Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, infognomonpolitics@gmail.com
31/3/10
29 Μαρτίου 2010 έναρξη του έργου για το δρόμο Λιμνίτη/Υesilirmak».
Στο χώρο της τελετής υπήρχαν δύο πάσσαλοι πάνω στους οποίους υπήρχε ένα πανό που έγραφε «29 Μαρτίου 2010 έναρξη του έργου για το δρόμο Λιμνίτη/Υesilirmak». Από κάτω μια λευκή κορδέλα την οποία έκοψαν οι δύο ηγέτες οι οποίοι στη συνέχεια έπιασαν τα φτυάρια για να απλώσουν τις πρώτες φτυαριές χώμα κατασκευής του δρόμου.
Στο χώρο εκκίνησης οι δημοσιογράφοι υπέγραψαν δήλωση που διανεμήθηκε από τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σύμφωνα με την οποία περισσότερο θύμιζε ότι θα διέρχονταν μια εμπόλεμη ζώνη.
Πρώτες φτυαριές για το δρόμο
Στην παρουσία Χριστόφια-Ταλάτ εγκαινιάστηκαν τα κατασκευαστικά έργα Κ. Πύργου - Λιμνίτη
Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου, Κώστας Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι γίνεται η απαρχή για να καταρριφθεί το τείχος που ταλανίζει την κοινότητα εδώ και 45 χρόνια. Ο Ανδρέας Ιωάννου, εκ μέρους της επιτροπής διάνοιξης των οδοφραγμάτων, τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους και για αυτό επιβάλλεται να βρεθούν μαζί και να μοιραστούν το κοινό τους μέλλον στο νησί». Τέλος ο κοινοτάρχης του κατεχόμενου Λιμνίτη, Μουσά Σεράλ, ζήτησε δε όπως στο οδόφραγμα δοθεί το όνομα του πρώην κοινοτάρχη του κατεχόμενου Λιμνίτη, Γκιοκσέλ Καπαράν, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.
Έγγραφο ανάληψης ρίσκου έδωσαν στα ΜΜΕ
ΜΕΤΡΙΑξεχωριστά ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Τηλλυρίας ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο κ. Ταλάτ και ο κ. Ντάουνερ. Συναντήθηκαν στο φυλάκιο της ειρηνευτικής δύναμης πάνω από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των έργων κατασκευής του δρόμου που θα συνδέει τον Κάτω Πύργο με τον Λιμνίτη. Οι τρεις άνδρες αφού πρώτα συναντήθηκαν στο φυλάκιο του αργεντινού αποσπάσματος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ περπάτησαν μέχρι το σημείο της τελετής όπου τους ανέμεναν αντιπροσωπείες των κοινοτήτων Κάτω Πύργου και Λιμνίτη καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, μαζί με τους επικεφαλής της κοινοπραξίας της ελληνοκυπριακής ΦΑΠ κονστράκτιονς ΛΤΔ και της τ/κ Ταρμάκ.
Στο χώρο της τελετής υπήρχαν δύο πάσσαλοι πάνω στους οποίους υπήρχε ένα πανό που έγραφε «29 Μαρτίου 2010 έναρξη του έργου για το δρόμο Λιμνίτη/Υesilirmak». Από κάτω μια λευκή κορδέλα την οποία έκοψαν οι δύο ηγέτες οι οποίοι στη συνέχεια έπιασαν τα φτυάρια για να απλώσουν τις πρώτες φτυαριές χώμα κατασκευής του δρόμου.
Τα μέσα ενημέρωσης μεταφέρθηκαν στην περιοχή με λεωφορεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Στο χώρο εκκίνησης οι δημοσιογράφοι υπέγραψαν δήλωση που διανεμήθηκε από τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σύμφωνα με την οποία περισσότερο θύμιζε ότι θα διέρχονταν μια εμπόλεμη ζώνη. Στη δήλωση αναφέρεται ότι το άτομο που θα μεταφερόταν με όχημα των Ηνωμένων Εθνών αναγνώριζε τους κινδύνους που μπορεί να υπήρχαν στο συγκεκριμένο ταξίδι (δηλαδή από το αεροδρόμιο Λευκωσίας μέχρι το Λιμνίτη) και αναλάμβανε προσωπικά το ρίσκο αυτής της μετάβασης. Επίσης αναφέρεται πως αναγνώριζε πως ο ΟΗΕ ή οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή υπάλληλος «δεν φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, ζημιά, τραυματισμό ή θάνατο που μπορεί να επισυμβούν στη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού». Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Χοσέ Ντιάζ, αυτή είναι μια τυπική διαδικασία για μεταφορά ατόμων που δεν ανήκουν στη δύναμη.
Πέραν αυτού οι δημοσιογράφοι είχαν να υποστούν και τους ελέγχους ταυτοτήτων από ψευδοαστυνομικούς του κατοχικού καθεστώτος κατά την είσοδο και έξοδό τους από τα κατεχόμενα οι οποίοι δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για την ιδιαιτερότητα του χθεσινού γεγονότος. Και μέσα σ’ όλα αυτά σ’ ένα από τα λεωφορεία ο οδηγός επέλεξε έναν τουρκικό ραδιοσταθμό για μουσική στη διάρκεια της διαδρομής που κράτησε πέραν της μίας ώρας. Μουσική υπόκρουση και στο χώρο της εκδήλωσης, αυτή τη φορά απαλή κλασική μουσική.
Παράλληλα Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μέσα από την ομιλία του προήγγειλε και συμφωνία με την ε/κ πλευρά μέσα στις επόμενες ημέρες για πρόσβαση μέσω ξηράς στα Κόκκινα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ως πριν δύο χρόνια είχαμε έναν άξιο Πρόεδρο. Έναν άνθρωπο στο τιμόνι του κράτους, ο οποίος -ακόμη και αν διαφωνούσαν πολλοί επί μέρους μαζί του- κρατούσε ψηλά τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈναν Πρόεδρο που αντιστεκόταν και που δεν έπεφτε σε παγίδες. Έναν άνθρωπο που μισούσε τη βλακεία όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.
Από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, καταλήξαμε στο Δημήτρη Χριστόφια. Το χειρότερο και τον πιο επικίνδυνο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τον άνθρωπο που παραβιάζει το ψήφισμα 550 και που λαμβάνει επίσημα θέση στις μη αναγνωρισμένες παράνομες "εκλογές του ψευδοκράτους" (όπως ο φίλος της Επιτροπής Κ. Βενιζέλος γράφει σήμερα στο Φιλελεύθερο). Τον άνθρωπο που αδειάζει ελληνοκυπριακά κόμματα, μπροστά στο διεθνή παράγοντα και μπροστά στον εκπρόσωπο της κατοχής.
Τον άνθρωπο που, αντί να έχει πρόβλημα με το ότι ο "σύντροφος" Ταλάτ του ζητά επισημοποίηση των γενναίων προσφορών του, χωρίς αντάλλαγμα, με ένα κοινό ανακοινωθέν, παραπονιέται ότι δεν τον άφησαν άλλα κόμματα να προβεί στο κοινό ανακοινωθέν!
Γρουστόφκια, σκάψε ολαν. Σκάψε θάψουμεν το ελπίδαν των Κυπρίων. Σκάψε θάψουμεν το απελευθέρωσην τζαι το επιστροφήν σας τζιαι το ελληνικόν ιστορίαν του Κύπρου. Σκάψε cheerleader μου. Σκάψε!
Τον άνθρωπο που επιδίδεται σε καραγκιοζιλίκια με τον κατακτητή (τσαπίσματα, φυτέματα κ.α.) λες και πέρασε πολύς καιρός που έθαβαν ζωντανούς οι Αττίλες τους συμπατριώτες μας και που φύτευαν σφαίρες στο κεφάλι των Ελληνοκυπρίων. Κάτι για το οποίο ΔΕΝ ζητούν καν συγνώμη.
Τον άνθρωπο που αντί να διεκδικεί την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μετατρέπεται σε cheerleader του Ταλάτ (μαζί με την Άγκυρα και τους εποίκους).
Πως μπορούν οι διπλωμάτες μας ή οι ευρωβουλευτές μας ή όσοι διαμαρτύρονται για την ύπαρξη παράνομης κατοχής στην Κύπρο, όταν ο Δ. Χριστόφιας και υποβαθμίζει και διαστρεβλώνει το πρόβλημα;
Πως μπορέσαμε εμείς οι Κύπριοι να κάνουμε ένα τέτοιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας; Να αντικαταστήσουμε έναν Τάσσο με μία cheerleader;
Αλωεύς για το christofias-watch
9:27 όπως μπορέσαμε και εμείς οι Ελλαδίτες να έχουμε τον εμπνευστή του σχεδίου Ανάν Πρωθυπουργό&Υπουργό Εξωτερικών και Υφυπουργό Εξωτερικών ελληνα ο οποίος συμμετείχε στην εκπόνηση του
ΑπάντησηΔιαγραφή