21/1/12

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μαρκουλλή στην Τρίπολη

Εκφράστηκε η υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της μεταβατικής Κυβέρνησης της Λιβύης
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μαρκουλλή στην Τρίπολη

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή, η Αραβική Ανοιξη και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Λιβύη ήταν στο επίκεντρο των επαφών της ΥΠΕΞ Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή στην Τρίπολη.

Η κ. Μαρκουλλή ολοκλήρωσε χθες την διήμερη επίσκεψή της στην χώρα, την πρώτη σε υπουργικό επίπεδο, μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η ΥΠΕΞ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της μεταβατικής Κυβέρνησης της Λιβύης για ανοικοδόμηση της χώρας και την επιθυμία της Κύπρου να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Κάλεσε τους συνομιλητές της να καταγράψουν τις προτεραιότητες των αναγκών της χώρας και να υποβάλουν κατάλογο αυτών των αναγκών, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, οι οποίες θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση της Κύπρου, ώστε να ληφθούν οι δέουσες ενέργειες προς υλοποίηση των κατάλληλων προγραμμάτων στήριξης.

Η κ. Μαρκουλλή σύμφωνα με το ανακοινωθέν, συνεχάρη την ηγεσία και τον λαό της Λιβύης για την αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν για να προχωρήσουν στη νέα κατάσταση πραγμάτων και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και ως χώρα φιλικά διακείμενη προς τη Λιβύη και τον λαό της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Abdurrahim El Keib, τον ομόλογό της Ashour Saad Ben Khayal και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Adel Mukhtar Abushoffa.

Επίσης παρακάθισε σε επίσημο δείπνο προς τιμήν της, παρουσία και της Υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Mabrouka Jibril.

Η κ. Μαρκουλλή παραχώρησε συνεντεύξεις σε λιβυκές εφημερίδες, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους κυπριακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Παρέστη, επίσης στη Λειτουργία της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Τριπόλεως Θεοφυλάκτου, ο οποίος την παρασημοφόρησε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με γεύμα που της παρέθεσε η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία J & P, παρουσία εργαζομένων της, εκπροσώπων της εταιρείας Α & Ρ, του Επιτετραμμένου της Ελλάδας στην Τρίπολη, καθώς και του Μητροπολίτη Τριπόλεως.
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.