15/1/12

Γκ. Ιβάνοφ: Η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις λανθασμένες μαξιμαλιστικές θέσεις της

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι αναμένει από την Ελλάδα «να εγκαταλείψει τις λανθασμένες μαξιμαλιστικές θέσεις της και, αντίθετα με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης, να στηρίξει την ενσωμάτωση της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές».


Σε ετήσια δεξίωση που παρέθεσε χθες το βράδυ στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) προς τιμήν των μελών του διπλωματικού σώματος στη χώρα, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη πως το 2011 ήταν μια χρονιά «επετείων και επιτυχιών» για την ΠΓΔΜ, «η οποία ολοκληρώθηκε με τη διπλωματική-νομική επιτυχία, την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», κάτι που όπως σημείωσε, «επιβεβαίωσε την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».

«Αναμένω το 2012 να είναι μια χρονιά κατά την οποία θα αλλάξει το status quo αναφορικά με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης είναι τελική και δεσμευτική. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να απομειώνεται σε συμβουλευτική γνώμη, να απαξιώνεται, επειδή αυτό θα σήμαινε αποδυνάμωση και υπονόμευση της ίδιας της διεθνούς τάξης», πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.