12/3/10

Η Πορεία της Τρέλας


Ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Ράμπιν και Πέρες εξηγεί πώς το Ισραήλ θα γίνει μοιραία ένα δι-εθνικό κράτος
Στο κλασικό της βιβλίο «Η Πορεία της Τρέλας», η Μπάρμπαρα Τάτσμαν αναφέρει τέσσερις περιπτώσεις στην ιστορία που οι κυβερνήσεις έδρασαν ενάντια στα συμφέροντά τους. Όταν οι Τρώες άφησαν τους Ελληνες να φέρουν τον Δούρειο Ιππο στο έδαφός τους. Όταν η παπική εξουσία επέτρεψε, αν όχι προκάλεσε, την απόσχιση των Προτεσταντών. Όταν οι Βρετανοί έχασαν την Αμερική. Κι όταν η Αμερική έχασε τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Αυτό το βιβλίο θυμήθηκε ο Ούρι Ντρόμι, εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Ράμπιν και Πέρες από το 1992 ως το 1996, όταν έμαθε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει την κατασκευή 1.600 νέων οικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Εκτός από το λάθος ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε «στα μούτρα» του καλύτερου φίλου και συμμάχου της, η ισραηλινή κυβέρνηση διέπραξε ένα ακόμη ουσιαστικότερο λάθος: με το να επεκτείνει τους οικισμούς αντί να εργάζεται για το «διαζύγιο» με τους Παλαιστίνιους όσο ακόμη μπορεί, οδηγείται μαθηματικά στην απώλεια του εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες. Με άλλα λόγια, το Ισραήλ ακολουθεί τη δική του «πορεία της τρέλας». Και το κάνει με ανοιχτά τα μάτια.



Πριν από 20 χρόνια, ένστολος στρατηγός τότε, ο σημερινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε ζητήσει από τον Ούρι Ντρόμι (που ήταν επικεφαλής του εκδοτικού οίκου του υπουργείου Αμύνης) να μεταφράσει βιβλία στρατιωτικής ιστορίας. «Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία», του είχε πει. Γιατί λοιπόν σήμερα επιτρέπει τη σταδιακή μετατροπή του Ισραήλ σε ένα δι-εθνικό κράτος;

Σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο Τελ Αβίβ, ο Μπαράκ τόνισε: «Η σοβαρότερη απειλή για το μέλλον του Ισραήλ δεν είναι η ιρανική βόμβα, αλλά η έλλειψη λύσης στο πρόβλημα της χάραξης των συνόρων στο εσωτερικό της ιστορικής Γης του Ισραήλ». Στην πραγματικότητα, αυτή η απειλή γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη.
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως αν και όταν διαιρεθεί μια μέρα η γη, οι μεγάλοι οικισμοί κοντά στη γραμμή του 1967 θα παραμείνουν στο κράτος του Ισραήλ, ύστερα από μια ανταλλαγή εδαφών. Το πρόβλημα είναι όμως με τους μικρούς οικισμούς που βρίσκονται στη μέση πυκνοκατοικημένων παλαιστινιακών περιοχών. Αυτοί οι οικισμοί καθιστούν τη διαίρεση δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Αν η ισραηλινή κυβέρνηση μπορούσε να δανειστεί μια σελίδα από το βιβλίο της Μπάρμπαρα Τάτσμαν, θα ανακοίνωνε ότι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - τρία χρόνια, ας πούμε - το Ισραήλ θα αποχωρούσε από το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Οχθης, περιμένοντας τους Παλαιστίνιους να ρυθμίσουν τα του οίκου τους. Στη συνέχεια, μια διεθνής ειρηνευτική δύναμη θα εγκαθίστατο εκεί για να υπερασπιστεί την ασφάλεια μέχρι την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

Και τι θα γινόταν με τους Εβραίους σε αυτούς τους μικρούς οικισμούς που θα βρίσκονταν ξαφνικά στο εσωτερικό του παλαιστινιακού κράτους; Θα έπρεπε να διαλέξουν αν θα επέστρεφαν στο Ισραήλ ή αν θα γίνονταν νομιμόφρονες υπήκοοι του παλαιστινιακού κράτους.

Στο σημερινό Ισραήλ, όμως, όλα αυτά είναι όνειρα. Αν και πολλοί αναφέρονται στον κίνδυνο να γίνει το Ισραήλ ένα δι-εθνικό κράτος, η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον αποτρέψει.

Το δίλημμα για το Ισραήλ, γράφει ο Ντρόμι, δεν είναι ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο. Μια προσπάθεια να κρατήσει όλη τη γη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη δυσκολία να διαιρεθεί η Ιερουσαλήμ. Τελευταία εγκαθίστανται όλο και περισσότεροι Εβραίοι σε αραβικές γειτονιές της πόλης. Τι θα συμβεί αν οι Παλαιστίνιοι αρχίσουν να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας την ιδιοκτησία τους;

Ας πάρουμε το ακόλουθο σενάριο: οι Παλαιστίνιοι αποφασίζουν να μην κάνουν τίποτα, απλώς να περιμένουν μέχρι να καταστεί εντελώς αδύνατο να χωριστεί η γη. Τότε η χώρα θα γίνει αναγκαστικά ένα δι-εθνικό κράτος. Κι επειδή δεν θα επιτραπεί στους Ισραηλινούς να διοικούν τη χώρα ως καθεστώς απαρτχάιντ, οι Παλαιστίνιοι θα αρχίσουν να ψηφίζουν τις εκλογές και να θέτουν υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο. Και σύντομα θα αποτελέσουν την πλειοψηφία, αφού οι ρυθμοί γεννήσεων είναι μεγαλύτεροι. Τότε θα ψηφίσουν ένα νόμο που θα επιτρέπει σε όλους τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια που άφησαν το 1948.



ΑΠΕ

11 σχόλια:

  1. Προσεξτε τον απολυτα κατανοητο τρομο των Ισραηλινων κρατουντων στο ενδεχομενο να γινουν δι-εθνικο κρατος, και αντιπαραβαλλετε με τον ζηλο των δικων μας στο να γινουμε πολυ-εθνικο κρατος. Ας προσθεσει στην επομενη εκδοση του βιβλιου της η κυρια Μπάρμπαρα Τάτσμαν και την Ελληνικη περιπτωση "τρελας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο άτοπο το παράδειγμα. Και οι ΗΠΑ και η Αγγλία αλλά ακόμα και η Γαλλία καιι η Ιταλία είναι (ή σχεδόν είναι) πολυεθνικά κράτη. Βλέπεις να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα;
    Όταν είναι μόνο δύο τα έθνη είναι σχεδόν βέβαιη η ρήξη, όταν ο συνολικός πληθυσμός είναι ένα σύνολο εθνών πιο πιθανό είναι να συνυπάρξουν παρά να συγκρουστούν.
    Αυτά βέβαια σε...φιλοσοφικό επίπεδο. Στην Ελλάδα είναι τόσο έντονες οι δράσεις ξένων δυνάμεων και τόσο αδύναμες οι κυβερνήσεις που κάθε "μειονότητα" αποτελεί εν δυνάμει εσωτερικό εχθρό. Δυστυχώς. Έτσι, αντί να μας ενώνει ένας ισχυρός ελληνικός πολιτισμός και να ελληνοποιούνται και μάλιστα οικειοθελώς όπως στην αρχαιότητα οι εν ελλάδι μετανάστες, αντίθετα γεμίζουμε γκέτο, η εγκληματικότητα αυξάνεται και ο ρατσισμός όλο και περισσότερο αναπτύσσεται και μάλιστα απο τα σχολεία ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω:
    ...>ο Μπαράκ τόνισε: "Η σοβαρότερη απειλή για το μέλλον του Ισραήλ δεν είναι η ιρανική βόμβα, αλλά η έλλειψη λύσης στο πρόβλημα της χάραξης των συνόρων στο εσωτερικό της ιστορικής Γης του Ισραήλ"<....

    Αν πάρουμε τα λόγια του κατάπτυστου αρχι-εγκληματία καί γενοκτόνου Μπαράκ για παραμύθια και άλλα ευτράπελα περι "Ιστορικής Γής του Ισραήλ" θα δούμε ότι για την εγκαθίδρυση της Ειρήνης στην περιοχή πρώτα τους έφταιγε ο Αραφάτ, μετά η Χαμάς, κατόπιν η Ιρακινή βόμβα, τώρα η Ιρανική βόμβα. Με τέτοιους συλλογισμούς σχεδιάζουν και εκτελούν τις γενοκτονίες των Παλαιστίνιων και άλλων Αραβικών Λαών πάντα με τις πλάτες, τα λεφτά και το αίμα των Αμερικανό-Εγγλέζων βέβαια.
    Η ουσία του θέματος όμως βρίσκεται αλλού.
    Οπουδήποτε κοιτάξουμε στην στατιστική της Γυναικολογικής Ιατρικής θα δούμε ότι τα εκτρώματα ή γεννιούνται νεκρά ή ζουν για μερικές ώρες στο μαιευτήριο και μετά αποθνήσκουν.
    Η Φύσις δεν τούς επιτρέπει στην Ζωήν.
    Έτσι και το Ισραήλ* σαν ένα τέτοιο έκτρωμα, είναι καταδικασμένο γρήγορα να ακολουθήσει την προγεγραμμένη του πορεία.
    Ξέρουν οι Εβραίοι ότι το Δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα. Γι αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να εξαφανίσουν τους πέριξ της Ιερουσαλήμ Λαούς και ειδικότερα τον Λαό της Παλαιστίνης με οτιδήποτε μέσο.
    Εκτός και αν Κάποιος τους έχει αφήσει ελεύθερους τώρα να σπέρνουν αέρηδες ώστε όταν έρθει ο καιρός να θερίσουν τυφώνες.

    Και η ώρα αυτή του θέρους για αυτούς πλησιάζει.


    Γιαννιώτης


    * Μη ανεγνωρισμένο από ευσυνείδητα μέλη/Εθνη της Παγκόσμιας Οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12 Μαρτίου 2010 3:14 μ.μ.

    Κάνεις μεγάλο λάθος.
    Επειδή μένω στίς ΗΠΑ σε πληροφορώ ότι αυτή η χώρα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κοινωνικό οικονομικό και ηθικό πρόβλημα με την πολυπολιτισμική τους κοινωνία.
    Ατράνταχτο παράδειγμα, ότι οι εβραίοι των ΗΠΑ άρουν και φέρουν τους Αμερικανούς στους πολέμους που θέλουν να διεξαγάγουν για λογαριασμό του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Το ίδιο γίνεται πάλι με τους εβραίους σε Καναδά και Αγγλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 12 Μαρτίου 2010 3:14 μ.μ.

    α) Η Ιταλία δεν είναι πολυεθνικό κράτος.

    β) Η Γαλλία είχε και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τις μειονότητές της. Εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τους μουσουλμάνους, ακόμη δεν έχει τελειώσει με το αποσχιστικό κίνημα των Κορσικανών, οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι μάλλον Ιταλοί.

    @ omniscient

    Συμφωνώ. Στην Ελλάδα μας επέβαλαν στα καλά καθούμενα να γίνουμε κράτος πολυπολιτισμικό, αφού κατάφεραν να εντάξουν κι αυτό στην "προοδευτικότητα". Η χώρα ευρίσκεται υπό κατοχήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 16:52
    Αγαπητέ, όπως βλέπετε κάποιοι νεο-έλληνες κοιμούνται ακόμα και βρίσκονται και πενήντα χρόνια πίσω. Επίσης, κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται όχι μόνο ότι ο σκύλος τους έφαγε την εργασία, αλλά και ότι "αόρατοι εχθροί" τους επιβάλλουν την πολυ-πολιτισμικότητα. Λες και οι "αόρατοι εχθροί" πήγαιναν στην κάλπη και ψήφιζαν επί 30 χρόνια ΔΥΟ οικογένειες...
    ------------------

    Κατά τα άλλα,
    Barbara Tuchman
    (μια Εβραία Ηρωίδα της Αμερικής)

    Uri Dromi...
    Κάθε μέρα, βλέπω ότι μαθαίνουμε κάτι για τους Εβραίους και το Ισραήλ... Προσεχώς, σας βλέπω και σε κυριακάτικο σχολείο...
    Πάντως, μπράβο! Τέτοιο -πως να το πω;-
    ενδιαφέρον, ζήλο, εμμονή, ψύχωση...
    Μη με παρεξηγήσετε, με την καλή έννοια το εννοώ.
    Ειλικρινά, χαίρομαι που αρχίζετε και καταλαβαίνετε ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία Λόγου και Έκφρασης είναι από τα συστατικά επιβίωσης και επιτυχίας του κράτους του Ισραήλ.

    Και να προτείνω και ένα κα-τα-πλη-κτι-κό άρθρο του Dromi στη Guardian, στις 24 Φλεβάρη 2009 με θέμα τα εξαιρετικά μέτρα που πήραν οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για να μη βλάψουν καθόλου άμαχους της Γάζας. Και το πόσο απόλυτα δικαιολογημένη ήταν η χρήση βίας από το Ισραήλ.
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Μην το χάσετε!

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/feb/23/israel-palestinian-territories

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 12 Μαρτίου 2010 18:08 μ.μ.

    Ειπα και γω. "Λειπη ο Μαρτης απ' την Σαρακοστη";
    Για τους "παιδεραστες" της Χαμας δεν μας ειπες τιποτε ακομα. Ή δεν "μασησαν" οι του Ινφωγνωμονα και τα ξερασες αλλου;
    Και για το διπλο μπουρλοτο της συναγωγης στα Χανια και την ανα- μενομενη επακολουθη αισχρη και καταπτυστη προπαγανδα εναντιον του Ελληνισμου διεθνως απο τα εβραιοκαναλα σας και τις πατσαβουροφυλλαδες σας, δεν μας λες τιποτα επισης.
    Μουγκα στην στρουγκα.

    Τωρα μιας και μιλας για "αορατους εχθρους" (αν και ο 16:52 μιλαει για εβραιους-αλλα οποιος εχει μυγες μυγιαζεται) δες "AIPAC", "JINSA", "ΑΕΙ", "BROOKINGS", "Board of Deputies of British Jews" και δεν συμμαζευεται. Αλλα γιατι να πηγαινω τοσο μακρια. Πηγαινε στο ΚΙΣ σου ή και στην Πρεσβεια σου απ' οπου και μας προερχεσαι. Εκει πληροφορησαι σχεδον τα παντα εκ' των εσω.

    Εγω φταιω τωρα που εχεις αγνοια για το οτι' "στο σπιτι του ολοκαυτωμενου δεν μιλανε για σαπουνι";



    Μωϋσης Καποτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Μωϋση Καποτα

    "Ειπα και γω. "Λειπη(*) ο Μαρτης απ' την Σαρακοστη";"

    Aσφαλώς όχι και καλά κάνει. Είναι ο μήνας της Άνοιξης, δηλαδή της ζωής. Είναι ο μήνας που μας βγάζει από τον χειμώνα, ο οποίος μας αναγκάζει να φοράμε καπότα. Δεν συμφωνείς;

    (*) "λείπει". Πρόσεξε την ορθογραφία σου, διότι προξενεί λύπη...

    @ Galia

    Eξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο της Guardian. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 6:49 μ.μ.

    Σου απαντώ μόνο και μόνο γιατί σήμερα δεν μας έπρηξες με το ιστολόγιό σου.

    Λοιπόν, φιλικά, θα πρότεινα να κόψεις αυτό που πίνεις. Σε χαλάει βρε Μωυσή Καποτα - Πολλές παραισθήσεις!
    Το βασικό: Ούτε Ίδρυμα είμαι, ούτε Πρεσβεία είμαι, ούτε Συμβούλιο είμαι. Εγώ είμαι εγώ δηλαδή. Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις;
    Και μετά πάμε στην άλλη παραίσθησή σου και εμμονή καταδίωξης: ο γάμος των χαμασιωτών!
    Καταρχήν έγινε το καλοκαίρι. Τί φλασιά έφαγες τώρα ξαφνικά; Και το γράφεις, το ξαναγράφεις...

    Αφού θες την γνώμη μου, λοιπόν, να σου πω ότι προσωπικά δε δίνω δεκάρα για το γάμο των χαμασιωτών.
    Διότι προφανώς εγώ υποστηρίζω Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Γάζα! Παρεπιμπτόντως και το Ισραήλ το ίδιο θέλει. Να σου θυμίσω ότι μόνο ένας Ισραηλινός υπάρχει σήμερα στη Γάζα και αυτός κρατείται παρά την θέλησή του.

    Οπότε οι Γαζιανοί μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και με αόρατες νύφες να παντρεύονται παρέα με κακόμοιρα "παρανυφάκια" επτάχρονα ντυμένα μεγαλίστικα και βαμένα σαν τραβεστί, που πάνε στον γάμο μόνα με νοικιασμένα αμάξια, και που τρίβονται στους γαμπρούς χορεύοντας bellydance.

    Θα τους πούμε εγώ και εσύ πως θα ζήσουν στη χώρα τους;
    Ελεύθεροι είναι. Και παιδεραστία και κτηνοβασία και νεκροφιλία και ανθρωποφαγία. Εσύ τί ζόρι τραβάς πια; Σου πέφτει εσένα λόγος με ποια θα κοιμηθεί ο Γαζιανός;
    Είπαμε να είσαι φασίστας, εσύ το παρα-ξέσκισες όμως!
    (Tip: Αν θες να περνάς για Έλληνας, κάνε κάτι με τα ελληνικά σου. Θέλουν πολύ δουλειά ακόμη)


    @ 20:03

    Ευχαριστώ :)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 20:03

    Μου άρεσε, επίσης, πολύ το σχόλιό σας με τον Μάρτη. Αυτό βέβαια,
    το λέτε εσείς που μπορείτε,
    γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν εύκολα ούτε τον Μάρτη, ούτε τον Απρίλη, ούτε ποτέ.

    Από εκεί ξεκινάνε τα δράματα της ζωής. Ατέλειωτα κόμπλεξ και κακίες!
    Που λέτε, αγαπητέ μου, έχω τελειώσει σχολή πενταετούς φοιτήσεως και έχω υπόψην κάτι περιπτώσεις "ανημπόριας" θλιβερές:
    Παντρεμένοι και με παιδάκια, να βλέπουν στην οικοδομή ιδρωμένο στέρνο εργάτη και να αλληθωρίζουν...

    Άσχετο! Αλλά, τώρα που το σκέφτομαι, ο Andpik είχε τις προάλλες μιας απορία για το αν εργάζομαι σε εκδοτικό οίκο. Με αυτό που είπα για την πενταετή σχολή, έγινε σαφές ότι έπεσε έξω!

    Και τώρα είναι η δική μου σειρά μου να μαντέψω:
    Andpik, κάτι μου λέει ότι είσαι και εσύ πενταετούς φοιτήσεως!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μωυσης το κανε το θαυμα του παλι! Εκανε τον σαγιαν κι εφαγε γλυστριδες!
    Εβραϊκες, κοσερικες γλυστριδες.
    Sabbath σημερα και ξεκαρδιστηκαμε παλι στα Gelia! Μπορουν να ξερνανε ωρες ολοκληρες (ιδε αρθρο του Jonathan Cook) αλλα προς ονομα του Γιαχβε τους μη ξεσκεπαζετε τα εγκληματα των εβραιων στα κρατη που φιλοξενουνται.
    Μιλατε για φωτιες που εβαλαν οι "δικοι μας" σε συναγωγες και δυσφημηση του απανταχου Ελληνισμου εσεις;
    Για Ορθογραφία εμεις.
    Μιλατε για τις ηδη αποδεδειγμενες σκευωριες μας και εγκληματα εναντιον των Λαων των Εθνων που μας φιλοξενουν εσεις;
    Για καπότες εμεις.
    Μιλατε για Ναζιστικου τυπου εγκληματα εναντιον αθωων γυναικοπαιδων μεσα στα σπιτια τους και μεσα στην ιδια τους την πατριδα εσεις;
    Για τα δικαιωματα της γυναικας (εκτος βεβαια της Παλαιστινιας γυναικας-τι μας νοιαζει για την Χαμασιωτησα) εμεις.
    Μιλατε για τον Λευκο Φωσφωρο που πεταγαν πανω στα παιδακια οι δικοι μας, εσεις;
    Ναζι, Φασιστες, ολοκαυτωματα, (ασε που "απεδειχθη" οτι μονοι τους πεταγαν τον φωσφωρο απ' τις ταρατσες για να δυσφημησουν τους απογονους των θυματων του ολοκαυτωματος) εμεις.
    Μιλατε για εβραιους τοκογλυφους της Goldman-Sachs που αρουν και συρουν την Πατριδα μας, εσεις;
    Ναζι-Φασιστες-ρατσιστες-ολοκαυτωμα-αντισημιτες, εμεις.
    Μας ξεβρακωνετε μερα μεσημερι εσεις;
    Και λοιπον; Χοιροι ειμεθα και παντα ξεβρακωτοι τριγυριζουμε μεσ' τη λασπη του χοιροστασιου, αν και εχουμε αγορασει ολα τα ΜΜΕ μπας και μας ξεπλυνουν απ' την λασπη που ζουμε αλλα που;
    ----------------------------------
    Να και ο καθρεφτης του ΓΝΗΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ Galia.

    ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    Από τον Jonathan Cook.

    Η αφιονισμενη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή' «αντιμίλησε τους» και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού, μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ....
    ....Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στους υπολογιστές και στο ίντερνετ, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς "surfers" ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή....
    ...Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
    Ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια...

    Όλο το άρθρο εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.