8/1/12

Στίβεν Χόκινγκ: Έλυσε το μυστήριο του σύμπαντος, όχι όμως αυτό των γυναικών!

Στίβεν Χόκινγκ: «Πλήρες μυστήριο» οι…γυναίκες
Τα 70ά του γενέθλια γιόρτασε ο Βρετανός φυσικομαθηματικός

Μπορεί να καταλαβαίνει τα μυστικά του σύμπαντος, μπορεί να παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, του κοσμικού πληθωρισμού, των μαύρων οπών και της κβαντικής θεωρίας της βαρύτητας, όμως, όταν πρόκειται για τις γυναίκες, σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι τις βρίσκει «πλήρες μυστήριο». Ο λόγος για τον πιο διάσημο επιστήμονα του πλανήτη, τον Βρετανό φυσικομαθηματικό Στέφεν Χόκινγκ, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 70ά γενέθλιά του.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «New Scientist», o επιφανής επιστήμων, ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια περιορισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ενώ επικοινωνεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής, ρωτήθηκε τι είναι αυτό που σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας και απάντησε: «Τις γυναίκες. Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο»!
Ο μέχρι πρόσφατα καθηγητής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, από όπου πρόσφατα πήρε σύνταξη, αποτελεί το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας και ξεκινά σήμερα στο βρετανικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια του οποίου κορυφαίοι φυσικοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με το σύμπαν. Παρά τις ανθρώπινες δυσκολίες του, ο Χόκινγκ παραμένει στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας και απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού από τους συναδέλφους του, ιδίως για τις συνεισφορές του στην κοσμολογία.
Ερωτώμενος στην ίδια συνέντευξη για το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, ο Χόκινγκ απάντησε: «Πίστευα ότι η πληροφορία καταστρέφεται μέσα στις μαύρες τρύπες», μια πεποίθηση που στη συνέχεια αναθεώρησε, το 1997, μετά από νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από συναδέλφους του. «Ήταν η μεγαλύτερη γκάφα μου, τουλάχιστον η μεγαλύτερη γκάφα μου στην επιστήμη», όπως είπε. Οι μετέπειτα σχετικές έρευνές του έχουν οδηγήσει στη σημαντική θεωρητική ανακάλυψη (η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά) ότι οι μαύρες τρύπες «διαρρέουν» πληροφορίες πίσω στο σύμπαν μέσω κβαντομηχανικών διαδικασιών.
Ο Βρετανός επιστήμων εξέφρασε ακόμα την ελπίδα του ότι ο επιταχυντής του CERN μπορεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να φέρει επανάσταση στην κατανόηση των φυσικών για το σύμπαν, ιδίως, όπως είπε, αν ανακαλύψει την ύπαρξη των «υπερ-συμμετρικών» σωματιδίων που προβλέπει η σχετική θεωρία της υπερ-συμμετρίας. Μια τυχόν τέτοια ανακάλυψη, τόνισε, θα αποτελεί «ισχυρή ένδειξη» για την ισχύ της λεγόμενης «Μ-Θεωρίας», μιας εκδοχής της θεωρίας των χορδών που ενσωματώνει τη βαρύτητα και τις άλλες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης σε ένα σύμπαν με 11 διαστάσεις.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

13 σχόλια:

  1. Ρε μαστορα, ποιος σου ειπε οτι φτιαχτηκαν για να τις κατανοησεις. Φτιαχτηκαν για να τις .....ησεις. Να, οπως η Elina και η Annabelle. Τι περναει από το μυαλό σου? Κυματοσυναρτήσεις καιχωροι HILBERT?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλάαα! όταν λύσει ΚΑΙ το μυστήριο του ΜΑΣΑΙΑ, θα λύσει αυτόματα κι αυτό των γυναικών!

    Πάντως ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! ήδη ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ, εδώ και 25 χρόνια το έλυσε δια παντός, τουτέστιν όποιος δε το ξέρει είναι και αδιάβαστος!

    Εκεί βρίσκεται και η εξήγηση για τις απαρχές του Κέντρο(υ) Θεωρητικής Κοσμολογίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λογικό να μη μπορεί να κατανοήσει τις γυναίκες διότι κανένας άντρας δεν παντρεύεται την γυναίκα την οποία μπορεί να αντέξει:
    το μυαλό,
    η ψυχή ,
    η καρδιά
    και η τσέπη του :-ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Δύο είναι οι χρονικές περίοδοι που δεν μπορεί να καταλάβει τις γυναίκες ένας άντρας στη ζωή του:

    Πριν παντρευτεί και αφού παντρευτεί. Δηλαδή ποτέ.

    2)Πίσω από έναν µεγάλο άνδρα κρύβεται µια πιο µεγάλη γυναίκα

    Επίσης, είναι λάθος να λέμε ότι επιλέγουμε γυναίκα. Εκείνες μας διαλέγουν. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε από εγωισμό.
    Το καταφέρνουν όχι απαραίτητα επειδή είναι πιο έξυπνες αλλά επειδή τις περισσότερες φορές(αν όχι πάντα) είναι πιο μεθοδικές. Κάποιες φορές δε, η γυναίκα έχει ολόκληρο "επιτελείο" από φιλενάδες που καταστρώνουν σχέδιο μυστικής και φανερής δράσης για να "τυλίξουν" το υποψήφιο "θύμα". "Όπλο" όλων των γυναικών η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Παρατηρήστε το ακόμα και σε απλές συζητήσεις.
    Άντρας ο οποίος το παίζει "Σουλτάνος" ή "στρατηγός" είναι η πιο εύκολη περίπτωση για μια όχι ιδιαίτερα έξυπνη γυναίκα. Μονίμως θα νομίζει ότι αυτός κάνει κουμάντο ενώ στη πραγματικότητα τον κάνουν με τον τρόπο τους.
    Αντίθετα, ένας έξυπνος και ήρεμος άνθρωπος με αποφασιστικότητα όμως εκεί που χρειάζεται σε συνδυασμό με μια έξυπνη γυναίκα είναι ένα αχτύπητο δίδυμο.
    Είναι μεγάλη πρόκληση ίσως πρόκληση ζωής το να έχεις δίπλα σου μια γυναίκα ιδιαίτερα έξυπνη που αντιλαμβάνεται όμως ότι δεν έχει να κάνει με έναν κλασσικό "Στρατηγό"(ή κάποια πιο ήπια παραλλαγή του) αλλά με έναν μεθοδικό άνθρωπο που την αγαπάει μεν, δεν είναι όμως "κλασσική" περίπτωση δε. Όσο καλή και να ναι, η γυναικεία φύση της θα κοιτάξει αργά ή γρήγορα πως θα μπορέσει να "ελέγξει" με τον τρόπο της(που συνήθως σε κάθε περίπτωση αντρός είναι χρήση ήπιας γυναικείας ισχύος και ενίοτε απλής γυναικείας γκρίνιας συνοδευόμενο από "κρύο-ζέστη" κ.α.) ακόμα κι έναν τέτοιο τύπο. Θα το θεωρήσει και η ίδια πρόκληση ζωής. Εκεί ξεκινάνε τα ωραία...μικρές ωραίες "κοντρίτσες", έξυπνες ατάκες κτλ.Με λίγα λόγια υπάρχει ενδιαφέρον και δεν σβήνει η αγάπη.
    Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα πάντα είναι εγκεφαλικό θέμα. Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα.

    Αν λοιπόν ένας άντρας χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο δηλ χρήση της ήπιας ισχύος(και σε ελάχιστες στιγμές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, όταν πραγματικά χρειαστεί, την φανερή αποφασιστικότητα)και έρθει σε αλληλεπίδραση με αρκετές γυναίκες στην ζωή του, ίσως στα 70 του και παππούς να μπορέσει να καταλάβει κάπως την γυναικεία μεθοδικότητα,εξυπνάδα, συναισθηματικότητα, ψυχή και συμπεριφορά αλλά και πάλι να μην έχει αυταπάτες:
    Η σύζυγος(γιαγιά πλέον κι αυτή) θα κάθεται δίπλα του στο τζάκι παρεούλα και πάλι ο άντρας-παππούς θα ναι ο "χαμένος" είτε το έχει καταλάβει είτε όχι.
    Τουλάχιστον όμως θα έχει καταλάβει κάπως τις γυναίκες και η "ήττα" του θα ναι στην ουσία "ισοπαλία" και κατά συνέπεια συζυγική ισορροπία.Θα ναι νίκη. Το τακτικό επίπεδο δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τόσο. Το στρατηγικό επίπεδο είναι το ζουμί.
    Άλλωστε ας σκεφτούμε όλοι εκατέρωθεν(άντρες και γυναίκες)
    πόσο ωραίο είναι όταν δίπλα σου έχεις ένα άτομο που σε ενδιαφέρει συνεχώς πότε με τον έναν και πότε τον άλλο τρόπο. Εγκεφαλικό παιχνίδι είναι όπως κι αν εκδηλώνεται.
    Ας υποκλιθούμε(παρατηρώντας όμως) λοιπόν όλοι στο θαύμα της φύσης ή μάλλον στο τριαντάφυλλο της. Προσοχή στα αγκάθια! :);)

    Η ταπεινή μου γνώμη.

    ΥΓ: http://www.youtube.com/watch?v=xzobxrK8pbU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Στίβεν,

    Αφού έφτασες στο επίπεδο ωριμότητας να αποδεχθείς την ήττα σου, δέξου αυτό το δώρο:
    Σε επίπεδο λειτουργίας, αν θες ως άντρας να κατανοήσεις τη διαφορετικότητα (=ανούσια πολυπλοκότητα, όπως είχα εξηγήσει γλαφυρά στο ανέκδοτο τού ημερολογίου), πάρε κάποιο ψυχεδελικό ναρκωτικό. Περιορίσου στην απάντηση τού Adonios.

    Για να σε βοηθήσω, θα βοηθήσω τις γυναίκες μιλώντας τους για γυναίκες:
    Για να καταλάβεις τις γυναίκες πρέπει να κατανοείς 2 μόνο βασικές έννοιες, τής χρηματοοικονομικής ροής και τού πολυμηχανήματος γραφείου.
    Η κύρια χρησιμότητά τους ως προς εσένα είναι, αν όλα είναι φυσιολογικά, το φίκι-φίκι και το σούξου-μούξου. Συγκεκριμένα:
    (α) Είναι όντα των οποίων η κύρια αξία φθίνει με το χρόνο: συμφέρει λοιπόν το lease από το buy.
    (β) Ως πολυμηχανήματα γραφείου, ξέρεις ότι θα σού πάρει πιο πολύ χρόνο για να μάθεις να κάνεις τη δουλειά σου σε άλλα ζητήματα, αλλά θα έχεις τα πάντα και θα τα έχεις και σε ένα. Ξέρεις, για παράδειγμα, ότι υπάρχει καλύτερο fax μόνο του, καλύτερος εκτυπωτής μόνος του, καλύτερο φωτοτυπικό μόνο του. Ξέρεις, επίσης, ότι από αύριο θα βγει ένα νέο μοντέλο πολυμηχανήματος γραφείου, με το ίδιο cost/benefit ratio, καθώς και άλλα μηχανήματα μόνα τους πού έγιναν φθηνότερα. Εσύ όμως έκανες καλά που το αγόρασες γιατί τη δουλειά σου την κάνεις μια χαρά. Από κάποια στιγμή και μετά αρχίζεις να μη θες καν τις τρελές νέες ικανότητες κάποιων νέων μηχανημάτων - δε λέω, μπορεί να πας για μια εκτύπωση στο εκπληκτικό καινούργιο μηχάνημα, αλλά ως εκεί. Βασικά όμως θα προσαρμοστείς στις ικανότητες τού πολυμηχανήματος. Αρκεί να μη χαλάσει ή να μη μείνει πολλές τεχνολογικές γενιές πίσω σε σύγκριση με τη φθίνουσα προσαρμοστικότητα τού εγκεφάλου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γαμωτο, εγω τα μελανια ηθελα να αλλαξω μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα λάθη έτσι ξεκινάνε τέκνο μου bob: κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι κάποιοι νόμοι τής βιολογίας -και όχι μόνο- είναι προσαρμόσιμοι στα θέλω τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι΄ύστερα θέλαμε να διώξουμε τις φρού-φρού τύπισσες από τη διαφήμιση της Google.
    Στέργιε, να που μας πρόλαβε ο Χόγκινς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΥΝΑΙΚΕΣ απλα το μεγαλυτερο και ωραιοτερο μυστηριο απο ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elina
    μειναμε μονοι μας.Δεν συμφωνω οτι αντι για...αγορα καλυτερο το...λιιζινγ γιατι το πολυμηχανημα φθεινει με τον καιρο και θελει αλλαγμα.Η Γυναικα κανει και κατι αλλο που δεν θα κανει ποτε το μηχανημα στους αιωνες.Δημιουργει τον νεο ανθρωπο και σου τον παραδιδει να τον κτισεις και να πεις οτι εστω για αυτο αξιζε οτι γεννηθηκες εστω και σε λαθος χρονο και τοπο.Αυτα που εκφραζει παραπανω ενας σχολιαστης συμβαδιζουν με τις απο πολυ καιρο αποφασεις των γιγα-μπανκερς για φεμινισμο,πορνεια,προαγωγη ομοφυλοφιλιας και διαλυση του μοναδικου θεσμου που τους ενοχλει και ειναι ο θεσμος της Μοναδας που λεγεται Οικογενεια.Ολα τα αλλα ειναι τριχες και νεοταξιτικες αθλιοτητες κατασκευασμενες απο τους εχθρους του ανθρωποσυστηματος που θελουν να το ελεγξουν πληρως και δεν τους καθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ρόλος τού πολυμηχανήματος έχει νόημα μόνο εντός τής οικογένειας, ειδάλλως προείπα ότι έχει νόημα μόνο το leasing: δεν προσέχεις καθόλου αυτά που γράφω μου φαίνεται...

    ΥΓ. Αν ήμουν τέτοιος, θα σε σκούνταγα να μού βρεις θέμα για buy; Μου φαίνεται ότι σταμάτησες να σκέφτεσαι - δικαιολογημένο, αν λάβουμε υπ'όψιν το σοκ σου από το γεγονός ότι εκφράστηκε ακόμα και ο Χρήστος Βούλγαρης αλλά όχι κάποιοι άλλοι/άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στάσου Ανακόντα, γιατί κάτι δεν πάει καλά. Ο Στέργιος έγραψε όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και έτσι δεν ξέρουμε αν αναφέρεται σε εμένα, ή την άλλη συνονόματή μου του 23!!
    Πάντως, ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή του για το θέμα του ανθρωποσυστήματος. Μ΄άρεσε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. > αν αναφέρεται σε εμένα<

    Σε εσενα αναφερθηκα Ελινα και πιστευω αυτο να σε ικανοποιει γιατι διαισθανομαι οτι σε αγγιξαν αυτα που εγραψα για οικογενεια και την γυναικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.