15/4/18

Πεντάγωνο: Άκρως επιτυχημένη η επιχείρηση στη Συρία (φωτο)

  • (Φωτ.: U.S. Dept of Defense)
Απόλυτα ευχαριστημένοι είναι στο αμερικανικό Πεντάγωνο από την επιχείρηση που εκδήλωσαν μαζί με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία στη Συρία. Οι τρεις στόχοι που επλήγησαν από τις πυραυλικές επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως πολύ σημαντικοί, καθώς σχετίζονται με την κατασκευή χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το πριν και το μετά στους στόχους.
Με αυτόν τον τρόπο θέλησε το Πεντάγωνο να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της συριακής πλευράς η οποία έκανε λόγο για μικρές υλικές ζημιές από την επίθεση. «Χτυπήθηκε επιτυχώς κάθε στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ.
Από την πλευρά της η Ρωσία, υποστήριξε χθες ότι η συριακή αεράμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

14 σχόλια:

  1. Οι αμερικανοι μου θυμιζουν τον γνωστο σεφ Jammy Oliver στις τηλεοπτικες του εκπομπες, που αφου το καιει το φαγητο ή το ψητο εκει....μμμμμ...μμμ λεει, τι νοστιμο θεε μου! Αφου το βλεπεις εχει 'αρπαξει' ρε Jammy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A win/win for everyone !! The USA, France & UK are happy for sending a message to Assad that he can use every weapon to kill his people except chemical weapons. Assad,Iran and the Russians are happy that they escaped lightly without any material damage. Erdogan even happier that he projected himself as the mediator/negotiator between the great powers, USA and Russia !!
    Well done Erdogan the Magnificent!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντυπωσιακή ακρίβεια. Επίσης η Ρωσία δεν φάνηκε να ήταν διατεθειμένη να εμπλακεί στο παραμικρό.
    Η Αμερική έδειξε στον Ερντογάν και σε άλλους στην περιοχή who is the boss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτικη ακριβεια....ολες οι κοτες πεθαναν..κι η αμμος εγινε ...γυαλι.

      Διαγραφή
  4. Εάν χρειάζονται 103 πύραυλοι για να εξουδετερωθούν τρείς στόχοι, και τελικά οι 71 καταστρέφονται εν πτήσει, τότε τα στρατά του βάλτου της Ουάσιγκτον παρέα με τους σολδιέρους των Ευρωπαίων υποτελών, είναι τουλάχιστον για κλάματα.

    Προφανώς οι στόχοι ήταν περισσότεροι από τρείς, και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής οι πύραυλοι απέτυχαν ολοσχερώς να τους πλήξουν, γιατί ατα Αμερικανάκια θα το έκαναν σούπερ διαφήμιση.

    Μόνον οι φανατικοί δεν καταλαβαίνουν πλέον ότι η Αμερική είναι ουσιαστικά μία φούσκα που άρχισε να σκάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχραιμία. Οτι κάποιο,λάκκο εχει η φάβα απο "Δυτικά" ισχύει. Αλλά και οτι μετά τις μεγαλοστομίες πρέσβεων, βουλευτών και στρατηγών απο Ανατολάς δεν ανοιξε μύτη πάλι ισχύει.
    Οι εβραιο-προτεστάντες δείχνουν εικόνες - ουδείς γνωρίζει τι φωτοσύνθεση εχει γίνει βεβαίως. Οι αλλοι γιατί δεν βγάζουν στοιχεία απο τις αναχαιτίσεις να τους ξευτιλίσουν; Αποκλείεται να μήν υπάρχουν καταγεγραμμένα ιχνη εντοπισμού, αναγνωρίσεως και ταυτοποιήσεως των επερχομένων βλημάτων καθώς και πορείες - ιχνη των Συριακών ΑΑ- ΑΒ βλημάτων καθώς και οι συντεταγμένες τομής η εκρήξεων προσεγγίσεως. Θα τους εκανε και καλή (διορθωτική) διαφήμιση διότι η ζημιά απο την μή - αντίδραση είναι μεγάλη. Επιβεβαιώνει για τον μή ειδκό και σε επίπεδο "διεθνούς κοινής γνώμης" την τεχνολογικη υπεροχή της "Δύσεως".
    Οπως επίσης την αντίληψη που τείνει να γίνει βεβαιοτης οτι εάν εχεις σύμμαχο την Ρωσσία παραμένεις εκτεθειμένος... ΔΕν βάζει το χέρι στη φωτιά. ΟΠως στην Γιουγκοσλαυία. Τότε ηταν ο μέθυσος πράκτορας και η διαλυμμένη ΕΣΣΔ του πιτσοδιαφημιστή Γκορμπατσώφ, της "Γκλασνόστ" κλπ δυτικότροπων πιθηκισμών. Τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βοταν μιλας λογικα..δεν λεω...ομως αυτα που ζητας απ τους ρωσους δεν ...δινονται....για πολλους λογικους λογους....αλλα και τεχνολογικους.....Ενας απ ολους ειναι ...οτι δεν ξερουν αν τελειωσε ολο....Ομως τα αποτελεσματα φαινονται.... 105 βλημματα επι 500 λιβρες εκαστο μεσο ορο...ισον 52.000 λιβρες επεσαν σε τρεις λενε οι ιδιοι στοχους....δηλαδη 17500 λιβρες εκαστος.Δες τις φωτο....και πες ...επεσαν 17500 λιβρες εκρηκτικα σε οτι βλεπεις ?? Εγω βλεπω αποτελεσματα το πολυ 2000 λιβρων στο καθε ενα....μεσο ορο. Δηλαδη πεντε πυραυλοι αντε εξι....εκαστος.Οι αλλοι τι εγιναν ?? Πηγαν ...πισω στα ...πλοια ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνονται Δημήτρη. Αποσπασματικά, χωρίς να δοθούν χρόνοι αντιδράσεως και να είναι εφικτή η "ανασύσταση" της αναχαιτίσεως που θα εδιδε πολύτιμες πληροφορίες στους ...μερακλήδες αγγλοσιωνιστές.
      Για τα αποτελέσματα συμφωνώ, εγραψα οτι ουδείς γνωρίζει τι "επεξεργασία" εχει γίνει, ακόμη και απο ΠΟΥ και ΠΟΤΕ είναι οι φωτό. Πήγαμε ποτε εκεί να ξέρωμε το "before" ωστε να εκτιμήσωμε το "after" ; Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει, η "Δύση" λειτουργεί συντονισμένα, Στρατός - ΜΜΕ - "κοινωνικά δίκτυα διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο με εκπιθηκισμένους "θεατές".
      Είναι πάντως προφανές οτι η επιχείρηση ηταν για την "τμή των οπλων", οι "στόχοι" απο το ψυγείο και κυρίως οι Γάλλοι εδρασαν με το αγχος τους να δείξουν οτι είναι Μεγάλη Δύναμη, οτι θυμούνται την Sykes Picot και κυρίως μήπως πουλήσουν κάποιο βλήμα - φρεγάτα - σαπιοRafale...Και επειδή το ξέρω καλά, στην συλλογική μνήμη της Grande Muette του Στρατού η Συρία παραμένει ενας εφιάλτης απο το 1983 και την ανατίναξη του Drakkar με 58 αλξ/τές των 1ου και 9ου RCP νεκρούς στον Λίβανο. Φυσικά χρεώθηκε στον Ασσαντ πατέρα !

      Διαγραφή
    2. Οκ...λογικα ολα...Παντα μιλας λογικα...κι ευγενεστατα...

      Διαγραφή
  7. Τις φωτο τις εδωσαν αυτοι...σαν μη ψευτικες...με πληγματα...μη ψευτικων πυραυλων κορεσμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. The missiles of the USA, Britain and France hit Syria again big time.
    This shows that the Russian weapons are totally a pile of useless garbage. They did not shoot down any missiles and planes of the above powers. The Russian threats were just a hoax and the Russians put their tales in their rear end.

    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη Κ.
    *Δεν ξερουν αν εχει περασει ολο* Σωστος. Υπαρχει ο φοβος να εχει αλλαξει το παιχνιδι. Δεν μας ενδιαφερει το αποτελεσα απλα παμε οπως θελουμε οποτε θελουμε και πεταμε βεγγαλικα. Ειναι παρανοικοι. Στη διψα δημιουργιας φαινομενικης ισχυος εχουν πληρη αγνοια της πιθανοτητος να χαθει κανα χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποια στιγμη..καπου..θα χαθει φιλε..Αχοι...πιο πολυ απο χερι.Ειναι η θεωρια του...φαινομενου αντιστροφης ποσοστων...η φυση δεν αντεχει μονοδρομο.. βαριεται..πεταει καποια στιγμη...το αναπαντεχο...φερνει αλλη ταξη...κι ο Σισυφος αρχιζει παλι την ανηφορα...ο ανθρωπινος πολιτισμος ειναι η ιστορια του Σισυφου...η οπως ελεγε η γιαγια μου..κουβαλαμε με το κοσκινο νερο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.