3/7/18

«Ασφυκτιούν» τα νησιά, 17.771 οι πρόσφυγες και μετανάστες

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Syrian refugees on a dinghy approach, in rough seas, a beach on the island of Lesbos, Greece August 23, 2015. Greece, mired in its worst economic crisis in generations, has been found largely unprepared for a mass influx of refugees, mainly Syrians. Arrivals have exceeded 160,000 this year, three times as high as in 2014. The crisis has exposed massive shortages in Greece's available facilities, but also striking discord within the European Union on how to handle the humanitarian crisis. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Στους 17.771 υπολογίζονται σήμερα, 3 Ιουλίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν σε νησιωτικά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ή άλλες δομές φιλοξενίας. Από αυτούς οι 14.567 έχουν στριμωχτεί στα ΚΥΤ, την ώρα που οι προδιαγραφές τους είναι για συνολικά μόλις 6.338 άτομα. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών/Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.), στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 9.472 άτομα, από τα οποία τα 7.356 στο ΚΥΤ, αν και η χωρητικότητά του φθάνει μόλις τις 3.000.
Στη Σάμο, στο δυναμικότητας 648 ατόμων hotspot στο Βαθύ, διαμένουν 3.637 άτομα, ενώ συνολικά στο νησί καταγράφονται 3.887 πρόσφυγες και μετανάστες.
Άλλοι 2.054 φιλοξενούνται στη Χίο, 1.199 στην Κω, 1.045 στη Λέρο και 114 σε άλλα νησιά.
Μόνο σε μία ημέρα, χθές, σε ελληνικά νησιά αποβιβάστηκαν 234 άτομα (76 στη Χίο, 57 στις Οινούσσες, 54 στη Λέσβο και 47 στη Σάμο), προερχόμενα από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Στον αντίποδα, τη Δευτέρα έγιναν 77 μεταφορές προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα (36 από Λέσβο, 28 από Χίο, 11 από Σάμο, 2 από Κω).
naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ.Ο ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟΣ στρατός εισχωρεί στην Ελλάδα μας βάσει σχεδίου.
    Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους ντύσουν καταλλήλως, να τους δώσουν όλα τα απαιτούμενα gadgets, ένα καλό Ευρωπαϊκό επίδομα και να τους ονομάσουν τουρίστες. Οι διακινητές θα γίνουν tour operators, θα τους πηγαίνουν για island hopping και με το τρόπο αυτό, σίγουρα θα χωράνε πολλές - πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα... Όλοι οι δείκτες θα φτιάξουν (αφίξεις, πληρότητες, διανυκτερεύσεις, κλπ), ο ανθρωπισμός θα θριαμβεύσει, το Nobel prize ίσως γίνει πραγματικότητα, οι Γερμανοί θα μας λατρέψουν και ίσως μας στείλουν τίποτε αμπέχωνα της Bundeswehr που τους είναι άχρηστα, η Χ.Α. θα κάνει το σταυρό της για την ανέλπιστη τύχη της, όλοι θα είναι χαρούμενοι λέμε. Για τις ΜΚΟ δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν γρήγορα στους νέους τους ρόλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΜΚΟ θα ψαλουν στα τεμενη οκτω φορες την μερα μεχρι τα νευρα μας απο τους αμανεδες γινουν ...ακτινες ποδηλατου....θαχουν ενα γιγαντιο ποστερ του αγιατολαχ Σορρος στον τοιχο.....και δωστου γονυκλισιες οι πιστοι ευφυεις....που λυνουν ανετα λογω προοδου διαφορικες εξισωσεις και τανυστες....σαν νερο ....λογω γνωσεων....και προοδου...καθε διασταυρουμενη γυναικα μαζι τους θα κανει ενα παιδι που πρωτα θα κανει αναλυσεις μαθηματικες...και μετα θα ανεβαινει στο δεντρο για τις μπανανες...ημιλευκο σαν το ψωμι....κι ετσι ...και γκιουβετσι...

      Διαγραφή
  3. Για το αγγλομαθες κοινο του ιστολογιου το ποια πολιτικη επιβλεπει ο Σορος ειναι εδω. Πιστευω λιγα λεπτα του χρονου αξιζει να βαλλουν σε χρηση την αγγλικην.

    https://www.theoccidentalobserver.net/2016/10/02/the-jewish-origins-of-the-open-borders-movement/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaig

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.