24/7/18

Δείτε και ακούστε τον Άγγελο Συρίγο στην ημερίδα του ΥΠΕΞ για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών


Ομιλία του Άγγελου Συρίγου, αν. καθηγητή διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών την 19η Ιουλίου 2018.

Δείτε την ολόκληρη.

2 σχόλια:

  1. άκουσα με προσοχή όλη την ομιλία του !!! Ομολογώ πως δεν μπορούσα να καταλάβω και να κατανοήσω το μίσος μεταξύ των Ελλήνων, δεξιών και αριστερών !! Δεν γνώρισα πόλεμο αλλά επειδή δεν είμαι και μικρός άκουγα , όταν ήμουν παιδί , να μαλώνουν οι δεξιοί και οι αριστεροί με πολύ μεγάλο πάθος !!!! Τώρα κατάλαβα ποιοι ευθύνονται !!!!! Τωρα που ήλθαν στα πράγματα οι Συριζαιοι . αυτοί δημιούργησαν το μίσος !!! Τους έχω σιχαθεί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα, με την συμφωνία αυτή, έχασε κατά κράτος, ηττήθηκε από τα αδύναμα Σκόπια. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
    Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης Σύριζα ότι τάχα νικήσαμε με τον "συμβιβασμό", ότι πήραμε και δεν δώσαμε, προκαλούν γέλια, όχι μόνο στούς Σκοπιανούς, αλλά στούς πάντες που αντιλαμβάνονται τί έχει συμβεί.
    Η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μία μαχαιριά στην πλάτη της Ελλάδος, με ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που πίεσαν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει αυτήν την άθλια συμφωνία, τους συμμάχους μας.
    Δέν είχαμε κανένα λόγο να υπογράψουμε τίποτα. Η Σκοπιανή φιλοδυτική κυβέρνηση καιγόταν για μιά συμφωνία για να μπεί στο ΝΑΤΟ, αφενός μέν λόγω των Αλβανών που αποτελούν το 30% των κατοίκων του κρατιδίου τους που θέλουν να αποσχισθούν, αφετέρου δε λόγω της αντιπολίτευσής τους που είναι φιλορωσική.
    Επειδή η συμφωνία είναι πάρα πολύ κακή για την Ελλάδα, αποκαλύφθηκαν οι κυβερνώντες. Αλλά η ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα είναι πάρα πολύ μεγάλη, το πόσο μεγάλη είναι θα γίνεται σαφέστερο με το πέρασμα του χρόνου. Διότι δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν οι αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδος, που κρύβονται μέσα στο όνομα Μακεδονία, στην σύνθετη δηλαδή ονομασία, την γλώσσα και την εθνότητα, που ανοήτως παραχωρήσαμε.
    Διά να επανορθωθεί η ζημιά, της "συμφωνίας των Πρεσπών", θα χρειασθούν προφανώς πολλά χρόνια πολύ επίπονων προσπαθειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.