1/1/12

Καημένοι Τούρκοι, πάλι είναι τα θύματα!

Τίτλος του άρθρου: Οι Κούρδοι λαθρέμποροι έγιναν τρομοκράτες μετά τη σφαγή;
γράφει ο EMRE KIZILKAYA*
Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια τουρκική στρατιωτική αεροπορική επιδρομή κατά μήκος των ιρακινών συνόρων τη νύχτα της 28 Δεκεμβρίου.
Πρώτον, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση στην περιοχή των συνόρων, η οποία ήταν κοντά σε πολλές βάσεις του PKK, μια τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του AKP δήλωσε ότι ήταν «ένα επιχειρησιακό λάθος» και ήταν μια μεγάλη ομάδα λαθρεμπόρων οι οποίοι χτυπήθηκαν κατά λάθος.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Είμαι ακόμα μπερδεμένος, όμως. Ήταν πραγματικά λαθρέμποροι; Μήπως δεν ήξεραν ότι μόνο το PKK διεισδύει τα σύνορα με τέτοιες μεγάλες ομάδες για να επιτεθούν στους τουρκικούς συνοριακούς σταθμούς, αψηφώντας τις τουρκο-αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που συνεργάζονται με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροπλάνων;
Το ερώτημα αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος πίσω από τα παρασκήνια, ο οποίος προσπαθεί κάτι να αποκρύψει. Τα θύματα, αυτοί οι έφηβοι με τα δροσερά μάτια,  μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα για να δημιουργήσουν ορισμένες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Αυτή η πιθανότητα δεν πρέπει να θεωρηθεί ως θεωρία συνωμοσίας, ειδικά μετά τη σημερινή μαρτυρία.

Είναι πολύ πιθανό ότι οι πληροφοριοδότες της κυβέρνησης στο εσωτερικό του ΡΚΚ έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με τη τελευταία «διείσδυση στα σύνορα», επειδή -ειδικά μετά την πρόσφατη μετεγκατάσταση των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων του Ιράκ, στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία- οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον βάσεων του ΡΚΚ άρχισαν να βλάψουν θανάσιμα την τρομοκρατική οργάνωση.


Οι τουρκικές αρχές μπορεί να έχουν πέσει στην παγίδα. Τώρα, το PKK αναβαθμίστηκε στην επόμενη φάση και χρησιμοποιεί την γκάφα να ασκήσει πιέσεις για να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και να αξιοποιήσει την λαϊκή υποστήριξη του κουρδικού λαού. 
Ο Τούρκος δημοσιογράφος  Σερντάρ Akinan ήταν στην κηδεία στην Uludere σήμερα και έστειλε την συνημμένη φωτογραφία, που δείχνει ότι τα φέρετρα ήταν ντυμένα με τις σημαίες του PKK, το οποίο καλεί σε εξέγερση των Κουρδών τώρα :
Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: Αν αυτά τα θύματα ήταν απλοί λαθρέμποροι, γιατί τα φέρετρα τους είναι ντυμένα με τη σημαία του ΡΚΚ τώρα; Μήπως έγιναν μαχητές του ΡΚΚ μετά θανάτου;
Επεξεργασία: Αναφέρεται ότι τα περισσότερα από τα θύματα ανήκουν σε κουρδική φυλή που είναι  από τους πυλώνες της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής.  Μερικοί λένε ότι το PKK είχε θέσει αυτή τη φυλή ως στόχο, σύμφωνα με τον σταθμό Roj TV , αποκαλώντας τους «προδότες».

*EMRE KIZILKAYA, Αρχισυντάκτης της Υπηρεσίας Εξωτερικών Ειδήσεων στη Hurriyet, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.