24/7/18

Φωτιές θα έχουμε πάντα...το πώς διαχειριζόμαστε τις καταστροφές είναι το θέμα.

Επειδή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν ότι φταίνε άλλοι..
Ενεργές εστίες από το https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#z:5;c:21.7,37.3;l:
Μόνο εδώ οι άνθρωποι πνίγονται στην στεριά και καίγονται στη θάλασσα..



Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε καμία κρατική δομή για οτιδήποτε. Το κράτος μας έχει αποτύχει.
 Οι υπεύθυνοι λειτουργοί του δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε αλλαγή.
 Ήρωες πυροσβέστες τρέχουν χωρίς σχέδιο, ήρωες νοσηλευτές και γιατροί προσπαθούν να σώζουν ζωές με προσωπική ευθύνη, ήρωες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μάθουν γράμματα στα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς μέσα, χωρίς θέρμανση. 
Όμως οι ήρωες είναι φαινόμενο της κρατικής ανικανότητας και αποτυχίας. 
Όταν ο υπεύθυνος για την προστασία, αρχηγός της Πυροσβεστικής, δεν κάθεται στην κορυφή του τραπεζιού για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης αλλά κάθεται στην άκρη και ακούει τον Πρωθυπουργό που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις 360 μοίρες από τις 180 και τον Πολάκη που ασχολείται με το κινητό του για να ανεβάζει στο twitter εμετικά μηνύματα, τότε το αίμα των νεκρών είναι και στα δικά του χέρια.

 Όταν η Δούρου ασχολείται με το πως θα βολέψει τον σύντροφό της στην ΕΥΔΑΠ, τότε ο κόσμος θα πνίγεται στη Μάνδρα, θα καίγεται στο Μάτι και θα πεθαίνει από τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Άρεως. 
Ετοιμαστείτε για νέους εχθρούς που θα προκύψουν, όπως το 2007, αλλά τώρα θα είναι μάλλον Ρώσοι, ενώ σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και φήμες ότι κάποιοι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Πρωθυπουργό. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

3 σχόλια:

  1. Το 2007 έγιναν οι φονικές φωτιές στην Πελοπόννησο με 49 νεκρούς! Εκεί πριν 6 χρόνια προς τιμήν των νεκρών τους δημιούργησε έναν αγώνα μνήμης να θυμούνται και να προσέχουν! Ένας εκ των νεκρών ήταν ο Αντιδήμαρχος της περιοχής! Σήμερα στο Μάτι θρηνώ μεταξύ άλλων τον χαμό ενός εξαιρετικού φίλου μου και συνεργάτη, οικογενειάρχη και Έλληνα και των δυο μικρών του παιδιών!
    Πριν χρόνια στο Μεξικό σκότωσαν τον γιό του Τ. Γιαννίστση υπουργού Κοιν. Ασφαλισεων για 8 ευρώ και μια φωτογραφική ίσως μηχανή!
    Μια μέρα πριν τις τωρινές φωτιές έπεσαν στα χέρια μου δυο εφημερίδες που είχαν πρωτοσέλιδο το ίδιο θέμα αλλά σε ξεχωριστό χώρο! Ο υπεύθυνος του ενός φορέα έγραφε πως παρέλαβε 200.000 ευρώ ταμείο νομίζω πριν 3 χρόνια και αυτήν την στιγμή έχει 1.300.000 ευρώ! Ο άλλος φορέας από πληροφορίες μου από μέλος της διοίκησης είχε 3.000.000 ευρώ και τώρα έχει 300.000 ίσως!!! Όταν είδα τις εφημερίδες είπα στους εργαζομένους μου και τους τόνισα πως έχει αυτό επίπτωση στην δημόσια ανάπτυξη, στην πρόληψη με υποδομές κ.λ.π. για τις οποίες οι διοικούντες έχουν χρέος! Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί μοιράζονται τον ίδιο φυσικό χώρο μαζί μας! Παρόλα αυτά προτιμούν να έχουν πλούτη για τους ιδίους χωρίς να τους ανήκουν και οι συνάνθρωποί τους, συμπολίτες τους, να ζουν σε μια βομβαρδισμένη χώρα και σε πόλεμο με καθημερινό αγώνα και βάσανα ασήκωτα για την υγεία τους, την παιδεία, τις δημόσιες υποδομές! Τον συγκεκριμένο φορέα τον «πήραν» από την ένταξή του στο ΤΑΙΠΕΔ με υπόγειους δρόμους και με την «κρυφή» φαντάζομαι ευλογία και των βουλευτών γιατί με γνωστούς τρόπους όλοι κάνουν να «λαμβάνουν».
    Αν αύριο ο γιός ενός εξ αυτών, ή οποιουδήποτε καρφωθεί σε έναν γκρεμό με το αυτοκίνητό του γιατί δεν είχε προστατευτικά κιγκλιδώματα λόγου χάριν για τα οποία αυτός ήταν υπεύθυνος να μπουν και δεν υα έβαλε γιατί καταχράστηκε τα χρήματα? Τι θα πει στον εαυτό του όταν θα είναι όχι ηθικός, αλλά φυσικός αυτουργός του θανάτου του παιδιού του?
    Λυπάμαι πάρα πολύ διότι όχι μόνον η χώρα βρίσκεται σε σήψη απλά αλλά ακόμα και οι καταχραστές των χρημάτων και του πλούτου μας , στον βωμό της απληστίας είναι πέραν του δέοντος ηλίθιοι με τέτοιες ξεφτιλισμένες πράξεις που αφαιρούν την πρόληψη ακόμα και για τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και των ίδιων των οικογενειών τους! Είναι τόσο ξεφτιλισμένοι που όλη τους η ζωή να συνεστιάζονται σε συλλόγους των περιοχών με σήμα το «γρανάζι» και υποθηκεύουν θύματα της «πονηράδας» τους στο παγκόσμιο σύστημα που τους έχει για σκουπίδια γιατί απλά είναι! Είναι σκουπίδια γιατί είναι προδότες της Πατρίδας τους αλλά και της ίδιας τους της οικογένειας, που αρέσκονται να ονομάζουν «λυκίσκους» και «λύκαινες» παιδιά και γυναίκες όταν τους εντάσσουν στα «σωματεία» τους τα ανεξίθρησκα!
    Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν ούτε τον θάνατο των παιδιών τους ή των οικογενειών τους , θα υπολογίσουν του συνανθρώπου τους? Λυπάμαι που θεωρούν πως είναι Έλληνες! Θα πω μόνον αυτό, όχι ότι οι Ευρωπαίοι είναι πρότυπό μου, αλλά η χρόνια προστριβή μου με το εξωτερικό μου έχει δείξει μερικές «ανοησίες» τους! Μια από αυτές είναι σε πολυσύχναστα μέρη όπως σταθμούς μετρό κ. α. να έχουν απινιδωτές σε ειδικές φωλιές αν κάποιος πάθει ένα έμφραγμα να προφέρουν τις πρώτες βοήθειες! Εκτός από μια πρωτοβουλία στα Ιωάννινα!
    Στην Ελλάδα όμως?? http://www.kathimerini.gr/265538/article/epikairothta/ellada/swthrioi-forhtoi-apinidwtes-se-kentrika-shmeia
    Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά νομίζω συνεννοηθήκαμε! Ίσως χρειαζόμαστε να φτάσουμε πιο χαμηλά, ίσως!! Ο κόσμος στα δικά μας χέρια γυρίζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη λυπαμαι πολυ για τον φιλο σου...τα παιδακια του..για ολους...Εχεις δικιο βουνο..Τα ατομα που λες τα χαρακτηριζει κατι μοναδικο.Η ασυνειδησια ...η κενοτητα.Οτι και να λεμε ..λειπει η συνειδηση και δεν γυρναει.Δεν φυτρωνει το χωραφι οτι και να γινει.Να ξαναγεννηθουν δεν γινεται...Μονο ενα μενει.Να ξεκουμπιστουν...σαν βαρυα νοσος της πολιτειας.Οτι ανοησια κι αν ονομαζουν ιδεολογια.Οι ιδεες και ο λογος δεν κατοικουν στο κενο.Οσο μενουν στα ποστα τους θα μετραμε απωλειες παντου μεχρι να μην υπαρχουμε σε λιγο.Ο κοσμος πια δεν εχει αλλη επιλογη πονηρη η αθωα.Η φευγουν ολοι...απο οπου και ναναι...η φευγουμε εμεις.Το ρολοι μετραει λιγο χρονο πλεον.....Δεν θαναι τιποτε οι φωτιες μπρος στην συνεχεια αν μεινουν....Οπως θα ειδες ολα τα πολυτιμα αντικειμενα που μαζευαμε χρονια σαν υπερτατα αγαθα..πρωτα απ ολα...εγιναν σταχτες.Αν ηταν τοσο πολυτιμα ..γιατι αγκαλιαστηκαν στην φωτια οι ανθρωποι που εφυγαν ? Γιατι Σακη αυτο ηταν πολυτιμοτερο....τελικα...και τους βγηκε αυθορμητα στον χαμο.Το καλυτερο μηνυμα μας αφησαν Σακη....οσοι τοδαν.Και τους ευχαριστουμε γιαυτο.Ειμαστε ανθρωποι φιλε μου...κι αυτες οι σταχτες αντικειμενα.Γιατι τις μαζευαμε σαν παλαβοι ?? Εφτανε μια αγκαλια...μια συμπονια μεταξυ μας...λιγη συνειδηση που παραμελησαμε σαν τελευταια στην λιστα ..οταν ειναι πρωτη απ ολα ...Ο εχων ωττα ακουειν ακουετω...

      Διαγραφή
  2. Ο ορισμός της προπαγανδας αυτο το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.