30/3/10

Ο άτυπος κοινωνικός πόλεμος



Tου Σταυρου Λυγερου

Η έκρηξη της βόμβας με θύματα τρία μέλη μιας ταλαίπωρης οικογένειας Αφγανών προχθές το βράδυ και οι δύο ένοπλες ληστείες χθες το πρωί ήλθαν να μας υπενθυμίσουν αυτό που θέλουμε να ξεχνάμε. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η πόλη βυθίζεται στην ανασφάλεια. Οταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προβεί σε αμετροεπείς δηλώσεις, οι οποίες σήμερα του επιστρέφουν σαν μπούμερανγκ. Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν εύκολη λύση να τον μιμηθούμε και να κατηγορήσουμε την Αστυνομία και τον ίδιο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι υπηρεσίες του έχουν ευθύνες, αλλά, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το πρόβλημα είναι ευρύτερο.


Το αστυνομικό δελτίο αποδεικνύει ότι η Αθήνα μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε επικίνδυνη πόλη. Η τρομοκρατία είναι οξύ πρόβλημα, αλλά απειλεί τον μέσο πολίτη πολύ λιγότερο από την εγκληματικότητα, η οποία εμφανίζει μεγάλη έξαρση. Αυτό δεν αφορά μόνο το οργανωμένο έγκλημα. Αφορά και το διάσπαρτο έγκλημα, που στρέφεται εναντίον απροστάτευτων πολιτών, οι οποίοι κατά κανόνα προέρχονται από μικρομεσαία στρώματα. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι οι ένοπλες ληστείες πολλαπλασιάζονται. Οι κακοποιοί συνήθως φέρουν πυροβόλα όπλα, τα οποία και χρησιμοποιούν με μεγάλη ευκολία. Ορισμένοι εξ αυτών σκοτώνουν ακόμα και για λίγα ευρώ.

Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι ευθέως ανάλογη με την όξυνση της οικονομικής κρίσης. Από τις επιπτώσεις της κρίσης έχουμε βιώσει μόνο την «κορυφή του παγόβουνου». Το ίδιο ισχύει και για την εγκληματικότητα. Στην πραγματικότητα, η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από τα παραδοσιακά όριά της. Τείνει να μετατραπεί σε μια μορφή άτυπου κοινωνικού πολέμου.

Συρρικνώνοντας τις θέσεις και «λευκής» και «μαύρης» εργασίας, η κρίση δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς Ελληνες, αλλά και σε πολύ περισσότερους μετανάστες. Στη χώρα βρίσκονται περίπου 700.000 νομιμοποιηθέντες μετανάστες και ένας απροσδιόριστος αριθμός παρανόμων, που συνεχώς αυξάνεται. Σε αντίθεση με τους άνεργους Ελληνες που κατά κανόνα έχουν κάποιο «κλαδί» να κρατηθούν, οι άνεργοι μετανάστες κατά κανόνα δεν έχουν.

Η στατιστική επιβεβαιώνει ότι τα ποσοστά συμμετοχής των μεταναστών σε ορισμένες κατηγορίες εγκληματικών πράξεων (κυρίως διαρρήξεις, ληστείες, φόνους, βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών) είναι αναλογικά πολύ υψηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά συμμετοχής των Ελλήνων. Η διαφορά, βεβαίως, οφείλεται σε κοινωνικούς και όχι σε φυλετικούς λόγους. Οι άνεργοι μετανάστες, που φυτοζωούν σε τρώγλες, είναι εκ των πραγμάτων πιο ευάλωτοι στον πειρασμό της εγκληματικότητας.

Η αιματηρή έκρηξη προχθές το βράδυ προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας για τα αθώα θύματα από το Αφγανιστάν. Ας μην έχουμε αυταπάτες, όμως. Οσο θα διογκώνεται η ανεργία τόσο θα οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ντόπιων λαϊκών στρωμάτων και μεταναστών για τις θέσεις χειρωνακτικής εργασίας. Εάν το γεγονός αυτό τροφοδοτεί τον ρατσισμό, εγκλήματα με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς τον πυροδοτούν. Εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.
kathimerini.gr

8 σχόλια:

  1. Οσο τα ποσοστά των μεταναστών δεν μειώνονται με βάση την δυνατότητα του κράτους να τους απορροφήσει αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι η αρχή του τυφώνα.
    Οταν ο λαός θα νιώσει την πλήρη ανασφάλεια σε όλες της μεριές της Αθήνας εκτός αυτής επαρχεία κλπ τότε θα πάρει το νόμο στα χέρια του και τότε κανείς Χρυσοχοϊδης δεν θα μπορεί να αποτρέψει.
    Οσο δεν επαναπατρίζονται δυστηχώς τα χειρότερα θα τα δούμε μπροστά μας.
    Το κακό με εμάς είναι ότι όταν βλέπουμε το σπίτι του γείτονα να καίγεται έχουμε την εντύπωση ότι δεν θα φτάσει σε εμάς..Οσο για το θέμα ρατσισμού ίσως θα είναι η αρχή στα έκτροπα αλλά μη πιστέψετεποτέ οτι δεν θα στραφεί ο Ελληνας εναντίων του Ελληνα όταν φτάσει στο επίπεδο επιβίωσης .
    Εκεί λειτουργεί το ένστικτο και μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "με θύματα τρία μέλη μιας ταλαίπωρης οικογένειας Αφγανών προχθές το βράδυ και οι δύο ένοπλες ληστείες χθες το πρωί"

    το επίθετο "ταλαίπωρη" δεν χρειάζεται,είναι διάκριση εις βάρος όλων των άλλων οικογενειών που δεν είναι ταλαίπωρες, αλλά που θα μπορούσαν να είναι στη θέση των συγκεκριμένων ανθρώπων.Θέλω να πω, πως και ταλαίπωρος να μην είναι κάποιος,θα ήταν το ίδιο άδικο και τραγικό γι'αυτόν, να σκοτωθεί από τέτοιο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

    Να είμαστε αντικειμενικοί.Τα θύματα των ληστειών ,μήπως ήταν τίποτε προνομιούχοι στο κάτω κάτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εγκληματικότητα και τους μετανάστες.
    Το έχουν αφήσει να διογκωθεί και όποιος απενοχοποιεί πλήρως τους μετανάστες νομίζω δεν γνωρίζει την πραγματικότητα και δεν έχει περάσει ούτε 5 λεπτά από κάποιες περιοχές του ιστορικού κέντρου.
    Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ακροδεξιός, ούτε Καρατζαφερικός...
    Αγανακτησμένος πολίτης είμαι. Μέσα σε δύο βδομάδες μου έχουν σπάσει το αμάξι δύο φορές και με έχουν ληστέψει με μαχαίρι άλλη μιά. Κινδυνέυει η ζωή μας.
    Δεν ξέρω με ποιά μέτρα, αλλά το θέμα της εγκληματικότητας πρέπει να γίνει από τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΟΣΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ. Δύο χρόνια φωνάζουν οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής και δεν τους ακούει κανένας. Στην απόγνωσή τους απευθύνθηκαν στην Χρυσή Αυγή. Έτσι έχουν τα πράγματα τώρα. Κοντέυουμε να φτάσουμε σε πόλεμο των δύο πλευρών.

    Πρέπει να φτάσουμε σε θανάτους για να ξυπνήσουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα?? Τώρα πάλι με βάση το πως μεταδίδεται το γεγονός και τις αντιδράσεις του Χρυσοχοίδη μου δίνουν την εντύπωση ότι ΑΚΟΜΗ δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Όπως διάβασα και σε μία εφημερίδα μπορεί στο πρώτο κοριτσάκι που θα βιαστεί και θα σκοτωθεί από μετανάστες να ξυπνήσουν..."


    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5378.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Την ώρα που επιστρέφαμε από ένα μπαράκι, πέντε άτομα είμασταν στην παρέα, και ετοιμαζόμασταν να ανοίξουμε την πόρτα του αυτοκινήτου μας, μια ομάδα δέκα ατόμων μας επιτέθηκε. Μας πέταξε κάτω, μας πήρε τσάντες, χαρτιά λεφτά, διπλώματα τα πάντα και έφυγαν. Χτύπησε η μια κοπέλα στο κεφάλι...
    έκανε δυο ράμματα. Το συμβάν δεν έχει αναφερθεί στα ΜΜΕ ακόμα, αλλά εάν υπάρχει ομάδα δέκα ατόμων που κυκλοφορεί στην περιοχή και ληστεύει ακόμα και μεγάλες παρέες, με άντρες αλλά και γυναίκες, καλό θα ήταν να γίνει γνωστό… ΔΕΝ Σωζόμαστε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_9111.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ,ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ,ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΔΥΝΑΤΟΝ,ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΑ,ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΛΟΙΠΟΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ!ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ Α'ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ??ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ Ο,Τ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΑ!Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ!Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΣΩ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΖΩΗ,ΕΡΓΑΣΙΑ,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ)ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ?ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ,ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ??"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_6225.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

    Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε να μας σκοτώνουν, να μας βιάζουν, να μας ληστεύουν και να μας τρομοκρατούν. Δεν είναι ζωή αυτή. Με έναν τρόπο μόνο λύνεται αυτό. Με συνεχή αστυνόμευση. Πρέπει όλη η αστυνομία να είναι έξω 24 ώρες. Να περιπολούν συνεχώς. Δεν θέλουμε να τους βλέπουμε άλλο ανά 3 το μεσημέρι με τις λιακάδες στα ασφαλή κεντρικά σημεία των προαστίων. Τα ΑΤ είναι γεμάτα αστυνομικούς που γράφουν- γράφουν ...
    και ανεβοκατεβαίνουν σκάλες. Πηγαίνετε σε όποιο ΑΤ θέλετε να δείτε. Δημόσιοι υπάλληλοι πίσω από τα γραφεία κάνουν γραφική δουλειά. Όλοι οι ένστολοι έξω στο δρόμο τώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πάρτε πολιτικό προσωπικό, όπως ο στρατός, να βγάζει τη δουλειά του γραφείου.
    Θέλουμε να φωνάζουμε τη λέξη αστυνομία και κάποιος να εμφανίζεται τρέχοντας από το διπλανό τετράγωνο αμέσως. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
    Λίγο ακόμα θάνατος και αδικία και θα ξεσπάσει κοινωνική επανάσταση .Θα το δείτε και θα είστε υπεύθυνοι."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_7557.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ.ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑ ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΕΝΟΙ,ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αραι Μάραι Κουκουνάραι...

    Τι εννοεί ο συντάκτης ότι η εγκληματικότητα δεν έχει φυλετική διάσταση; Μήπως γνωρίζει τι συμβαίνει στις αφρικανικές χώρες και γιατί η κατηγορία του βιασμού είναι αστεία σε αυτές; Για τους ισλαμιστές πάλι μια γυναίκα χωρίς μαντήλα=πόρνη που έχει δικαίωμα ένας άντρας να της κάνει ότι θέλει.

    Στη χώρα μας εισβάλλανε εκατομμύρια τριτοκοσμικοί εισβολείς οι οποίοι βλέπουν τους Έλληνες ως θύματα προς κλοπή, βιασμό κλπ. Πολλοί από αυτούς κατάλαβαν πως έχουν και μια ιδιότυπη ασυλία και κάθε είδους στήριξη από τα ΜΜΕ, το αριστερό κράτος αλλά και το αριστερό παρακράτος των τρομοκρατών, των ΜΚΟ, των "προοδευτικών" πολιτών.

    Φτώχεια η Ελλάδα έχει ξαναζήσει, σεξουαλική πείνα επίσης. Οι κλοπές και οι βιασμοί ήταν σπανιότατοι διότι ούτε στη κουλτούρα μας τους έχουμε αλλά ούτε και βλέπαμε τους δίπλα μας ως πρόβατα για σφαγή. Αλλά πλέον δεν είμαστε ομοιογενής κοινωνία. Δεχθήκαμε την εισβολή εθνών που μας μισούν θανάσιμα (Αλβανοί), εθνών που είναι αδύνατον να ζήσουν σε δυτικές κοινωνίες (Σομαλοί κλπ), θρησκευτικών ομάδων που θέλουν απλά να επεκτείνουν τη θρησκεία τους και εξαλείψουν τους αλλόθρησκους (ισλαμιστές).
    Όλα αυτά γίνανε από το 1994 και έπειτα. Οι Έλληνες βέβαια συνέχισαν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και συνεχίζουν και θα συνεχίζουν μέχρι πιθανόν που θα αρχίσουν και οι μαζικές σφαγές Ελλήνων, όπως σιγά σιγά άρχισαν και οι πρώτοι ομαδικοί βιασμοί Ελληνίδων από αλλοδαπούς. Τότε ενδέχεται να ξυπνήσουν και να πουνε "ως εδώ!". Αλλά τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει νομιμοποιήσει ήδη μερικά εκατομμύρια λαθροεισβολείς, πολλούς δε θα τους έχει βάλει και στο δημόσιο. Έτσι θα έχει το νέο του κομματικό στρατό.
    Και ζήσανε αυτοί (λαθροεισβολείς, λαμογιοσυριζοπασόκοι και ανθέλληνες) καλά και εμείς...πήγαμε στο διάολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.