6/7/18

Η εκτίμηση Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοίχησε στην Ελλάδα πάνω από 100 δισ. – δυστυχώς – είναι πολύ κοντά στην αλήθεια

Στην πραγματικότητα στα 106 δισ. φθάνει η ζημία της Ελλάδος στους 42 μήνες αριστερής διακυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά πλησιάζει τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης αλλά ο απολογισμός όσο και εάν ωραιοποιηθεί αποδεικνύεται βάρβαρος.
Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι η ζημία της αριστερής διακυβέρνησης ήταν πάνω από 100 δισεκ. και δυστυχώς αυτό που αναφέρει αντικατοπτρίζει την αλήθεια σε μεγάλο βαθμό.
Στην πραγματικότητα στα 106 δισ. φθάνει η ζημία της Ελλάδος στους 42 μήνες αριστερής διακυβέρνησης.
Πως προκύπτουν αυτά τα 106 δισεκ. ευρώ;

Μείωση ΑΕΠ και δραματική αύξηση φόρων – Ζημία 5 δισ

Οι έμμεσοι και έμμεσοι φόροι φθάνουν τα 46,8 δισεκ. ευρώ ενώ για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα φθάσει στα 182 δισεκ.
Στην αρχική διετία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 4%.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι για το διάστημα 2015 με 2020 θα επιβληθούν 14 δισεκ. νέοι φόροι.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μεταξύ 2007 και 2017 η σύνθεση των εσόδων άμεσων και έμμεσων φόρων δεν έχει αλλάξει.
Στα 51 δισεκ. το 2007 και στα 51 δισεκ. το 2017 όμως έχει αλλάξει δραματικά το μείγμα των φορολογικών εσόδων αλλά και ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η μείωση του ΑΕΠ συνοδεύτηκε από αύξηση φόρων, οπότε η πραγματική καθαρή επίδραση στην κοινωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη της ζημίας που υπέστη η κοινωνία.
για τη συνέχεια BankingNews


18 σχόλια:

  1. Πραγματικα μπακαλικη, απο ενα κομμα που κατακλεψε τη χωρα, τη χρεοκοπησε, τη παρεδωσε στο ΔΝΤ και τωρα θελει να ξανακυβερνησει χωρις να εχει προγραμμα. Ή μαλλον εχει προηραμμα. Αυτο της Μερκελ. Τραγικη καταντια για τη χωρα μας. Απο τη μια ο προδοτης και απο την αλλη ο απογονος του αποστατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ νομίζω κοροιδευόμαστε! Εάν ήταν η Ν.Δ. θα ήταν 102? Πεθαίνει κάποιος που τον σκοτώνουν οι φονιάδες και οι "συγγενείς" τσακώνονται για το αν θα πληρώσουν να ρίξουν λουλούδια στον ταφο! Γιατί δεν μας λέει ο Μητσοτάκης το αναπτυξιακό του πρόγραμμα που θα έχουμε φράγκα να πληρώνουμε τους τόκους και να ευημερεί ο τόπος! Δεν γράφω υπερ των ανθελλήνων Συριζανελ αλλά όχι τώρα και ο Κούλης να μας βγεί νοικοκύρης με το 15% του συνόλου δικαιώματος ψήφου! Ο ηγεταράς, ήταν είναι και θα είναι αναξιόπιστος και το ΙΔΙΟ προδότης για το Σκοπιανό!Επρεπε να είχε σηκώσει την Ελλάδα στα όπλα!! Πήγε για σκι-ξεσκί στα συλλαλητήρια! Δήλωσε δεν θα ακυρώσει καμιά συμφωνία! Κλαμαρώνει ο Κούλης σαν βλήτο απότιστο Ιούλιο μήνα...άντε πήγαινε ρε, αρκετά σας ανεχτήκαμε πολλούς από εσάς, που έχεις μυαλό εσύ να υπολογίσεις την ζημιά! Κάνε μας και μια εκτίμηση της ζημιάς που συναινείτε για την Μακεδονία! Που θα μας αποπροσανατολίσεις εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κ.Σακη
      Ξερεις απο δουλειες .Οκ ? Ερχεται ενας και λεει στην επιχειρηση σου....χαθηκαν αυτα τα λεφτα.Τοσα.Πως το ξερει ? Δεν πρεπει να πει ...ειχαμε τοσα...και τωρα εχουμε τοσα λιγοτερα ?? Δεν πρεπει πρωτα να πει τι ειχαμε και μετα τι εμεινε ??Δηλ. να κανει ταμειο ?? Τι λεει αυτος εδω ο ανιδεος ?? Δεν πρεπει να πει αναλυτικα τι χαθηκε χθες...προχθες...και τωρα ?? Πρεπει...Αυτος εδω τι λεει ?? Ενταξει ας πουμε το τωρα.Αλλα σε σχεση με τι ?? Το χθες.Πως διαβολο λειπει το χθεσινο ταμειο ??Απο που θα υπολογισεις αν δεν ξερεις το χθεσινο ταμειο ?? !!! Απιστευτα μαθηματικα...Θα τον κρατουσες αυτον τον λογιστη στην δουλεια σου ?? ΟΧΙ....Εμεις αυτον γιατι να τον κρατησουμε ??? Αφου θα λεει ολη μερα οτι ναναι χωρις βαση ....Ετσι ομως ολα τα λεφτα μας θα κανουν ...φτερα !! Ειμαστε τοσο μ........ πια ??? Αν ναι...τοτε τι κλαιμε ολοι ??? Πρεπει να κλαψουμε κι αλλο !!! Μεχρι να σκασουμε στο κλαμμα....

      Διαγραφή
  3. Αυτά που αναφέρονται στο άρθρο ως κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι έμμεσες και όχι άμεσες επιπτώσεις της στάσης της τότε κυβέρνησης να αντισταθεί στην Τρόϊκα, δηλ. στους Γερμανούς, και στην από αυτούς σχεδιασμένη καταστροφή της χώρας. Είναι επόμενο ο εχθρός (Γερμανία) που έχει βάλει στο στόχαστρο την αποικιοποίηση της χώρας να πολεμήσει για τις κατακτήσεις του. Στην περίπτωσή μας μέσω της ΕΚΤ, που ελέγχει πλήρως, δημιούργησε "bank run" από τις αρχές του 2015 και σταμάτησε αδικαιολόγητα τον δανεισμό ρευστότητας των Ελληνικών τραπεζών. Ταυτόχρονα κωλυσιέργησε επί 6 μήνες χωρίς να ανταποκρίνεται σε καμία από τις πολλές προτάσεις της Ελληνικής πλευράς. Και πάνω απ' όλα είχε ήδη στην τσέπη τον Αλέξη μας τον οποίο έβαλε στην κρισιμότερη στιγμή της μάχης να προδώσει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να συνθηκολογήσει άνευ όρων. Η κατάσταση ήταν πλήρως αντίστοιχη με πολιορκίες πόλεων όπου ο προδότης εντός ανοίγει την κερκόπορτα. Όπως και τότε έτσι και το 2015, ο εχθρός εισέβαλε πανηγυρικά και λεηλάτησε την πόλη με υπερταμεία, φόρους υποτέλειας, υποθήκευση περιουσίας, ληστεία τραπεζών, παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων (Σκόπια), κλπ. Το κόστος των 100 δις (και ίσως και περισσότερο) είναι αλήθινό, όμως η αιτία δεν ήταν η γενναία αντίσταση του Ελληνικού λαού και μελών της τότε κυβέρνησης όπως ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και άλλοι αλλά η προδοσία μέσα από τις τάξεις της ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν με τις πράξεις ή παραλείψεις σου βλάπτεις τη χώρα σου, πώς λέγεσαι;

      Διαγραφή
    2. Αν οι πράξεις αυτές είναι συνειδητές λέγεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Αν είναι ασυνείδητες λέγεσαι κατ' ελάχιστο ΗΛΙΘΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Επομένως, με βάση τα αποδεκτά από εσάς και σχετικά με το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας που το προκήρυξε είναι ένα από τα δύο.

      Διαγραφή
    4. Οχι....μπορει νασαι και ..κακοποιος !!

      Διαγραφή
    5. Ή μπορεί να είσαι και τα δύο...

      Διαγραφή
  4. Πάλι τα ίδια.

    Το ποσό είναι πάνω από 200 δίς , και να λέμε ότι είναι μόνο 100 δίς, κοροιδεύουμε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει το είπες... Πίσω στην τρυπούλα σου :)

      Διαγραφή
    2. Εκεί με τα κουβαδάκια, μην ξεχάσεις το αντηλιακό και το καπελάκι.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Dimitri τα σχόλιά σου , εκτός από το οικονομικό όφελος για σενα, εχουν και τόση σημασια για όλούς εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα ρε μεγάλε (και όλοι εσείς) που ανακάλυψες και το οικονομικό ώφελος ενός συνταξιούχου που γράφει αλλά κανείς δεν του απαντά επί της ουσίας.

      Ενώ εσύ προφανώς γράφεις παντελώς τεκμηριωμένα και ανιδιοτελώς, και ουδεμία σχέση έχεις με την παρέα του Κούλη.

      Απλώς είδες φώς και μπήκες.

      Διαγραφή
  6. Μηρυκαζει οσα ειπε ο απατεωνας Ρεγκλινγκ ..... Δουλευουν ψιλο γαζι τους παντες. Κανεις ομως δεν λεει γιατι εκαναν τα χρεη της Ελλαδος στη Ντωυτσε Μπανκ και τη Σοσιετε Ζενεραλ (ιδιωτικες) χρεη προς τα κρατη της ΕΕ !!!!!! Ειρεισθω εν παροδω η Ν Μπανκ ειναι στον αερα οπως ξερετε .... και αυτοι ειναι εργατικοι και δεν κλεβουν. Ρε αει στο διαολο βλακα Καουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.