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών και του απλού κόσμου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, όχι γιατί εμείς διαμορφώσαμε αυτή την κατάσταση, αλλά γιατί αντίθετα πιστέψαμε με περίσσια αφέλεια σ’ αυτούς που έστησαν αυτό το σύστημα. Καιρός είναι να ξεχάσουμε αυτή την πίστη μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Γιατί αν αφήσουμε τα γεγονότα να τρέχουν έρχονται μαύρες μέρες.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρα τα ειπαν και οι δυο. Αν η Ελλαδα ειχε αποτρεπτικη και πιο επιθετικη πολιτικη κατα το παρελθον, ειναι σιγουρο οτι δεν θα φταναμε ποτε σε αυτο το σημειο που ειμαστε με τους γειτονες.

    Αν ειχε η χωρα μας αποτροπη ο γειτονας ουτε που θα του περναγε ποτε απο το μυαλο να περασει πανω απο βραχο...

    Αλλα αν εχεις ηγετες που "Δεν διεκδικουν τιποτα" τι αλλο μπορεις να περιμενεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιά χαρά τά λέει...μιά χαρά τά λένε...άν τά πίστευαν κιόλας θά ήταν πιό καλά...καημένοι Έλληνες πού πιστεύετε ακόμη σέ πολιτικούς καί κόμματα...αλλά καί σέ δημοκρατίες καί άλλες ιστορίες δι' αγρίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως το ΛΑ,Ο.Σ. να άλλαζε το όνομα του σε ΛΑΙΚΙΖΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΛΑΚΙΖΟΝ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑ.Ε.Σ.(ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8a itan polu endiaferon na doume tiw aposeis tou 'proodeutikou' xwrou opws autes apokristalonontai se mia sxetiki sizitis sto TVXS tou Kouloglou

    http://www.tvxs.gr/v17043/1/1

    Epeissi ena sxetiko 'prrodeutiko' istologio mporei na fwtisei polles pleures tou pws akribws skeptonatai:

    http://aformi.wordpress.com/2009/07/27/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8/

    Kali dinami kai kala neura!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βεβαίως συμφωνώ πως η κατάρριψη πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας αποτελεί σαφέστατα επιλογή. Μια επιλογή όμως έσχατη που την κάνεις όταν έχεις εξαντλήσει όλες τις υπόλοιπες. Είδατε εσείς μέχρι τώρα να κουνιέται φύλλο; Πως από το ένα άκρο της απόλυτης απραξίας - ανοχής θα φτάσουμε στο άλλο άκρο των καταρρίψεων; Θα πρέπει να υπάρξει μια λογική κλιμάκωση των αντιδράσεων της Ελλάδας πριν φτάσουμε εκεί. Αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε το δίκιο μας και να βρεθούμε εκτεθειμένοι… Κανείς δεν θα μας δικαιολογήσει.

    Άρα λοιπόν κλιμάκωση αντιδράσεων:

    1. Άντε ΜΙΑ φορά κάνεις τα στραβά μάτια.
    2. Αρχίζεις τα διαβήματα. Φωνάζεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις προς κάθε κατεύθυνση να το μάθουν ΟΛΟΙ.
    3. Θέτεις τα όριά σου, προειδοποιείς ότι (αναγκαστικά) θα λάβεις συγκεκριμένα μέτρα που πονάνε τον απέναντί σου και για όσο αυτός σου δημιουργεί πρόβλημα. Παράλληλα ενημερώνεις ΟΛΟΥΣ σχετικά με τις αποφάσεις σου.
    4. Υλοποιείς τα (αναγκαστικά) μέτρα για τα οποία είχες ενημερώσει τους ΠΑΝΤΕΣ.
    5. Αν η κατάσταση δεν βελτιώνεται προειδοποιείς για πρόσθετα (αναγκαστικά) μέτρα όπως ΚΑΙ η κατάρριψη αεροσκαφών και το ανακοινώνεις σε ΟΛΟΥΣ.
    6. Φυτεύεις στον βυθό όποιο αεροσκάφος δεν σεβαστεί τα όρια που είχες θέσει και γνωστοποιήσει σε ΟΛΟΥΣ.

    Και τέλος το πανηγύρι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Ο Θουκιδίδης και ο Μακρυγιάννης έπρεπε να είναι τα "ευαγγέλια" των πολιτικών και των διπλωματών μας.
    2.Αυτή η άποψη, περί εξαγωγής κρίσεων λόγω εσωτερικών προβλημάτων, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απλοϊκή και¨"διευκολύνει" την υποχωρητικότητα μας.Η Τουρκία έχει πάγιους στόχους και η κάθε κυβέρνηση είναι προσηλωμένη αταλάντευτα.Τι καλύτερο παράδειγμα από τους "φίλους" ισλαμιστές και την πολιτική τους εναντίον μας;
    3.Κατάρριψη έπρεπε να υπάρχει από τη δεκαετία του 70, τη δεύτερη ακριβώς φορά που παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος μας.
    Σήμερα, μετά από 35 χρόνια παραβιάσεων και "βιασμών", μπορούμε ακόμα να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας , κάνοντας τη μεγάλη υπέρβαση: οι μεν πολιτικοί μας αποδεικνύοντας ότι έχουν κάποια γονίδια πατριωτισμού και διάθεση υπεράσπισης του "πατρίου εδάφους", οι δε όλοι εμείς, ο λαός, ότι μπορούμε να αφήσουμε τις διακοπές μας,τη διασκέδαση μας,τη δουλειά μας, την οικογένεια μας και να πιάσουμε και το όπλο αν χρειαστεί.
    Είναι έτοιμοι;Είμαστε έτοιμοι;
    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μήπως το ΛΑ,Ο.Σ. να άλλαζε το όνομα του σε ΛΑΙΚΙΖΟΝ;"

    Συμφωνώ. Σε λίγο θα μας πουν να βυθίσουμε και το Χόρα.

    Άκου κει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κακό είναι να ακουστεί και αυτή η άποψη;Γιατί κολλάτε στο κόμμα ή στο πρόσωπο;Όλοι σας μαγκιά κλανία δε μας αρέσει ο Γιωργάκης δε θέλουμε Κωστάκη ούστ η Αλέκα χ στον λα.ο.ς. Μόνοι τους μπήκαν στη βουλή;Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ φώναξε για γκριζάρισμα του Αιγαίου και ας δυσαρέστησε τους ψηφοφόρους του που λένε ''το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια'' και αυτούς λαικιστές τους βγάλατε.Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με όλους σας.Αν και πιστεύω ότι τα περισσότερα κόμματα λαϊκίζουν και ΔΕΝ είμαι ΛΑΟΣ παρότι δεξιός κάθε φωνή εναντίον των Τούρκων με μια εμπεριστατωμένη πρόταση πιστεύω είναι καλή.Πέρα από αυτό δεν νομίζω στο ότι η ΝΔ είναι ανεπαρκής = ο Κωστάκης δεν μας κάνει...Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Αν η ΝΔ έχει και τον φιλοαμερικανικό αξονα της μέσα δεν φταίει ο Κωστάκης.Δημοκρατία έχουμε και αυτή η πλευρά της ΝΔ παίρνει ψήφους και ασκεί έντονη πολιτική επιρροή,τί να κάνουμε?Σίγουρα ο κ Καραμανλής δεν φτάνει τον παλιό Καραμανλή αλλά πιστεύω σε αυτόν και ένα δρόμο που πρώτος χάραξε με μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος και ακόμα κανένας πολιτικός αρχηγός άλλου κόμματος(ακόμα και απλός Βουλευτής-ίσως πλην του ΚΚΕ) δεν τόλμησε να ακολουθήσει ή να υποστηρίξει ανοιχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009

    Παπαθεμελής για τις παραβιάσεις των Τούρκων: Καταρρίψτε τους.

    Σχολιάζοντας τις εντεινóμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ο Πρóεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, δήλωσε:

    «Η τουρκική επιθετικóτητα εναντίον μας, εκδηλώνεται στρατιωτικά και κλιμακώνεται στρατιωτικά.

    Η Ελλάδα απαντά - óταν σπανίως απαντά - δια της κατευναστικής, διπλωματικής οδού. Ουδέποτε η στρατιωτική μας ηγεσία έλαβε εντολή να εκπονήσει σχέδια εφαρμογής στρατιωτικών μέτρων.

    Η στάση μας αυτή υποδηλώνει μóνιμο φοβικó μας σύνδρομο και αποθρασύνει τον εχθρó, προτρέποντάς τον στην ουσία, να εντείνει τους στρατιωτικούς εκβιασμούς του.

    Υπολογίζεται óτι τα τελευταία χρóνια, υποχρεώθηκαν οι πιλóτοι μας να προβούν σε 18.615 υπερπτήσεις αναχαιτίσεων, με το αποτρóπαιο κóστος των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι τουρκικές παραβιάσεις εδραιώνουν τις έκνομες διεκδικήσεις της Aγκυρας, καλλιεργούν το αίσθημα ανασφάλειας στον λαó μας, ιδίως στις βαλλóμενες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και με την μέθοδο του μαρτυρίου της σταγóνας, ενσταλάζουν ηττοπάθεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

    Συχνά χρησιμοποιείται ως δίλλημα το γνωστó ψευδοδίλλημα «ειρήνη ή πóλεμος». Είναι προφανές óτι óλοι είμαστε εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Όμως το αληθινó δίλλημα είναι «αποτροπή ή πóλεμος». Και οι λογικοί άνθρωποι στον κóσμο είμαστε υπέρ της αποτροπής του πολέμου.

    Για να αποτρέψουμε ωστóσο τον πóλεμο: Πρώτον, πρέπει να αποβάλουμε το φοβικó μας σύνδρομο. Δεύτερον, να πάψουμε να καλυπτóμεθα πίσω απó την εύκολη επίκληση της σωφροσύνης, διóτι, κατά την έκφραση του Θουκυδίδη, εν προκειμένω, «το σώφρον (είναι) του ανάνδρου πρóσχημα».

    Παγκοσμίως και παλαιóθεν, η απάντηση στις περιπτώσεις αυτές είναι μία: Στα στρατιωτικά μέτρα (της Τουρκίας), ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα.

    Η Ελλάς οφείλει για αυτήν την απóφασή της που ανακαθορίζει την στρατηγική και τακτική της, να ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, που υποχρεούνται σε αναγκαία συνδρομή.

    Η ιστορία των τουρκικών παραβιάσεων, είναι η ιστορία μιας κατάρριψης που δεν έγινε. Καιρóς να γίνει. Κάλιο αργά παρά ποτέ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 27 Ιούλιος 2009 5:07 μμ

    Εσύ μην καταρρίψεις τίποτε. "Καράρριψε" τα παντελόνια σου, αν φοράς, σαν τον δωσίπυγο Σημίτη, του οποίου την πολιτική μάλλον επιδοκιμάζεις, κλείσε γερά τα μάτια σου και ... περίμενε! Δεν θ' αργήσει, σε διαβεβαιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.