6/7/18

Απίστευτη αθλιότητα της Τουρκίας - Εκβιάζει και επισήμως με Μητρετώδη και Κούκλατζη για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Με μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, η Τουρκία απαιτεί να πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς με αντάλλαγμα μια δίκαιη δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες!

Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει επισήμως και ανοιχτά τον εκβιασμό που έχει διατυπωθεί πολλάκις πίσω από κλειστές πόρτες.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 31 Μαΐου 2018, και σύμφωνα με την εφ. Τα Νέα, αποστολέας είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο NATO Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ. Το επίσημο έγγραφο είναι σαφές πως αποτελεί απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Οι νουθεσίες της Άγκυρας προς το Ευρωκοινοβούλιο
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να εκδώσει αρχικά τους «8», και τότε, ναι μεν δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά «θα έχουν μία δίκαιη δίκη»! Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.
Καταγγέλλει μάλιστα, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία γιατί δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» αλλά και γιατί τους αφήνει χωρίς τιμωρία.
«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής που περιέχει και συστάσεις προς το Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος-μέλος της ΕΕ».

26 σχόλια:

  1. Ἁπό τήν ἀρχή εἶπα, ὅτι ἀφοῦ δέν ἔχει δίκαια δίκη γι' αὐτούς (οὔτε καί γιά πολλούς ἄλλους) στήν Τουρκία, πρέπει μέ τροποποίηση τοῦ κώδικα ποινικῆς διονομίας νά δικασθοῦν στήν Ἑλλάδα, μέ πολιτική ἀγωγή τήν Τουρκία (ἤ καί τόν Ἐρντογκάν).
    Καί ὅτι αὐτό θά ἔπρεπε νά τό προωθήσουμε νά γίνῃ σέ ὅλη τήν Ε.Ε., ὡς πρὀς τήν σημερνή αὐταρχική Τουρκία μέ τόν δημοκρατικό μανδύα.
    Τήν ἑπομένη μέρα πού ἀνάρτησα σχετικό σχόλια, ἀπάντησε ὁ .....ἴδιος ὁ Ἐνρτογκάν, λέγοντας δημοσίως, ὅτι πράγματα ὅπως δίκη τῶν ἀξιωματικῶν αὐτῶν σέ ἄλλη χώρα πλήν τῆς Τουρκίας "δέν γίνεται".
    Ἀνησύχησε δηλαδή.
    Ἤδη, μέ τήν ἀνωτέρω ἐπιστολή της, βάζει ἡ ἴδια ἡ Τουρκία τήν Ε.Ε. στο κανάλι τῆς δικαίας δίκης σέ χώρα τῆς Ε.Ε.
    Δέν εἶναι ἀνάγκη τέτοια δίκη νά γίνῃ στήν Ἑλλάδα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρώνω: Ἀπό τήν ὀλιγωρία καί ἔλλειψη δηνιουργικῆς σκέψεως σέ πολιτικά-νομικά θέματα, τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, νά ἀκολουθήσει τήν ἀνωτέρω πρόταση μου ἤ ἄλλη τυχόν ἀντίστοιχη πρόταση,
    κρατοῦνται τώρα οἱ δύο Ἕλληνες ἀξιωματικοί.
    Καί ὄχι μόνον. Διότι τό ΝΑΤΟ θά ἔπρεπε νά ἔχῃ λύσῃ τό θέμα ἀμέσως, ἔχονυτας πίσω του τήν Ἑλληνική Κυβέρνηση, πού θά ἔπρεπε νά βάζῃ βέτο σέ ὅλα, μέχρι νά ἐπιστρέψη ἡ Τουρκία τούς δύο Ἔλληνες ἀξιωματικούς. Τό σόϊ "συμμαχία' εἶναι αὐτή;
    Κανείς στό ΝΑΤΟ, δέν θά τό ἔβλεπε αὐτό ὡς ὑπερβολικό. Κανείς. Ἄλλο τί θά ἔλεγαν. Καί θά πίεζαν ἀσφυκτικά ὅλοι, μά ὅλοι, τήν Τουρκία.

    Ἔστι θά ἀπελευθερωνότνα καί ὁ πάστορας τῶν ΗΠΑ. Καί θά ξεκαθάριζε ἡ Τουρκία τήν θέση της, μή τολμώντας νά κουνηθῆ πέραν τοῦ ΝΑΤΟ, πού μέ τήν ἐμμονή του κατά τῆς Ρωσίας, την καθιστᾶ πολύφερνη νύφη. Ἐνῶ γιά τήν Ρωσία τί θά ἦταν; Μιά ἐπαρχία. Ἄρα, δέν τό κουνάει ἡ Τουρκία ἀπό τό ΝΑΤΟ (ἄλλο τό ὅτι δέν θά πολεμήσει γι' αὐτό). Καί μάλιστα, δουλεύει καί ΗΠΑ καί Ρωσία, καί πιέζει καί Ἑλλάδα καί Ε.Ε.
    Λόγω τῆς τουλάχιστον μετριότητας τῶν "δικῶν μας"..."ἡγετῶν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αξιοπρέπεια της χώρας ξεκινά από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θράσος τους δεν έχει όρια.Τι σημαίνει "μας διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει μια δίκαιη δίκη"; Δεν είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη η δίκαιη δίκη; Από πότε η δίκαιη δίκη εξαρτάται από την υποχώρηση σε εκβιασμούς;Παραδέχονται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι παρανομούν, και έμμεσα απειλούν για τη συνέχεια.. Μεγάλη αθλιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν είναι αυτονόητη, διότι η Τουρκία λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανέστειλε την ισχύ της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Εννοούσα ότι μια έννοια (που θα έπρεπε να είναι) αυτονόητη από την ίδια τη φύση της (ο δίκαιος τρόπος διεξαγωγής μιας δίκης), μας την παρουσιάζουν σαν ένα "αντάλλαγμα" ενός εκβιασμού.
      Αυτό που λέτε είναι σημαντικό, γιατί με το πρόσχημα των έκτακτων καταστάσεων, αναστέλλονται ελευθερίες και δικαιώματα, (αν και αμφιβάλλουμε αν υπήρχαν και ποτέ στην Τουρκία πλήρη ανθρώπινα δικαιώματα, απλά τώρα έχουν και το "επίσημο άλλοθι").
      Όμως μου κάνει εντύπωση η προκλητικότητά τους, γιατί θα μπορούσαν π.χ. να πουν "θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει άμεση λύση με τη διεξαγωγή της δίκης".
      Το να μιλούν για "δίκαιη" δίκη είναι σαν να απειλούν ότι αν δεν παραδώσουμε τους οκτώ, η δίκη δεν θα είναι δίκαιη, και αν γίνει θα είναι κατευθυνόμενη.
      Αυτό μου φαίνεται πολύ προκλητικό, όσο και αν δεν ισχύουν κάποιες Ευρωπαϊκές Συμβάσεις.
      Η αναστολή τους, υποτίθεται ότι μπορεί να "νομιμοποιήσει" την μακροχρόνια κράτηση, ή την αφαίρεση άλλων δικαιωμάτων των κρατουμένων, αλλά να απειλούν, βάζοντας ως όρο της "δίκαιης δίκης", την παράδοση των οκτώ, μου φαίνεται πολύ προκλητικό.
      Αυτή νομίζω ότι είναι η κοινή αίσθηση διαβάζοντας την είδηση, χωρίς να είμαστε δικηγόροι οι περισσότεροι, ώστε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την πρακτική σημασία της ορολογίας που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, και πιθανόν να μην τις αξιολογούμε και πολύ σωστά.
      Εκφράζουμε κυρίως την εντύπωση που μας δίνουν..

      Διαγραφή
    3. Κράτη όπως η Τουρκία αντιλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνον την έννοια της ισχύος.
      Αυτή είναι η πραγματικότητα .

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι, και μάλιστα στην περίπτωση της Τουρκίας αυτή η αντίληψη δεν έχει μόνο πολιτικό περιεχόμενο, όπως θα είχε και σε άλλες περιπτώσεις αυταρχικών καθεστώτων, αλλά είναι μέσα στην ίδια την ιδιοσυγκρασία του λαού της. Είναι το χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας, ένα είδος "πρωτογονισμού".Έχουν ως υπέρτατη αξία την ισχύ, σε αντίθεση με λαούς όπως οι Έλληνες που ανέπτυξαν άλλες αξίες.
      Αυτό είναι τόσο φανερό που δεν μπορούν να το καλύψουν όσο και αν ξοδεύουν χρήματα, ώστε να βγάλουν προς τα έξω μια δήθεν πολιτισμένη και εξευρωπαϊσμένη εικόνα (ιδιαίτερα το διάστημα που επιδίωκαν την ένταξη στην Ε.Ε.).
      Ακόμα και στα τούρκικα σήριαλ που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια απομίμηση δυτικού σκηνικού, δεν καταφέρνουν να το καλύψουν.
      Βγαίνει ακόμα και απ΄το βλέμμα των ηθοποιών, και απ΄τον τρόπο που μιλούν, έστω και αν οι διάλογοι είναι γραμμένοι με "πολιτισμένο τρόπο".
      Αυτά βέβαια κ. Παναγιώτη πιστεύω ότι έχουν να κάνουν και με τη θρησκεία τους. Δηλ. δεν είναι μόνο θέμα ενός είδους "πρωτογονισμού" στην αντίληψη και στη σκέψη τους ώστε να το δούμε μόνο με "αφαιρετικό τρόπο" (ότι δεν έχουν φτάσει σε ψηλότερες αξίες), αλλά είναι το ίδιο το πιστεύω τους, δηλ. ο τρόπος αντίληψης που τους έχει περάσει ο μουσουλμανισμός.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή μου κυρία σας πληροφορώ πως δεν θα θέλατε να ανοίξουμε θεολογική συζήτηση εδώ! Ας αφήσουμε τέτοιου είδους εμβάθυνση για όταν η χώρα θα έχει βρει τον πολιτικό της δρόμο, την Εθνική ασφάλεια, την δημοκρατία και αφού ανακτήσουμε τα στοιχεία του Έθνους με την ουσία που το συγκροτούν! Τότε συμπεριλαμβανομένης και της Πίστεως θα ήταν όμορφο να κάναμε μια κουβεντούλα! Ας αφήσουμε τον Κύριο να κοιτά δακρυσμένος την ανθρωπότητα, που άλλα Αυτός της είπε κι αλλά κάνουμε εμείς...σας το λέω με στωικότητα, μην με παρεξηγήσετε! Καλό ξημέρωμα αγαπητή μου!

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι θέμα θεολογικής συζήτησης, ούτε καμιάς εμβάθυνσης. Είναι μια απλή αναφορά στην κύρια αιτία που τους κρατά καθηλωμένους στη "βαρβαρότητα", απλά και μόνο για να μη νομίζουμε ότι αν υπάρξουν πιθανές πολιτικές αλλαγές θα βελτιωθούν οι γείτονές μας.
      Το "νταηλίκι" είναι μέσα στη νοοτροπία τους και έχει άμεση σχέση με τη θρησκεία τους.
      Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
    7. Συμπληρωματικά:Κανείς δεν το νομίζει (ότι θα βελτιωθούν οι γείτονες), και όλοι γνωρίζουμε αυτές τις αιτίες (πολιτικό και θρησκευτικό υπόβαθρο).Απλά λοιπόν τις ανέφερα ΜΑΖΙ, γιατί είναι συνυφασμένες στο συγκεκριμένο κράτος.

      Διαγραφή
    8. Τι εννοείται βαρβαρότητα? Πιστεύετε πως η Ευρώπη εν ετει 2018 δεν είναι βάρβαρη? Αναφέρεστε στον λαό? Αν ναι τι έχετε να πείτε στην ερώτηση αν κυβερνά ο τούρκικος λαός! Αν ναι όπως ο ελληνικός? Πιστεύετε πως κυβερνούν οι λαοί στην Ευρώπη? Ποιούς λέτε βάρβαρους λοιπόν τους λαούς ή τις κυβερνήσεις αν δεν κυβερνούν οι λαοί? Έχετε την εντύπωση πως η συνισταμένη η θρησκευτική της Ευρώπης διαφέρει από τους Τούρκους ως προς τι? Στη Βίβλο και το Κοράνι? Στην Ελλάδα πόσα καντήλια λέτε να σιγοκαίνε κάθε νύχτα στην χώρα! Έχετε την αίσθηση πως η βαρβαρότητα στην παγκόσμια σκηνή διαφοροποιείται γιατί ο Χριστιανισμός είναι στα καλύτερά του? Οι ακρότητες των μουσουλμάνων είναι μεγαλύτερες από τους χριστιανούς? Η ιστορία μας έχει δώσει πλειάδα παραδειγμάτων από όλες τις πλευρές με φανατισμό να αντιδρούν! Οι ισσορροπίες συνύπαρξης των λαών έχουν σύνθετα κριτήρια για να συνυπάρχουν οι λαοί ειρηνικά! Σήμερα με την "Νέα Τάξη πραγμάτων" έχουν διαρραγεί! Η ισχύ, η αλόγιστη ισχύ,είναι μέρος του σχεδίου για την επικράτηση συγκεκριμένων ανθρώπων! Για συγκεκριμένους λόγους! Το θρησκευτικό " εργαλείο" ως φανατισμός, αποπροσανατολισμός κ.α.είναι μαζί με χάος που δημιουργείται μέρος αυτού του σχεδίου! Οι Έλληνες και περήφανοι είναι και νταηλίκι έχουν,( το έχουν αποδείξει δεκάδες φορές που αριθμητκκά λιγότεροι ήταν) και ναυτοσύνη έχουν και χίλια καλά έχουν και ισχύ! Το κακό που κάνει όλα τα άλλα να καταρρέουν είναι που δεν έχουν το Θεό τους όπως παλιότερα και δεν είναι ενωμένοι! Μαζί με το πρώτο που περισσότερο το χαμε επί Κρυφού Σχολειού και Τουρκοκρατίας έχουμε και το άλλο και με το που λεφτερωθήκαμε άρχισαν τα όργανα! Τώρα περί βαρβάρων τι να πούμε τα ξέρετε! Ο Θεός όμως δεν έχει σήμερα σχέση με όσα γίνονται! Όχι γιατί δεν θέλει ο Θεός αλλά γιατί εμείς δεν έχουμε Τον Θεό μας! Γι αυτό σας λέω θρησκευτικά αφήστε το καίει πολύ σήμερα παντού! Όσα γίνονται πάλι θεολογικά θέλουν χρόνο! Ας τακτοποιήσουμε τα βασικά! Δηλαδή ένα γενικό service( μπουζί, λάδια, πλατίνες κλπ) να πάμε σπίτι μας και μετά κάνουμε και έναν " ηλεκτρονικό" έλεγχο στο "όχημα"! Καλό ξαμέρωμα και πάλι...

      Διαγραφή
    9. Aγαπητέ κ. Σάκη, τη λέξη "βαρβαρότητα" την έβαλα σε εισαγωγικά.Έχει λοιπόν την έννοια που παίρνει και στην έκφραση "Έλλην και βάρβαρος" δηλ. "σοφός" και "άσοφος".
      Αυτό σημαίνει ότι ο βάρβαρος ως "πρωτόγονος" (σε ατελή κατάσταση) λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο και την αίσθηση της δύναμης εννοούμενης ως ισχύος σε υλικό επίπεδο και όχι πνευματικό.
      Ο άνθρωπος όμως (στην πληρότητά του), είναι το έλλογο ον που "μάχεται και πολεμά" κυρίως με το Λόγο, δηλ. με την λογική με την έννοια της σοφίας και της διάκρισης.
      Ο Χριστιανισμός φανέρωσε τον τέλειο άνθρωπο στο πρόσωπο του Χριστού μας και των Αγίων. Ο Μέγας Βασίλειος π.χ. ενώ ήταν ένας σωματικά ασθενής άνθρωπος, είχε ένα μεγάλο πνεύμα και ένα δυνατό λόγο, που για παράδειγμα με την Ομιλία στο "Καθελών μου τας αποθήκας", έκανε τους πλούσιους της Καισάρειας να ανοίξουν τα κελάρια τους και να ταϊσουν τα χιλιάδες παιδιά που πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα και το κρύο.Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.
      Τώρα, σαφώς δεν ισχυρίζεται κανείς ότι οι κατ΄όνομα Χριστιανοί της Ευρώπης έχουν σοφία και διάκριση.
      Φυσικά υπάρχει βαρβαρότητα, και μάλιστα όχι μόνο με την έννοια της βίας ή του θηριοτροφείου των σημερινών κοινωνιών, αλλά και μέσω νέων ιδεολογημάτων όπως η λεγόμενη πολιτική ορθότητα (η μετεξέλιξη του ιστορικού υλισμού) που είναι η μεγαλύτερη μορφή πρωτογονισμού και "βαρβαρότητας" (α-σοφίας).
      Όμως αυτό που είπα είναι ότι ο μουσουλμανισμός τους κρατά ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ σε μια συγκεκριμένη αντίληψη χωρίς ελπίδα εξέλιξης, γιατί είναι ένα σύστημα που ακριβώς στηρίζεται στην έννοια της υλικής δύναμης (αν θέλετε μπορώ να το αναλύσω).
      Έτσι λοιπόν και τα πολιτικά τους συστήματα είναι διαποτισμένα από αυτή την αντίληψη.
      Δεν συμβιβάζονται με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία πιστεύω μόνο κατ΄όνομα (και κατ΄ανάγκη για να παρουσιάσουν ένα πολιτισμένο πρόσωπο) υποτίθεται ότι υπάρχουν, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν ούτε στην πίστη με την οποία διαποτίζονται από μικρά παιδιά.
      Στην Ευρώπη είτε το θέλουμε είτε όχι (το λέω για τους άθεους) η έννοια των ανθρώπίνων δικαιωμάτων γεννήθηκε από το χριστιανικό πνεύμα (άσχετα αν το παπικό κακέκτυπο έκανε τη μεγαλύτερη δυσφήμηση με αποτέλεσμα την αθεϊα).
      Καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
    10. Χαίρομαι γιατί διευκρινίζοντας κάποιες " λεπτομέριες" συμφωνούμε! Δεν διαφώνησα με όσα γράφτηκαν! Επισήμανα ακριβώς την ανισότητα πνεύματος -ύλης! Δεν θα μπω στην συγκριτική θεολογία πσρόλο που συμφωνώ μαζί σου! Δεν θα το κάνω όχι γιατί είναι ανούσιο! Ίσα-ίσα είναι μείζων και πρωταρχικό και πρωτεύον ζήτημα!Όμως είναι τέτοιος ο ξεπεσμός μας πνευματικά που χρειάζεται αυτό που περιέγραψα ως " γενική ανακατασκευή"! Μετά να πάμε κι εκεί, παρόλο που ένα μεγάλο ( ίσως το μεγαλύτερο) κομμάτι αυτού του πολέμου είναι θρησκευτικό! Ο Κίσινγκερ έχει κάνει εμφανισούλες στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια αρκετές λόγου χάριν!Μεγάλος άνθρωπος δεν πήγαινε για τα μπάνια του? Πεθαίνουν για ένα σκοπό, μην τα ξαναλέμε! Εμείς φτάσαμε να γεννιόμαστε για εσπρέσο και αιφον! Αυτό εννοώ, πρέπει να ανακάμψουν οι βασικές λειτουργίες της χώρας μας πρώτα, ξεχαρβαλωθήκαμε! Πρέπει όσοι έχουν ενέργεια κσι αίσθημα ευθύνης να βγούν μπροστά! Αυτό είπα! Διανόηση γιοκ! Τέλος! Δεν υπάρχει πνευματικός κόσμος ικανός στην Ελλάδα να ανατρέψει όσα γίνονται@ φρου-φρου κι αρώματα! Η ύλη κυριαρχεί...γι αυτό σας λέω...

      Διαγραφή
    11. Σήμερα ζούμε πραγματικά μια μεγάλη κατάπτωση, οι αιτίες είναι λίγο πολύ γνωστές, η αποποίηση του παρελθόντος μας και των αξιών μας και η αντικατάσταση από δυτικά ιδεολογικά σκουπίδια, ο υλισμός-ευδαιμονισμός και το (κάθε είδους) βόλεμα, που βίαια ανατράπηκε με την οικονομική κρίση, και μας άφησε ξεκρέμαστους, να μην ξέρουμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε τι να κάνουμε.
      Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουμε ξανά την αυτοσυνειδησία μας σαν λαός, για να μπορέσουμε να έχουμε τους σωστούς στόχους.
      Είναι σημαντικό να πολεμήσουμε σε όλα τα επίπεδα, και όχι μόνο στο οικονομικό και πολιτικό.
      Απέναντι σε οτιδήποτε χτυπάει τις ρίζες μας και την ιστορία μας και μας κάνει να χάνουμε τις αντιστάσεις μας..

      Διαγραφή
  5. Αφού κάθισαν σαν τις πάπιες και τους έπιασαν. Είναι που ο στρατός θα αντεπεξέρχεται καλύτερα αν είναι επαγγελματικός. Δεν τους δίδαξε κανείς κινήσεις άμεσης αντίδρασης σε ενέδρα; Κατέβασε καμιά μεραρχία με άρματα μάχης εκεί στις καστανιές και ισοπέδωσε τα Τούρκικα φυλάκια, να δούμε θα τους δώσουν πίσω ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μετα Χριστον , ολοι προφητες.Τελειωνει καλα ο τι ξεκινησει καλα,.Εδω το θεμα ξεκινησε στραβα και δυστυχως θα τελειωσει στραβα.
    Μετα το 1821, 1922,1949.1846,1955 Κων πολη και Κυπρο εως 1974 ΔΕΝ υπαρχει απολυτως καμμια δικαιολογια γι αυτους που επωμισθηκαν την ασφαλεια αυτου του τοπου.Κ Α Μ Μ Ι Α .
    Για να εξηγουμεθα.Εφοσον οι Τουρκοι απεδειξαν οτι σεβονται μονον την θεση ισχυος του αντιπαλουμ με γεγονοτα 1922, 1955, 1974(αντιλαμβανεσθε), επρεπε ηδη να ειχε προβλεφθει ως σιγουρη κινηση των Τουρκων το ανωυερω γεγονος.Οι Τουρκοι πετυχαν διανα, δηλ αντιστοιχα του να καταλαμβανανε ολη την Κυπρο και την Κρητη μαζι.Απαντες που προκειται να καταταγουν στον στρατο, ανησυχουν βαθυτατα, διοτι διεπιστωνουν οτι ετσι και βρεθουν αιχμαλωτοι, ειναι ερμαιο του καθε τουρκαλα.Υπαρχει βεβαια προηγουμενο με ΕΛΔΥΚ 1974.
    Στο προκειμενο τωρα. Επειδη μπουρδολογιες αναγραφονται πανταχοθεν, αρχη ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις να υπαρχει νομιμη η νομοτυπη καλυψη ενεργειων. Ο .τι δηλ εκανε η πονηρα τουρκια στην κυπρο το 1974.Εδω λοιπον επρεπε ευθυς εξαρχης η Ελλας να θεσει θεμα στο ΝΑΤΟ οτι εντος μιας ωρας οι ανωτερω πρεπει παραδοθουν στην ελλαδα και να τεθουν υπο επιτηρηση απο την στρατονομια επικουρουμενη απο παρατηρητες ΝΑΤΟ στα πλαισια διερευνησης του ολου θεματος , με παρουσια τουρκων αξιωματικων ως παρατηρητων στις διαδικασιες . Δηλ εν ολιγοις εφοσον υφισταται συμμαχια και δημιουργηθκε μεθοριακο συμβαν που δεν εξελισεται ως συνηθως, τοτε απλα , οι εν λογω στρατιωτες να μετακινηθουν σε νατοικη βαση προς διερυνηση του ολου θεματος.Η Τουρκια θα αρνειτο τουτο και αυτο θα ητο η χρυσα ευκαιρια της ελλαδος, που θα αλλαζε τον ρου της ιστοριας. Εφοσον εντος μιας ωρας δεν εληφθη απαντησις.Η η απαντησις ητο αρνητικη, .τοτε απλα η Ελλας θα μπλοκαρε ΟΛΑ τα καναλια ΝΑΤΟ απο σουδα ακτιο κλπ βαζοντας και τρακτερ εντος των βασεων , θα απελαυνε ΟΛΟΥΣ τους τουρκους στρατιωτικους ΝΑΤΟ απο Ελλαδα και θα αφηνε το ΝΑΤΟ να λυσει το θεμα. Το θεμα θα ελυνετο πριν ξημερωσει και κοντα σ αυτους θα ελευθερωνοτανε παστορας κλπ. Δεν χρειαζοτανε πολεμικη συρραξη.Να στε βεβαιοι οτι κατα βαθος οι ιδιοι οι Αμερικανοι θα επιτρεπανε σε τρακτερ και βυτιοφορα να μπουνε σουδα και ακτιο για να χουνε πατημα στην τουρκια.Τωρα ειανι αργα,
    Θα τα κατα καταφερουνε μονον οσοι ξερουνε απο τουρκικο παζαρι δηλ ΜΠΑΞΙΣ (οπως στην ελλαδα δηλ )
    Αδρανησατε αδικαιολογητα κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαγγαριε εκπληκτος σου λεω οτι μπορει ναχεις και δικιο !! Ευχαριστα εκπληκτος οκ ??

      Διαγραφή
  7. Που είναι το ΥΠΕΞ, οι Έλληνες διεθνολόγοι, οι οργανώσεις "μακεδονομάχων" κλπ να καταγγείλουν και να διαδηλώσουν την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία; Που είναι η πολιτισμένη Ευρώπη που μας "σώζει" με τα μνημόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη αυτά στο προφίλ σου ΑΚ-47 είναι? Έχεις δυο! Δώσε μου κι εμένα ενα! Το Υπεξ ξέχνα το, τους διεθνολόγους 3-4 είναι με το ζόρι! Οι άλλοι είναι σε συνάρτηση με το κράτος, άλλοι μπορεί και να "τσιμπάνε" τύπου πληρωμένοι δημοσιογράφοι κανα " ψιλό". Φαντάσου ένας ονόματι Δήμος νομίζω δημοσιογράφος έχει αρπάξει τα κέρατα του! Ένας από τους πολλούς σου λέω να καταλάβεις που ζούμε!Τώρα για τις Πανμακεδονικές και Σωματεία Μακεδονικά ναι! Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε οργανωμένοι! Έγιναν, γίνονται και θα γίνουν διαμαρτυρίες! Ο κόσμος "βράζει" όμως γιατί ένας πολιτικός φορέας δεν μπαίνει μπροστά! Ξέρουμε τους πουλημένους στανταρ! ΚΚΕ? Που είναι, είναι στην απέξω! Χρυσή Αυγή να οργανώσει? Πανμακεδονικές γιατί δεν οργανβνουν κάτι πανελλήνιο? Φοβούνται αποτυχία από την θερινή περίοδο! Που είναι η Ένωση Κέντρώων? Μιλάω για δράση από κόμματα και οραγανώσεις να συντονίσουν! Εγώ πρότεινα να φτιάξουμε πολιτικό φορέα! Γιατί? Δεν το κατάλαβα? Καλύτεροι είναι αυτοί? Όχι φίλε μου καλύτερο από σένα κι από μένα κι απ όποιον αγαπά την Πατρίδα μας και την σέβεται την πονάει, την τιμά δεν βάζω! Τώρα αμα χρειάζονται 10 ν κυβερνήσουν και είμαστε 100 Πατριώτες? Να πάνε οι ικανότεροι, οι σοφότεροι να πάει η Πατριδα μπροστά! Τώρα είναι ευκαιρία που έχασαν τις τηλεοράσεις από το διαδίκτυο! Βρώμισαν! Μετά το πουλάκι πέταξε...αλλιώς το καλοκαίρι έφυγε! Έφυγε και οι εκλογσς έρχονται! Θα ψηφίσεις ποιόν? Έχεις αναρρωτηθεί? Σκέψου και μη μου απαντάς! Σε σένα απάντησε αδερφέ με τον καφέ σου ήσυχα αύριο που ξημερώνει! Μετά το πιο χρήσιμο εργαλείο θα είναι το ΑΚ-47!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Σάκη, ΑΚ-47 σε φωτογραφία έχω να σου δώσω όσα θες, τζάμπα είναι! Ευχαριστώ που μοιράζεσαι τον προβληματισμό σου και δε θα απαντήσω (σε αυτά που ούτως ή άλλως δεν απαντιούνται), αλλά θα συμπληρώσω τον προβληματισμό: κανένας από αυτούς που θα αναμέναμε δεν αντιδρά, οπότε πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε απ' την αρχή ποιοι είμαστε και τι θέλουμε τελικά. Χωρίς αυτά ούτε πολιτικοί φορείς ούτε χρήσιμα εργαλεία μας σώζουν!

      Διαγραφή
  8. Αν ισχυει (παρακαλω για σχετικη τεκμιριωση) οτι η Τουρκια ανεστειλε μετα το πραξικοπημα την ισχυ της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τοτε αποτελει απιστευτη ολιγωρια οτι δεν εχουμε απαιτησει την εξωση της απο το Συμβουλιο της Ευρωπης, οπου ουτως η αλλως θα επρεπε να εχουμε καταγγειλει τη σταση της σε ο,τι αφορα την κρατηση των 2 στρατιωτικων...δεν καταλαβαινω αυτη τη σιωπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιωτη ..η δουλικοτητα και η βλακεια η απατη και η μιζα...ειναι ολα ...αθορυβα...σαν τα Ουφο...Τι δεν καταλαβαινεις?? Ακομη δεν καταλαβες ?? Χαθηκαμε αν ναι.Δεν το πιστευω.Σταματα να ρωτας τετοια.Γινε βεβαιος .

      Διαγραφή
    2. Panagiotis,

      Εδώ η απόδειξη:
      https://www.bbc.com/news/av/world-europe-36862378/turkey-suspends-european-convention-on-human-rights

      Επίσης, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συγκυβέρνηση επέλεξε λάθος τρόπο αντιμετώπισης της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας.

      Διαγραφή
  9. Δημητρη, η απορια μου ειναι ρητορικη...τα αιτια της σιωπης (η οποια, παρεμπιπτοντως, αγκαλιαζει ολο το πολιτικο συστημα και τα κυριαρχα μμε) παροντα εδω και δεκαετιες. Το ζητημα ειναι αν και τι μπορει να γινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπαρχει μια ωραια στο ακουσμα παπαρια μπαρουφα ευπεπτη και γκυκια , που λενε ολα τα λαμογια σαν ρεφρεν στο ποπολο """ οποιος εχει αποδειξεις ...να παει στον εισαγγελεα ...Αν δεν παει ...δεν εχει ...αρα λεει ψεμματα !!!!""" Εδω σκιζεις ...ολα.Δηλ.τι λενε τα λαμογια ??? Οτι ο λαος πρεπει να παραβρησκεται στην πραξη της λαμογιας...με μαρτυρες ..καμερες...μαγνητοφωνα κλπ !! Αντε ρε !!! Πριν την λαμογια τα λαμογια ...μοιρασαν προσκλησεις οπως στους γαμους .." οκτω η ωρα ραντεβου στο ταδε σημειο οπου θα τελεσω αυτη την πραξη ...φερτε και δωρο !!!!"......Τι ωραιο νομικο κολπο !!! Ακουγεται θεικο !!! Δεν παραβρησκεσαι ??? Εχασες !! Θα σου κανω και αγωγη !!!Σου λεει δηλ...αγνοησε τις συνεπειες που βλεπεις γυρω..ανατιναγμενους δρομους και κτηρια..καμμενα δαση κι εξαφανισμεβα λιμανια και τρενα...κλπ...οσο κυβερνουσα ...αφου δεν ησουν....παρων να το ..αποδειξεις !!! Οτι χαλασε γυρω εγινε ...απο μετατωπιση λιθοσφαιρικων πλακων στο ...υπεδαφος...Υπαιτιος ειναι ο ...Θεος.Αυτον να συλλαβεις !!!! Δεν εχεις αποδειξεις για μενα !! Παρε μια αγωγη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.