2/4/18

Γερουσιαστής Lindsey Graham προς Τραμπ: "Αν φύγεις πρόωρα από τη Συρία, ο πόλεμος Τουρκίας - YPG θα βγει εκτός ελέγχου"

Ο γερουσιαστής Lindsey Graham, σμήναρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, είπε: "Αν αποσυρθείς από τη Συρία πρόωρα, τότε υπάρχει κίνδυνος ο πόλεμος Τουρκίας -  YPG να τεθεί εκτός ελέγχου.
 Η δήλωση του γερουσιαστή έγινε με αφορμή την δήλωση που φέρεται να έκανε ο Τραμπ, ότι "Πολύ σύντομα θα αποσυρθούμε από τη Συρία, ας αφήσουμε άλλους να ενδιαφερθούν για την περιοχή".
Ο  Lindsey Graham, συνεχίζοντας είπε επίσης ότι "μια πρόωρη αποχώρηση θα ήταν η χειρότερη απόφαση, αφού αυτό θα προκαλούσε αύξηση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων".

Μιλώντας στο Fox News ο Graham, είπε: “Αυτή είναι η χειρότερη απόφαση που μπορεί να λάβει ο Πρόεδρος. Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί. Ο Ομπάμα έκανε τα ίδια στο Ιράκ. Το Ι.Κ. έχει στριμωχτεί στη γωνία. Αν θέλετε να τους ενισχύσετε, τότε αποσύρετε τα στρατεύματά σας από τη Συρία. Όμως αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την καταστροφή. Στη Συρία υπάρχουν ακόμα περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τζιχαντιστές του Ι.Κ. Αν αποσύρουμε τα στρατεύματά μας, το Ι.Κ. θα ανακαταλάβει εδάφη, ο πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων θα βγει εκτός ελέγχου, ενώ θα παραδώσουμε τη Δαμασκό στους Ιρανούς".

1 σχόλιο:

  1. Είναι και μαλάκας ο άνδρας.

    Αφού οι ISIS είναι 3.000 κατσιαπλιάδες μόνο, τότε τι δουλειά τελικά κάνουν 4.500 Αμερικάνοι σε 20 εγκαταστάσεις και σε τρία αεροδρόμια στη Βορειοανατολική Συρία ;

    Για να εξαλείψουν τον ISIS δεν μας λέει ο βάλτος ότι έχει στείλει τα στρατά ;

    Ή μήπως είναι εκεί για άλλο λόγο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.