10/4/18

Όταν τον έχεις μέσα σου τον (αριστερόστροφο) φασισμό, δεν κρύβεται - Η Αυγή το 2013: «Διώχνει» το ΔΝΤ από την Ουγγαρία ο Ορμπάν

Τότε που είμαστε εναντίον του ΔΝΤ, εναντίον των δανειστών, εναντίον της Τρόικας, εναντίον των μνημονίων, τότε που όλα τα σφάζαμε, όλα τα μαχαιρώναμε, για να αρπάξουμε την εξουσία!!!
«Διώχνει» το ΔΝΤ από την Ουγγαρία ο Ορμπάν
Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2013 15:00
Επικοινωνιακή επίθεση κατά του ΔΝΤ εν όψει επικείμενων εκλογών εξαπέλυσε χθες η δεξιά κυβέρνηση κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία, καλώντας τον διεθνή οργανισμό να κλείσει τα γραφεία του στη Βουδαπέστη και να εγκαταλείψει τη χώρα!
Επικοινωνιακή επίθεση κατά του ΔΝΤ εν όψει επικείμενων εκλογών εξαπέλυσε χθες η δεξιά κυβέρνηση κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία, καλώντας τον διεθνή οργανισμό να κλείσει τα γραφεία του στη Βουδαπέστη και να εγκαταλείψει τη χώρα!

Η «εντολή» της ουγγρικής κυβέρνησης συνοδεύτηκε από την υπόσχεση πρόωρης εξόφλησης του δανείου που πήρε η Ουγγαρία το 2008 από το ΔΝΤ και την εμφανή προσπάθειά της να καλλιεργήσει εντύπωση οριστικής απεμπλοκής τής χώρας από τους ξένους δανειστές.
Σε επιστολή του προς τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, Γκιόργκι Μάτολτσι, αναφέρει ότι η χώρα του εξετάζει την πρόωρη εξόφληση του δανείου του 2008 και, ως εκ τούτου, η παρουσία του οργανισμού στη Βουδαπέστη «δεν είναι πλέον απαραίτητο να διατηρηθεί».
Συνολικά, η Ουγγαρία είχε λάβει δάνειο 20 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Μάτολτσι εξήγησε ότι η χώρα του θα εξοφλήσει τις τελευταίες δόσεις του δανείου (περίπου 2,2 δισεκ. ευρώ) πριν από το τέλος του χρόνου, αν και η προθεσμία λήγει την 31η Μαρτίου 2014.
Ο ουγγρικός ενημερωτικός ιστότοπος Portfolio συσχετίζει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής προς τη Λαγκάρντ και την προεξόφληση του δανείου με τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στην Ουγγαρία την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η συντηρητική λαϊκίστικη κυβέρνηση επιδιώκει να προβάλει ως επίτευγμά της την «ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ουγγαρίας έναντι του ΔΝΤ».
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ορμπάν επέκρινε επανειλημμένα το ΔΝΤ για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση χρέους στην Ευρώπη, κατηγορώντας το χαρακτηριστικά ότι «παίρνει τα λεφτά των συνταξιούχων και τα δίνει στις τράπεζες». Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2010, ο Ορμπάν έθεσε τέλος στο «Μνημόνιο» με το ΔΝΤ, αντικαθιστώντας το με μια σειρά μέτρων που περιλάμβανε τον υψηλότερο φόρο της Ευρώπης στις τράπεζες και ειδικές εισφορές για τις επιχειρήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και ΔΝΤ βρίσκονται έκτοτε σε κρίση, με την κυβέρνηση Ορμπάν να προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών υποσχόμενη νέο δίχτυ ασφαλείας από το ΔΝΤ, ενώ ταυτοχρόνως εμφανίζεται πολέμια των δανειστών στο εσωτερικό της χώρας.
Πηγή: Αυγή

2 σχόλια:

  1. Σε τι ακριβώς συνίσταται ο φασισμός οποιασδήποτε στροφής, αριστερής ή δεξιάς; Το άλλα έλεγε τότε καιάλλα τώρα...και άλλα στο μέλλον είναι σύνηθες και στα καλύτερα κόμματα. Δενείναι σωστό. Δενείναι ίσως ούτε ηθικό. Αλλά είναι σύνηθες. Η υπερβολή δεν ωφελεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άν δεν έχετε τι να γράψετε, αντί του.."ό,τι να' ναι", γράψτε κάποιο ανέκδοτο, ώστε να' χει αξία και αντικείμενο το γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.