31/3/10

Κατά της πλήρους απαγόρευσης της μπούρκας το γαλλικό Συμβ.Επικρατείας

Γνωμάτευση προς την κυβέρνηση
Παρίσι: Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας τάχθηκε κατά της πλήρους απαγόρευσης της μπούρκας, λέγοντας ότι μία τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ήταν αντισυνταγματική.

Τόνισε ότι η έκκληση να παραμένει το πρόσωπο ακάλυπτο ίσως να είναι δικαιολογημένη, αλλά ενδέχεται και αυτή να προκαλέσει προβλήματα εφαρμογής.Σε γνωμάτευση που διαβιβάστηκε την Τρίτη στον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, το Συμβούλιο -κυβερνητικό σώμα που παρέχει και νομικές συμβουλές προς την εκτελεστική εξουσία- αναφέρει ότι μία τέτοια απαγόρευση «δεν μπορεί να βρει μία αδιαμφισβήτητη βάση στο νόμο».

Το Συμβούλιο Επικρατείας επισημαίνει ότι μόνο λόγοι δημόσιας ασφάλειας και η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος μπορούν να λειτουργήσουν ως νομική βάση για την απαγόρευση της μπούρκας, αλλά και αυτό κάτω από ειδικές συνθήκες.Τονίζει ότι ακόμα και η μερική απαγόρευση της μπούρκας μπορεί να είναι δύσκολο να επιβληθεί, καθώς ίσως και αυτή να μην έχει νομική βάση.

Η γνωμάτευση αυτή περιπλέκει τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να περάσει ένα νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η χρήση της μπούρκας στο γαλλικό έδαφος.«Ο ολόσωμος μανδύας είναι αντίθετος στην αξιοπρέπεια των γυναικών. Η απάντηση είναι να τον απαγορεύσουμε. Η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα είναι σύμφωνο με τις αρχές της νομοθεσίας μας» είχε δηλώσει ο Ν.Σαρκοζί σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Το αμεσοδημοκρατικό ΑΦΟΒΙΚΟ Σύνταγμα του 1792 με το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, το κατήργησαν οι μοναρχικοί αριστεροδεξιοί, ώστε να είναι "νόμιμη" ξανά η κρατική τρομοκρατία, τα ψοφο-ιερατεία, τα σύμβολά τους, οι μπούργκες, ο κατευθυνόμενος υπερπληθυσμός και ό,τι αυτοκαταστροφικό προκαλεί το θολωμένο μυαλό των ανανούριστων εγωμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γάλλοι έχουν αρχίσει να ακούν θεοκρατικά μηνύματα από τους πολιτικούς τους. Δυστυχώς, η μετάφραση δεν το δείχνει αυτό.

    Χρειαζόμαστε ανάλυση από Ελληνίδα ή Έλληνα που ζει στην Γαλλία. Έχεις άκρες Σάββα?



    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σχέση έχει η μπούρκα με την Γαλλία η γενικότερα με την Ευρώπη;

    Γιατί δεν μας αφήνουν ήσυχους να πάνε στις πατρίδες τους να μη τους ενοχλεί κανένας και να μη μας ενοχλούν;

    Τι γυρεύουν αυτοί οι άνθρωποι σ' αυτή την Ήπειρο;

    Από πότε ο φιλοξενούμενος έχει το δικαίωμα να επιβάλει σ' αυτόν που τον φιλοξενεί τους δικούς του κανόνες;

    Πως θα ενσωματωθεί σε μια κοινωνία της χώρας που τον φιλοξενεί κάποιος που επιμένει να επιβάλει έναν τρόπο ζωής που έφερε από την δική του πατρίδα;
    Είμαι παράλογος;
    Ζητάω πολλά;
    Είμαι φασίστας;
    Συγνώμη, προσπαθώ να φάω το κουτόχορτο των ΜΜΕ και τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης μας αλλά δεν μπορώ.
    Συγνώμη, ειλικρινά συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MPOURKA?
    MPOURKAS-ALEXANDROUPOLI
    KAMIA SXESI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δήθεν προσπαθούν να πετύχουν οικονομική ανάπτυξη και να αποδείξουν τον ανώτερο πολιτισμό τους και τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους φέρνοντας συνεχώς στις χώρες τους ,μουσουλμάνους μετανάστες .Εκ των υστέρων οι ντόπιοι πληθυσμοί καλούμεθα να τους κάνουμε κορώνα μας και λίγο έως πολύ να τους κάνουμε όλα τα χατήρια.Οι ντόπιοι είναι που συνήθως χάνουν τη δουλειά τους και αντιμετωπίζονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις σε πολίτες κατηγορίας Β! Αλλά ακόμη και τότε ακούγονται φωνές από τους μετανάστες και δη τους μουσουλμάνους για καταπίεση ιδίως των θρησκευτικών τους ελευθεριών καθώς και ρατσιστική αντιμετώπιση από τους ντόπιους
    Μέχρι και ο Ο.Η.Ε ανέλαβε την υποχρέωση να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου ότι πρέπει να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους.
    Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν οι κυβερνήσεις του κόσμου θα αφομοιώσουμε τους νέους μετανάστες και θα ζήσουμε όλοι καλά και αυτοί καλύτερα. Θα επιτύχουμε την οικονομική ανάπτυξη που είχε και η Αμερική(το μεγάλο χωνευτήρι των λαών ) τους προηγούμενους δύο αιώνες και θα ζήσουμε ζωή χαρισάμενη.Μετά ξυπνήσανε !Τους διέφυγαν εσκεμμένα μερικές βασικές διαφορές όπως η εθνότητα και το θρήσκευμα των μεταναστών που πήγαν στην Αμερική καθώς και το γεγονός ότι δεν ξεκινούσαν με κάποια προκατάληψη ή το κυριότερο με μίσος για την νέα τους πατρίδα.Ακόμη και οι μαύροι που έφθασαν παρά την θέλησή τους (σαν σκλάβοι )εκχριστιανίσθηκαν και παρά τον διωγμό που υπέστησαν σχεδόν μέχρι τις ημέρες μας κατόρθωσαν μετά από αγώνες να γίνουν αποδεκτοί πρόκοψαν και απέκτησαν εθνική συνείδηση.Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην χριστιανική τους παιδεία.Παρ' όλα αυτά η προσπάθεια να συμβιώσουν διαφορετικές εθνικές ομάδες στην ίδια χώρα έφερε και προβλήματα όπως λόγου χάριν την εγκληματικότητα και εκ των υστέρων το οργανωμένο έγκλημα που με τη σειρά του έφερε τα ναρκωτικά τα οποία με τη σειρά τους έφεραν νέα αύξηση της εγκληματικότητας (σημειωτέον με μία αστυνομία που είναι πολύ πιό αποτελεσματική από την δική μας μόνο και μόνο χάριν του προηγμένου από τεχνολογική άποψη εξοπλισμού της και των επιστημονικών επιτευγμάτων που αφομοιώνει πολύ πιό γρήγορα από την δική μας αστυνομία καθώς και με την διατήρηση της θανατικής ποινής τουλάχιστον σε ορισμένες πολιτείες, που αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς επίδοξους εγκληματίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντίθετα με τους Αμερικανούς εμείς στην Ελλάδα φέρνουμε αποκλειστικά μουσουλμάνους μετανάστες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων )πολλοί δε από αυτούς έρχονται από γειτονικές χώρες που διάκεινται εχθρικά απέναντί μας και το χειρότερο απ' όλα έχουν εδαφικές διεκδικήσεις.Αποτέλεσμα δημιουργούμε μειονότητες εκ του μή όντος και τρέχουμε μετά σαν μωρές παρθένες να δικαιολογηθούμε στους διεθνείς οργανισμούς που μας κατηγορούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων .Αν αναλογισθούμε πόσες φορές έχουν μπει στην Βουλή" Έλληνες μουσουλμάνοι" πολιτικοί και πόσες φορές δημιούργησαν προβλήματα στην Ελλάδα με τις ανεκδιήγητες θέσεις τους και συμπεριφορές τους τότε θα συμπεράνουμε ότι ίσως οι πολιτικοί μας έχουν την βούληση να θυσιάσουν μερικά εθνικά μας συμφέροντα για να πετύχουν την επανεκλογή τους.Δεν γνωρίζω καμμία ισλαμική κυβέρνηση σ' αυτόν τον κόσμο που να έχει έλληνες ή ξένους στο κοινοβούλιο ,εμείς γιατί ?κανείς δεν σκέφθηκε ότι ο βουλευτής εκτός από ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχει και ελληνική εθνική συνείδηση?Δεν σκέφθηκαν ότι βάζοντας μουσουλμάνους στη Βουλή δημιουργείται πρόβλημα εθνικής ασφάλεις και διαρροής απόρρητων προς κατευθύνσεις που δεν θα έπρεπε.
    Επίσης είναι γνωστά μερικά πράγματα για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό το τζί -χάντ ,τη Σαρία ,τον φανατισμό καθώς και για το άσβεστο μίσος που νιώθει ο κάθε μουσουλμάνος για οτιδήποτε Δυτικό ή χριστιανικό (για να αντιληφθεί κανείς σε τι βαθμό φθάνει ο φανατισμός και το μίσος τους για κάθε τι δυτικό .Βρέθηκα κάποτε στο αεροδρόμιο του Αλγερίου.Λοιπόν σε όλα τα W.C του αεροδρομίου χαρτί δεν υπήρχε πουθενά ,μόνο ντενεκεδάκι με νερό.Απαγορεύεται γιατί είναι μία κακή δυτική συνήθεια!
    Απορώ και θαυμάζω πως οι πολιτικοί μας δεν ανησυχούν για την ασφάλεια της χώρας και του κόσμου όταν γνωρίζουν πολύ περισσότερα από εμάς για θέματα ισλαμικού φονταμενταλισμού ,τρομοκρατίας που είναι απόρροια του τζί-χάντ και θα σταματήσει μόνο όταν θα έχει προσκυνήσει και ο τελευταίος χριστιανός. Προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος ,εξάντλησης των υδατίνων πόρων επανεμφάνισης ασθενειών που είχαν εκλείψει ,αύξησης της εγκληματικότητας καιτρομοκρατικών επιθέσεων είναι πλέον αναμενόμενα.
    Και να έφταναν όλα αυτά? Η κυβέρνηση παραχωρεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες.Αποτέλεσμα από εδώ και πέρα τα κόμματα θα είναι υποχρεωμένα να προσαρμόζουν την εξωτερική μας πολιτική,καθώς και τα του οίκου μας βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων των μεταναστών.Με λίγα λόγια θα πρέπεισυχνά πυκνά να παίρνουν αποφάσεις ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα αν θέλουν να επανεκλεγούν !
    Με τον ερχομό και άλλων μεταναστών καθώς και με την ανεξέλεγκτη τεκνοποίηση θα γίνουν πλειοψηφία και σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν ισλαμική κυβέρνηση και στην Ελλάδα .Τότε η δημοκρατία μας θα πεθάνει οριστικά και θα αποκτήσουμε θεοκρατικό καθεστώς. Τότε είναι που θα φορέσουν και οι Ελληνίδες την μπούργκα θέλοντας ή μη και θα πάψουν οριστικά να μιλούν για φεμινισμό και γυναικεία ισότητα.Τότε θα γίνουν ΡΕΣ (πράγματα )και όχι ανθρώπινα πλάσματα και ευνουχισμένες όπως θα είναι -γυναικεία περιτομή ή κλειτοριδεκτομή -θα έχουν σαν μόνο δικαίωμα να λατρεύουν ,τον Αλλάχ και μετά από αυτόν τον άλλο μικρό θεό τον σύζυγο τους.Θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση ότανκάποια στιγμή θα της ζητηθεί από τους μουσουλμάνους μετανάστες να νομιμοποιήσει την γυναικεία περιτομή,την μπούργκα (αυτή μάλλον επιτράπηκε σιωπηλά ),την πολυγαμία και αν ναι πως όλα αυτά συμβιβάζονται με τις δημοκρατικές μας αρχές.Εάν όχι πως θα καθαρίσει με τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης των μεταναστών .
    Απ' ότι γνωρίζω είχαμε άριστες σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο πριν την παγκοσμιοποίηση.Δεν δημιουργείται κίνδυνος να καταστραφούν αυτές οι σχέσεις από μία αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την καταπίεση των υπηκόων τους ?Αυτό το λέω γιατί οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν καλά καλά να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και αμέσως βγαίνουν στα κανάλια και αρχίζουν να διαμαρτύρονται.
    Μήπως βάλαμε στο κεφάλι μας "χωρίς κέρδος κέρατα" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.